|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ***Avgustovčki '08 - 2.del***
25.11.2008 9:24:31   
sayuri
jutro user posted image

sem vas sam pozdravit prišla.... imam oba budna

majaT, ti potem napišem cifro...

šibam...

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
25.11.2008 9:25:58   
tinka14
IZVIRNO SPOROČILO: majči22

tinka14 no in kakšen je občutek, ko ga moraš zbudit? Jest sm jo mogla, ko smo šli na slikanje kolkov in mi je blo kar hudo, ko je tako lepo pančkala.

eh, smotan, niti pol ne je tk kot ponavadi. zdej sem ga hotla še enkrat nahranit, da se pol zrihtama in grema, pa je zaspal, zdej ga bom pa pustila, bom vidla, če se še prav čas zbudi, drgač bova pa pač tam jedla...

Pa še eno vprašanje: A vam že trdno držijo glavo pokonci? Našo moram še kr mal podpirat, ji še omahne glava. Sm hotla ež nekaj časa nazaj to vprašat, pa vedno pozabim, sedaj sm pa Lano vidla v očijevem naročju kako lepo drži glavo pokonci.user posted image

ne še čist, še tut čuvam glavo, čeprav verjetno se ne bi nč zgodilo.

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
25.11.2008 9:26:41   
matejchi
pf kako pa kaj tvoj dojenček? A je septembra rojen?

27.01.2004 - ŽIGA 20.08.2008 - MARUŠA
RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
25.11.2008 9:27:48   
nyna84
IZVIRNO SPOROČILO: tinka14

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84

Sem si še jaz zamenjala avatar, da se ne boste čudile. Sem dala malček novejšo slikco. user posted image

sem takoj opazla, ja.
kako čupco ma že tvoja mala, moj user posted image  je pa še kr golobučnež!

Ja, bo treba počasi tudi pri nas uvest špangice. user posted image

Aha, zdej se je pa končno tudi Lana zbudila. Se pogovarja s svojimi nogami. user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil nyna84 -- 25.11.2008 9:29:16 >

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu tinka14)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
25.11.2008 9:29:23   
Maja T.
Pa še eno vprašanje: A vam že trdno držijo glavo pokonci? Našo moram še kr mal podpirat, ji še omahne glava. Sm hotla ež nekaj časa nazaj to vprašat, pa vedno pozabim, sedaj sm pa Lano vidla v očijevem naročju kako lepo drži glavo pokonci.

Majči22, Zara sicer drži glavo, samo ji vseeno še malo "kinkne", zato ji glavo kar pazim in podpiram oz. jo nosim tako, da naprej gleda in je cela hrbtenica na meni in tudi glavo lahko nasloni name, ko ji je dovolj.

Tatly jaz ne bi dala otroku grisolino, daj ji raje kakšno riževo kašico, pa šele po tem, ko bo Stella stara 4 m.

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
25.11.2008 9:40:20   
anita goitan

Pa še eno vprašanje: A vam že trdno držijo glavo pokonci? Našo moram še kr mal podpirat, ji še omahne glava. Sm hotla ež nekaj časa nazaj to vprašat, pa vedno pozabim, sedaj sm pa Lano vidla v očijevem naročju kako lepo drži glavo pokonci.user posted image

Majči22 ja, Zoja drži glavo pokonc sigurno že več kot mesec

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
25.11.2008 9:57:40   
Maja T.
Vilika kako ste vi, ste zdravi?

Čakam, čakam, da se Zara user posted image , da potem nesem stekleničko v laboratorij. Seveda zdaj spi in si misli, mami ti kar čakaj user posted image .

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
25.11.2008 10:11:33   
anaya
Jutro....

Mi zna katera povedat a je kakšna luna vpliv al je kaj druga, naše dete vsako jutro od 6h naprej cvili na vsakih 15 minut, pa ne da bi bla budna, spi pa cvili.... pa ni lačna...upam, ker je ob 4h?

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
25.11.2008 10:11:41   
Zoja Miša
Erin, hvala, sem naročila 2 kos, bom še kolegici eno podarila, ko mi posoja cotke in vago. user posted image

Maja T, javi kako je šla banana. In Zara je prava pupika!

