|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Sončki januarčic 2008 - 4.del
23.10.2008 21:02:05   
katee
Aja, aerobika je bila pa spet na power! Mi je ful pasalo, da sem jih namatrala, pa sebe tudi!

Mami in oči me imata najraje!

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 3176
23.10.2008 21:04:20   
ljubljana
alfabeta da ne boš mislila, da sem pozabila nate. Sem kar ponosna nate. Začetnica pa že taki lepi izdelki bravo!!!!!!

< Sporočilo je popravil ljubljana -- 23.10.2008 21:05:14 >

(odgovor članu dašabina)
Neposredna povezava do sporočila: 3177
23.10.2008 21:08:08   
Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: ljubljana

alfabeta da ne boš mislila, da sem pozabila nate. Sem kar ponosna nate. Začetnica pa že taki lepi izdelki bravo!!!!!!

Ooooo, hvala!!!!!!!!user posted image

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 3178
23.10.2008 21:11:05   
Anonimen
Triš user posted image user posted image user posted image zate in za Lano user posted image user posted image user posted image . Pa kakšne so pa kaj prognoze? Upam in držim pesti, da čimprej se stanje umiri in da kmalu pride vaša princeska domov.

Majra user posted image za Katjine podvige! Pa seveda, da moramo otroke pustit, da sami napredujejo in se razvijajo. Tak, da ti kr pravilno delaš. Ati pa naj kr mal zamiži.

Golobček Jan popije 10 kapljic AD3 od 6 mes naprej.

Ljubljana kako fajn, da si to tako nazorno razložila in se popolnoma strinjam s tem. Joj koliko se moramo mamice še naučit.

Alfabeta to pa je res too much! Jaz tudi tega ne bi brala, to je veliko prekmalu. Tako, kot je rekla Triš, to ja za OŠ tam po 7 letu starosti. Joj, kar zmrazi me, ko pomislim, da bodo ta leta kmalu prišla in bo treba vse te stvari razlagat našim sončkom.

Mi2 pa sva bila danes pri zdravniku. Ima namreč vnete oči, smo dobil Tobrex in upam,da bo sedaj OK.

(odgovor članu Alfabeta)
  Neposredna povezava do sporočila: 3179
23.10.2008 21:12:38   
SuzanaKK
Mam minutko, je dragi pod tušem. Se bova stiskala na kavču, je prišel ob 20-ih domov, ko je Aljaž ravno zaspal.

TRIŠ bom držala pesti, da bi kmalu ugotovili, kaj je z Lano in da bo kmalu doma.

ljubljana si lepo napisala, daš človeku za misliti.

alfabeta tole je pa mal preveč, pa ko ima Filip že tako bujno domišljijo. Izdelki so pa super.

majra sicer nisem 100 %, ampak se mi zdi, da v teh termometrih za vodo NI živosrebro, ampak druga tekočina. Kakšna, pa nimam pojma.

Anže in Nina vidva ste pa velika korenjaka, user posted image user posted image user posted image . Golobček še enkrat hvala za povabilo, jaz sem se imela fajn, Aljaž pa je bil na žalost tečen, ker je bil zaspan. No, potem, ko je videl ovčke in Bena je bila druga zgodba.

Nič, zdaj vam pa zaželim lahko noč, se tipkamo ju3.

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 3180
23.10.2008 21:17:14   
martinca
intruder, na to. da si ti tako vesela, da zmajevke ne bo do konc decembra še pa jaz pijem.

alfabeta, jaz upam,da mi bo oprostila. ja ponoči nisem mogla nekak spat, pa sem se na dašobino spomnila. Filip ga pa svira. sem si morala zdaj uste pokrit da se nebi Patrik zbudil tako sem se smejala.

nana, a tisti program še tudi rabiš? glede slik...so fenomenalne, je Klemen zelo fotogeničen. zdaj vem zakaj nama včasih prekinja po telefonu... mislim na ono sliko ko ima Klemen žico v ustih od telefona. pa zdanj dve sta tudi dobri. mi je Klemen tako smešen ko že ima zobke Patrik pa še ne. in mi je res smešno videt dojenčka z zobki, ker moj jih še pa nima. a si moreš predstavljat kako se bom smejal ako bo Patrik imel zobe. no saj takrat pa se bom že morala navadit. 

klepetka, ja saj včasih še ga moram pa jaz malo pihnit, da se še meni malo nasmejite. samo meni to ni naj bolj smešno.

