|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del
28.11.2008 22:17:41   
Ropotuljica
IZVIRNO SPOROČILO: Skabi

eno vprašanje za vse, da se zbrihtate:  kaj je plazenje in kaj kobacanje pri dojenčku?

S kolegico sva se včeraj menili in ona pravi, da je plazenje tisto, ko leži dojenček na trebuhu in se premika sem in tja, kobacanje pa je takrat, ko dvigne trebušček in hodi po vseh štirih user posted image

Kolikor jaz vem, je to kar prav, kar si napisala. Čeprav jaz sem in bom vedno rekla, da mali plazi - kobacanje mi je predolga beseda

pa poglejmo še SSKJ:

kobacati - s težavo, nerodno premikati se
plaziti se - premikati se tako, da je telo blizu podlage / premikati se (sem in tja), pomagajoč si z nogami in rokami (npr. otrok še ne hodi, ampak se še plazi)

To je to.

< Sporočilo je popravil Ropotuljica -- 28.11.2008 22:18:35 >

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
28.11.2008 22:42:24   
HuAnita
IZVIRNO SPOROČILO: Ropotuljica

eno vprašanje za vse, da se zbrihtate:  kaj je plazenje in kaj kobacanje pri dojenčku?

S kolegico sva se včeraj menili in ona pravi, da je plazenje tisto, ko leži dojenček na trebuhu in se premika sem in tja, kobacanje pa je takrat, ko dvigne trebušček in hodi po vseh štirih user posted image

Kolikor jaz vem, je to kar prav, kar si napisala. Čeprav jaz sem in bom vedno rekla, da mali plazi - kobacanje mi je predolga beseda

pa poglejmo še SSKJ:

kobacati - s težavo, nerodno premikati se
plaziti se - premikati se tako, da je telo blizu podlage / premikati se (sem in tja), pomagajoč si z nogami in rokami (npr. otrok še ne hodi, ampak se še plazi)

To je to.

Kaže, da imam tokrat SSKJ v malem prstu.user posted image

Aja, Ropotuljči, vašo lepotičko in malo manj lepega atijauser posted image  smo srečali oni dan v Planetu, smo šli na RD. Res lepa punčka! user posted image

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2277
28.11.2008 22:57:19   
barika
Ej Huanita... midve se pa kr naprej nekje srečujeva pa ne veva ena za drugouser posted image user posted image user posted image

Skabi a to je kimono za judo? koliko pa je št.?

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 2278
29.11.2008 7:06:08   
Skabi
Barika, kimono za judo, ja. samo mi ga kupujemo, ne prodajamo. a veš za kakšnega? rabimo za 130 cm višine in več kot 15  € ne damo user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2279
29.11.2008 8:39:37   
barika

Barika, kimono za judo, ja. samo mi ga kupujemo, ne prodajamo. a veš za kakšnega? rabimo za 130 cm višine in več kot 15  € ne damo user posted image

bom brata vprašala če ima katero viška.

a ste pri Fabiju?user posted image

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
29.11.2008 8:44:01   
barika
Skabi, brat ima enega 160 cm, ampak ta bo verjetno prevelik. Pravi pa da (če si pri Fabiju, za druge ne ve), da v klubu vprašaj, tam včasih kdo proda kakšnega starega.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2281
29.11.2008 10:04:33   
Jančika_
Skabi, jaz imam en kimono, samo mi je prav, torej je za 150 cm, sigurno mu bo prevelik. Vam ga pa lahko kasneje posodim (dam ga ne, ker upam, da ga bom še kdaj rabila, čeprav ga že deset let nisemuser posted image ).

Na Dunaju sva se imela super, čisto drugače dihava zdaj, ko sva dobila dvojno dozo kulture direkt v žilo. Joj, kak sem to pogrešalauser posted image , šele zdaj vidim. Ne smeva več tako dolgo abstinirati. Pa še naspala sem se danes. Zdaj čakam na otroke, potem pa šibamo dalje. Pa-pa!

