BABY VAC-moja izkušnja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


*Naja -> BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:06:22)

Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima že 2 dni orenk zabasan nosek. Do sedaj sem ji ga v takih primerih vedno čistila s fiziološko in pumpico na vdih. Ker pa je imela zdej res ful velik sluzi, sem malo brskala po RR in odkrila Baby vac. Včeraj pop sem ga takoj naročila, danes ga je poštar dostavilč in smo ga seveda takoj sprobali, da pomagamo našemu otročku, da bo lažje zadihal. Sprva sem bila zadovoljna, ko sem videla, da kar lepo potegne sluz iz noska, mala se je sicer jokala, ampak to sem pričakovala. No, potem pa je nastopil problem, ker se kar ni in ni nehala jokati. Oziroma, temu bi že težko rekla jok, bilo je vreščanje, ki je trajalo več kot eno uro. Nikakor je nismo mogli potolažiti in videti je bilo, da jo nekaj boli. Seveda smo se odpravili v ZD, kjer jo je pregledala dežurna pediatrinja. Rekla je, da ušeski niso vneti, se pa mogoče kaj pripravlja in da sem ji bolečino sprožila verjetno z omenjeno pumpico, ki je ustvarila neke vrste tlak v ušesku. Razloženo mi je bilo, da če bi bilo vse ok, se to sicer nebi zgodilo, ampak ker se nekja pripravlja, sem v bistvu naredila samo škodo in povzročila hude bolečine mojemu otročku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Pediatrinja je rekla, da odsvetuje uporabo kakršnihkoli pumpic pri dojenčkih, da je dovolj uporaba fiziološke v spreju. No, mi bomo Baby vac sigurno pospravili za kar nekaj časa, mogoče ga bomo uporabljali, ko bo mala večja.
Ne delam nobene anti propagande, hočem vas samo opozoriti, da če se pri otročku slučajno odvija kakšno vnetje, lahko zadevo še poslabšamo. Seveda pa sami težko ocenimo, kaj se pri otročku odvija. No, to je pač naša izkušnja, vsekakor bom v bodoče bolj previdna in od sedaj bomo uporabljali samo še fiziološko v spreju.




Doll -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:13:06)

Preden si začela čistiti z baby vacom si naredila kaj?




*Naja -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:24:35)

Naredila kaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

V nosek sem ji našpricala fiziološko....počakala, da je steklo ven, kolikor je pač steklo....potem pa ostanek sčistila še z Baby vacom.




rija -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:26:32)

in kako dolgo si čistila z BV?

ker si prva, od par tisočev, ki omenja kaj takega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] res...


vendar je vsako mnenje dobrodošlo.....




Doll -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:30:01)

če je vnetje z pumpico ne moreš nič poslabšat.
In da se odsvetuje pumpice pri otrocih-čudna P ,no drugega ne bom rekla :)

če se nosek ni dobro ovlažil potem jo je lahko bolelo.
Saj fiziološka mora steči po nosku noter in ne ven




*Naja -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:30:55)

Ne prav dolgo....ker sem prvič to počela. Ko ni bilo več sluzi v večji količini sem nehala, čeprav mala recimo, še ni imela popolnoma čist nosek.




Naja31 -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:32:20)

da je dovolj uporaba fiziološke v spreju.


No, to se pa nikakor ne morem strinjati.In tudi na ORL kliniki menijo drugače.

V eno nosnico moraš močno špricniti večjo količino fiziološke, da le-ta priteče iz druge nosnice ven,z  njo pa tudi vsa sluz.




*Naja -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:40:15)

Jst sem samo napisala našo izkušnjo.....Ne vem, kaj je šlo pri nas narobe, sem pa prepričana, da je bil jok, ki je sledil, posledica aspiratorja. Pediatrinja mi je rekla, da je bila verjetno slu vse od noska do ušeska in je "sesanje" povzročilo bolečine. Verjamem, da je vac čist uporaben in da vas je veliko zadovoljnih z njegovo uporabo. Tudi pri nas bi bilo vse ok, če se nebi že nekaj "kuhalo" v ušesku. Ne zdej skakat u luft, jst sem samo povedala, kaj se nam je zgodilo in da previdnost ni odveč. sicer pa, vsak po svoje, itak vsi delamo vse najboljše, v prid našim otročkom.




*Naja -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:41:17)

ups....sluz od noska do ušeska....




rija -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:46:37)

ne vem no....meni je to čudno....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

sploh pa da pediatrinja tak od oka karakterizira, to je to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

tega enostavno ne more vedet, ker tudi ne more po eni uri vedet, kaj je malo bolelo....

lahko, da se je mala samo ful prestrašila.

ko je bil moj star dva meseca, je eno večer tak tulil, da je pomodrel in sva ga mislila kar v bolnico pelat....pa ni bilo nič narobe z njim. enostavno je bil utrujen, ni vedel zaspati in midva sva bila živčna v tisti nemoči in sva ga posledično še sama nervirala....kar predvidevam, da je bil problem tudi pri vama, ker sta prvič čistila "s sesalcem"....

če je zdrava, se pravi, da nima vnetih ušesk dvomim, da jo je kaj bolelo. lahko se sicer motim....vendar je bilo opravljeno toliko poskusov z bv, da res težko verjamem.

mogoče ste pa samo tista promila ljudi, ki jim pač nekaj ne paše. mogoče je tudi kdo od lekadola umrl....ker je padel v tisto eno promilo stranskih učinkov.