Bella, da je sneg! Tebe bi prav rada videla!user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: bella02
Kaj ti je všeč? Da zame nimaš cajta ali da je sneg?user posted image
Pa zmedla me je slikca, sem mislila, da berem nyno, pa mi ni blo jasno, kaj misli, pol pa le pogledam, pa vidim tvojo pupikouser posted image

user posted image user posted image user posted image , pa le nisem jaz čudna, si že sama ugotovila podobnost. Pa smo že tolk navajene avatarjev, da sam ošinemo s pogledom, pa vemo, katera piše. Vsaj meni se to dogaja.

A ga nazaj zamenjam? Vas preveč moti????

Tejkaz user posted image zate. Joj imaš pa res pestro! Bravo za iskrenost šefa! To pove, da te bo služba res čakala.
Pa Eva naj se čimprej pozdravi. Glede RD pa slab začetek dober konec pravijo (na RD bolana, potem pa celo leto neuser posted image ). In glede prometne ne imej slabe vesti, ker nisi ti kriva, lahko bi se naredilo, kar tako. Važno, da je samo pleh! Pa za četrtek ti rečem SREČNOuser posted image , če ne boš imela do takrat nič časa se javiti. Držim pesti!user posted image

Nyna, hvala za kofe! In pridna, si avatar zamenjala, upam, da ne zaradi mene?!user posted image Sicer pa si ga morala malo posodobiti, glede na to, da Lana pridno rasteuser posted image  Luštne slikice!user posted image

Tatly, o GH smo veliko pisale, v Matejchinem seznamu so linki, ki jih je dala Erin. 

Majči, naši še glava malo niha, ampak je dosti bolje, kot 14 dni nazaj, ko mi je P rekel, da moram to natrenirati. Res jo dosti bolj premetavam po rokah (mi je sesta rekla, da naj jo vlačim, ko mačkauser posted image ) in večkrat jo držim čez rame (če je primorana držati glavo) in kravce pa itak rada paseuser posted image . Samo ne vem, ali je P pozabil, da je 3 tedne prehitro rojena, mislim, da to tudi nekaj velja v rezvoju.

Naty je še vedno pogrešana!

Nič, grem malo pospravit.

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
25.11.2008 10:14:48   
Zoja Miša
IZVIRNO SPOROČILO: anaya

Jutro....

Mi zna katera povedat a je kakšna luna vpliv al je kaj druga, naše dete vsako jutro od 6h naprej cvili na vsakih 15 minut, pa ne da bi bla budna, spi pa cvili.... pa ni lačna...upam, ker je ob 4h?

Lunin ščip (al kako se reče takrat ko lune ni - na koledarju narisana kot polna a pobarvana) po mojem ima vpliv. Tudi Kaja Lina je sitna, pa ful težko zaspi, čeprav je ful utrujena. Sicer pa tudi tole vreme po mojem nima ravno spodbudnega vpliva!user posted image

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
25.11.2008 10:17:51   
sandra123

IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan

IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

Sandra, sem šla malo brati in vidim da si me spraševala glede cerazette. Ja, vrgla sem jih v koš in do sedaj še nisem dobila druge M. 

potem si pr avgustovkah 09 user posted image user posted image user posted image user posted image

Tejkaz....No, jaz jih še nisem vrgla v smeti, ampak M pa še vedno nimamuser posted image user posted image user posted image ...sem jo imela 3.10. (1.M)user posted image ....Sicer jih pa kmalu ne bom več rabila, če misli moj user posted image tako zvest biti kavču v dnevni sobi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....Ja, moški user posted image user posted image user posted image , tako so bogi, ker cele noči vstajajo zaradi user posted image user posted image user posted image ....ko bi le user posted image ....
Čimprej se pozdravite user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , pa HB, da ni bilo kaj hujšega pri prometni nesreči tvojega bratauser posted image user posted image user posted image ....
Naty...kje se skrivašuser posted image
Gajka....ne bo šlo v sredo....sicer je cepljenje prestavljeno na petek, ampak sploh ne vem, če ga bomo izvedli....moji dve kar nočeta odmašiti teh svojih malih noskovuser posted image ...sta že bili obe ok, zdaj imata pa spet noska zamašena user posted image user posted image user posted image ...
Erin, hvala za vse linke o GH....bodo zelo prav prišli....jaz sem že pozabila, kako sem pri Tini uvajala hrano user posted image user posted image ...je že cela večnost od takrat...ampak sem bila pa uspešna, glede na to, da vso hrano je.....