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
29.11.2008 10:11:32   
snorlax
Lep snežni pozdrav vsem. user posted image

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 2283
29.11.2008 15:50:39   
barika
Ropotuljica, a si bila danes v Planet baru??

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 2284
29.11.2008 17:35:36   
mavo

Jutro punce!

Mavo, kaj bi ti rekla? Tak po vojaško ma menda prav - plaziš se najbrž po trebuhu, ne? jaz pa že 6 let mislim, da se otrok plazi - puza po vseh štirih, kaj je kobacanje,sploh nisem nikoli definirala.

Hm, po vojaško lahko plaziš tud drugače, kot po trebuhu, npr. bočno, ampak to pri naših malih plazilcih najbrž ne pride v poštev, bi jih hitro na hrbet al pa na trebuh prevalilouser posted image  Sicer pa glede na definicije plazenja in kobacanja, bi jaz lahko rekla, da se naš mali že skoraj kobaca. Dvigne se na vse štiri, pol se pa z ritjo naprej poganja, je ful smešen. Drugače pa poleg plazenja in kobacanja naš mali najbolj obožuje kotaljenje. S trebuha se obrne na hrbet, pol pa spet naprej na trebuh. Zadnjič mu je samo en obrat falil, pa bi blo bumf na tlauser posted image . Matr, sem se skor podelala od strahu. Pa je bil zadelan z blazinami, ampak jih je zbrcal stranuser posted image

Mi smo bli pa včeraj cel dan v Loki, nas je skoraj zamedlo. Ampak je blo pa ful lepo, ko je tako snežilo. Zvečer nas je pa še doma sneg pričakal. Jutri gremo pa na Koroško na en rojstni dan, pa bomo spet na snegu, ker korošci ga imajo pa še več kot gorenjci.

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2285
29.11.2008 17:37:10   
mavo
IZVIRNO SPOROČILO: snorlax

Snorlax, a si bla danes v Celju na ustanovitvi sindikata. Moj brat je še vedno tam, bo verjetno kar pri nas spal.

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
29.11.2008 20:48:49   
Janeja
Lep snežni pozdravček po dveh dneh user posted image .
Inventura je HB za mano - oziroma je bila že včeraj ob 22h, danes sem imela pa fraj, čeprav še nismo bili gotovi. So se odločili, da dajo komerciali prosto in so samo trgovci in skladiščniki danes nadaljevali. Se mi je prav fajn zdelo.
Smo na polno izkoristili dan, ko smo bili vsi skupaj doma. Zjutraj smo se do 9h valjali po novi "motorni postelji" (Janova definicija), po zajtrku smo šli pa ven in naredili velikega snežaka. Res je bil en lep dan, jutri obvezna ponovitev - brez snežaka, ker že snega zmanjkuje user posted image .

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
29.11.2008 20:58:30   
HuAnita
E
Ej Huanita... midve se pa kr naprej nekje srečujeva pa ne veva ena za drugouser posted image user posted image user posted image

V četrtek pred Yjsk?! A si bila ti, ko si zelefonirala, malo pred 9. uro? Ne da bi prisluškovala, samo ker si stala blizu mene, sem nekaj ujela o tem, da ima mož zdaj službeni avto in da bo vaš otrok zatorej kasneje hodil v vrtec... (mater, sem si pa vs ezapomnilauser posted image ) --- si bila to ti?

