|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
14.11.2008 15:57:43   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Sem že nazaj iz službe, kjer je bil šef zelo prijazen in je razumel, da pač tako je in sam predlagal, da se naj nič ne forsiram.

Drugače je bil pa moj user posted image  v torek (9 tednov in 5 dni) velik 3,8cm.

Pa kaj imate res same velikane v trebuščku? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Moj je bil velik: 2,43 mm na 9 tednov in 1 dan - ja jaz sem majhna, ati je pa velikan. user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
14.11.2008 16:01:03   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: *alina*

mo že 35,2 mm
IZVIRNO SPOROČILO: metimenka
Včeraj sem imela pregled in sem vidla mojga user posted image . PDP imam 9. 6., veliki pa smo že 35,2 mm!

Čestitke! Tudi moj rok bo verjetno prestavljen na 9.6. Mogoče si celo deliva sobo v porodnišnici user posted image user posted image user posted image . Vidim da si iz Lj.

Junija bo gneča v porodnišnicah, da se ne bomo celo v isti porodni matrali user posted image user posted image user posted image . No, jaz šibam verjetno še enkrat v Nm rodit in tam nekje do 24.06. bom menda že stresla ven, ko bo ati user posted image dopolnil 30. let - jaz mu posebnega darila ne bom kupovala, boh ne daj da dobi sina - bo znorel od sreče, že prvič je full jokal in skrival solze pred mano. user posted image user posted image

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
14.11.2008 16:59:43   
Mala_princeska
Glede mojih zoprnih glivic pa tole - po tri-večerni uporabi nožničnih tablet Canesten 200 močno upam, da mi jih je uspelo odpraviti. Ko grem na wc sem namreč full pozorna, če je kaj tistega grdega sirastega izcedka. Zaenkrat ga v zadnjih dveh dneh nisem zasledila; če ga pa bom pa imam na zalogi še eno tableto Canestena 500.
Canesten mi je g. predpisala in ni nevarnosti; umivam se samo z vodo (brez int. mila).

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
14.11.2008 17:07:25   
Anonimen
kako smo kaj moje souser posted image ?
danes me je pa utrujenost vrgla v posteljo in sem skoraj celo popoldan ležala/spala. slabost pa bodo erjetno izginile. slabo mi danes ni bilo, res pa je da ne morem nič prav jest, ker mi nič ne diši.

Neposredna povezava do sporočila: 1379
14.11.2008 18:33:43   
majana79
Evo še nas iz prvega pregleda. user posted image Srček lepo bije, smo pa leeeeni in nas nikakor ni uspelo premaknit. Smo tudi majhni, samo 18,90 mm tako da je G rekla da je bil ciklus najbrž daljši in sigurno nisem še v 10. tednu. Glede na UZ naj bi bila 8 t 3 dni, PDD pa je sedaj 23.06. (vsaj tako sem prebrala iz slikice). V knjižico mi ni še nič napisala, ker jim jih je zmanjkalo!, tako da jo moram it kupit sama in bodo vpisale pred nuhalno. Oba sva bila vesela, mene je kar metalo tam po mizi user posted image , očka je pa po moško zavzeto gledal v monitor. user posted image Imam pa zgleda še glivice, tako da mi je zaenkrat napisala Vagisan pa rekla je da imam nekaj rahlo obarvarnega izcedka, vendar ni nič narobe. Sem pa čakala uro in pol na vrsto user posted image pa še tako slabo mi je bilo od vsega, da sem šla po pregledu kar domov, čeprav sem nameravala nazaj v službo.
Naslednji pregled pa čez 5 tednov, to je 18.12.

Zdaj pa gledam slikico in se čudim, kaj imamo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
14.11.2008 18:59:12   
princ_princeska
ola moj PDP je 13.6.2009

dobrodošlica novim nosečkamuser posted image

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
14.11.2008 19:06:58   
princ_princeska
in kaj kej počnete ob takšnem zaspanem vremenu, sama nič kej posebnega je pa res, da mi ni všeč, bi bilo boljše, če bi bilo lepše vreme, bi vsaj kakšni sprehodi lahko bili, pa saj bo minilo, je pa res, da je tudi takšen letni čas, sam nič zato, bomo pa našeuser posted image imele v lepšem času, ko bo sonček, poletje in bomo lahko šli skupaj na sprehod z vozičkomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu princ_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
14.11.2008 19:09:50   
amaya

user posted image    user posted image    user posted image

NOSEČKE
                          user posted image

PDP           IME                      (št. ,št. )         PREGLED    NS

XX.06.

user posted image  frčafelca                  (1user posted image , user posted image 0 )     
user posted image  mery15031981      (?user posted image , user posted image ?)                    ?
user posted image lajla                           (2user posted image , user posted image 1)                ?

user posted image bozza                         (?user posted image , user posted image ?)      

user posted image mucica                      (2user posted image , user posted image 1)                
user posted image *alina*                      (1user posted image , user posted image 0)                             24.11
user posted image *blu*                         (3user posted image , user posted image 1)                             21.11
user posted image borisina                      (?user posted image user posted image ?)
user posted image anonimna                 (?user posted image , user posted image   ? )     
user posted image  Vera*                         (?user posted image , user posted image   ?)       
user posted image princ_princeska         (1user posted image , user posted image  0)       
user posted image ronja1a                       (?user posted image , user posted image ?)
user posted image nina16                         (?user posted image , user posted image ? )     

user posted image bambinca                     (2user posted image user posted image 1 )        21.11.   
user posted image nenah83                      (1user posted image , user posted image 0 )   
user posted image Goldy                            (? . ? )
user posted image Cesarica 13                  (2user posted image0user posted image )              4.12. NS 
user posted image Tej_a                             (? . ?)              
user posted image salcka                            (? . ?)             

user posted image  Liam                                  (? user posted image , user posted image  ?)     

user posted image  Meti21                              (3 user posted image , 1 user posted image )

01.06.

user posted image  deja777                      (2user posted image , user posted image  1)                        24.11
user posted image pinkiponki                   (3user posted image , user posted image  2)                         20.11

02.06.

user posted image kakteja                        (?user posted image , user posted image  ?)       