dašabina, najlepša hvala, da ni kake zamere.

sani, koliko pa je potem tvoj star? moj je 26. pa da te jesenska utrujenost čimprej mine. jaz sem tudi nešportnica.

nadaljujem kasneje, moram Patrika spat dat.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 3181
23.10.2008 21:28:27   
katarinas
IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta

IZVIRNO SPOROČILO: katarinas

a vse pa še tole...če se kateri da bom prilepila en link od ene teme, ki sem jo napisala na otrocih pa me zanima vaš komentar...če se vam da no.... ni nujno
http://www.ringaraja.net/forum/spolna_vzgoja%3F%21%3F%21/m_3291572/tm.htm

Ej Alfabeta pokažem zdele tole mojmu, da ga vprašam kaj bi on o tem menil....a veš kaj on reče: kje so pa slike?! Mislm, ti moški...user posted image user posted image user posted image

Evo, samo za tvojega, ena od njih...
user posted image  

No hvala, zdaj si je pa potešil radovednostuser posted image

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 3182
23.10.2008 21:30:39   
Alfabeta
katarinas....da ni vaju2 kaj zagrabilo od takrat ko sem jaz tole prilimala pa do sedaj je kar nekaj časa minilouser posted image user posted image user posted image . Sta preučevala položaj?user posted image

(odgovor članu katarinas)
Neposredna povezava do sporočila: 3183
23.10.2008 21:47:47   
Golobček
Alfabeta, tudi jaz tega nebi brala svojemu otroku, že tako ga preveč stvari zanima, da bi mi pa prinesel domov še tako knjigo bi me pa kap.
Hvala bogu imamo mi normalno vzgojiteljico, zato upam da se kaj takšnega ne bo zgodilo.

Drugače pa sem mnenja da so takšne teme za v osnovno šolo ne pa vrtec, otrok mora vedet, da so moški drugačni od žensk, v podrobnosti pa se jaz ne bi spuščala, kaj je za kaj.Moj Jan je po naravi radovednež in ko mu kaj novega razložiš to z veseljem razlaga- sedaj si ga pa predstavljajte da začne takšno temo v vrtcu al pa da začne to babiju razlagat?user posted image user posted image

Sem še neki hotla napisat pa sem pozablauser posted image

Nič grem pančat, zjutraj spet vstanem ob 6,pa še enih par nočnih, pol sem pa čist ubita.

Sedaj imam tri navihančke...

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 3184
23.10.2008 21:50:12   
koala
Triš, ja boga pikica, mislim nate, ostani močna, čeprav vem da je težko. Upam, da bo tvoja pupa čimprej doma.

Alfabeta, glede na sliko ki si jo prilimala, se meni definitivno zdi prenazorno za to starostno skupino, čeprav pa se z eno, ki je pisla da spolna vzgoja šele v puberteti tudi nebi strinjala. Je že prav da že pri 3-4 letih vejo, da smo ženske in moški, dase imata mami in ati rada, samo v podrobnosti pa jaz pri tej starosti nebi, oz. ne bom šla. Bi se pa pogovorila z vzgojiteljico in ravnateljico, saj je ona zadolžena za nabavo knjig.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 3185
23.10.2008 21:58:48   
martinca
majra, no pri nas ima včasih tašča kako pametno za povedat, ampak jo ignoriram. sem se že malo od možeka navadla, ker on vedno tako počne. user posted image pa upa, .da se pri vas pogovorite v Katjino dobro.

triš, zateuser posted image user posted image user posted image user posted image za Lano pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

golobček, super, za Nine mere in da ne rabita it v razvojno. midva imava tudi 10 kapljic baje zaradi tega ker mu zdaj dajem kravje mlekouser posted image .

koala, suzana, katero mleko je to ki se menita o njem? mislim kaka emblaža je in kaj piše na njemu?

vaney, user posted image za Anžetove mere.

no pa da vam še prikažem našo novo pridobitev. user posted image
se spomnite Patrika ko je imel še takšnele lase?
user posted image

no zdaj pa ima takole frizurouser posted image
user posted image

zdaj pa grem spat, lahko noč

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 3186
23.10.2008 21:59:58   
katarinas

katarinas....da ni vaju2 kaj zagrabilo od takrat ko sem jaz tole prilimala pa do sedaj je kar nekaj časa minilouser posted image user posted image user posted image . Sta preučevala položaj?user posted image

user posted image  hja je treba preučit, kako bova pa to mali razložila, če ne bova sama vseh podrobnosti vedela...sej pravjo da se celo življenje učišuser posted image user posted image

