wildfire
|
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee ATENCIONE!!! POZOR!!!!!!!!!! CIPRESA in vse ostale! tistim, ki se bodo popadki najprej začeli in vam voda ne bo odtekla... popadke pa boste že imele na 5 minut, da bo treba počasi it v P, naj vam tam, ko vas bodo pregledali koliko ste odprte, ne predirajo mehurja preden ne boste 6 cm odprte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! STE ČULE!! navadno kak pameten zdravnik to napravi, sam od sebe in niti ne pove porodnici tega... zato, bodite ve tiste, ki boste prve rekle, da naj še počaka s predrtjem!!!!!!!!!! ti bedaki pri nas, kr na veliko predirajo mehurje, pol pa začnejo šibati umetne popadke.. ne tega dovolit! otrok je najbolj na varnem, čim dlje je v plodovnem mehurju! in dostikrat itak mehur sam poči. četudi malo kasneje.. PA ŠE TO! če vam voda odteče, ne paničarit! če vam odteče sredi noči recimo, se do jutra še komot lahko naležite in naspite!! imam informacije iz prve roke!! zjutraj pa lepo pod tuš in v bolnico - to velja v primeru, če se popadki še ne bodo pričeli!!! če pa vam odteče voda, in se začno popadki pol pa jasno, da je treba odromat. pojasnilo: če vam, ko vam voda odteče, ste lahko še 6 do 7 ur doma... in ni nevarnosti za otroka. le ležite in počivajte pridno, da ne boste tancale oz. šetale. pol pa v bolnico. navadno se v teh urah začno popadki sami od sebe... če pa boste šle takoj v P, pa ni nujno, da bo osebje čakalo z vami.. pa bodo šibali popadke in bolečine bodo večje, saj se boste na silo odpirale, med tem, če se bodo vaši lastni popadki sami od sebe sprožili, bo bolj znosno. Lep pozdrav vsem decemberkam! Mene pa bolj skrbi koliko nas bojo dejansko upoštevali v porodnišnici??? PDP imam 13.12., pa sem si napravila cel plan kaj jim dovolim narest in česa ne... hmmm. iluzija? po moje bom doma čakala do zadnjega (upam, da ne rodim že doma ), ker je tako manj možnosti, da si podvržen "ustaljeni praksi". od prediranja mehurja in vsem nadaljnjim posledicam le-te neumnosti: od umetnih popadkov, protibolečinskih sredstev in na koncu seveda ne pozabit- rezanje presredka. včasih se vprašam kje živim? državi tretjega sveta? kako smo iz ene tako naravne stvari, kot je porod uspeli narest tazga ??? kako pa mislijo da so včasih ženske rojevale? pa človeštvo še kar obstaja... pa mi sploh ne gre za moje počutje (jaz bom že preživela), kot za to, da enostavno želim moji pupi vse najboljše v življenju, ne pa da že ob samem rojstvu pride totalno "zadeta" na svet! in po možnosti s kakšnim zlomom zaradi premočnih umetnih popadkov! moje mnenje kaj dovoliti in kaj ne? NE dovolim prediranja amnijskega mehurja (če ne bo že sam prej počil), ker ima le-ta svojo funkcijo. kar brezveze ni tam,a?? ženska se lepše odpira, porodna pot se lepo in postopno širi, otrok je zavarovan v tekočini- ob tem je tudi manjša verjetnost, da si navije popkovino okoli vratu, sam porod manj boli, ker vam ne rabijo dat umetnih popadkov... etc. etc. etc. takoj ko vam ga predrejo vedite, da je treba porod treba dokončat v nekem doglednem času, ker je otrok "na suhem"... zato vam pa začnejo šibat oksitocin, ki sicer sploh ne bi bil potreben! če še vedno ne gre, se vam lahko gladko zgodi, da končate z urgentnim CR... seveda bojo čakali tako dolgo,da boste že popolnoma hin, pa bog ne daj, ko bo že tudi z otrokom kaj narobe! tako da... tega ne dovolim niti ko bom popolnoma odprta- ko bo počil, bo počil. NE dovolim da me vržejo ležat v posteljo na hrbet. naravni položaj se itak ve kakšen je in, da z njim porod poteka hitreje, manj boleče, odpiranje je hitrejše. poleg tega ne vem katera je še sposobna ležat na hrbtu v 9. mesecu??? meni je to misija nemogoče že od 5., 6. meseca nosečnosti dalje. še posebno, če imaš že od prej težave s hrbtenico... izjema: če mi že prej odteče voda, pa še v tem primeru nameravam ležati vsaj na boku. NE dovolim da mi dajo umetne popadke preden je to nujno potrebno! in dokler imam svoje dovolj močne. Če sem čakala 9 mesecev, bom pa še kak dan ali dva, a ne? meni se nikamor ne mudi, če bi pa kakšna izmena šla raje prej domov... pa naj. POGOJNO: protibolečinska sredstva- no ja, glede tega si mogoče še malo premislim , bom pa poskusila rodit s čimmanj kemije. rezanje presredka- samo če mi povejo, da je moj otrok velik ko cel . sicer pa si želim rodit na pručki ali pa sede in upam, da uidem temu pohabljenju. pa upam, da ne bo babica prehitro in z velikim veseljem konkretno zarezala, da pokaže celega vraga še eni nadležni pacientki!!! SICER PA: po zakonu o pacientovih pravicah, so vas dolžni seznaniti z vsakim postopkom, še preden ga izvedejo. na vas pa je, ali ta postopek sprejmete ali ne... (tudi za prediranje mehurja). Me pa prav zanima koliko se tega držijo?? In kako me bojo že čukasto gledali, ko bom izrazila željo glede SVOJEGA poroda? v materinski šoli ti seveda napletejo lepe zgodbice kako se vse da, v praksi je pa verjetno malo drugače... upam, da vam nisem preveč zatežila. me pa zanima, če imate tudi ve kake želje kako naj bi vaš porod potekal ter, če jih boste v porodnišnici tudi izrazile, ali boste rajši tiho, da ne boste deležne nesramnih opazk s stani osebja? želim vam lep dan in, da boste čimprej v svojem naročju držale . tudi jaz že komaj čakam...
|