Drugače pa najs e pohvalim, da sem včeraj spet ke$irala olroglo cifro ojrov in še nekaj čez, ampak naj samo povem, kaj to pomeni pri Merkator pohištvu:
- če vplačaš na dan, ko imajo dvojne pike (ne me spraševat podrobnosti, vedno se zanašam, da me trgovci tam ne ogoljufajo, ke mi ni NIČ jasno pri tem) - dobip torej dvojne pike, kar pomeni v najinem konkretnem primeru ena ornk fasnga - torej pri naslednjem nakupu imam 'pik' za 150 euruser posted image
- če vplačaš z gotovino, imaš še 3 % popusta - na take zneske tudi nekaj naneseuser posted image
- danes pa me še kličejo in se ful ful opravičujejo, češ da so mi pozabili povedati, da ob nakupu nad 1000 eur od te firme, kjer sva vzela spalnico, zastonj prejmem še eno vzmetniciuser posted image
- aja, sem valda dobila še en kup nalepk, misleč, da jih bom kar po forumu razšenkala, pa me napotijo v živilsko trgovino - kjer za 30 pik z Merkatorjevo kartico dobiš ali 2 krožnika za zajtrk ali 2 skodelici za kavo z križničkoma, taki pisani, kičasti vzorci -meni so všeč. Dobila pa sem 5 kompletov - torej 4xšalčke + 2 večja krožnika. To bo materiala za razbijanje (v tem bi lahko postala olimpijska prvakinja...user posted image )

Zaključek - Merkator, ljubim te! user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2288
29.11.2008 21:20:27   
skuštrana
Hojla..

Samo na hitrico, iščem recept za torto brez pečenja pa vmes še na rr skoćim user posted image Vse poti vodijo na rruser posted image

Sem sama doma, moj mlajši otrok spi že kakih 15 minut (juhej), starejši pa mi sedi na kolenih...user posted image

Berem da je pri vas sneg, no, pri nas ga hvalabogu niuser posted image user posted image Ga nič ne pogrešam...

Aja, imamo novega pritlikavega zajčka - Gilberta in zaradi njega Liza že 3 noči (cele user posted image ) prespi v svoji sobi, seveda z njegovo kletko ob glavi user posted image Danes je bila glavna na uri pravljic v knjižnico, se je tolk hvalaila z njim, da je bilo meni nerodnouser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 2289
29.11.2008 22:52:27   
skuštrana
Ropotulka, ku-ku user posted image Kaj pa strašišuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2290
29.11.2008 23:15:56   
barika
Huanita, ne nisem bila to jazuser posted image user posted image , sem v avtu čakala, da se je trgovina odprla, ker je malemu dat kar koli na glavo loterija - še posebej ko piha kot user posted image .user posted image  (naš otrok ne gre v vrtec ...pssstuser posted image )

Neposredna povezava do sporočila: 2291
30.11.2008 5:10:59   
snorlax
IZVIRNO SPOROČILO: mavo

IZVIRNO SPOROČILO: snorlax

Snorlax, a si bla danes v Celju na ustanovitvi sindikata. Moj brat je še vedno tam, bo verjetno kar pri nas spal.

Ne, sem bila doma sama s tamalčkom, potem sem pa morala it še po tavečjega, dec je bil pa cel dan na kolinah. Sem pa videla tvojga brata na eni sliki nekje pri novicah, ko so slikali Kresalko in Zorana, pa je glih tako zadaj sedel, da so ga ujeli zraven. Brat najboljš, da ostane kar v Celju, ker bodo še morali enkrat te dni Zoranov naraščaj zapit, mogoče že danes. user posted image

Teta beta, še enkrat hvala za igračke. user posted image

Mi bomo menda danes cel dan brez elektrike, ker nekaj rihtajo. Pa mama tudi, tako da odpade kosilo pri mami. Pri nas smo itak v riti, ker imamo vse na elektriko, še na mrzlem bomo, ker morajo skoz pumpe laufat, da je toplo. Verjetno bomo šli kar v Špar jest, itak moramo tamalčku kupit škornje, ker jih še nismo. Do sedaj je hodil v adidaskah, ker za škornje še slišat noče, ne da bi jih obul. Včeraj sem mu navlekla ene lanske malo premajhne gor, da sva lahko šla malo ven na sneg.

