Katina
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika O hrani je še bla debata.....Moja Taja že je jogurt, skuto ji pa noter sama kako sadje zmešam....fruchtzwerge pa te lj mlekarne skutke še nisem dala pa nirt ne mislim...me je P opozorila da so polne sladil umetnih barvil pa ...tak...pa itAK MI INTEŽKO ...PRAV Z VESELJEM JI POCKAM... oprosti,ampak a res misliš, da v jogurtih in ostalih kupljenih stvareh ni sladil in barvil. Verjemi mi, da so, tudi če piše da jih ni. Pa ne misli, da mislim kaj zlonamerno,ampak verjemi, da so v vseh kupljenih stvareh konzervanski in podobne stvari, ne glede na to kaj P rečejo ni se mi treba opravičevat, saj debatiramo. .Omenila sem, da mi je p tud tako rekla...ker pa ona in vsi ostali nimajo enotnega mennja delam itak po sebi in svoji presoji. Mislim, pa da te zadeve ki vsebujejo take stvari imjao to gor napisano-ker to morajo imeti, in jih pač ne kupim....zaenkrat, valda pa da bomo sčasoma tud take stvari jedli, dali taji, ker to pač je tako...dokler pa je še micena, bolj občutljiva opa ji z veseljem in zadovoljstvom ponudim čim bolj naravno ...pa recimo da ti ne verjamem, daso čeprav piše da jih ni... ..malo te hecam, ampak mi razloži, ker res mislim al pa vem, da jih ne sme biti in je tores tako Ja itak da samo debatiramo, samo se bojim, da ne bi preveč resno vzela, ker so nekatere takoj užaljene Glej sej ne pravim, da so v vseh stvareh samo škodljive stvari, ampak če je stvar konzervirana na kakršen koli način, morajo biti dodane stvari, da se stvar pač ne pokvari (tako kot če delaš doma naprimer slivovo marmelado,moraš doati ful sladkorja). Lahko pa ti pvem da je kolegica pred dobrim leton na nekem mlečnem izdelku, ki naj bi bil pav za otroke, zasledila med sestavinami nek čuden napis in ker ni vedela kaj to je, in kej jo je firbec matral je šla raziskovat (je pač malo bolj iz tega foha) in je prišla do zaključka, da je to nekakšen E, ki je med bolj škodljivimi In to v otroški hrani, lepo prosim zanimivo je tudi to, da za proizvajalca hrane ni obvezno, da napiše v Ejih, ampak obstajajo tudi šifre, za katere kupec itak ne ve, kaj pomeni, ko kupuje. Tako, da sploh ne vemo kaj kupujemo, tudi če iščemo tiste nevarne Eje. Ne bi rada preveč pametovala, ampak ne nazadnje se tud mnenje stroke spreminja, tako, da tisto, kar je bilo še včeraj zdravo, danes ni več (špinača, rjavi/beli sladkor...) in obratno. Zato je najbolje, da vsak dela po svoji vesti.
|