04.06.

user posted image   Janci F                       (1user posted image ,user posted image 0)                         NS: 9.12

user posted image  Lajan                           (2user posted image , user posted image 1)

user posted image frutela                         ( ,   )       

06.06.

user posted image kim09                          (2user posted image , user posted image  1)      
user posted image bačko                           (2user posted image , user posted image  1)                    28.11.
user posted image  emelly                      (2user posted image user posted image 1)                        28.11       

07.06.

user posted image  Ribička                         (1user posted image , user posted image 0)    

08.06

user posted image manna                          (1user posted image , user posted image 0 )                         NS:25.11

user posted image tadejluka                     (3user posted image ,   2 user posted image )                         NS 25.11.

user posted image Nastyaa                         (1user posted image , 0 user posted image )                               24.11

09.06.

user posted image Metimenka                   (1user posted imageuser posted image 0)       

10.06.

user posted image   bibi                             (2 ,  1)       02.12. (2)          01.12.
user posted image   Mala_ princeska       (2user posted image , user posted image 1 )  19.12(2)       (05.12. NS )

user posted image    Hanuši                      (2user posted image , user posted image  1 )       9.12. (2)       1.12.  

11.06.

user posted image lenika                         (2user posted image , user posted image 1)                                28.11.

13.06.

user posted image Julyo8
                      (3 , 2 )                                           8.12.

user posted image princ_princeska         (1 ,  0)     

14.06.

user posted image miškamaška08             (2user posted image , user posted image 1 )        

15.06.

user posted image Mojjaka                          (1user posted imageuser posted image  0)          

16.06.

user posted image  Mateja***                      (2user posted image , user posted image  1 )

user posted image pika1977                         (2user posted image , 1 user posted image )                         5.12.

17.06.
user posted image loveforever                   (3user posted image
, user posted image 1 )                            11.12 

user posted image amaya                         (2user posted image , 1user posted image )                                5.12.

user posted image  Majana79                    (1user posted image , 0 user posted image )                               9.12.

18.06.

user posted image tincaminca                    (2user posted image , user posted image 1 )        
user posted image   natasa28                     (2user posted image user posted image 0 )         

19.06.

user posted image Anonimna                      (?user posted image ,  ? user posted image )          25.11

20.06.  

21.06.  

user posted image ulsi25                           (1user posted image , user posted image 0)           
user posted image maycha                        (1user posted image , user posted image 0)          18.11.                 

23.06.  

user posted image fragola                           (?user posted image , 0user posted image )            

user posted image Anonimnauser posted image              (1user posted image , user posted image 0 )          1.12.

24.06.

user posted image 22zlatolaska19             (3user posted image ,2user posted image )
user posted image  Gantar                          (2 user posted imageuser posted image   0)     17.11.      

25.06.  

user posted image anjaPH                          (2 user posted image , user posted image 1 )        
user posted image m2ip                             (2 user posted image , user posted image  2 )            15.11.         
user posted image emmi                            (2 user posted image , user posted image  1 )              

27.6.

user posted image  Bjondi                           (2 user posted image , user posted image  1)            13.11

28.06.

user posted image   Naja*                            (2 user posted image , user posted image  1)         

29.06

user posted image Banči06                             (2user posted image  , user posted image 1)

30.06.

user posted image  Farmacevtka81             (2 user posted image , user posted image  1)        

user posted image  
Banananjam                    (?user posted image , user posted image  ? )       

SKUPAJ JUNIJSKIH   2009  = 63

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE
  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:
NUHALNA SVETLINA           SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo

TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
14.11.2008 19:11:19   
amaya

user posted image    user posted image    user posted image

NOSEČKE
                          user posted image

PDP           IME                      (št. ,št. )         PREGLED    NS

XX.06.

user posted image  frčafelca                  (1user posted image , user posted image 0 )     
user posted image  mery15031981      (?user posted image , user posted image ?)                    ?
user posted image lajla                           (2user posted image , user posted image 1)                ?

user posted image bozza                         (?user posted image , user posted image ?)      

user posted image mucica                      (2user posted image , user posted image 1)                
user posted image *alina*                      (1user posted image , user posted image 0)                             24.11
user posted image *blu*                         (3user posted image , user posted image 1)                             21.11
user posted image borisina                      (?user posted image user posted image ?)
user posted image anonimna                 (?user posted image , user posted image   ? )     
user posted image  Vera*                         (?user posted image , user posted image   ?)       
user posted image princ_princeska         (1user posted image , user posted image  0)       
user posted image ronja1a                       (?user posted image , user posted image ?)
user posted image nina16                         (?user posted image , user posted image ? )     

user posted image bambinca                     (2user posted image user posted image 1 )        21.11.   
user posted image nenah83                      (1user posted image , user posted image 0 )   
user posted image Goldy                            (? . ? )
user posted image Cesarica 13                  (2user posted image0user posted image )              4.12. NS 
user posted image Tej_a                             (? . ?)              
user posted image salcka                            (? . ?)             

user posted image  Liam                                  (? user posted image , user posted image  ?)     

user posted image  Meti21                              (3 user posted image , 1 user posted image )

01.06.

user posted image  deja777                      (2user posted image , user posted image  1)                        24.11
user posted image pinkiponki                   (3user posted image , user posted image  2)                         20.11

02.06.

user posted image kakteja                        (?user posted image , user posted image  ?)       

