članica
|
ojla in mamice Same lepe novice o novih dojenčkih, o obmesečnicah - čestitam vsem . Tit je zelo priden, ponoči se zbudi 2krat, čez dan pa ga dojim na 2,5 ure. Kar lepo napreduje, tudi nadaljnjemu razvoju zlatenice smo se ognili. Zdaj se iz malega mucka razvija že v luštkanega dojenčka- eh, mamice, sej veste, da smo čist prismojene. Neki za - vem, da je to že zlajnana lajna- ampak res se ne bat. Se res potem laže rodi. Mislite vsaj na to, da bo konc muk z otekanjem, špikanjem, negotovostjo..... Greš rodit, to je pač nekaj, kar moraš narediti, čimbolje opraviti - seveda tudi boli, ampak ne se pustit strašit. Pomagati moraš temu majhnemu bitjecu, da pride na ta svet, to je bistvo. Ma, sej bom rajš tiho, po bitki je vsak general - ampak kakšna spodbuda res ne škodi. Močno priporočam, da vzamete s sabo lanolin- kakorkoli- meni je zelo pomagal, tudi obe v sobi sta ga imeli - in res olajša začetek dojenja. Tistim, ki boste rodile v ljubljanski porodnišnici - vzemite s seboj kakšno brisačo -ko sem bila jaz jih je zmanjkalo in smo bile celo dopoldne brez brisač, kar je tam zelo nerodno. Pa s čajem je tudi bolj križ, je treba veliko piti, pa le nekajkrat na dan prinesejo liter - kar naj bi bilo dovolj za 3 v sobi. Sem mojemu naročila, da mi je od doma prinesel vsak dan termovko čaja za dojenje. Plenice - Pampers iz Muellerja so zame superca. Knjige- imam doma še od Penelope Leach - Otrok od rojstva do šole, rada bi dobila knjigo Kompetentni otrok - je baje superca. Danes je bila pri nas patronažna - je rekla, da je Tit lahko zunaj eno uro in pol - sedajle je v atriju v vozičku, malo lovim kolk mora biti oblečen, sem ga najprej kar preveč zadekala. Pa ful je čebel - sem kar s pleničko pokrila zg, del vozička, da ga ne bi kakšna pičila. Uživajte mamice, nosečke vam pa želim, da vam čas do poroda čim lepše mine, naprej pa itak..
|