HuAnita, midva sva kupila tamalčku sobico v Mercatorju. Se tudi spomnim, da sem imela toliko nalepk, da nisem imela kam z njimi. Tiste šalčke so pa tudi meni strašno všeč.user posted image

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2292
30.11.2008 9:57:48   
Naty*Taja
Snorči, madona, kaj se je pa s tvojim podpisom zgodilo???? Dej ga nehi srat. Jaz sem noseča, pa še kr vztrajam... Še ni šlo nič gor.

MEne so pa včeri plavi angeli dobil na radar!!user posted image Hvalabogu, da je bil dobre volje in sem kr dost sprofitirala!! Hvala ti neznani policist!user posted image Madona ena sekunda je bila ko sva se s sopotnico zamotli in je bilo mimogrede 74 namesto 50! Groza. Če voziš moraš pa res sam vozit!

MONTIGNAC

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 2293
30.11.2008 11:14:58   
Skabi
IZVIRNO SPOROČILO: mavo

[  Sicer pa glede na definicije plazenja in kobacanja, bi jaz lahko rekla, da se naš mali že skoraj kobaca. Dvigne se na vse štiri, pol se pa z ritjo naprej poganja, je ful smešen. Drugače pa poleg plazenja in kobacanja naš mali najbolj obožuje kotaljenje. S trebuha se obrne na hrbet, pol pa spet naprej na trebuh. Zadnjič mu je samo en obrat falil, pa bi blo bumf na tlauser posted image . Matr, sem se skor podelala od strahu. Pa je bil zadelan z blazinami, ampak jih je zbrcal stranuser posted image

Mavo, naš je že padel s   postelje.  Premagal je vse ovire (velik kovter, manjši kovter, povštre in odeje) in se prekotalil v prepad. Fajn se je ustrašil in jokal,kaj hujšega pa ni bilo. Men se zdi, da tile malčki niso tak občutljivi na padce kot mi tastari. SO bolj mehki, pa glavica še ni trda. No, saj pazim, da ne pade, če pa že in potem samo joka (nič bruhanja, tečnarjenja, neješčnosti), pa ni treba kar k dohtarju letet. 

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
30.11.2008 11:19:13   
darja33
Alo babnice!

Ja še sem živa...

Uvod v december je pa res pester. Vsaj pri meni. Z službo smo že nardili otvoritev v petek (fešta), pa nam ob polnoči ni blo dost smo šli še v Tuša na ET. Ko kaki najstniki... Pa se je splačal... Skratka fajn pijača, hrana in družba, kaj še češ več?!

No, doma pa mi je mala začela kašljat, pa sem hit nabavla Prospan. Kašljala je ko star jetičar... Ampak je dans 2.dan pa se mi zdi da je že boljš. Je pa res da sem jo skoz zunaj mela in nič kaj ahtala...?!

Janeja si me klicala ne? Te jutri pokličem. Sem bla res skoz v akciji...

Snorlax, hvala za cifro še nisem poklicala. Tudi jutri...

Mavo, jutri bo dež, bom šla sam v citija na kofe... Če bo D vredu. Zdele že od zjutri nič kaj ne kašlja. Trkam...

Skuštranka kdaj maš pa nuhalno? A sploh greš?

Ropotuljica se kaj vidmo v pon ali tor?

Dans pa js za spremembo kuham. Pa tudi v decembru sem obljubla (sama sebi) da bom pridna žena, kuharica, mama, ljubica....

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 2295
30.11.2008 11:23:16   
Skabi
Mi bi tud naj bili brez elktrike, pa zgleda, da danes ne bodo delali. Bodo pa nalsednjo nedeljo, ko sem hotla taščo povabit na kosilo v novo kuhinjo, kjer je čisto vse na elketriko. Kak se naj pohvalim z indukcijsko, če je pa še prižgat en bom mogla? Bo treba en plinski štedilniček za vsak primer nabavit.

