Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 16:24:47
|
|
|
|
petrap
|
ojla...evo se vam že javljam od doma...danes ni blo nobene pretirane gužve. glede CR se pa jaz nč ne obremenjujem, če bo potreben ga bojo nardil, pa če jaz to hočem al ne oziroma al se zdaj kaj sekiram al ne...naj nardijo tisto kar je najbolše za oba... glede dudike pa jaz sem jo že kupila in jo bom tud sabo vzela...pol pa al je bom uporabljala al ne...če jo bom, je zagotovo ne bom skrivala...
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 16:27:04
|
|
|
|
Pupka
|
Jaz ko sem prviš šla rodit... sem bla pa taka flegma da adijo... so mi povedali da me dajo naslednji dan na umetne. Zjutraj sem si še noge brila ... mene je groza igel... Že ko sem mogla kri dat mi je bla full muka... tolko da nisem omedlevala...... In me je blo najbolj strah une debele igle ko ti dajo umetne... sem rekla da če mi to zapičjo v roko da pobegnem... pa tudi če napol gola... Pa se niti ne spomnim da bi kej ekstra čutila tisti pik
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 16:30:33
|
|
|
|
Pupka
|
Jaz bom dudo sigurno mela pripravljeno- če bo treba.... S sabo je ne bom nesla... Če bo treba mi jo bodo naknadno... Upam pa sda tokrat sestre ne bodo take tečke kot so ble prveč- res v nulo! Sicer pa upam da bodo tudi name mal drugače gledale, ker sem že bolj "v letih" ... Pa med porodom ne bom sama tam! Je pa res da se včasih ujamem da me nekej kao strah lovi! Ampak nič hujšega... Če je noter vn mora prit, neh!
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 16:30:41
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupka Jaz ko sem prviš šla rodit... sem bla pa taka flegma da adijo... so mi povedali da me dajo naslednji dan na umetne. Zjutraj sem si še noge brila ... mene je groza igel... Že ko sem mogla kri dat mi je bla full muka... tolko da nisem omedlevala...... In me je blo najbolj strah une debele igle ko ti dajo umetne... sem rekla da če mi to zapičjo v roko da pobegnem... pa tudi če napol gola... Pa se niti ne spomnim da bi kej ekstra čutila tisti pik men je blo pa tok fino k sem dobla umetne (svojih nisem mela bla sem pa 4 centi odprta) in blo je hitro konec pa sploh ni blo tok hudo čeprav sme prej povsod brala kak so umetni huši od svojih no pa se nebi strinjala sicer pa ne vem kak so naravni tak da upam da bom 2 tud šla kr odprta tja mi dajo umetne in rodim.....
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 16:32:44
|
|
|
|
Pupka
|
no tudi pri meni je šlo hitro se mi zdi... In tudi jaz ne vem kak bolijo naravni! Sem se tudi začela odpirat brez svojih popadkov. Sem pa tudi slišala da so umetni bolj pasji glih zato ker gre vse hitreje... In si naenkrat iz nič na tem da rodiš
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 16:40:42
|
|
|
|
mala*
|
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo Mala* ne sekeri se, za CR, jst takoj zamenjam..,,men je blo carsko in se morm z doharjem zment, če je varjanta da mi ga nardijo tudi drugo rundo brez predhodnega matranja.... Si imela ti tudi že vnaprej napovedanega?? Kaj meniš, če kej veš, je bolš met splošno anestezijo al epiduralno- da si v bistvu pri zavesti, vmes je zavesa in oni medtem opravijo opeeacijo?Jaz moram priznati da me je tega malo strah.. Mi je bolj všeč da pridem v P, zaspim, se zbudim in sem mamica... Ja je pa tako, men je blo na začetku tud smotan, pa zakaj CR, pa zakaj glih jest...ampak sm se sprijaznila, itak nimam kej, važn samo da bo z otročkom in mano vse ok... Kako pa je blo kej okrevanje, je res za ubit boleče??
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 16:50:15
|
|
|
|
akvalina
|
ojla punce ste ble spet full pridne, no jaz sem dons zvedla da nimam nosečniške sladkorne , pa voda je bla tud ok .
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 16:50:21
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: mala* IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo Mala* ne sekeri se, za CR, jst takoj zamenjam..,,men je blo carsko in se morm z doharjem zment, če je varjanta da mi ga nardijo tudi drugo rundo brez predhodnega matranja.... Si imela ti tudi že vnaprej napovedanega?? Kaj meniš, če kej veš, je bolš met splošno anestezijo al epiduralno- da si v bistvu pri zavesti, vmes je zavesa in oni medtem opravijo opeeacijo?Jaz moram priznati da me je tega malo strah.. Mi je bolj všeč da pridem v P, zaspim, se zbudim in sem mamica... Ja je pa tako, men je blo na začetku tud smotan, pa zakaj CR, pa zakaj glih jest...ampak sm se sprijaznila, itak nimam kej, važn samo da bo z otročkom in mano vse ok... Kako pa je blo kej okrevanje, je res za ubit boleče?? a se lahko odločaš za splošno anestezijo in epiduralno? al je treba epiduralno plačat? no če ni pol bi jst sigurno vzele epiduralno da bi videla kaj se dogaja in da bi takoj bebiko vidla ja res sej ni izbire sam da je vse vredu
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 16:53:08
|
|
|
|
Pupka
|
akvalina za rezultate
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 16:54:49
|
|
|
|
Katjusa
|
akvalina super zdej pa uživaj naprej brezskrbno nosečnost
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 16:56:04
|
|
|
|
akvalina
|
sladkarije prihajam
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 16:56:43
|
|
|
|
akvalina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupka akvalina za rezultate hvala
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 16:57:30
|
|
|
|
akvalina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa akvalina super zdej pa uživaj naprej brezskrbno nosečnost tudi tebi hvala
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 16:57:40
|
|
|
|
sunny24
|
Akvalina, bravo! Super, da nimaš sladkorne! Katjusa, mislim da je tako, da tisto epiduralno za CR moreš plačat, ker se zgodi, da imaš že EA, pa potem se zaštopa in ti sam dozo povečajo in greš na CR. Vem za PO da si lahko zbereš EA za CR. Je pa pol tudi odvisno, al je naočen CR al pa nujen-v tem primeru te uspavajo in konec, ker je bolj hitro vse skupaj.