Doll -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:50:09)

Potem je meni čudno kako nobenega drugega otroka ne boli ko ima vnetje uha ali grla,ki je še bližje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Se kar strinjam z rijo,da je bil v bistvu strah,saj za nekatere otroke je to šok.In sesanje šmrklja je tudi neprijetno ,ne pa boli.
če bi baby vac poslabšal stvar mislim da bi se ti otrok še vedno jokal.




*Naja -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:51:34)

Sj pravim, mogoče se je to zgodilo samo nam in se ne bo nikomur drugemu. Mala sicer še nima vnetih ušesk, je pa P rekla, da lahko, da še bodo. Na otip jo ful bolijo bezgavke, tako da smo dobili antibiotik. 




benika -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:52:24)

Jao, jaz se spomnim, kako je bilo, ko sem mojemu 2,5 letniku prvič pucala nos z baby vacom. Živa katastrofa. Drl se mi je ko žival več kot 1 uro in to samo zaradi strahu pred tujkom v nosu. Ampak kar se mora, se mora[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Se je potem kmalu navadil.

Tudi meni se zdi, da je bila tvoja mala mogoče prestrašena in je ni bolelo, kot domneva pediatrinja.




rija -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:53:17)

jaz bi na tvojem mestu ob naslednjem prehladu vseeno zopet probala....da vidiš, na čem si. ker škoditi ji nimaš kaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




rija -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:54:05)

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Jao, jaz se spomnim, kako je bilo, ko sem mojemu 2,5 letniku prvič pucala nos z baby vacom. Živa katastrofa. Drl se mi je ko žival več kot 1 uro in to samo zaradi strahu pred tujkom v nosu. Ampak kar se mora, se mora[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Se je potem kmalu navadil.

Tudi meni se zdi, da je bila tvoja mala mogoče prestrašena in je ni bolelo, kot domneva pediatrinja.


a si res želite videti, kako moj mulček tuli?

raje ne....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




rija -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:54:52)

benika, pošlji mi naslov, da mu pošljem slikanico, ki je nam malo pomagala....po novem si pumpico celo upa prijeti z roko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 




*Naja -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:54:54)

Lahko ste prepričane, da se ni jokala od strahu. To drži 1000%. Toliko jo pa že poznam, da vem, da tak grozljiv predirljiv jok ni zaradi strahu. Mala se je jokala tudi celo uro v ZD, ko smo čakali....torej 2 celi uri. Ko smo se vračali domov, je v avtu omagala in zaspala, doma pa spet v jok. Potem je po Calpolu zaspala, čez eno uro pa spet jok, ki je trajal nekje 45 minut. Trenutno spi, ampak ne vem kako dolgo bo. 




rija -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:55:53)

če pa je tak dolgo tulila, pa ziher ni od aspiriranja.....

sicer pa nikoli ne reci, da v nulo poznaš svojega otroka....boš nemalokrat presenečena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Doll -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:57:09)

za bezgavke si preberi tukaj

http://med.over.net/forum5/read.php?46,4251200,4251200#msg-4251200




Doll -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:59:21)

tako da ne vem zakaj ste dobili AB,jaz vem da ga otroku ne bi dala,saj jemanje ni kar tako.
In ta stavek da lahko še bo imela vnetje ušes nič ne pomeni in ni za AB




benika -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 21:59:32)

sicer pa nikoli ne reci, da v nulo poznaš svojega otroka....boš nemalokrat presenečena


Vsak dan vsaj 3x[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




*Naja -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 22:01:48)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

če pa je tak dolgo tulila, pa ziher ni od aspiriranja.....

sicer pa nikoli ne reci, da v nulo poznaš svojega otroka....boš nemalokrat presenečena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Z aspiriranjem sem verjetno, pravim verjetno, sprožila bolečino. Mogoče bi se le ta pojavila v vsakem primeru, a kasneje. Ne vem. in še enkrat. Mal se ni jokal zaradi strahu, ampak zaradi bolečin!!!




buček -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 22:12:05)

v navodilih za fiziološko piše da se 10 min po tem ko daš fiziološko v nos ne izpihava ampak da pustiš da samo izteče.... jaz ji dam fiziološko čez čas pa izpihava za sekundo-dve z baby vacom.   je pa tudi fino da nimaš premočni sesalec. prej sem imela renega 1600w pa je bilo premočno, pa sem privlekla enega starega ki je 650w in je idealno ker ni premočno...in tudi mala se ne upira več




lucika -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 22:23:37)

naš fant je sicer malo večji, a prav posrečen.
mi kaže na sesalec, ga dam iz omare, pripravim fiziološko, sam namontira bv na cev, se mi vsede v naročje (imam naštudiran prijem: notranja roka spodaj, ga držim ob glavi za drugo roko; ne more niti mrdnit), se začne dret ko jesihar. ko je nos čist, pa spet nasmejan dalje... kot bi vedel, da mu pomaga, sodeluje v pripravah, a med čiščenjem tuli ko nor:))))




Doll -> RE: BABY VAC-moja izkušnja (24.10.2008 22:27:17)

lucika ko so večji vedo da bo boljše,majhnim pa se ne da dopovedati.
Moj ima vedno na izbiro palčke ali sesalec in vedno reče sesat noska [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
prej se je pa tudi drl




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>