|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2008 - 2.del
18.11.2008 12:00:40   
5ra_28
ninica04...meni ne zašteka...

Končno smo trije:)

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
18.11.2008 12:01:35   
katja_p
ninica04, od kod si ti oz. kje imaš svojo G, da se boš mogla vozit v CE na CTG?

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
18.11.2008 12:03:57   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: ninica04

ja pa še nekaj, čist tk BTW ali vam tudi kdaj zablokira ringaraja stran? Meni skoraj vsak dan, pa ne takrat ko kaj pišem, kar tako ko berem poste ali kaj drugega na tej strani. Ful me živcira!! Pa moram potem vedno resitirati cel računalnik. Sploh se ne odziva... 

meni tudi to dela...

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
18.11.2008 12:05:51   
martka
Aja...ste pisale, da imaste ene ful povečan apetit. Jaz pa ne.. Ponoči se nikoli ne vstanem in jem, pa tudi čez dan sem že po majhnih obrokih takoj in dolgo sita. Še dobro. Mogoče so zato kile še vedno na +12.
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

jaz sem na slabih 8+ kg in nimam nobenega povečanega apetita, pravzaprav jih je 7+ na domači tehtnici a se 8 lepše sliši.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
18.11.2008 12:07:32   
5ra_28
Lahko tebi Martka, ko si še Rock'n' Roll plesala do 9. mesca. user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz pa za računalnikom na RR že od junija. user posted image

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
18.11.2008 12:09:48   
ninica04
moj g. je v Velenju. Sicer je drugače ful ok, same pohvale, sam tole... user posted image . Sicer tud ni tk daleč, 15 min, pa še po avtocesti sam vseen. Pa ziher je pol v bolnici ful gužva... Pač sem bolj komot, pa me to malo mori... user posted image user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
18.11.2008 12:12:43   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: tejci01

Ker očitno tem otročičkom december ni prav všeč.

Jaz pa mislim da vsi hočejo nekaj za Miklavža dobituser posted image user posted image user posted image

Kaj to pomeni instant kava - ali mislite brez kofeina? Ker druge se meni zdijo isto kot navadna kava z mlekom

IZVIRNO SPOROČILO: pike

Meni je tudi boljše, da ne vem točno kdaj bom rodila, ker potem bi bila nervozna in čakala na dan d. Zdaj pa me bo kar presenetilo, upam.

Saj po eni strani je res bolje po drugi pa če pomislim da sem pa prvič čakala 14 dni čez rok in še imela katastrofalen porod mi je pa sedaj čisto vseeno. Vsaj vem da se kdo briga zame, ker prvič so me porajtal šele en teden čez rok in potem ni bilo časa da bi kaj naredili za moje odpiranje ker je bilo plodovnice čisto malo pa še popolnoma mlečna.

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
18.11.2008 12:13:52   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: ninica04

moj g. je v Velenju. Sicer je drugače ful ok, same pohvale, sam tole... user posted image . Sicer tud ni tk daleč, 15 min, pa še po avtocesti sam vseen. Pa ziher je pol v bolnici ful gužva... Pač sem bolj komot, pa me to malo mori... user posted image user posted image

ni take gužve, al pa imam jaz srečo, pridem in me priklopi... potem pa boš verjetno kar svojemu G. nesla list s ctgja, pa ti bo on razložu... čakat kr ne, tam na ginekologe, vpraši babico, ki te bo odklopila, če je kaj posebnega in to je to...

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
18.11.2008 12:46:29   
martka
ene ste rekle, da nočte vicev in da naj bodo druge barve... evo!!!

"Tako strašno kašljam, da celo noč ne morem spati!"
"Si že poskusil s kislim zeljem in litrom  DONATA ?"
"Ne, za to pa še nisem slišal!"
"No, poskusi, pa boš videl, da bo pomagalo!"
  Naslednji dan:

"Si poskusil moj recept?"
"Sem."
"In še kašljaš?"
"Ne, si ne upam!"

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
18.11.2008 12:57:35   
Bimba80
Eno vprašanje za tiste, ki ste že mamice.......sodelavka je rekla, da mi da stojalo za koplano kad......zanima pa me kako naj vem kakšna kad gre na tako stojalo.......ali vsaka, ali je boljše kupovat v kompletu.......

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
18.11.2008 13:05:17   
martka
naj ti da še kopalno kad... ali pa ti pove od katere je...
vsaka kad ne paše na vsako stojalo...