04.06.

user posted image   Janci F                       (1user posted image ,user posted image 0)                         NS: 9.12

user posted image  Lajan                           (2user posted image , user posted image 1)

user posted image frutela                         ( ,   )       

06.06.

user posted image kim09                          (2user posted image , user posted image  1)      
user posted image bačko                           (2user posted image , user posted image  1)                    28.11.
user posted image  emelly                      (2user posted image user posted image 1)                        28.11       

07.06.

user posted image  Ribička                         (1user posted image , user posted image 0)    

08.06

user posted image manna                          (1user posted image , user posted image 0 )                         NS:25.11

user posted image tadejluka                     (3user posted image ,   2 user posted image )                         NS 25.11.

user posted image Nastyaa                         (1user posted image , 0 user posted image )                               24.11

09.06.

user posted image Metimenka                   (1user posted imageuser posted image 0)       

10.06.

user posted image   bibi                             (2 ,  1)       02.12. (2)          01.12.
user posted image   Mala_ princeska       (2user posted image , user posted image 1 )  19.12(2)       (05.12. NS )

user posted image    Hanuši                      (2user posted image , user posted image  1 )       9.12. (2)       1.12.  

11.06.

user posted image lenika                         (2user posted image , user posted image 1)                                28.11.

13.06.

user posted image Julyo8
                      (3 , 2 )                                           8.12.

user posted image princ_princeska         (1 ,  0)     

14.06.

user posted image miškamaška08             (2user posted image , user posted image 1 )        

15.06.

user posted image Mojjaka                          (1user posted imageuser posted image  0)          

16.06.

user posted image  Mateja***                      (2user posted image , user posted image  1 )

user posted image pika1977                         (2user posted image , 1 user posted image )                         5.12.

17.06.
user posted image loveforever                   (3user posted image
, user posted image 1 )                            11.12 

user posted image amaya                         (2user posted image , 1user posted image )                                5.12.

18.06.

user posted image tincaminca                    (2user posted image , user posted image 1 )        
user posted image   natasa28                     (2user posted image user posted image 0 )         

19.06.

user posted image Anonimna                      (?user posted image ,  ? user posted image )          25.11

20.06.  

21.06.  

user posted image ulsi25                           (1user posted image , user posted image 0)           
user posted image maycha                        (1user posted image , user posted image 0)          18.11.                 

23.06.  

user posted image fragola                           (?user posted image , 0user posted image )            

user posted image Anonimnauser posted image              (1user posted image , user posted image 0 )          1.12.

user posted image  Majana79                    (1 , 0 )              18.12. (2)                 9.12.

24.06.

user posted image 22zlatolaska19             (3user posted image ,2user posted image )
user posted image  Gantar                          (2 user posted imageuser posted image   0)     17.11.      

25.06.  

user posted image anjaPH                          (2 user posted image , user posted image 1 )        
user posted image m2ip                             (2 user posted image , user posted image  2 )            15.11.         
user posted image emmi                            (2 user posted image , user posted image  1 )              

27.6.

user posted image  Bjondi                           (2 user posted image , user posted image  1)            13.11

28.06.

user posted image   Naja*                            (2 user posted image , user posted image  1)         

29.06

user posted image Banči06                             (2user posted image  , user posted image 1)

30.06.

user posted image  Farmacevtka81             (2 user posted image , user posted image  1)        

user posted image  
Banananjam                    (?user posted image , user posted image  ? )       

SKUPAJ JUNIJSKIH   2009  = 63

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE
  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:
NUHALNA SVETLINA           SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo

TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
14.11.2008 19:20:15   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: majana79
V knjižico mi ni še nič napisala, ker jim jih je zmanjkalo!, tako da jo moram it kupit sama in bodo vpisale pred nuhalno.
Zdaj pa gledam slikico in se čudim, kaj imamo. user posted image

user posted image user posted image user posted image za 1. uspešen pregled. Kar čudi se - eno prijetno bitjece te mičkeno žgečka po bušiju. user posted image
Glede materinske knjižice, bi pa najraje jaz popenila namesto tebe. Je že bila debata na RR, da nosečnicam brezplačno pripada materinska knjižica. V 1. nosečnosti sem jo tudi sama morala kupit. Gin. namreč dobijo denar za te knjižice. Sedaj v 2.user posted image sem jo pa brez problema dobila brezplačno pri gin.
Tko da ne bi se smeli izgovarjat, da jim jih je zmanjkalo. user posted image user posted image Namreč pripada vsaki user posted image in mi plačujemo za te knjižice iz obv. zdravstva.

