jagoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma Azzura čestitke Daši za 8 mesecev. Mal z zamudo, ampak vseeno iz srca. Za srečanje bolj na Primorskem sem tudi jaz. Bi rekla, dajmo se dobit na pol poti, v Postojni. Ampak pri nas je eno samo veliko gradbišče, nikjer prostora, da bi se dobilo toliko mamic naenkrat z otroci. Špela jaz sem se že navadila, da se zadnja javljaš. Če se ne bi, bi me skrbelo. Na obisk bom prišla, ko prideš ti z Maksom do naju. Res sta lepo vabljena! Jagoga mal ti zavidam za tako dolgo spanje. Ti kar uživaj,vprašanje je, kako boš čez mesec, dva. A si že kaj nagruntala glede dojenja? Tina50 to je bil pa splav v kar visokih tednih? To je bila v 18. tednu, mogoče še več?!?! Si ne predstavljam, jaz sem imela splav prvič v 10. tednu pa me je takrat čisto sesulo. Se vsako leto na 17. avgusta spomnim, da bi morali imeti takrat dojenčka. Naša mula pa noče jest surovega sadja. In banan tudi ne. Pol ji pa pač prekham vse. Jabke, hruške, breskve, slive. To pa zmaže, da je joj! A imate ve tudi take zbirčneže? No tko pač zdaj je, saj imam čas, se mi pa zdi, da sem cel dan za štedilnikom. Aja še to! Smo bili v ponedeljek v Žusterni, se je Julija prvič kopala s fredovim obročom. Kak jok! Mali se je hotlo utrgat od hudega. Voda ji je bila premrzla,. obroč ji ni pasal, sem bila prov mal žalostna. Pa tko sem se veselila, da jo bom dala prvič v bazen. NO ja, mogoče jo pa še mine. Imamo pa še en problem doma. Julijo sem zdaj dala sedet v stolček Antilop, prav fino sedi in uživa v njem. Ampak Dominik ne pusti. TO JE NJEGOV STOL! Pa imam dva,drugi je lesem, sem jo dala v tistega, tudi ne pusti. Skratka tko joče in vleče stol po sobi, da mi gre prav rani na smeh. Pa saj ga bo minilo, ene tri dni bo tako, potem se bo navadil. Zobkov mi še nimamo in še dolgo ne bomo imeli. Julija ima še vedno dlesni kot novorojenček. Sem zadnjič gledala knjigico od sineta. Je dobil prvi zobek pri 11 mesecih in 5 dni in to zgornjo desno enko. Ful nek čuden vrsti red je imel. Jaz sem tudi o Postojni razmišljala, je ravno na sredi poti, če bi še kakšna Ljubljančanka (Dinki se je že javla) prijavla, Če gremo na kopersko območje, se bomo zopet vsi vozili zelo daleč, lahko pridete tudi v vipavsko dolino, ampak se mi zdi da nismo s tem zopet nič profitirali, kvečemu smo se zopet oddalili. Naj da še Aleži, kakšen predlog. Vilma, kaj pa kaj pri Epicentru (gremo na bovling ), ali pa pri tanovih trgovinah v križišču ni nobene normalne gostilne, da se ne bi po centru vozili, sploh za tiste, ki bi prišle iz avotceste je to lažje. Glede dojenja sem rešila toliko, da se dojimo samo takrat ko sva sama, nobenega ne sme biti zraven. Lahko pa tudi da se popoldan noče dojiti, ker je sit GH in se v tistih 3 minutah le odžeja in to je to kar potrebuje (sem premalo pametna) To glede stola, je pa zelo zaščitniški, kaj pa druge njegove stvari, jih tudi noče posodit. Pri nas pa tako z veseljem vse posodi in vse kar je od Tomaža si tudi on izposodi. Ti zaenkrat Julijo samo dopoldan hrani v njem, ko pa je on doma pa naj on notri sedi in mu reči, da bo dobil isto hrano kot Julija. Mogoče se bo počasi privadil, da mora kakšno stvar tudi posoditi za 15 minut, ko Julija je, potem je pa zopet njegov.
|