(odgovor članu Bimba80)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
18.11.2008 13:26:57   
mam32
Evo punce, sem iz pregleda. pri moji G tud nimajo CTg-ja. Se vidi da smo za svetom user posted image . Drugače pa je tako kot sem pričakovala. Naša frčafela se ni obrnila in je tud malo vrjetno, da se bo. Kaj to pomeni, nimam pojma. Zdaj me je šele strah poroda. Aja, zanima me kolk so kaj vaše bebike teške- tiste ki ste tam v 37. tednu? Men je rekla G, da imam neko šibko dete. Tehta 2.500g.

Lep dan

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
18.11.2008 13:42:36   
tinca123
Mam 32 Jaz sicer še nisem tako daleč, vendar imam nek tabelni koledarček - ne znam ga točno opisat. Predvidi pa teže otrok pri porodu glede na težo po tednih. Neka povprečna teža poroda je 3400g. Pri tebi pa pride nekje 3100-3200g. Ne vem če to točno deluje - dobila sem ga od ene prijateljice, pa je težo njenega kar točno uganil. Možno pa je tudi da boš šla čez rok in bo tvoja bebika v tistih dneh vso težo pridobila.

Upam, da ti je to kaj v pomoč.

LP

(odgovor članu mam32)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
18.11.2008 13:45:33   
mamabranka
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

Da nebi katera zdaj res mislila da sedaj takole naročajo  za rodit. Tako ali tako je seveda odvisno od moje user posted image če bo hotela ven ali ne takrat oz. če mo morda hotela ven prej.

Ne bit čist prepričane v to. Mene je moja v prviuser posted image , dala rodit, v petek 3 dni pred rokom, da ne bi slučajno rodila za vikend. Imela je izgovor, zato ker je po UZ mali mal majhen, rodil se je z 3190g in 50cm.

Pa punce, ne mislt, da je kej laži, ko zveš, da te čaka porod. Sama nisem bila preveč živčna proti koncu, ko pa mi je ginekologinja rekla, naj se naročim za porod čez dva dni, sm bla šokirana, pa še zjokala sem se, pa kr odenkrat živčnost. Upam, da me tud sedaj ne bo dala rodit, ker sem se odločila, da ne bom šla! Ko bo mali pripravljen mi bo že dal vedetiuser posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: martka

Res se grdo sliši, sam če imam včasih dve buli, levo in desno, tako da je trebuh kvadratast ali pa je tako poševno, kot da je pijan.

kot risba malega princa .. ( kača, ki je požrla slona)..

Tud moj trebuh je takuser posted image

Čestitke user posted image  Jagodinka, Filip in presrečni atiuser posted image . Veliko user posted image in user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: tasa.m

je pa G rekel, da bo kar kmalu, nevem kaj je mislim s tem. Ko sem pa prišla domov sem pa zagledala rjav izcedek na vložkuuser posted image , upam da je to samo posledica pregleda, če ni sveža kri potem ni panika al kako, če se ti odlušči čep je verjetno nekaj krvi zraven,

Če te je pogledal odspodaj, koliko si odprta, pol je vse OK. Ko je mene v prvi pogledala, me je opozorila na to, da se lahko pojavi kaj.

CTG mi dela mislim da že od 34 tedna, tako da me verjetno jutri tudi čaka, ker imam pregled, pa bomo vidli kaj pravi, koliko časa bo še treba čakat.

IZVIRNO SPOROČILO: pumpkin23

Zdej je tako lepo vreme, tako da upam da bo nas januar tud soncen in ne prevec mrzu. A ste ze kej razmislale o tem kdaj se bote podale na prve sprehode? Jz mislim iti po kakih 3 tednih al se gre lahko tud prej?

Moj je bil star 14dni (začetek februarja), pa smo že bli zunaj, tudi sonček smo mu "pokazal", je bil zelo topel dan, pa ni bil v vozičku ampak v naročju. Torej odvisno od vremena.

Evo zopet vas berem že celo uro, pa sm zdej tko sprot pisala, da se mi tavelik ne bi prej zbudu, čeprov dons ni take panike, ka se je pred  45minutami še neki oglašal. Dones je pravi mali user posted image , noče jest, ko sva bila pred računalnikom, je ponorel, ker je mislu, da bova nehala gledat rač.,... Za opoldansko spanje pa imamo takointako vedno probleme. user posted image
Kaj pa maliuser posted image ? Aktiven ko user posted image , v vodi uživa (sem si privoščla eno daljše čofotanje v kadi), pa glih nehal je kovcat.
Spala sm tkotko. Prvo sem se na pol ure zbujala za stranišče (po par kaplic), v postli se teško obračam, pa ful težak trebuh imamuser posted image .

