mml
|
Dan, Manca je danes pod nujno hotela pozdravit eno sodelavko v moji službi (parkiram namreč na službenem parkirišču, ki je 200m stran od vrtca) in smo prišli v vrtec s pol urno zamudo, no po tem jo je pa v vrtcu Matic kar sam mahnil v Mancino igralnico, med tem ko se je Manca slačila in preobuvala , tako da sva po tem bila še malo tam, ker je prav užival med otroki . Ko sva prišla domov, sva pa s sosedo in njenim Maticem šli na sprehod in kavo, ker jebil tak lep sonček, ki se nam je pa po tem skril. Matica sta pa izmenično nergala, tako da slučajno ne bi bilo preveč dolgčas . Zdaj ga pa prepričujem ,da bi še malo spal, ker je spal točno pol ure v vozičku, po tem se ja pa zbudil, ko sem zapeljala voziček v dvigalo... triš držim pesti, da čisto kmalu pogruntajo, kaj muči tvojo princesko in super, da je tako pogumna punca alfabeta tale knjiga je (kot so ti že napisale) res čisto mimo za 4 letnike....za moje pojme je tudi čisto dosti, da ve kakšna je razlika med moškim in žensko in da se dojenček raste v mamicinem trebuhu ali maternici in da pride tja, ker se iamta mamica in oči rada...to je pa čisto dosti in tako kot je napisala ljubljana, v tej starosti je otrokom zadosti, da dobijo odgovore na svoja vprašanja in to je to... ...se mi pa zdi malce neodgovorno, da imajo v vrtcu knjige, ki so "primerne" za 6. letnike na dosegu za 4 letnike ...pa odgovor, da jo je sam vzel je tudi precej mimo...a če bi imeli nož na polici in bi se gavzel bi bil odgovor enak sani danes ni nobenih novic s carine, tako da mislim, da v ponedeljek še copati ne bodo pri meni , lahko se pa vseeno dobimo , sploh ker bo tudi mala pikica v Ljubljani intruder no super, da boste skoraj dva meseca imeli mir pred taščo , pa seveda za nove cm in grame lotty nikoli ni prepozno, da se nam pridružiš pri čvekanju ... dobrodošla No Matic že spi (sicer z dudo) in objema svojega medvedka "umetniški material" kupujem jaz v Antusu, ampak v LJ in ker sem bila včasih bolj pridna imam celo kartico za 20% popusta...ali nekaj takšnega ...bo pa res treba počasi v akcijo...najprej za izdelavo vabil za Mancin RD, po tem pa še božične voščilnice..čeprav letos bodo po mojem zelo enostavne, da bo lahko tudi Manca pomagala...razmišljam o temno modrem papirju in da bi gor lepile srebrne in zlate zvezdice, druga varianta je pa tale , kjer bi lahko Manca tudi veselo pomagala...se po svoje že kar veselim decembra...samo letos ne bo toliko časa za peko piškotov, kot je bilo lani Jaz pa resno razmišljam, da bi se šla jutri drenjat v BTC, ker je FZN in bi kupila nova avtosedeža za Manco, da lahko Matica preselim iz lupinice...Baby Center ima namreč akcijo za vsakih plačanih 50€ dobiš bon za 10 €, se pravi, da če kupimo dva avtosedeža, dobim bone za 60€, kar pa ni čisto zanemarljivo...moramo it danes pogeldat, če imajo tiste sedeže, ki si jih želim, ker sicer jutri nima smisla rinit v tist dren... ursulina super fotka, samo povje mi, kdo je po tem zadolžen za brisanje kopalnice majra jaz sem glede otroškega plazenja in eksperimentiranja precej na izi (zato ima Matic tudi kakšno buško )...samo se mi zdi dosti boljše, da se otrok nauči pasti in vstati pri 9 mesecih, kot pa da je po tem še pri 2 letih totalno štorast in joče, če se malo bolj na trdo vsede, tako da jaz pustim Maticu da vstaja sam ob klubski mizici v dnevni sobi, pri tem seveda pazim, da se ravno ne trešči v vogal, ampak opaža, da se je že precej naučil kako in kaj, pa tudi s postelej ali sedežne mu dovolim, da zleze "sam", kar pomeni, da ga obrnem, da gre z nogami napej in ga držim, da se počasi spušča, ker tako dobi občutek, kako se "prav" zleze, da ne bo po tem lezel z glavo naprej...pri Manci se je to lepo obrestovalo, upam, da se bo tudi pri Maticu . Sicer včasih razmišljam, da bi mu dala pol kokosa (ali pa kakšne buče) na glavo, da bi imel namesto čelade , samo večinoma pa ni problemov... ...aja termometri za v vodo pa že dolgo niso živosrebrni ampak so alkoholni, tako da ni panike klaja super za tvoji čvekici in pospravljalki , naš Matic pa ni prav zgovoren , pa saj tudi Manca ni bila in je začela dobro govoriti šele pri 2 letih, pa še zdaj namesto v prvi osebi govori o sebi v drugi osebi , ah saj bo... suzana upam, da sta z dobro izkoristila večer in je bil Aljaž solidaren in je pridno spal čestitke vsem za nove zobke No sem že spet napisala dolg prosti spis ...se vidi, da je Matic zaspal in se mi ne da lotit pospravljanja...
< Sporočilo je popravil mml -- 24.10.2008 13:24:07 >