Bajsa
|
Mah ja ti dedi, sej sm mu rekla, da mi nikoli več ne reče, če mu kej nardim za jest. Pa ga je panika kuj, je prašu ko kšn otrok : A za kosilo tud ne??? Mah hočeš dobr, pa ni nikol v redu. Pr nas mamo cel žur. Mama je v bolnici, ata je pa doma, ampak je čist dementen. Je prejle iskal kluče od bajte, pa jih ni, ker jih je zgleda nekam založu, ampak če njega prašaš, mu je zih edn neki s klučavnco naredu, da ne more odklent. Pa kluča spoh not ne more dat...Ej bolj mu tumbaš slabš je. A mogoče katera ve, kako zgleda postopek, da prevzameš odgovornost za nekoga, sej veste kaj mislem, da je pač nekdo opravilno nesposoben, pa da ti namesto njega urejaš stvari. Pr nas vse položnice hodjo na njega, pol pa ko jih je treba plačat jih nikjer ni, ker jih on založi. Je treba res merkat ko pride poštar da letim dol po pošto, drgač on k r posprav, tud kar ni njegovo. Včeri me je prosu če mu kupm šteko cigaret, pa mi je dal 100 €, stane pa 22€ šteka. Sploh nima občutka kok je denar vreden. Reče, ah kaj boš pa kupla za teh 20, sej to še lizike ne dobiš Pa mal me skrbi, da tkole kr kje pišča dner, ker je on skoz brez. Sej penzije nima velke 400 €, sam dons jo dobi, jutr je že nima. Pa še mal morem merket, da ga naše piranhe nebi slučajn preveč ožemale. Tamala je skoz dol, na varianto, dej posod 20, tzi vrnem ko dobim žepnino, pa že za 6 mescev naprej ma skurjeno No zdej grem pa za kaslc mal pogledat ....