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 3187
23.10.2008 22:01:06   
ljubljana
Za petletnika je primerna slikanica Lukec dobi sestrico ali pa od kod pridejo dojenčki.
Pomembno je da otroku odgovoriš le toliko kolikor te vpraša. Mene je Christian pri petih letih vprašal od kje pridejo dojenčki pa sem mu rekla iz maternicce, več noi spraševal. Kasneje ko sem bila noseča me je vprašal., kako bo Martin prišel ven pa sem mu rekla skozi luliko, Pa je bil tiho in me ni spraševal več. Vedno sem mu odgovorila povsem mirno, brez zadrege v stilu, da je to kar me sprašuuje nekaj povsem normalnega in običajnega.

Direktni pogovor o spolnem odnosu (fiziološko) in pa je primeren šele v puberteti. Prej otroku zadostuje razlaga, da se mami in oči takrat ko se imasta rada stisneta en k drugemu in tako ratajo otroci.

Pred puberteto je otrokom nerodno in se običajno o tej temi ne želijo pogovarjati.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 3188
23.10.2008 22:03:21   
lotty4
Pozdravljeni sončki januarčic, jaz sem čist za cajtom in vas najdem šele oktobra, pa čeprav smo rodili januarja. Sramota. Upam da ne boste imele nič proti če se pridružim vašemu klepetanju, časa nimam nevem koliko preveč ampak za kratek čvek se pa vedno najde.
Naša Lucija je bila rojena 15.1., imela sem carski rez, ker  je bila že takrat tako trmasta da se ni hotela obrniti. Carski rez je bil v spinalnem bloku in bilo mi je zelo lepo ko sem slišala kako je zakričala ko je zagledala mojo ginekologinjo.user posted image
Sedaj pa kriči ko zagleda svojo mamico, ko jo je treba napravit da gremo ven, ali pa ko jo je treba po hranjenju umiti po obrazu....Pa še kaj bi se našlo.
Smo pa iz gorenjske.

(odgovor članu Anchikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3189
23.10.2008 22:14:58   
martinca
lotty, dobrodošla. ni nič narobe če si se tako pozno oglasila. vsako sprejmemo medse.

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 3190
23.10.2008 22:37:19   
majra
Triš, upam, da se je Lani stanje zboljšalo user posted image user posted image user posted image
Imaš pa res zlate otroke. user posted image  Matic, da poskuša tako razveselit mamico

majra, jaz delam to iz Fimo mase. Kupim jo po netu (se splača če je več, ker je potem poštnina in je dražje), sicer pa imaš v NM dve trgovini in v BK eno samo moram poiskat kak se ji reče. Kupiti bi pa morala vsaj nekaj barv fima, potem pa ne vem ali že kaj ima ta tvoja prijateljica ali ne? Pa ima veselje ali kako?

Ja, ima veselje. Je že par let nazaj delala takšne zadeve, pa jo je minilo. Pa smo se zadnjič pogovarjale, da jo spet mika, samo da se ne spravi v shoping. Pa se mi zdi primerno darilo. Tako, da bi te prosila za info o trgovinah in netu.

za vse pa še tole...če se kateri da bom prilepila en link od ene teme, ki sem jo napisala na otrocih pa me zanima vaš komentar...če se vam da no.... ni nujno
http://www.ringaraja.net/forum/spolna_vzgoja%3F%21%3F%21/m_3291572/tm.htm

To se mi pa zdi dosti prezgodaj. Ne morem verjet, da imajo takšne knjige v vrtcih. Jaz bi definitivno preskočila to knjigo in o njrej vprašala vzgojiteljico.

IZVIRNO SPOROČILO: SuzanaKK

Se mi že kar Katjini osvajalci smilijouser posted image .

meni tudi user posted image  Sicer bo pa itak do 25. leta doma pri atku user posted image

Golobček, mi imamo 10 kaplic že od vsega začetka. Naša P vsem predpiše isto user posted image

Ljubljana, kako lepo napisano user posted image  Sem se kar zamislila ob tem

Anže user posted image  za nove mere

Katarinas user posted image  za uspešno opravljen neprijeten pregled, pa user posted image user posted image user posted image  za hitro izboljšanje

IZVIRNO SPOROČILO: martinca

majra, no pri nas ima včasih tašča kako pametno za povedat, ampak jo ignoriram. sem se že malo od možeka navadla, ker on vedno tako počne. user posted image pa upa, .da se pri vas pogovorite v Katjino dobro.

