ljubljana
|
Mala pikica Vidim, da ti je zelo hudo. Tudi meni bi bilo. Pa kakšne neumne izjave v stilu bodi vesela, da je tako rad pri babici in dedku. Ja najboljše, da ga kar v rejo daš, ko se tako dobro pri njih poičuti. Idioti. Naj najprej napišem, da je pravi kriminal, da moraš tako zgodaj v službo. Če mene vprašaš bi morale imeti vse mamice polno plačano porodniško do otrokovega 3 leta starosti. Jaz bi malega takoj, ko bi prišla domov odpeljala nekam, kjer bi bila lahko sama. Pišeš tudi, da ga ne moreš pomiriti. Verjetono je to zaradi občutka krivde ali kaj takega. Mali pa samo kriči, bodi z mano mami, in me prenašaj takega kot sem. Res je, da ga ti pogrešaš vendar on tebe še toliko bolj. Samo ena je mama in verjemi, ti si nezamenljiva. Če bi mu bilo vseeno in te ne bi pogrešal, ter bi se res tako dobro počutil pri starih starših potem nebi kričal na ves glas, ko bi prišla domov ampak bi se ti veselo nasmehnil in se igral, kot da te ni. Zelo zelo te pogreša, kliče po tebi in joka, saj je to zadnja možnost ki mu ostane, kriči in kriči, le da bi ostala pri njem, drugače ne zna povedati. Zaradi utrujenosti in čustvene izčrpanosti pa tudi sama ne najdeš notranega miru, da bi ga lahko pomirila. Čutiš občutek krivde, da nisi dobra mati, saj še svojega otroka ne znaš pomirit. A verjemi, da temu ni tako, jaz svojega drugega otroka dostikrat nisem znala pomirit pa to še ne pomeno, da sem za en k... mama. V takih trenutkih naj te tvoj dragi objame, te stisne k sebi in ti reče: vidim da se trudiš po svojih najboljših močeh, saj bo šlo! Šele, ko te bo on objel, se boš tudi ti počutila bolj varno, ljubljeno in sprejeto ter boš varnost, toplino in zavetje lahko ponudila svojemu otročku. V kratkem pričakujem tudi odgovor prijateljice, ki se ukvarja z zakonsko in družinsko terapijo. Morda mi bo ona dala še kakšen koristen nasvet zate, kako premagati krizo v kateri si se znašla. Pa glavo pokonci, ker tvoj sonček ne dvomi vate, ti si zanj najboljša in edina prava mama!!!!
|