Tiste, ki kupujete preko oglasov: Kdaj plačate robo? Men je gospa za kimono (hvala za ponudbe, zdaj bomo akr tega kupili, ko pa zraste pa zasitnarim) kar številko računa poslala. a naj nakažem preden dobim kimono al kaj? Mal mi ej hecn denar dajat eni, ko nič ne vem o njej. user posted image

Našemu tavelikemu ej pa prvi zobek izpadel!! Zdaj pa študiram, kako miške to naredijo, da spod povštra zobek sunijo in denar pustijo, ne da bi se otrok zbudil??

Če amis upoteva elektronske odpovedi, bom od jutri naprej brez interneta. Punce, lepo bodite, ko bo kakšno srečanje, dajte sms.at, prosim. Za 12. ni treba, ker takrat ne morem priti. Eh, za naslednje srečanje vas bom k meni povabila user posted image
Kolk nosečk bo na novo, ko bom spet priklopljena? user posted image

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2296
30.11.2008 13:45:55   
darja33
Huanita ZS sem šele zdele vidla....
Dej me drugič obvesti... Sem odgovorila.

Grem ven.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
30.11.2008 21:00:51   
teta beta
Dober večer!

Krst je za nami, bilo je lepo, bi vam pokazala kako slikico, ampak moram najti kabel od fotoaparata. Na kosilu smo dobro jedli in se fajn imeli (bili smo v hotelu Štorman), tortica oz. tortici sta bili odlični, ti sta bili pa iz hotela Dobrna.

Snorlax, ni kaj hvalit za igračke. Kot sem rekla, jaz bi se plišastih še več znebila, tistih drugih pa sem (pravzaprav z veseljem) ugotvila, da niti nimamo (vesela sem, ker v bistvu nimamo "nepotrebnih" igrač, no, že itak jih sploh nima veliko, kar je, je pa v bistvu bolj kot ne v stalni uporabi). Knjigice in sestavljanke bo imel še pa Janoš.

Skuštrana, jaz sem razmišljala, če bi kar kupila mei tai, ampak bi ga rada prej preizkusila. Kdaj imaš ti v ŽAlcu predavanje? a bi se lahko pred tem dobile, pa bi mi ti to praktično pokazala na tamalemu?

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu darja33)
Neposredna povezava do sporočila: 2298
30.11.2008 21:38:33   
Ropotuljica
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Skuštranka, ne vem, na kaj se to nanaša

jaz sem si pa dans prvič v življenju sama pobarvala lase. zaenkrat zgleda v redu, bomo vidli jutr na dnevni svetlobi

Neposredna povezava do sporočila: 2299
30.11.2008 21:46:30   
skuštrana
IZVIRNO SPOROČILO: Ropotuljica

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Skuštranka, ne vem, na kaj se to nanaša

jaz sem si pa dans prvič v življenju sama pobarvala lase. zaenkrat zgleda v redu, bomo vidli jutr na dnevni svetlobi

Sem te videla včeraj zvečer kakao kukaš pa nič ne napišešuser posted image Madona, sava pa vedno ob istem času goruser posted image

Teta Beta, imaš ZS, pravzaprav dva user posted image

Skabi, kaj sedaj boš pa brez neta...Do kdaj pa?

Darja, joj, ta nuhalna...Prvič sem bila, ampak prvič sem bila cela vzhičena, oh in joj, pa sem šla zaradi tega da čimvečkrat vidim svojega otrokauser posted image Drugič nisem šla, sedaj pa spet ne nameravam it, ker splav itak ni opcija, da pa hodim tja samo otroka gledat mi pa tudi ni več...user posted image Imam dva za gledat že doma user posted image

Joj, naš gospo junior se ja pa po 2mesecih (že 2 meseca naredi recimo 5 korakov) odločil, da je čas za hojo..Juhejuser posted image user posted image

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Igre in crkljanje z otroki sem preložila n...
Danes praznuje moj sin 27. rojstni dan. Ja, tile obrazki in rokice so se prelevili v odgovornega mladeniča, očeta enolet...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.