Lp, Sandra

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
25.11.2008 10:18:14   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša

IZVIRNO SPOROČILO: bella02
Kaj ti je všeč? Da zame nimaš cajta ali da je sneg?user posted image
Pa zmedla me je slikca, sem mislila, da berem nyno, pa mi ni blo jasno, kaj misli, pol pa le pogledam, pa vidim tvojo pupikouser posted image

user posted image user posted image user posted image , pa le nisem jaz čudna, si že sama ugotovila podobnost. Pa smo že tolk navajene avatarjev, da sam ošinemo s pogledom, pa vemo, katera piše. Vsaj meni se to dogaja.

A ga nazaj zamenjam? Vas preveč moti????
Nyna, hvala za kofe! In pridna, si avatar zamenjala, upam, da ne zaradi mene?!user posted image Sicer pa si ga morala malo posodobiti, glede na to, da Lana pridno rasteuser posted image  Luštne slikice!user posted image

Ne, pusti ga, ker je lep. user posted image  Ga je itak treba na vsake toliko časa zamenjat, ker naši pižeki tako hitro rasejo, ane? user posted image

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
25.11.2008 10:19:24   
gajka
Evo še mene!

tejkaz - user posted image in upam, da se Eva čimprej pozdravi. user posted image

Kje pa je danes naty13? Da ne bomo dale oglasa v vse medije, če jo je kdo na Krvavcu videl smučat? user posted image

tinka14, majči22 - jaz sem mogla tudi Roka prejšnji teden zbudit, ker sva imela pediatra ob 7:15, pa ponavadi on že ob 6h začne rogovilit... Očitno čutijo, da bo treba k dohtarju, pa se delajo, da spijo! user posted image

Maja T. - če bi jaz mogla na Rokov kakec čakat, bi skoraj prej korenine pognala!

nyna84 - pri nas tudi P čisto nič ne upošteva, da je Rok 2 tedna prekmalu rojen. No, pa saj se mu to tudi nikjer ne pozna preveč. user posted image

sandra123 - pa kdaj drugič! user posted image Naj se le T&T pozdravita!

Jaz pa danes veselo klicarim naokoli za info o pralnih in sušilnih strojih. Vmes pa hodim našega ''svaljka'' nazaj na hrbet obračat; tekmujeva, kdo je bolj vztrajen user posted image . V glavnem, odločitev je padla, grem danes v Merkur po zadeve in upam, da si še kak lep popust izžrebam (imajo danes akcijo, da si lahko izžrebaš od 5 do 90% popust), čeprav itak vem, da bom samo minimum dobila. Ampak upanje umre zadnje! user posted image Enivej, viš mi lak! user posted image
Pa očitno so se hladilniške miši razpasle po celi Sloveniji! user posted image Jih je sneg noter prignal!

< Sporočilo je popravil gajka -- 25.11.2008 10:20:33 >

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
25.11.2008 10:25:42   
majči22
gajka upam, da izžrebaš 90% popust. user posted image za srečo na žrebu!!!
Zoja Miša seda je tvoj avantar vredu, ker je njna spremenila in ni več oboje rozasto, tako, da se bolje loči. Je pa zelo luštna na sliki in je škoda da bi menjala!! Sej se bomo navadle.
knjigo sm pa tudi jaz naročila. V kolikem času jo pa dobimo, Erin mogoče veš?

< Sporočilo je popravil majči22 -- 25.11.2008 10:26:08 >

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
25.11.2008 10:35:34   
nyna84
Evo, sem dala za avatar najnovejšo sliko. user posted image

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
25.11.2008 10:37:16   
matejchi
Erin dobi pa provizijo.. hihi
Gajka ni še snega na Krvavcu oziroma še ni sezone, čakam tudi jaz, da sprobam nove smučke user posted image .. pol pa direkt v user posted image .. joj ne klicat user posted image

RD RR
Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s svetá odganjaš - sence. (T. Pavček)

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
25.11.2008 10:38:34   
matejchi
gajka go go go, škoda ko izžrebaš 90% ne moreš še naknadno kaj na kaso dat... user posted image

RD RR

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
25.11.2008 10:42:28   
majči22
Jest bi tud dala kakšno sliko na avantar, pa nimam pojma kako v mojih slikah zmanjšam izbrano sliko na tako majhno velikostuser posted image Pomoč prosim. Sej vem, da ste že enkrat pisale o tem sam sm že pozabila kako to narediš, iskat se mi pa ne dauser posted image

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
25.11.2008 10:44:44   
Vilika
Madoniššš, čveke... jaz sem na 76 ostala user posted image user posted image user posted image , gem kar po vrsti brat...