Oprosite, če sem se razburila; ampak želim da veste kakšne so vaše pravice. Sicer jaz sama ne bom nič rešila.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
14.11.2008 19:31:13   
amaya
S knjižicami je tako. Ginekolog, ki je privat in dela preko koncesije jo računa, drugače ne. Jaz je nisem plačala ne 1. ne sedaj. Je pa lepo imet v rokah glanc novo user posted image Drgič mi jo zopet celo počečkal user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1386
14.11.2008 19:58:30   
majana79

Glede materinske knjižice, bi pa najraje jaz popenila namesto tebe. Je že bila debata na RR, da nosečnicam brezplačno pripada materinska knjižica. V 1. nosečnosti sem jo tudi sama morala kupit. Gin. namreč dobijo denar za te knjižice.
Tko da ne bi se smeli izgovarjat, da jim jih je zmanjkalo. user posted image user posted image Namreč pripada vsaki user posted image in mi plačujemo za te knjižice iz obv. zdravstva.

Oprosite, če sem se razburila; ampak želim da veste kakšne so vaše pravice. Sicer jaz sama ne bom nič rešila.

Ni panike, vem kakšne so moje pravice, in bom šla z računom na ZZZS, tako da mi bodo morali povrnit (čeprav mi ne gre za tistih nekaj €). Sem to tudi povedala sestri pa me je samo gledala, češ da oni zdaj vse pošiljajo da si jih kupijo. G je sicer potem ko je prišla ven rekla da naj počakam da jih dobijo, ampak vprašanje če jih bodo pred 9.12., ko imam NS. Je pa moja G v ZD, tako da nima koncesije, ampak je 'javna' in bi jih res morali imeti.

Me je pa zmotilo tudi to, ko sem sestri rekla (pri registraciji), če bo lahko moj pri pregledu, pa je nekaj mencala, češ da ne, da G nima tega rada, ipd. Na koncu pregovarjanja je rekla naj se pač z G zmenim. In jaz potem tako pravim G, če lahko narediva eno 'izjemo' pa da bi bil moj zraven pri pregledu in me pogleda kot deveto čudo in pravi, ja seveda, to je vaša pravica in če tako želite ni problema. Si predstavljate kako sem pozjala? user posted image Sestra eno, zdravnica drugo... Potem si pa misli kaj...

Btw, G ni nič posebnega rekla, ampak a je kaj narobe, če je otrok bolj majhen?

Neposredna povezava do sporočila: 1387
14.11.2008 20:19:55   
metimenka
35,2 mm!
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

Pozdravljene!

Včeraj sem imela pregled in sem vidla mojga user posted image . Prav živahno je migal z rokicami in nogicami :) Mi je šlo na jok ... Saj sem se zavedala, da sem noseča, ampak kako lepo je to videt! Najbrž me spet mal hormoni dajejo ... PDP imam 9. 6., veliki pa smo že 35,2 mm! user posted image Lepo nosite svoje user posted image naokrog! user posted image

user posted image user posted image user posted image

OOooooooooooo to pa bo en velikanski user posted image , v katerem tednu pa si potem zdaj? user posted image user posted image

Sem v enajstem tednu. V bistvu natančneje: 10 tednov in 4/7 user posted image Mi pa na nosečniškem koledarju piše, da bo konec tedna velik že celih 5 sentimetrov, tako da zaenkrat kar pridno raste "po urniku" user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1388
14.11.2008 20:27:54   
metimenka

mo že 35,2 mm
Včeraj sem imela pregled in sem vidla mojga user posted image . PDP imam 9. 6., veliki pa smo že 35,2 mm!

Čestitke! Tudi moj rok bo verjetno prestavljen na 9.6. Mogoče si celo deliva sobo v porodnišnici user posted image user posted image user posted image . Vidim da si iz Lj.

Junija bo pa gneča v porodnišnici. Ali bo katera hodila na telovadbo za nosečnice v Ljubljani? user posted image

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
14.11.2008 20:28:22   
Janci F
Pozdravljene, souser posted image .

Danes sem vstopila v 12.teden in moram priznati, da je za menoj dan skoraj brez bruhanja in moram priznati, da je to prav čudovito.

Danes so mi končno dostavili po pošti AngelSound in vam povem, da je to prav super zadeva.
Res je, da kar malo iščeš srček, ker je rako majhno dete še, ampak vseeno se ga sliši in to je prav magičen trenutek.
Oba z možem sva napeto poslušala srček in bila presrečna.

(odgovor članu metimenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
14.11.2008 20:29:51   
Janci F
Jaz bom verjetno hodila na telovadbo za nosečnice, ko se mi bo bruhanje in ostale nevšečnosti malo umirile.
Samo  bom verjetno hodila v Kranj in ne v Ljubljano.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
14.11.2008 22:03:23   
lenika
Kar se materinske knjižice tiče, mi jo moramo kupit v knjigarni.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
14.11.2008 23:31:46   
bjondi
Danes za menoj prespano popoldne,drugače pa navsezgodaj rjav izcedek...normalno odšla do G se pokazat,ker mi je na prvem pregldu naročil,da če bo še kdaj da se pokažem...in je ugotovil,da imam sluznico nožnice tako občutljivo da zakrvavim.Včeraj sem bila res brez počitka cel dan in eto pa ga imamo spet.Rekel je naj počivam in to je vse.