< Sporočilo je popravil mamabranka -- 18.11.2008 13:48:36 >

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
18.11.2008 13:53:18   
mamabranka
Mam32   No če malček tehta sedaj okoli 2500g je kr malo, razen če nista vidva oba (ti in tvoj) bolj pri tamalih. Drugač pa tud UZ nezmore natančno določiti težo otroka, ampak približno, lahko je mali tudi težji. user posted image

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

(odgovor članu mam32)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
18.11.2008 14:09:15   
mam32
Ja, sej se tolažim s tem, da ti ultrazvoki niso ravno natančni in je možno odstopanje. Je pa zgleda malecka po mami, ki je res majhna user posted image . Očka je namreč skoraj dvometraš. Pa glede na to, da je otrok v maternični vstavi, je boljše če je manjši. Sploh če bo ekipa rekla, da moram rodit po naravni poti.

Aja, zmeri pozabim vprašat ali katera mogoče štrika? vidim, da nekaj šivate. kako pa ste kaj s štrikanjem. Se morem pohvaliti, da sem totalni antitalent kar se ročnih spretnosti tiče, vendar sem se pred enim tednom odločila da bom pa jaz zdaj štrikala user posted image  user posted image user posted image . In jaz štrikam. Naši bebiki delam jopo. Če jo bom uspela končat do rojsta sicer še ne vem, se trudim. Samo glede na to, da sem totalni začetnik in da vsake toliko rabim pomoč "inštrukorice", ki pa mi ni vedno na razpolago, ne vem ravno kako bo.

No, sem se pač mogla malo pohvalit user posted image .

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
18.11.2008 14:12:32   
miracleme
user posted image  user posted image user posted image  BRAVO JAGODINKA!

Ja, začelo se je..... Glede na to, da imam rok 6.12. jaz še kar ne bi šla rodit user posted image . Vendar tudi pred tremi leti ni bilo nič drugače, rodila sem devet dni čez rok, pa še tisti dan bi kar noge stisnila skupaj, da se še ne bi zgodilo. Sem pač tak tip človeka, bolj paničen kar se bolečin in sprememb tiče. Najbrž tako čutim tudi zato, ker nimam (na srečo) nekih hudih težav v nosečnosti; razen zatekanja gležnjev, ki je te dni res izrazito.
Drugače pa, danes sem bila kar aktivna, pospravila stanovanje, skuhala, oprala tri stroje cunj, sedaj me čaka še likanje.....če ne bodo noge preveč okrogle. Ob treh pa že letim v vrtec po nadebudneža, ki si je danes zaželel popoldan na igralih, tako, da bova uživala lep sončen dan na zraku.

Teža otročička: meni so namerili v 34. tednu 2400 gr; gre pa na teh UZ za odstopanja, tako, da izmerjena teža ni glih merilo. Naš prvi je v 32. tednu npr. tehtal 2070 gr, v 36. tednu je imel že 3100 gr, rodil pa se je s 4200 gr - po UZ so pa predvidevali 4500 gr.

Posteljica: na zadnjem UZ v 34. tednu so tudi meni omenili, da gre za zaćetno zrelost posteljice - baje pa, da je to kar normalno za to obdobje. Kaj to pomeni pa ne vem.

Grem likat, se pišemo kasneje.

Neposredna povezava do sporočila: 1842
18.11.2008 14:23:31   
5ra_28
IZVIRNO SPOROČILO: mam32

Aja, zanima me kolk so kaj vaše bebike teške- tiste ki ste tam v 37. tednu? Men je rekla G, da imam neko šibko dete. Tehta 2.500g.

Meni je na vsakem pregledu delala UZ in izračun teže. Jaz sem v 36.tednu bila na dveh zaporednih UZ v P, pa je bil prvi dan izračun teže 2.725 g, 24 ur kasneje (ista doktorca!!!) pa 2.510. Toliko o odstopanjih. Na zadnjem UZ (dopolnjen 37.teden) pa je bil izračun 2.820 g. P mi vedno reče da je teža ok.

Imam pa iz revije Mama po tednih predvideno težo:
36.teden 2,5 kg
37.teden 2,75 kg
38.teden 3 kg

upam da ti bo v pomoč.

(odgovor članu mam32)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
18.11.2008 14:37:09   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: mamabranka

Pa punce, ne mislt, da je kej laži, ko zveš, da te čaka porod. Sama nisem bila preveč živčna proti koncu, ko pa mi je ginekologinja rekla, naj se naročim za porod čez dva dni, sm bla šokirana, pa še zjokala sem se, pa kr odenkrat živčnost. Upam, da me tud sedaj ne bo dala rodit, ker sem se odločila, da ne bom šla! Ko bo mali pripravljen mi bo že dal vedetiuser posted image .