Blo govora o GH - na enem linku od Erin je blo tole napisano:

JE MOJ OTROK ŽE PRIPRAVLJEN NA PRVE ŽLIČKE GOSTE HRANE?
– Da, če že lahko drži glavo trdno pokonci - naš glavico dobro drži, sedeti pa še ne sme, čeprav bi rad user posted image
– Refleks potiskanja jezička iz ust je izginil - tega refleksa sploh nisem opazila, ga morda ni imel user posted image
– Da, če otrok grabi z roko po hrani, ki jo vidi na mizi - zadnje dneve sega proti mizi user posted image
– Otrok že zna premikati jeziček naprej in nazaj, gor in dol - mislim da ja user posted image
– Otrok je sposoben umakniti spodnjo ustnico navzdol, da lahko zajame hrano z žličke - ko mu dajem AD3 kapljice jih lepo vzame z žličke
Jaz nimam pojma kaj naj s tem mojim otrokom glede hrane. Zadnjič je taakooo gledal z odprtimi ustki ko je mojam mami njegovo tortico (za 3 mesece) jedla, da se mi je smilil v dno duše user posted image .
Ne vem če ne bomo prej začeli kot pri 4ih mesecih. Bomo še počakali kolikor se bo dalo, vsaj še 14 dni, potem pa mogoče malo zgostimo en pbrokec....
Juh - sva bla  čeraj v LJ in sem nabavila 6 škatel milumil 1, 1 škatlo milumil 2, pa dve riževi kašici user posted image . In bomo imeli dovolj do novega leta, upam.
Pa za krst sva nekaj iskala... in nazadnje po neuspelem iskanju smo se odločili, da bo naš fant kar v zimskem kombinezonu - bo najudobneje in najtopleje. Pač se ne bomo mogli nič afnat. Najprej zdravje pol afnanje user posted image . To je pač slabost krsta v zimskih mesecih.

Na sončni dan sva dobila svojega sončka Vida

(odgovor članu matejchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
25.11.2008 10:52:14   
Erin

knjigo sm pa tudi jaz naročila. V kolikem času jo pa dobimo, Erin mogoče veš?

Mislim da po 10.12 enkrat...takoj ko izide.user posted image Vsaj mislim da takrat...moram pogledat...

tejka - pozdravite se user posted image user posted image user posted image Pa res nimate sreče...vedno je nekaj... Pa da je z bratom vse okuser posted image user posted image Jaz ob takih stvareh vedno pomislim na to da bi bilo lahko še huje in potem se nekako sprijaznim z obstoječim stanjem.
Za kašelj žal ne vem kaj bi lahko pomagalo..mogoče inhalacije? Jaz sem si včasih naredila -vročo vodo, nekaj kapljic olja31 in sem potem to vdihaval. Mi je pomagalo. Samo ne vem kako bi prišlo to v poštev pri otrocih. Pa še user posted image da se ne boste še vi, predvsem Jaša česa nalezli.

tatly - o GH je bilo toliko napisanega, par strani nazaj sem objavila linke od vsega kar nam bo prav prišlo. Saj ne vem ali res vse spregledaš ali se ti neda gledat.user posted image Po pravici povedano se mi zdi že trapasto da sprašuješ nekaj kar smo napisale eno stran nazaj, kar se je že velikokrat zgodilo. Sproti beri kaj pišemo pa ne boš zamudila aktualnih tem - vse se bomo sedaj soočale s to temo in je bilo in bo o tem veliko govora. Beri nas bolj pozorno in boš našla odgovor na marsikatero vprašanje iz naših postov. Tiste linke si pa nekam shrani in si preberi. Največ boš od tega odnesla. Ne čakaj na nas da se poučimo in to potem še 10x posredujemo. Vse smo na istem, vse se učimo. Pa ne bodi jezna, ali užaljena sedaj. TI nočem nič žalega. Sebi in mali boš veliko bolj pomagala če boš tudi sama poiskala kake informacije in se poučila o njih.  Znajdi se. Tako kot se me.
Dovolj bo pa že če nas sproti bereš in si pozorna na naše poste pa bo. Gradiva glede uvajanja hrane je uf...preveč...
Za vsak slučaj pa bom prilimala še nekaj: PA SHRANI SI....user posted image