Metimenka kje gledaš kako naj bi bil velik plod za določen teden a maš kak link?Hvala...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
15.11.2008 9:05:50   
*alina*
Junija bo pa gneča v porodnišnici. Ali bo katera hodila na telovadbo za nosečnice v Ljubljani?

Jaz bi z veseljem, pa ne vem kje poteka...?

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
15.11.2008 9:15:54   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi
Rekel je naj počivam in to je vse.

Metimenka kje gledaš kako naj bi bil velik plod za določen teden a maš kak link?Hvala...

Bjondi počivaj in bo vse ok s pikico. user posted image user posted image user posted image

Koledar je tudi na RR pod nosečnost - samo datum predvidenega poroda vtipkaš in se ti kažejo tedni in kaj se dogaja z malim,
drugače je pa tudi v raznih revijah to opisano, veliko je tega na netu....Evo nekaj se trudim:

Peti teden

Zdaj zarodek imenujemo embrio, ki je v tem času velik od 1,5 do 2,5 mm. Začne se hitro spreminjati. V samo nekaj dneh se iz skupka celic razvije v podolgovato telo z glavo in repom, ki se oblikuje okrog živčne cevi. Intenzivno se začnejo razvijati tkiva in organi, začne mu tudi biti srce.

Šesti teden
Embrio se zelo intenzivno razvija. Na koncu tedna bo velik že 4 do 6 mm. Razvijati se začne obraz (oči, nos, usta), grlo, notranje uho, pa tudi posteljica. Srce že utripa, kri pa začne svoj krvni obtok. Proti koncu tedna se bodo pojavile tudi zasnove okončin, najprej zgornjih, potem še spodnjih. Takrat se bodo pojavile tudi zasnove notranjih organov, kot so jetra, pljuča, trebušna slinavka, želodec in črevesje.

Sedmi teden

Zarodek zelo hitro raste, z vsakim dnem približno za milimeter. Od temena do trtice meri od 7 do 9 mm. V tem tednu se mu bodo razvile dlani in prsti na rokah in nogah, pojavil se bo tudi genitalni greben. Ne da pa se še razlikovati med deklico in dečkom. Na obrazu se začne tvoriti nosna kost. Z vaginalnim ultrazvokom zdaj lahko že jasno ločimo med zgornjim in spodnjim delom telesa in vidimo kako zarodku bije srce.

Osmi teden

Drobceno bitje začenja dobivati človeško podobo. Je zelo živahen, ves čas je v gibanju in zaspi le za kratek čas. Živčna vlakna, ki nadzirajo premikanje in sprejemajo vse čutne dražljaje, že segajo v roke in noge. Njegova dolžina od temena do trtice bo na koncu tega tedna med 8 in 11 mm, tehtal pa bo okrog 1 g. Začnejo se razvijati jajčniki in testisi, razvija se mnogo kosti in sklepov, pojavijo se komolci ter brstiči prstov na rokah in nogah. Na ultrazvoku se že vidi, kako se razvijajo možgani.

Deveti teden

Njegova dolžina od temena do trtice je zdaj že 20 do 29 mm, tehta pa že okrog 3 grame. Repek izginja, zdaj že vemo, ali bo deček ali deklica. Na ultrazvoku se že lahko vidijo komolci in zasnove prstov, ki se začnejo tvoriti na dlaneh.

Deseti teden

Konča se doba zarodka, zarodek postane plod ali fetus. Srce utripa že mesec dni, mišice trupa, rok in nog so se začele razgibavati. Vsi organi so na svojem mestu, ki od zdaj naprej le še rastejo in pridobivajo svoje funkcije. Dolžina od temena do trtice je od 27 do 35 mm, tehta pa približno 5 gramov. Plod ima zdaj že vse prste na rokah in nogah ter široko odprte oči. Oči pa ne bodo ostale odprte, saj se mu veke začnejo zapirati in bodo ostale zaprte vse do 25. ali celo do 27. tedna. Izginil je tudi repek, plodu pa se začne oblikovati zunanje spolovilo. Ima že povsem izoblikovano zunanje uho in zgornjo ustnico.

Enajsti teden

Organi se razvijajo naprej, tako se zdaj razvija šarenica v očesu, na prstih pa se že oblikujejo nohti. Plod bo na koncu tedna dolg približno 45 mm (od temena do trtice) in težak od 8 do 10 gramov. Glava je precej velika in predstavlja kar eno tretjino celotne dolžine zarodka. Razmerje med velikostjo glave in trupa se bo začelo spreminjati, tako bo na koncu razvoja glavica otroka obsegala le še eno petino velikosti trupa.

Dvanajsti teden

Možgani sicer še niso prave velikosti, imajo pa že enako zgradbo, kot jo bodo imeli ob rojstvu. V žolčniku se je že začel tvoriti žolč, tudi črevesje že deluje. Zarodek je zdaj dolg okrog 9 cm, od temena do trtice pa približno 6,8 cm in tehta približno 15 g. Na ultrazvoku se plod, ki se precej živahno premika, zdaj že vidi v celoti z vsemi podrobnostmi.

Trinajsti teden

Plod še vedno zelo hitro raste, maternica pa se širi z njim. Ob koncu dvanajstega tedna je maternica velika že za moško pest, mesec kasneje pa bo zrasla že do velikosti melone. Prej želatinasto telo postaja trdnejše, ker se hrustanec spreminja v kost. Zasnovalo se je tudi vseh 20 mlečnih zob. Črevesje, ki se guba in zlaga v vijuge, se je zdaj dokončno preselilo nazaj v trebušno votlino. Začela je delovati tudi trebušna slinavka in začela izločati insulin. Plod zdaj tehta približno 20 g.

