bdubadu
|
Ampak resnično punce, tudi jaz opažam, da se v tem zdravstvu vse bolj špara. Ko sem bila prvič noseča (11 let nazaj), sem imela 1.ultrazvok pri šestih tednih za potrditev nosečnosti in pri osmih ponoven pregled, vse preiskave krvi, nato redne ultrazvoke skozi celo nosečnost. Tokrat me je za prvi pregled naročila šele v 9.tednu, pa sem zaradi bolečin in rahle krvavitve poklicala, če lahko pridem prej in mi je sestra rekla, naj počivam , da prej nimajo prosto Ja, hudiča, kaj pa če bi bila nosečnost izvenmaternična? SE mi zdi, da na nosečnice v začetnih tednih gledajo malo premalo pozorno. Ker takrat smo pač najbolj občutljive in mislim, da si vsaka zasluži obravanavo na začetku, da vidi, da je vse ok in je v nadaljnih tednih bolj mirna. Poleg tega sem bila leto in pol nazaj noseča, pa se je izkazalo, da je prazno jajce in sem morala na čiščenje. To se vidi že v šestem tednu in zakaj bi morala dodatne tri tedne prenašati slabosti, bolečine, če se lahko vse prej konča. No, v glavnem, jaz sem šla kar tja, kljub temu, da me ni hotela naročiti. Čakala sem pač dve uri in sedaj sem mirna. Pri 6 5/7 je videti vse ok, tudi srček že bije. Ribica 80, midve imava res na isti dan rok, jaz pa le upam, da bo vse skupaj kak dan prej, ker sem že prva dva rodila 10 in 7 dni pred rokom. Si pa res želim it avgusta kaj na morje .
|