< Sporočilo je popravil Erin -- 25.11.2008 10:54:34 >

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
25.11.2008 10:56:20   
Erin
POSTOPNO UVAJANJE HRANE PRI DOJENČKIH 

Dojenje ali prehranjevanje s prilagojenim mlekom postane za dojenčka okoli 4.meseca starosti premalo. Otrok je v tem obdobju že pripravljen na poizkus novih okusov. Pri večjih dojenčkih se to zgodi že nekoliko prej, zato je primerno, da tem otrokom (dojenim) ne ponujamo prilagojenega mleka, temveč mu zvečer (vsaj eno uro pred spanjem) po žličkah ponudimo riževo kašico (pripravljeno z materinim mlekom ali pa s prilagojenim mlekom). Tik pred spanjem pa ga še vedno podojimo. Otroci, ki pa že pijejo prilagojeno mleko, pa jim le to zvečer nekoliko zgostimo z riževo kašico in ne z grisom, ker le ta vsebuje gluten, ki ga do 6.meseca ne uvajamo.

Okoli 4.meseca pa začnemo z uvajanjem drugih živil. Priporočeno je, da uvedemo le ENO novo živilo na teden. Novo živilo uvajamo v DOPOLDANSKEM času in sicer tako, da otroka najprej malo podojimo,, nato mu ponudimo malo novega živila, nato pa ga še do konca podojimo.  
1.teden:  JABOLKO skuhamo na malo vode (brez sladkorja) in zmiksamo.  Ponudimo v dopoldanskem času.
2.teden:  Jabolko damo v dopoldanskem času, KORENČEK pa skuhamo v vodi (neslano) in zmiksamo. Ponudimo v času kosila.
3.teden: V času kosila poleg korenčka skuhamo CVETAČO (neslano) in skupaj zmiksamo.
4.teden: V dopoldanskem času ponudimo pretlačeno BANANO ali pa kašico iz kuhanega jabolka in banane. Za kosilo pa korenček ali cvetačo ali njuno kašico.
5.teden: V času kosila uvedemo še kuhan riž.
6.teden: V času kosila dodamo še bučke. Zdaj je možnih že veliko kombinacij in tudi dojenček je že sprejel žličko, tako da sedaj poje že nekaj žličk sadne in zelenjavne kašice.
7.teden: V dopoldanskem času se lahko uvede kuhana hruška.
8.teden: Uvedemo krompir v času kosila. Krompir ne miksamo temveč pretlačimo, dodamo mu pa različne že uvedene zelenjave.
Okoli 8.tedna je že čas, da lahko en obrok dojenja opustimo, saj otrok zaužije že dovolj s pomočjo žličke. En obrok dojenja opustimo tako, da najprej podojimo otroka pred in po kašici (3-5minut), nato še samo po kašici in na koncu nič več..
S 6.mesecem se odpre uvajanje še več živil in obrokov.
Najprej uvedemo:  
ZAJTRK:
-        ponudimo riževo kašico s prilagojenim mlekom
-        nato kašico iz več žit
-        nato gris
-        v 8.mesecu kruh  
Za DOPOLDANSKO MALICO
postopno uvedemo drugo sadje – nič več ne miksamo, ponudimo postopoma surovo:
6.mesec: marelice, breskve, nektarine, slive
6-9.mesec: borovnice, maline, češnje, robidnice
9-12.mesec: mandarina, pomaranča, grozdje od 12.meseca: kivi, suho sadje, jagode  
Za KOSILO
:
- počasi uvedemo juhico (neslano, brez maščob), bistro, zelenjavno, ponudimo tudi zakuho (rezanci) - uvedemo še drugo zelenjavo:
6-9 mesec: špinača, blitva, kolerabica, brokoli, stročnice
9-10 mesec: grah, repa, paradižnik
10-11 mesec: zelje, por
od 12.meseca: leča, fižol v zrnju - uvajamo meso:            
6-9 mesec: belo meso, teletina                                  
10.mesec: govedina            
11.mesec: ribe            
po 12.mesecu: svinjina                                                                                                     
Za POPOLDANSKO MALICO: Okoli 6.meseca ponudite žličko jogurta, ki mu kasneje primešate že uvedeno sadje. Okoli  8.meseca  lahko uvedete skute s sadjem. Ko oboje uvedete in ne opazite nobene alergične reakcije lahko preidete na kravje mleko – razen če pediater ne odloči drugače.  
Za VEČERJO
: - pripravljajte nesladkane žitne kašice (riževa, pirina, ovsena, več žit) s prilagojenim mlekom, dokler ne uvedete kravje mleko. Kašico hranite po žlički okoli 1-2 uri pred spanjem. Pred spanjem pa še vedno podojite ali pa ponudite stekleničko prilagojenega mleka.                       
PREPOVEDANA ŽIVILA: !!!  
4-6.mesecev:
- kravje mleko, mlečni izdelki, ribe, jajce, agrumi (pomaranče, limone), paštete, oreščki vseh vrst
- žitarice z glutenom
- sol - sladkor, sladila,
med   6-12.mesecev:
-   izogibati se je potrebno še soli, sladkorju, medu
-   gazirane pijače
-   arašidi
-   hrana, ki ni dovolj prekuhana
-   živila, na katera je alergičen kdo od družinskih članov

