mayflower
|
Jst sem na bolniški do 24.11., pol grem na komisijo. In mi kar slabo dela, če me dajo nazaj v avto, ker se mi zdi, da je to zelo zelo verjetno. Po vsem tem kar berem tukej gor... Ma mi pa ni jasno, kako ene pa dobijo bolniško, k naprimer delajo v gostinstvu in je to težek džob Sej se strinjam, da je težko 8 ur bit na nogah. Kaj pa mi terenci- 300 km na dan prevozit, pa še s strankami se smejat, poslušat pritožbe. Pa da ne govorim, da hodim po ordinacijah, kjer je polno viroz in še to srečo imam, da delam po centrih za odvisnike (kjer sicer delajo najbioljši ljudje!!!!!), ma včasih se mi na hrbtu kar koža naježi pred kakim pacientom. No- zanimivo pa mi je to, da imajo nekatere firme v tem poslu avtomatično pravilo, da greš npr. v 5. mesecu na bolniško. In mi res ni jasno, al majo kaj urejeno.... Priznam pa, da sem opazla spremembo- dobra tri leta nazaj v 1 sem bila praktično edina nosečka, k je delala do konca. Zadnjič, ko sem malo nosečke na pregledu spraševala, pa jih je kar precej delalo do konca. Očitno se je res fejst spremenilo.Čeprav je moje osebno mnenje tako - manj denarja da država, če je nosečka celo nosečnost doma in pazi nase kot pa da npr. zaradi stresa v službi (kje ga pa danes ni????) rodi prezgodaj, so komplikacije na porodu in podobno. Če pa lahko, je super delati do konca (izkušnja iz 1 ). Jst sem mela neverjetno energijo. Žal sem pa v 2 kot cunja! In mi prav paše, da doma počivam. To je moje mnenje o bolniški. In bom za vse nas držala pesti, da bomo čimbolj spočite preživele ta lepi čudežni čas. Aja- pa kaže, da bomo spet imeli fantka. Sicer pa je bla Strahova sam 80%. Sem bla prepričana, da bo zdej punčka...