Annadriel
|
Pozdravljene ;) V bistvu bi morala biti prva v tej klepetalnici, pa se vam prključujem šele zdaj. Rok imam 1.6 (moja prva nosečnost), po mojih izračunih sem v 13. tednu, po ginekologovih pa baje v 14.. Do sedaj sem bila na dveh pregledih, prvem, ki je potrdil nosečnost in drugem v katerega je bila vključena tudi NS (naj bi bilo vse kot mora biti). 9.12. pa imam naslednji pregled. Slabosti sem imela obupne (čez cel dan neprekinjeno, shujšala 3kg), vendar zadnje dni z veseljem ugotavljam, da gre na boljše. Mogoče nasvet za nekatere: pri sebi sem namreč ugotovila da je zelo pomembno predvsem v kakšnih razmakih jem. Takoj ko sem čutila nekakšno pretakanje po želodcu, trebuhu itd. sem morala nujno nekaj prigriznit. Tako, da sem jedla enih 6x na dan vendar po malo, npr. kos kruha, jabolko ali kaj podobnega. Drugače so meni zelo pomagale tudi mandarine na koncu vsakega obroka (so mi zmanjšale kislino ). Zdaj je že toliko vse mimo (kar se tiče slabosti), da lahko jem nekje dvakrat na dan s tem, da se enkrat na dan potrudim pojesti res nekaj toplega in "normalnega" ker mi pa veliko hrane še vedno ne diši. No, v glavnem da gre na bolje, tako malo za vzpodbudo, za vse, ki vam je slabo . Glede spola: sem na prejšnjem pregledu ginekologa vprašala, pa je rekel, da se to še kar nekaj časa ne da niti približno določit, tako, da je treba čakat :P. Glede trebuha: malo se mi dozdeva, da se mi nekaj pozna, samo mislim, da je to bolj psihološko, kot pa, da bi se v resnici kaj poznalo . Glede problemov (moja nosečnost naj bi za enkrat potekala tako kot bi morala): včasih me "špika" v predelu jajčnikov oz. v spodnjem delu trebuha, včasih je to zelo močna bolečina (npr. kdaj ko vstanem hipoma, ali kihnem, ipd.) - baje je normalno, vsaj tako pravi moj ginekolog. Zvečer me večkrat boli križ, vendar je to čisto odvisno od tega kako sedim/ležim. Vročino imam konstantno nekje 37'2. Utrujena nisem več, pa sem tam nekje od 2-3. meseca verjetno vsak popoldan šla za kakšno urico malo dremat. Hmmm... to bi bilo za enkrat vse ;) in upam, da bo kateri kaj od napisanega v pomoč :).
|