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 16:57:51
|
|
|
|
Pupka
|
Ti si pa skoraj tak ko jaz... Kar se sladkarij tiče...
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 17:01:37
|
|
|
|
Maksi1
|
Akualina, kako lepa novička. Zdej si pa kar privošči kaj sladkega.
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 17:01:48
|
|
|
|
akvalina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupka Ti si pa skoraj tak ko jaz... Kar se sladkarij tiče... jaz sem brez težav nehala kaditi pred letom in pol, ampak cukru se pa ne bi mogla tako lahko odpovedat
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 17:02:51
|
|
|
|
akvalina
|
maksi in sunny hvalaaaaa sunny poslala sem ti ZS
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 17:05:35
|
|
|
|
sunny24
|
akvalina, sej jst sem ti ga tudi poslala...preden si ga ti meni... Sem si pa že zapisala tvoje podatke
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 17:08:01
|
|
|
|
Pupka
|
Kaj se kajenja tiče... Ko smo se odločli da čeprav nas je presenetlo, da obdržimo sem tudi nehala kadit... Brez težav... Tudi kasneje da bi rekla da sem mela kako krizo se ni zgodilo! Sladkarije pa... MOj se mi tak smeji ko jem kaj sladkega... Ker on ni od sladkega! POl pa jaz tolko več... In mu je to tolko smešno ko prasv živčna postanem če hočem sladko pa ni kaj za vzet
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 17:12:22
|
|
|
|
Vesnozaver
|
kuku, na hitro se vam oglasim, potem pa ma mozek racunalnik sem prisla iz pregleda in kar spala....mv se se krajsa...me je vprasala ce sem ze sla na injekcijo...pa vprasam kako? pa pravi za pljucka...sem rekla ne...potem pa nic tako da ocitno te ze ni tak grozno, ce me zdaj ni poslala al kako? eh v glavnem spim in lezim, grem zdaj kar dalje.... vas jutri preberem. lep petkov vecer!
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 17:17:15
|
|
|
|
akvalina
|
IZVIRNO SPOROČILO: sunny24 akvalina, sej jst sem ti ga tudi poslala...preden si ga ti meni... Sem si pa že zapisala tvoje podatke gracias
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 17:18:20
|
|
|
|
akvalina
|
grem jest torteline, pridne bodte se tipkamo jutr
|
|
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 17:25:25
|
|
|
|
Pupka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vesnozaver kme je vprasala ce sem ze sla na injekcijo...pa vprasam kako? pa pravi za pljucka...sem rekla ne...potem pa nic tako da ocitno te ze ni tak grozno, ce me zdaj ni poslala al kako? eh v glavnem spim in lezim, grem zdaj kar dalje.... vas jutri preberem. lep petkov vecer! To je iz wikipedije da ti bo mal bolj jasno za kaj gre Injekcije dajo v primeru, ko računajo, da bo z veliko verjetnostjo prišlo do prezgodnjega poroda. Praviloma naj bi se injekcije dalo le enkrat na nosečnost in to štiri odmerke na 12 ur. Tak postopek "drži" cca. 10 dni. Po 32. tednu nosečnosti zdravilo ni več potrebno, saj porod po 32. tednu ne predstavlja več pomembnega problema v porodnišnici z enoto za intenzivno terapijo in nego novorojencev. Preventivno zdravljenje pri normalni nosečnosti ni potrebno saj je v primeru, da se pojavijo popadki in se maternica prične odpirati, še vsaj 2 dni časa, da pospešimo dozorevanje pljuč.
|
|
RE: Februarčice 2009 - 3.del... 21.11.2008 17:56:57
|
|
|
|
|
Punce moje da se javim na hitro predno skočim pod tuš...sem bila ponovno pridna seveda prvo služba in ko sem prišla domov na hitro pojedla kosilo in spekla ponovno dva peciva jaz sem čist nora sedaj pa dovolj vse napečeno samo še uredim in jutri pičim z njim v službo mora pa še nekaj za doma vstat ker grem popoldne jutri do mojih pa morem mal zraven nesit ker onih tko ne bo kmen izgovor peto nadstropje in ni dvigala kako pa jaz lahko grem pa še nosečka ...no sedaj pa na hitro pod tuš potem pa pride sestrca in greva ene fajne dante poslušat ko bodo igrali tle v bližini nas tako da ne bom doma sej drugače bi bila pa tko sama moj šel delat za ob 13 in me prej klical da nima pojma kdaj pride naj bi delal do 23 ampak sigurno ne bo tako ker imajo norišnico tako da .. No pridne bodite in se javim če ne danes pa jutri...
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?