Ni se kaj pogovarjat. Ati bo preveč zaščitniški in pika. Pa še za potuho bo. Bo pa mami večji zmaj user posted image

Lotty, dobrodošlauser posted image user posted image  Več nas je, lepše čvekamo

Grem spat. Danes mi je user posted image  večer, mi gre vse narobe. Bo jutri boljš.
Lahko noč

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3191
23.10.2008 22:45:09   
nana35
mala pikica,hvala da si se ponudila za Nerota,pa upam da se zdaj ne bom zaj..., ko bom napisala,da mi je martinca obljubila,pol pa bo kje v nedeljo pozabila prinest.Če pa boš imela čas in ko greš v Mb,pa ,e lahko pokličeš in se oglasiš na kavici ali soku,pa še nerota vzameš s sebojuser posted image .

klepetka,imam skype,samo kako z njim ravnati,nimam še pojma.Sem te pa našla in te imam shranjeno v imeniku.Mi lahko razložiš kako deluje na email??

dašabina,daj sprosti tale tvoj email kamor dobivaš pošto,imaš po moje polnega in zavrača maile.

ursalara,mml,triš,hvala za lepe besede o mojem pikecu.

mml,tale slika v pralnem stroju je pa res specialna.Krasna je tale tvoja Manca.

triš,danes sem še jaz bila deležna nekaj roladice ki je še ostala od čage ko so pri intruder zalili,ko je zmajevka šla...user posted image se hecam,rolada je bila odlična,spekla jo je pa ravno omenjena.user posted image
Oh,kaj berem triš,uboga tvoja pikica Lana!user posted image user posted image in user posted image user posted image user posted image zanjo in zate,upam,da bo kmalu zdrava in brez mehurjev in rdečine.Zdaj sem pa res žalostna,le kako se je tako poslabšalo...Držim pesti zanjo in zate,mami,ne jokaj,tam je zato,da bo ozdravela.

user posted image Lana.

lutiropan,lepe čokoladne slikice.

golobček,user posted image za dobre novičke in mere male Nine.

majra,user posted image za tvojo pikico in njene podvige.

ljubljana,dobra primerjava in še kako resnična.

Alfabeta,sem prebrala...mislim dobro,če bi še samo povedali,kako pride semenčica do jajčeca,ampak vse ostalo???user posted image Pa še to se mi zdi prezgodaj za 3-4 letnike.Ne vem,kam gre ta svet.Mislim,da je pa to res odveč tako zelo kmalu.Mi vse vemo,pa nismo začeli o tem niti razmišljati v teh letih,saj smo se komaj dobro začeli zavedati,da obstajamo.

triš,kako lepo od tvojega sinkota,da se je v cvetličarni spomnil nate,da si morda žalostna...user posted image

intruder,hvala za slikice na mail!!Sem jih že shranila.

martinca,seveda prinesi program za slike in nerota.Prosim!!!Na zobke se pa hitro navadiš,ker jih gledaš odkar rastejo.user posted image Meni je Klemen takooo lep z zobki,da je joj.
In kolikokrat si že peljala Patrika na striženje??Mislim,vedno nova frizura,ni kaj.
Pa tudi Patrik postaja iz dneva v dan lepši.

lotty4,pozdravljena in dobrodošla pri nas.Res lepo da si nas našla in se kar pridno oglašaj tukaj.

user posted image

:))

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3192
23.10.2008 22:59:44   
majra
Prej pozabila:

SuzanaKK, hvala za info o termometru

Martinca, lepe slike-stara in nova izvedba Patrika

Zdaj pa res lahko nočuser posted image

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 3193
24.10.2008 6:51:51   
mala pikica
Jutro!

