terida
|
Tai, Rok in Maks, vse najboljše!!! IZVIRNO SPOROČILO: Zofy Še nekaj na hitro. Terida, glede varstva - 300€ se mi zdi super cena za Lj. Jaz bi skakala do stropa, če bi dobila za 300€. Imam pa eno spodbudno novico, zato se javljam še preden si posušim glavo (upam, da se Julč ne zbudi..). Sem ravno v vrtec klicala, tisti, kjer smo bili na čakalni listi. Sem rekla, da bova imela zdaj stalni naslov v Lj (se bova pri moževem prijatelju prijavila oz. prijavili vsi 3je) in je rekla, da naj jim pošljem to obvestilo. In da bojo imeli ponovno zasedanje komisije za otroke, ki so med letom rojeni in bojo to upoštevali. Juhu . Do sedaj so sprejeli vse Ljubljančane, tako, da sem sedaj skoraj prepričana, da vrtec dobimo. Jeeeeeeeee . Tako, da Terida, če imaš uradno, overjeno pogodbo o najemu, se pojdi prijavit (ne rabiš soglasja lastnika), če ne, prosi najemodajalca, da vam to dovoli in če ne, popglej, če imaš kje kakšnega prijatelja v Lj, ki bi bil pripravljen, da se prijaviš pri njemu. Držim pesti za vse, ki nimamo vrtca!!!! Dinki, ti ga boš tudi ziher dobila, je Zoki obljubil Da ne bo nesporazumov: jaz nisem dobila varstva za 300 EUR ali za katero koli drugo ceno, ker je povsod vse zasedeno! Sem pa govorila z raznimi mamicami in varuškami in kolikor vem se cene gibljejo od tam naprej. Glede menjave stalnega prebivališča pa bom še enkrat poskusila govorit z našo najemodajalko. Vem, da v bistvu ne rabim njenega soglasja, a je že parkrat izrecno povedala, da noče, da se tu stalno prijavimo in se ji nočem zamerit. Imam pa kolegico, ki se je ponudila, tako da bom mogoče res to naredila. IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka IZVIRNO SPOROČILO: terida Varstvo: Ne samo, da nisem še nič dobila, možnosti za varstvo bom počasi izčrpala... Jagoga, ne vem kaj bi dala, da bi nekje dobila v redu varuško za 180 EUR, tu (v Lj.) računajo okrog 300 EUR, so pa tudi take za 350 EUR in še več Da o zasebnih vrtcih ne govorim! Pod našim blokom bodo šele ta mesec odprli enega, pa bo stal 550 EUR in je že vse zasedeno za letos in naslednje leto!!! Pa kje ljudje denar pobirajo?! Raje ne bom nadaljevala o tem, ker se samo v slabo voljo spravljam... to je pomoje polna cena, brez olajšave ... če daš vlogo za znižano plačilo vrtca, bo cena nižja! Drugače je pa na medover.net en forum, kjer se prav o varstvih menijo ... pobrskaj tam, mogoče pa kakšno varstvo najdeš! Ja, prve 2 leti je plačilo jasli in privat varstva ubitačno! HB za prejšnjo vlado, da je uvedla brezplačen vrtec za 2. otroka! Problem je v tem, da zasebni vrtci nimajo znižanega plačila. Vsaj kolikor vem, ne. Eni niti tistih 20% subvencije od občine ne dobijo, tako da lepo plačaš celotno ceno sam. Ampak, kot že rečeno, saj je v bistvu vseeno, ker tudi tam ni več prosto. No, tale brezplačen vrtec za drugega otroka se je pa izkazal kot dvorezen meč. Čeprav se mi zdi dobro, da so to naredili, je to hkrati povečalo število prijav (kdo ne bo dal drugega otroka v vrtec zastonj?!) in smo mnogi tudi zaradi tega ostali brez vrtca. Torej, ko začnejo takšne ugodnosti delit, bi morali še povečat število mest v vrtcih, sicer niso naredili nič. Ampak, seveda, to so politiki. Od njih nihče ne pričakuje zdrave pameti
|