Štirinajsti teden
Plod je zdaj dolg približno 13 cm, od temena do trtice pa 8,5cm. Tehta približno 30 g, glavica je velika kot oreh. Telo že začne izdelovati seč, ki ga izloča v plodovnico. Plodovnico plod tudi vdihava in izdihava v pljuča, kar se že lepo vidi na ultrazvoku.

Petnajsti teden

Zdaj na ultrazvoku že lahko opazimo, da plod sesa palec. Njegova koža je zelo tanka in prepredena s številnimi žilicami. Na glavi se pojavijo prvi lasje. Težak je dobrih 60 gramov. Plod lahko že sesa palec.

Šestnajsti teden

Plod je velik približno 16 cm in tehta okrog 90 gramov. Nogice so že daljše od ročic, pogosto so upognjene pod ostrimi koti, da ima plod dovolj prostora za rast. V tem času so tudi nohti že povsem razviti, uhlji so se prestavili iz predela vratu na področje glavice.

Sedemnajsti teden
Plod je prišel skoraj do polovice svoje poti. Veke so zdaj izoblikovane in zapirajo oči, po obrazu rastejo drobne dlačice, celotno telo prekriva nežen volnen puh, ki mu pravimo lanugo. Začne se tvoriti zaloga rjavega maščevja pod kožo na hrbtu in v predelu lopatic. Maščevje ima pomembno vlogo pri ohranjanju telesne temperature v manj ugodnih razmerah po rojstvu.

Počasi se oblikujejo njegove obrazne poteze. Dečkom se zdaj razvije penis, prvobitna moda, ki že vsebujejo nezrele spermije, pa so še vedno v trebušni votlini. Na ultrazvoku se včasih že da ugotoviti otrokov spol.

Osemnajsti teden

Plod zelo hitro raste, v dolžino meri že skoraj 20 cm in tehta skoraj 180 gramov. Na prstih rok in nog se začnejo tvoriti blazinice, tvori se tudi relief (prstni odtis). V srednjem ušesu začnejo okostenevati koščice, hkrati se razvija tudi predel v možganih, ki sprejema in predeluje zvočne dražljaje. Plod zdaj najverjetneje že sliši zvoke od zunaj. Spremembe se dogajajo tudi na očesni mrežnici, očesi postajata občutljivi na svetlobo, ki prihaja od zunaj. Veliko bodočih mamic prav v tem tednu začuti prve otrokove gibe.

Devetnajsti teden

Plod še vedno zelo hitro raste. Za zasnovami za mlečne zobe se začnejo razvijati tudi zasnove za stalne zobe. Živčevje, ki je zdaj že zelo dobro razvito, je možgane povezalo z mišicami, kar plodu omogoča, da premika okončine pod vplivom lastne volje. Deklicam se intenzivno razvijajo jajčniki. Konec tedna bo plod tehtal že skoraj 250 gramov.

Dvajseti teden

Plod tehta od 250 do 280 gramov, v dolžino pa meri skoraj 25 cm. Zdaj ga začutijo že skoraj vse nosečnice, katerih teža vse hitreje narašča. Koža plodu začne prekrivati verniks (belo mazivo sestavljeno iz lanugo dlačic in izločkov nezrelih lojnic v koži). Verniks plod varuje pred neugodnimi vplivi plodovnice, ob prezgodnjem porodu, pa ga varuje pred škodljivimi vplivi iz okolja. Plod že dobiva ustaljen ritem spanja in budnosti, ki se izmenjujeta približno na 20 do 30 minut.

Enaindvajseti teden

Plod ima še vedno dovolj prostora, da se premika po vsej maternici, zato še nima stalnega položaja. Zdaj je velik približno 26 centimetrov in težak dobrih 300 gramov. Večini nosečnic ginekolog opravi bolj podroben ultrazvočni pregled (morfologija ploda). Če vas zanima lahko vprašate za spol otroka.

Dvaindvajseti teden

Nad očmi so se mu oblikovale še obrvi. Plod je zdaj velik 28 cm in tehta od 330 do 370 gramov in bo konec tedna dosegel razvojno stopnjo, ki mu daje možnost (sicer majhno), da preživi v primeru prezgodnjega poroda.Zdaj je skrajni čas, da opravite ultrazvočni pregled morfologije ploda. Otročička lahko zdaj pričnete božati preko svojega trebuha, zapojete mu lahko tudi kakšno pesmico.
Triindvajseti teden

Plod je velik dobrih 29 cm in tehta skoraj 500 g. Odzivati se začne na glasbo, ki jo poslušate. Ima že skoraj izgotovljene nohte, lanugo dlačice začnejo temneti, v črevesju se začne tvoriti prvo blato (mekonij).

Štiriindvajseti teden

V okrogli vrečki, ki po obsegu ne meri več kot trideset do štirideset centimetrov, ima plod na voljo vso toploto, hrano in dražljaje, ki jih potrebuje. Plod je zdaj težak skoraj 600 g, v dolžino pa meri okrog 30 cm. Če bi se rodil zdaj, bi ob posebni oskrbi (v posebej opremljenih enotah za intenzivno terapijo in nego) že imel možnost, da preživi. Plod je namreč skoraj že povsem razvit in vse bolj postaja podoben novorojenčku.