Mi smo že skoraj dve uri pokonci, pa ravno danes, ko bi lahko malo dlje poležala. Gašper se igra, mami pa je tukaj user posted image

ljubljana saj nimam več besed, sploh več ne vem, kako se ti naj zahvalim user posted image Zdaj gledam na te stvari s čisto drugimi očmi in zagotovo ne bom več Gašperju obračala hrbta. Res hvala še enkrat user posted image   Sicer pa sem v ponedeljek v Ljubljani, se lahko kaj oglasim? Lahko pa se tudi kje dobiva user posted image

alfabeta meni se tudi zdi zelo prezgodaj tako podrobno o tem razlagati. Sem tudi mnenja, da vsak otrok vpraša, ko ga kaj zanima. Včasih še preveč user posted image

kapljice D3... nam P ni nič zvišal doze, imamo enako kot pri treh mesecih, 5 kapljic dnevno. Jemali pa jih bomo še do 1.leta, tako nam je P naročil.

nana bom videla, kdaj se bom sploh od doma spravila. Bi rada izkoristila dopoldne in si kaj nakupila, to pa včasih traja kar nekaj ur user posted image Če si že z Urošem dogovorjena, naj kar tako ostane, da ne bo potem užaljen user posted image Če pa boste kaj v mestu, pa kar pokliči.

Mami je pravkar odnesla Gašperja služit user posted image Jaz pa grem na hitro kopalnico počistit, potem pa počasi proti Mariboru.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 3194
24.10.2008 7:02:31   
lutiropan
Jutro!

No, lotty4 še tukaj pozdravljenauser posted image . Fino, da je še ena gorenjka več tukaj.

Mi imamo že drugi zobek zunaj. Sedaj imamo podnji enki.user posted image user posted image Pazite se kmalu vas bomo ujeli...user posted image user posted image

Triš drži se in Lana tudi

Dašabina hvala za ponujeno pomoč, če bom rabila

Za vse bolančke user posted image user posted image za vse slavljenčke pa

Neposredna povezava do sporočila: 3195
24.10.2008 7:13:42   
mala pikica
lutiropan čestitke Kaji za dva zobka user posted image user posted image user posted image Sem pozabila povedat, da imamo mi že štiri user posted image So v roku 3 tednov prišli kar trije ven, pa trije še rinejo user posted image

lotty dobrodošla user posted image Lepo, da si se nam pridružila. In nikoli ni prepozno user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu lutiropan)
Neposredna povezava do sporočila: 3196
24.10.2008 7:56:02   
koala
martinca, govoriva o nehomogeniziranem mleku, je v plastenki, jaz kupujem tistega od mlekarna Planika, je pa modra etiketa gor pa piše MLEKO pasterizirano nehomogenizirano, pa krava na pašniku je naslikana.

mala pikica, user posted image user posted image user posted image  za zobeke, pa fajn nakupuj.

Nisem vedela

Neposredna povezava do sporočila: 3197
24.10.2008 8:00:35   
martinca
dobro jutro!

IZVIRNO SPOROČILO: majra

Ni se kaj pogovarjat. Ati bo preveč zaščitniški in pika. Pa še za potuho bo. Bo pa mami večji zmaj

pri nas bo tudi ati za potuho.

nana, zdaj je bil četrtič pri frizerju, če še štejemo tvoje striženje. saj si ti tudi frizerka, tak da se šteješ.user posted image pa hvala za pohvale. mi že rit raste.user posted image user posted image
saj če ima mala pikica čas da ti nerota posanem ne bo Uroš nič jeezen, pa še ti boš lahko prej cd-je začela pečt. no kakor hočeš.

mala pikica, hvala za link. user posted image si jo bom sama spekla, Uroš pa mi jo bo okrasil.user posted image

koala, hvala za informacijo. če se ne motim sta se pogovarjale o tem mleku zaradi prebave?

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 3198
24.10.2008 8:10:06   
koala
martinca ne motiš se, meni jo je zrihtalo v nulo, pa še bolje lahko izkoristi telo hranilne snovi iz tega mleka.

Nisem vedela

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3199
24.10.2008 8:50:28   
Sunny Morning
Dan.

Sem tako nerazpoložena za pisanje, pa ne vem zakaj, enostavno mi ne gre. Berem vse, komentirala ne bom glih preveč...saj pravim, nisem razpoložena.

Mi imamo tudi desno zgornjo dvojko, tako da je zdaj čisto pravi "drakulin nečak".user posted image  Enke so tudi že na pohodu, tako da bo spet pestro.

Katja user posted image za postavljanje. Mami zdaj bo pa akcija. user posted image

TRIŠ drži seuser posted image user posted image user posted image
Lana user posted image user posted image user posted image

Patrik user posted image za novo frizuro.

lotty user posted image

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 3200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  126 127 [128] 129 130   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Tudi carski rez je lahko čudovit porod
videophoto
Se tudi vi počutite nepopolno, ker je vaš otrok prišel na svet s carskim rezom? Ste razočarane, ker niste imeli možnosti...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.