Marsy
|
Pa je posvetovalnica mimo, je bilo kar zanimivo doživetje. Najbolj pomembno je, da zdravnik ni 'težil', da premalo dobiva na teži. Je na spodnji meji, kar naj bi bilo za izključno dojenega otročka dovolj. Stara je 1 mesec in je v dobrih treh tednih dobila 590g, tako da je danes presegla 4kg. Glede na to, koliko poje, gre res počasi. Sam tud toliko pokaka, da ne bi verjela, če ne bi vidla. Čist vsaka plenica je pokakana - očitno še namesto mene kaka... Je pa obvezno na 3-4 ure. Največ do zdaj je spala 5 ur in to je bilo danes ponoči. Me je full prijetno presenetila. Izgleda, da je sočutna in je mamico pustila spati, ker ni očija, da bi pomagal. Aja, pa polulala me je, tako da sem šla domov z mokro hlačnico... Še pregled pri G opravim naslednji torek, pol pa greva k očiju v Izolo. Je kar težko, zdej sva 2 dni sami in se full pogrešamo. Mu moram skos slikce pošiljat . Smo bili 3 tedne skupi, pa smo se imel res lepo. Aja no, pa zvagala sem se danes, sem bila na obisku pri dediju in babici. Midva nimava vage. In imam mal manj kot pred nosečnostjo. Kako je pa kaj z vašimi trebušnimi mišicami? Moje so skor neuporabne. Zanč mi je babica celo rekla, da je bil verjetno CR pri meni nujen, ker sem imela premočne trebušne mišice in se ni moglo dovolj vse raztegniti, da bi šla Kaja ven. Je pa res, da je bil moj trebuh tako trd, da so me na koncu na CTG-ju vsakič znova vprašali, če imam skos tako trd trebuh, otrdevanja pa itak nisem niti enkrat čutila, ker je bil res skos trd. In po vrhu vsega menda ni dobro, če je medenično dno preveč ojačano, ker ni prožno in se pri porodu tam ustavi. Le zakaj potem te vaje No, verjetno samo s keglovimi vajami res ne narediš 'preveč', jaz sem pa imela na dan po 2 uri pilatesa še v 5. mesecu, ko pa nise mogla več delat vaj na trebuhu, sem pa nehala. Ma zdej tuki filozofiram . Mal 'na glas' razmišljam. Sam nekak se mi ne zdi logično, da bi zaradi telesne pripravljenosti težje rodila oz. da zaradi tega ne bi sploh mogla rodit. Kvečjem obratno - jaz sem pričakovala hiter in lahek porod. Pol pa po 14 urah popadkov CR.
|