Petindvajseti teden

Plod zelo hitro pridobiva na teži, malce počasneje pa raste. V tem obdobju je velik 31 cm in tehta skoraj 700 g. Njegova ušesa so razvita, pojavijo se trepalnice, lahko se že odprejo oči. Kosti pridobivajo gostoto in zaradi vgrajevanja kalcija postajajo trše. V maternici je relativno veliko plodovnice, zato lahko plod zavzame vse mogoče položaje. Nekatere nosečnice so zaskrbljene, ker ploda ne čutijo tako intenzivno, kot so ga čutile prej.

Šestindvajseti teden

Na tej stopnji razvoja je plod dosegel pomembno kritično točko. Živčna vlakna v tem tednu večini plodov omogočijo, da se oči odprejo in pomežiknejo. Možgani se izredno hitro razvijajo. V možganski skorji se pojavijo brazde in vijuge, da se naredi prostor za vse živčne celice. Plod začne spati daljša obdobja, pogosto ob istem času kot mama. Zdaj z lahkoto prepoznamo otrokov spol. Plod začenja dobivati debelejšo kožo. V dolžino zdaj meri okrog 33 cm in tehta okoli 700 g.

Sedemindvajseti teden
Dve tretjini nosečnosti sta mimo in večina otrok bo še nekaj mesecev preživela v prijetno topli (37 stopinj celzija) plodovi tekočini. V začetku zadnjega trimesečja je v maternici še precej prostora. Otrokov obraz je zdaj že dokončno izoblikovan, le lička so še udrta, zato so oči videti izbuljene. Zdaj tehta skoraj kilogram, v preostalih tednih pa bo pridobil še približno dva kilograma, približno 200 g na teden. Njegovi organi dozorevajo, pomembno vlogo imajo dihalne vaje. Otroku se včasih kolca, kar nosečnica čuti kot ritmičmo trzanje v trebuhu. Otrokove oči in veke so zdaj že tako dobro razvite, da se oči odpirajo in v rednih presledkih mežikajo.

Osemindvajseti teden

Plod zdaj meri 35 cm in tehta več kot kilogram. Iz tedna v teden ima v primeru prezgodnjega poroda boljše možnosti za preživetje. Nekaterim nosečnicam iz prsi začne teči tekočina imenovana kolostrum. Plod pospešeno kopiči podkožno maščevje. V pljučih se pojavijo prvi pnevmociti tipa II. Gre za pomembne celice v pljučnih mešičkih, ki izločajo za dihanje potrebni surfaktant, posebno mazavo substanco, ki z notranje strani obdaja alveole -pljučne mešičke in omogoča, da ob prvem vdihu otrokova pljuča ostanejo razpeta in se ne zlepijo.
Devetindvajseti teden

Plod tehta približno 1200 g, v dolžino pa meri dobrih 36 cm. Njegovo telo dobiva končna razmerja med deli telesa, razvija tudi sposobnost lastnega uravnavanja telesne temperature, kostni mozeg je že povsem dozorel in je sposoben, brez pomoči jeter in vranice, izdelati rdeče krvničke. Zaradi pomanjkanja prostora se bodo gibi plodu začeli umirjati in postajati nežnejši, ne pa tudi redkejši.

Trideseti teden

Plod tehta okrog 1400 g in je dolg približno 38 cm.
Zdaj se že dobro zaveda svoje okolice. Ne le, da sliši in vidi, tudi otipa vse kar se znajde v njegovi bližini. Sposoben pa je tudi okušanja, saj okuša plodovnico. Izvaja tudi dihanju podobne gibe, kar lahko vidimo s pomočjo ultrazvoka. Ti gibi naj bi kazali na otrokovo dobro počutje.

Enaintrideseti teden

Plod zdaj tehta približno 1600 g in je dolg skoraj 39 cm. Zelo hitro raste in si nabira čedalje več maščevja. Pod kožo se plodu pričenja nabirati tudi bela maščoba, ki spremeni barvo kože iz rdeče v rožnato. Po porodu bo količina maščevja zavzemala približno 15 odstotkov celotne telesne mase. Zdaj je čas za tretji ultrazvočni pregled, kjer ginekologi izmerijo premer glavice, plodovo stegnenico ter obseg glavice in trebuha. Na podlagi rezultatov ocenijo kolikšna je teža in velikost plodu.

Dvaintrideseti teden

Plod je velik 40 cm in tehta od 1700 do 1900 g. Trepalnice in obrvi so vse daljše, zmanjšajo se gube na njegovem obrazu, močno mu rastejo tudi lasje. Gibi postajajo vse manj izraziti in včasih tudi manj pogosti, zato je priporočljivo, da kontrolirate njegove gibe. Ugotovite kdaj je najbolj aktiven in si zapišite čas začetka štetja in čas v katerem boste našteli 10 gibov. Med gibe lahko štejete brcanje, obračanje in iztegovanje.

Triintrideseti teden

Plod začne zavzemati značilen položaj v maternici. Perinatologi ločujejo štiri opise za položaj plodu: lego – podatke govori ali gre za vzdolžno ali prečno lego plodu; vstavo – podatek o tem, kateri del otrokovega telesa je pri medeničnem vhodu (glavica, zadnjica ali nogice, pri vzdolžni legi in hrbet ali okončine pri prečni legi); Položaj – gre za položaj plodovega hrbta glede na stran nosečnice (možni so štirje položaji: hrbet levo spredaj, hrbet desno spredaj, hrbet levo zadaj in hrbet desno zadaj); držo – gre za odnos osi glavice glede na telesno os ploda.