No jaz nimam možnosti izbire kako naj se moj porod začne. Okužba z toxo me je pripeljala k dr. B. v LJ porodnišnico in ona bi me rada spremljala čez porod in bila prisotna ob rojstvu, ker se šele potem začnejo lahko komplikacije. Zato sem zelo vesela da bom pod njeno kontrolo ker je ta datum dežurna cel dan in celo noč. Probali bova če ne bo šlo pač ne bo šlo.
Je pa meni popolnoma vseeno če vem datum kdaj bom rodila, bom manj živčna kot pa čakanje in upanje da te prime in da greš še 14 dni po roku. Sem tudi prvič točno vedela kdaj bom rodila, ker je bil potem po 14 dneh čez rok, datum normalno da zmenjen ( mi je rekla sestra jutri boste rodila)in zato nisem bila nič bolj živčna, enkrat je itak treba a ne.user posted image user posted image

mam32 ne sekiraj se zaradi otročkove teže. Tudi moj prvi Žiga je imel majhno porodno težo,  3100 smo dosegli šele ko je bil rojen 14 dni čez rok, pa je sedaj zdrav fant in še celo malo bolj okrogel kot bi moral bitiuser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

Neposredna povezava do sporočila: 1844
18.11.2008 15:02:26   
nadya
Jaz sem mela včeraj UZ, noseča 35t 3d, in je bil po izračunih težek 2600g. Je pa tudi meni rekla, da so odstopanja pri teh meritvah. Mislim, da je najbolj pomembno, da oni vidjo da otroček raste. Pač tudi ko odrastemo nismo vsi enake velikosti in teže. Tko da se ni za sekirat user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
18.11.2008 15:06:41   
martka
prvič sem rodila na dogovorjeni datum, devet dni PRED rokom. zakaj? ker sem bila na pregledu 3,5 odprta in me je čez tri dni naročila na porod, na dan, ko je ona dežurna v P.
mi je bilo krasno!!! nič čakanja, nič vprašanj, je to ali ni to...so popadki-niso, mi je odtekla voda, kje mi bo odtekla, se je odluščil čep...   prišla sem mirna in sproščena v P, so mi dali klistir, mi predrli ovoj, naju odpeljali v porodno, mi dali umetne popadke in čez pol ure sem imela v naročju svojega razgrajača. težkega 3050 in dolgega 49cm.

Takoj podpišem za enako izkušnjo in že zdaj vem, da bom sama omenila svoji G. če se lahko dogovoriva za datum.

ko zdaj gledam UZ meritve in jih primerjam za 9let nazaj, so številke enake! jp, tedni in teža in vse ostalo skoraj nima odstopanja.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
18.11.2008 15:10:52   
martka
drugače pa kot je napisala nadya , ljudje smo različni, eni večji, drugi manjši, eni težki, drugi malo manj  (vsi včasih zateženi- haha). tudi ljudje enake višine in podobne postave nimajo enako kg... sicer pa to ženske dobro vemo...

pomembno je, da se naše bebike dobro počutijo v svojih garsonjerah in pridno širijo stene trenutnega domovanja!

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
18.11.2008 15:12:23   
martka
ali katera pozna in je morda uporabila? http://www.ondina-ak.si/index.php?path=26

hej kje je danes črnakava?!?

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
18.11.2008 15:35:41   
nadya
Jap, črnakava je dans res sumljiva. Mogoče jo je pa upravičeno panika grabla?

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
18.11.2008 16:29:59   
čebeli
Martka: Nisem še slišaala za to metodo, mi je pa všeč...da se režiš, ko da bi bil zadet, pa nisi in še nič ne boli...zakon! Sam je pa zdele ne bi prakticirala, ker bi najbrž bolj počas dojemala, nekako mi trenutno nič ne gre v glavo-tut za fax ne...bi se mogla prej spomnit (ene 5 mesecev)

Ja, tut mene zanima kje se skriva naša črna kofetarca...ziher se nam od kje smeji in nam štrkorenčka ribauser posted image

Glede velikosti otročkov ne skrbet! Če rečejo, da je ok, pol je...moja sestrična je tut tko bla na 2 zaporednih UZ in ji je vsakič drugač pokazalo. Prvič manj in so ji rekli, da je majhen, drugič pa (manj kot čez 24 ur) je bil pa skor kilo težji in kao normalen...čeprav med lažjimi...rodil pa se je kr konkreten..3,5 kile je imel. Je pa res, da je malo čez rok potegnil... To se ponavadi zmotijo pri starosti malega oz. kdaj je nastal...(čeprav jaz za moje user posted image točno vem kdajuser posted image , pa imam vseeno občutek, da bo malo potegnil...) mogoče pa je odvisno tut od tega, kolko časa vam traja mesečni ciklus-men je zmer več kot 28 dni(tole zadnje ugibam...)

Joj, danes sem zgleda spet jedla napačno kosilo, ker je spet kr huda akcija v trebušni garsonjeri...

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?