cvetka13
|
sploh vas dnevno ne dohajam. Le vcerjsnji dan sem na hitrco preletela. HOjca: po izkusnjah iz razvojne ambulante lahko recem le to.... Bsak otrok je zgodba zase in bo shodil, ko bo na to celostno pripravljen..tako nevrolosko, motoricno in psihicno. NAjbolj eje, d as eprosto giblje na tleh: se prevraca , plazi. se preizkusa in si tako nabira pomembnih vescin in izkusenj...kako vstajati, kako pasti, ravnotezje....uglavnem...ko je pripravljen shodi. pediatri in fiziatri, fizioterapevti pa strogo odsvetujejo uporabo hojice. Ce bi ze morala odloziti otroka nekam..bi si omislila raje stajico, kjer se lahko prosto giblje in tudi vstaja ob opori. Seks..o jaz bi ze, pa mi je strogo prepovedan..razen ce ne bi hotla se isti dan roditi. ZAL je tako!!! Porodni nacrt. V prvo sem imela nekaj idej, a sem jih potem sprotii glede na situacijo spreminjala. Ko priteta postane v realnem trenutku nekaj povsem drugega, kot si zamislimo vnaprej. PAr stvari pa je bilo takih, pri katerih sem vztrajala: -polsedec polozaj, z precej dvignjenim vzglavjem. -med popadki, ko sme s eodpirala sem prosila, da luc v porodni dajo na minimum...svetloba me je ubijala in vznemirjala. Zelela sem si tudi vstai iz poslelje me popadki...dokler niso premocni...a dana situacija tega ni dopuscala. Ko porodu sme zelela takoj dojiti, pa so mi malega vzeli na intenzivno, Popestvala sme ga samo za 2 minutki, potem s eje zacela dihalna stiska pri otroku. Me dpopadki nise govorila niti z mozem. veliko mi je pomenila ,d a je ob meni in sem slisala kaj mi govori. A bolj sem s eosredotocila nase, na dogajanje v svojem telesu in na pozitivne misli...da se moram potruditi za otroka...moje bolecine niso pomembne. Zatopila sme s e v svojnsvet. Ko me je babico prisala pogledat sem vedela, da je zelo pomembno, da upostevam njena navodila s katerimi me vodi skozi porod. LAhko recem, da je bil porod,,,ceprav prezgoden, enkratna izkusnja, ki sem jo v mislih s emnogokrat podozivela. Ni me strah in komaj cakam soet. Huje je bilo kar s eje odvijalo v urah po porodu in naslednjih tednih NO, jaz pocivam. Edino zjutraj malega peljem v vrtec tu zraven tam ostanem dobre pol ure---kratko uvajanje. Danes je sel v vrtec tretjic. Ni tako hudo, s ekar zamoti. Spati noce tam. In ko me ob 13h zahleda na vratih...v jok. Vem, da me je pogresal, In s epotem popoldne bolj pocrkljava. 24.11. imma UZ, da pogledamo kajs espodaj dogaja z MV. NAslednji pregled pa je prestavljen iz 1.12. na 12.12. lep dan
|