Štiriintrideseti teden
Plod je velik približno 43 cm in tehta 2250g. Še naprej pospešeno raste in pridobiva težo. V maternici mu počasi zmanjkuje prostora in se zato giblje bolj s težavo. Prav nič nenavadnega ne bo, če vam zopet postane slabo.

Petintrideseti teden

Plod pridno raste in pridobiva na teži. Zdaj tehta od 1550 g do 2700 g, razlike v teži med plodovi so lahko precej velike. Povprečna dolžina pa v tem času dosega 44 cm. Bolj, ko se bliža čas poroda, večje so razlike med plodovi. V tem času plod pridobi od 200 do 250 g na teden, vsi organi so že dozoreli ali pa so v zadnji fazi dozorevanja. Nohti zrastejo do konca blazinic, včasih pa so celo daljši zato se nekateri celo opraskajo po obrazu. Plod zdaj zaradi prezgodnjega poroda nima več težav, saj je že povsem dozorel.

Šestintrideseti teden

Do zadnjega odštevanja je ostal samo še en mesec. Otrok v tem času navadno pridobi še cel kilogram končne porodne teže. V tem tednu se statistično gledano večina dvojčkov bliža svojemu rojstvu. Skoraj 95 odstotkov otrok je že obrnjenih navzdol, njihova glavica je že ukleščena v medenični kanal. Posledica tega je lažje dihanje nosečnice ter občutno nižji trebuh, ki povzroči pogostejše uriniranje nosečnic. Pogosto se pojavijo tudi težave s hemeroidi.

Sedemintrideseti teden

Nastopil je čas porodnega termina, ki se razteza od 37 do 42 tednov nosečnosti. Plod je dolg okrog 47 cm in tehta približno 2900 g. Če se še ni, se bo verjetno sedaj obrnil na glavico in se pomaknil niže v medenico. Včasih se zgodi, da se pojavi enakomerno, hitro in sunkovito gibanje, tudi to gibanje je povsem običajno.

Osemintrideseti teden

Plod v teh zadnjih dneh pridobi še okrog 25 do 30 g na dan. Tehta približno 3100 g in je dolg okoli 48 cm. S telesa so izginile skoraj vse lanugo dlačice, z verniksom pa je pokrit le še vrhnji del hrbta in lopatice. Rokici ima navadno prekrižani na prsih, nogici pa priviti k trebuhu. Plodovnica se zaradi luščenja maziva s kože že lahko mlečno obarva. Takrat je plod zrel in pripravljen na rojstvo.

Devetintrideseti teden

Vaš otrok je povsem pripravljen na porod. Sedaj je le še vprašanje časa.

Štirideseti teden

Večina lanugo dlačic je odpadla, ostalo jih je le še nekaj na ušesih in po ramenih. Povprečen otrok zdaj tehta okrog 3400 g in meri okrog 50 centimetrov.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
15.11.2008 9:19:24   
Mala_princeska
*alina* evo me.
Na delovnem mestu. Upam, da me nisi dva dni kaj iskala, sem bila v drugi poslovalnici. Mene spoznaš po živo rumeni "kanarčkovi" srajci, če boš kaj mimo hodila. Danes in jutri cel dan. Se trudim delati, pa malo na RR viset, pa verjetno bom za študij kaj postorila.
Če se ti bo dalo. Drugače pa počivaj in izkoristi lep vikend (brez dežja).

In vse ostale tudi - izkoristite vikend - sicer pa se beremo, ker ne morem brez vas.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
15.11.2008 12:09:55   
bjondi
Mala_princeska
-user posted image user posted image user posted image  hvala, hvala za izčrpne informacije...

Ma ponavad visim sam na temu forumu,kej prav dost revij pa tud še ne kupujem,
bomo še mal počakal z razglasitvijo da smo noseči...že elivite skrivam,da nebi kdo
prekmal kej poštuderal.Je blo že na morju govora o tem če kdo kaj ne ve ker je tamala
risala mamico z trebuščkom user posted image ...no takrat je bil samo govor ,če bi imeli še enega dojenčka...
pa male bučke takoj napelejo stvar po svoje...

A pri vas že vejo da nosite pod srčkom pikico al pikota?

Neposredna povezava do sporočila: 1397
15.11.2008 13:59:36   
*alina*
*alina* evo me.
Na delovnem mestu.

Živjo! Zdele razmišljam da bi se malo učila, tako da danes skoraj ne verjamem. Bolj verjetno jutri.

Neposredna povezava do sporočila: 1398
15.11.2008 17:15:23   
Mala_princeska

*alina* evo me.
Na delovnem mestu.

Živjo! Zdele razmišljam da bi se malo učila, tako da danes skoraj ne verjamem. Bolj verjetno jutri.

Ti se kar lepo uči. user posted image user posted image user posted image

Jaz bi se tudi morala, pa enostavno nekako nimam več energije danes. V petek 21.11. imam izpit......

In kaj ti študiraš?

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
15.11.2008 17:22:38   
lenika
Ja, jaz sem doma zelo hitro povedala za nosečnost, v službi pa v 10.tednu po prvem pregledu.

Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?