Bambi D
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft Lara kakšne italijanske kapljice pa maš? Petrax... to so Idroplurivit kaplice.. naših nisem šla niti iskat... Bom ene par dni ostala pri eni kapljici... da se malo navadi.... Sem ji kr s kapalko v usta dala... glih, ku se je drla, sem izkoristla priliko.... pa je bla tk presenečena, da je kr nehala... haha... sej je hotla splunt ven, ma je blo premalo.... Jaz mam tudi Idroplurivit, sem jih naročila tašči, ker mi je kolega omenil, da so dobre. Tamali sem dajala na začetku po 5 kapljic, pa ni bilo nobene reakcije, zdej ji dajem 8. Plivit D3 so tudi meni na veliko odsvetovali, tako da nisem niti reskirala, da faše krče... Tiste, ki dajete Plivit D3 pravite, da dajete po 1 kapljico. Meni je pediatrinja naročila 3, zdej mi pa ni nič jasno. V glavnem, dalo naj bi se 400 IE, 20 kapjic Plivita D3 vsebuje 4000 IE, torej 1 kapljica 200 IE. 2 bi bili po tem izračunu dovolj. Idroplurivit ima 16600 IE vitamina D3 v 10ml in enako veliko kapljico kot Plivit D3. To pomeni, da je v eni kaplici 83 IE in ga je potrebno dozirati 5 kapljic. Ker pa je meni pediatrinja naročila 3, sem ji začela dajati po 8, kar je ekvivalent količini Plivita D3. Ja, sicer imaš pa prav, Lara, tudi jaz ne vem, kdaj pridem spet. Bi ful rada, ma mi ne znese, k morm večino stvari sama delat, k je moj v službi, tle pa nimam nobenga, da bi mi kaj pomagal. Pupe, mene je sicer malo sram, za nazaj pa nisem brala, tako da ne vem, če ste o tem kaj debatirale. A imate tam spodaj vse enako kot prej? V smislu širine luknce in sramnih ustnic? Ker jaz sem nekako še vedno "raztegnjena", pa me skrbi, če je to normalno. V petek imam kontrolo, tako da bomo vidli. Malo me je strah šarjenja tam notri...
|