|
RE: no aprilke 2005, kako? 18.11.2008 9:42:21
|
|
|
|
julam
|
ojla aprilčice! Vidim, da ste se ene in iste zasidrale tukaj gor, ostale pa kar nekaj štrajkamo! Ti Ti Ti, bi rekel naš najmlajši. Pa sem se odločila, da pristavim svoj piskerček, ker me tale december vsako leto bolj živcira. Naša dva dečkota imata že zdaj preveč, itak se s 3/4 ne igrata, na koncu pristanejo moji plastični piskri v dnevni in potem kuhata na veliko kocke. Avtomobilčki obležijo po enem dnevu, pliškoti itak da so lovilci prahu - razmišljam, da bi jih dala v vrtec ali kakšen RK. Da ne govorim o odnosu otrok do stvari, lani sploh niso pogledal daril, samo še vohljal "Kaj je še za mene?" In potem tisto neskončno razočaranje... Zato sem se letos odločila in upam, da me familija podpre (predvsem moja tašča in tast ter svakinja ne morejo iz svoje kože). S fantoma smo se zmenili, da bosta napisala (narisla, izrezala iz reklam,... z mojo pomočjo, se veda) 3 pisemca, v njih pa po eno željo. Po eno pisemce bosta potem pustila pod smrekco doma, pri mojih starših in pri tašči. Zdaj se že na veliko pogovarjamo o tem, ker bi rada (predvsem pri našem aprilčku, mali je še premali), da dobita res tisto, kar si želita. Kompliciram, a ne? Ja, sej vem, ampak ko vidim, kam pelje ta družba, miselnost,... me je kar groza. Ampak se mi zdi, da so naši otroci ŠE nepokvarjeni in jim lahko pomagamo, da ne podležejo. Čeprav vem, da je težko, ker se je težko borit proti zunanjim vplivom. Ah, vem, da se ful ukvarjam s temi stvarmi, mogoče še preveč in bom na koncu zadevo samo še poslabšala. Ampak letos bomo poskusli tako... Za Miklavža smo mi tudi vedno dobili samo čokolade in sadje in bi to rada spet vrnila v navado - brez čokolade, če se da . Bosta pa mogoče zraven kakšnih rozinc in krhljev (ki jih imata ful rada) dobila še vsak eno knjigico, tega se mi ne zdi nikol preveč. Dedek mraz v moževi službi je škrtica in starši prinesemo sami - hvala bogu . Verjetno bosta dobila vsak eno knjigo puzzle, ker so puzzli ful aktualni (pri tavelikem, tamali pa posnema). Pa vsakemu sem kupila en pas za hlače, verjetno bo padel zraven v vrečko . Ostala darila pa, kot rečeno, še zbirata. OK, bom nehala, ker boste mislile, da sem nora. A ja, no, Naty Taja, za 5. člana, , boste padli pod rubrko "velike družine". Mi se jim pridružimo že marca ... papa
|
|
|