*Naja
|
Naša ima že 2 dni orenk zabasan nosek. Do sedaj sem ji ga v takih primerih vedno čistila s fiziološko in pumpico na vdih. Ker pa je imela zdej res ful velik sluzi, sem malo brskala po RR in odkrila Baby vac. Včeraj pop sem ga takoj naročila, danes ga je poštar dostavilč in smo ga seveda takoj sprobali, da pomagamo našemu otročku, da bo lažje zadihal. Sprva sem bila zadovoljna, ko sem videla, da kar lepo potegne sluz iz noska, mala se je sicer jokala, ampak to sem pričakovala. No, potem pa je nastopil problem, ker se kar ni in ni nehala jokati. Oziroma, temu bi že težko rekla jok, bilo je vreščanje, ki je trajalo več kot eno uro. Nikakor je nismo mogli potolažiti in videti je bilo, da jo nekaj boli. Seveda smo se odpravili v ZD, kjer jo je pregledala dežurna pediatrinja. Rekla je, da ušeski niso vneti, se pa mogoče kaj pripravlja in da sem ji bolečino sprožila verjetno z omenjeno pumpico, ki je ustvarila neke vrste tlak v ušesku. Razloženo mi je bilo, da če bi bilo vse ok, se to sicer nebi zgodilo, ampak ker se nekja pripravlja, sem v bistvu naredila samo škodo in povzročila hude bolečine mojemu otročku . Pediatrinja je rekla, da odsvetuje uporabo kakršnihkoli pumpic pri dojenčkih, da je dovolj uporaba fiziološke v spreju. No, mi bomo Baby vac sigurno pospravili za kar nekaj časa, mogoče ga bomo uporabljali, ko bo mala večja. Ne delam nobene anti propagande, hočem vas samo opozoriti, da če se pri otročku slučajno odvija kakšno vnetje, lahko zadevo še poslabšamo. Seveda pa sami težko ocenimo, kaj se pri otročku odvija. No, to je pač naša izkušnja, vsekakor bom v bodoče bolj previdna in od sedaj bomo uporabljali samo še fiziološko v spreju.