< Sporočilo je popravil Erin -- 25.11.2008 11:03:49 >

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
25.11.2008 10:59:03   
anaya
Zoja Miša: hvala za odgovor, najbrtž bo kr vse skupaj, ker je tečna da se ti zmeša danes, mogoče je pa vpliv ker mi je skor zmrznila ponoči? Sem pozabla okno zapret pa je mela ob 3h rokice ledeno mrzleuser posted image . Drugače je pa zdrava menda, edino kaj se res dere nonstop danes pa poliva full.....

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
25.11.2008 11:06:12   
Krysia
Dobro jutro al pa dober dan, kot želite user posted image

Tejkaz, ok, šef je vsaj pošten, če nič drugega ... Drugač se pa čimprej pozdravite user posted image user posted image pa da se ne bi česa nalezli od Eve ... Pa očitno včeraj res ni bil tvoj dan ... glede prometne nesreče si pa nič ne očitaj - nisi ti kriva!!!

Zoja Miša, hvala z info o atlantisu ... pol bomo šli pa verjetno na dif ... pa prosim, ko zveš za ceno, mi povej, velja?

GH (spet): prej me je Rok ful gledal, ko sem jedla jabolko ... sem mu dala mal za povohat pa so se mu kar okice razširile ... pol sem mu pa lepo razložila, da bo pač moral še mal počakat ... Odkar sem opazila, da ga hrana zanima, mu kar prinesem pod nos za povohat (seveda samo stvari, ki dišijo - večinoma sadje ...). Ampak mislim, da bomo kar čakali s tole gosto hrano ...

Vilika, mi imamo isto filozofijo glede krsta - oblekli ga bomo toplo, pa če bo frajer al pa ne user posted image Nč se ne bomo afnal pa pika.

Naty13 je pogrešana!!!!

Drugač smo pa mi v redu .. zdej spet spi user posted image Tale sneg ga je čist uspaval. No, pa naj spi, očitno rabi velik počitka (ma naporne starše al kako user posted image ) user posted image
Kravc mi pa še kar noče past ... pol si pa govorim, da sej bo, ko bo čas, ampak hkrati sem pa že mal zaskrbljena ... sem zadnjič prebrala, da če ga prezgodaj nosiš pokonci, se zakrči v ramenih pol pa zato ne more past kravic ... pri nas je bilo pa že od začetka tako, da se je pomiril samo, če sem ga pokonci nosila ... in zdej se sama s sabo kregam al sem slaba mama al ne ...user posted image eh, ne vem, zgleda, da dans mam pa jst slab dan ... vam ne bom več morila. Pridne bodte pa uživajte, se kej tipkamo ...

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
25.11.2008 11:07:58   
matejchi
anaya rumeni karton..

RD RR

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
25.11.2008 11:09:55   
Erin
IZVIRNO SPOROČILO: Krysia
... in zdej se sama s sabo kregam al sem slaba mama al ne ...user posted image

NISI!!! In nikoli več ne pomisli na te besede. Vsaka mama je za svojega otroka najboljša mama in naredi tako kot ji narekuje srce.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?