|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijske čveke, 2008, II. del
21.10.2008 13:12:18   
rovar_ka
IZVIRNO SPOROČILO: metuljcek321

Vidim, da ene pridno kofetkate, ene malo manj ... res razlicno, kar je tud prav. Saj veste: "Sto ljudi, sto cudi"user posted image

Imam se eno vprasanje za vas: kako brisete/cistite ritko, ko previjate otrocicka - ste se na vatki, namoceni v vodo, ali ste ze presaltale na cistilne robcke? Jaz za polulano ritko uporabljam vatko, za pokakano pa raje vzamem cistilne robcke. Razmisljam pa, da bi popolnoma presla na robcke ... No, me zanima, kaksne so pa vase izkusnje, mnenja, ... Kar na plan z besedouser posted image  user posted image  user posted image

mi smo bli na vati in vodi dokler ji popek ni odpadel oz. nehal rosit, zdaj pa smo na robčkih, jih pa ful dobro prenaša, nima nič rdeče ali vnete riteuser posted image

***Pomeniš mi vse in še več***

(odgovor članu metuljcek321)
Neposredna povezava do sporočila: 4601
21.10.2008 13:16:19   
rovar_ka
IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi

Uf, pa bo res kmalu eno leto okoli odkar smo zagledali user posted image ... no, ja pri nama je bilo to 15.11., pa sem (ko sem prišla k sebi) svojemu user posted image  lahko samo rekla: Vse najboljše za rojstni dan, lubi, očka boš. Pa se je kar zjokal (prvič, da sem ga videla jokat). user posted image

iiiii, kak lepoo...

***Pomeniš mi vse in še več***

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 4602
21.10.2008 13:17:06   
lex
miimamo robčke, glih katerimi pridejo pod roko. ampak najlepše se iz zavoja dobijo pampers. sicer je tole pomembno šele okoli 7 meseca ko se začnejo posedat,ko moreš met turbo v rokah, da previješ, posrano rit, preden se vsedeuser posted image  jao kaj me še čaka, zdaj je ena nehala bo počasi pa druga začelauser posted image , le kdo je rekel, da mi jtreba tolk šampinjonov nafilatuser posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu rovar_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4603
21.10.2008 13:31:58   
Blacky30
Na današnji dan pred enim letom pa sva midva Tejo naredila.user posted image  Pa sem naslednje jutro, ko sem vstala, dobila tisti občutek, ne znam povedat, taki, da sem vedela, da sem user posted image . Isto je bilo prvič, takoj sem vedela.user posted image
Ko sem pa test naredila, je bilo pa 6.11. zjutraj. In je bila blaga črtica. Pa sem bila cel dan tiho, nikomur nič povedala, ker sem hotela bit sigurna in sem hotela naslednje jutro test ponovit, da se prepričam, ker je imela naj frendica in botra rd in sem jo hotela presenetit. Zvečer sem možu pripravila presenečenje s 3 krožniki, v prvih dveh nekaj za jest, v tretjem pa test, roza dudica in rumene nogavičke (kot da bi že takrat vedela, da bo pupikauser posted image ). Je bil ful šokiran, ker je ratalo v prvem poskusu.
Naslednje jutro pa sem botri in drugi sodelavki pripravila darilca. Noter sem jima dala otroške nogavičke in botri velik list z napisom "Spet boš botra!, prijateljici pa "Spet boš tetka!" In je ful lepo izpadlo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4604
   [Brisano sporočilo]
21.10.2008 13:35:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tinky)
  Neposredna povezava do sporočila: 4605
   [Brisano sporočilo]
21.10.2008 13:47:57   
Brisani uporabnik

(odgovor članu dzanika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4606
21.10.2008 13:48:39   
159lila

Mi imamo doma fantka ki mu je ime Sven,rodil se je 18.07.2008 ob 14.20 velik 50cm in težak 3600.PDP sem imela 01.07.2008
Zdaj je velik 63cm in težak 6500.
Lahko sem sam Lila

(odgovor članu rovar_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4607
21.10.2008 14:01:51   
netki
jutri imamo sistematski pregled za žigata (3 leta)...kaj lahko pričakujem?

(odgovor članu 159lila)
Neposredna povezava do sporočila: 4608
21.10.2008 14:03:40   
Netta
IZVIRNO SPOROČILO: 159lila

Mi imamo doma fantka ki mu je ime Sven,rodil se je 18.07.2008 ob 14.20 velik 50cm in težak 3600.PDP sem imela 01.07.2008
Zdaj je velik 63cm in težak 6500.
Lahko sem sam Lila

joj si šla pa fejst čez rok; jaz sem šla le štiri dni in se mi je že mešal. vsak dan sem šla parkrat po stopnicah gor in dol da bi se le kaj sprožilo, pol so mogl pa kar umetn:)

(odgovor članu 159lila)
Neposredna povezava do sporočila: 4609
21.10.2008 14:07:01   
Netta
netki, baje pri pediatru uporabljajo t.i. denverjev test...sem skopirala v ta post na kaj naj bi bli pozorni...se opravičujem vsem, če vam je tole preveč za brat:)

Približna razvrstitev sposobnosti (odstopanja 1-3 mesece, pri otrocih pa 6-12 mesecev):
NOVOROJENČEK
1 mesec: spontano se nasmeje, odgovarja z nasmehom, gleda obraz, s pogledom sledi čez sredino, s pogledom sledi do sredine, vokalizira, odziva se na zvonec, dvigne glavo, enakovredni gibi.
DOJENČEK
2 meseca: glasovi"ooo, aaa", dvigne glavo do 45°.
3 mesece: opazuje svojo roko, zgrabi ropotuljico, sklene roki, s pogledom sledi 180°, glasno se smeji, vriska, poteg do sedenja - glava ne zaostaja.
4 mesece: poseže po igrači izven dosega, gleda rozino, posega po predmetu, obrne se proti glasu, obrne se proti zvoku, opira se na nogi, sedi - glava čvrsto pokonci, dvigne glavo do 90°.
5 mesecev: enostavni zlogi, leži na trebuhu - prsni koš vzravnan, prevali se.
6 mesecev: sam je, zgrabi rozino, pogleda za cofom, posnema glasove govora, čeblanje.
7 mesecev: predene kocko iz roke v roko, sedi brez opore.
8 mesecev: pomaha pa-pa, ploska, prijem palec-prst, vzame dve kocki, sestavljanje zlogov, ata mama nespec., stoji ob opori.
9 mesecev: trka s kockama, ki ju drži v rokah, usede se.
10 mesecev: izraža zahteve, povzpne se v sedeč položaj, stoji 2 sek.
11 mesecev: žoga se z izvajalcem testa, posnema hišna opravila, da kocko v skodelico.
12 mesecev: čečka, ata mama specifično, samostojno stoji.
OTROK
13 do 15 mes.: pije iz skodelice, pomaga pri hišnih opravilih, 1 beseda, teče, skloni se in vzravna, dobro hodi, hodi nazaj.
16 do 18 mes.: umiva si zobe s pomočjo, uporablja žlico/vilice, hrani punčko, sestavi stolp iz 2 kock, če pokažeš strese rozino iz stek., govor delno razumljiv, deli telesa, 2-3 besede, pokaže 2 sliki, brcne žogo, hodi po stopnicah navzgor.
19-24 mes.: umiva in obriše si roki, sleče oblačila, sestavi stolp iz 4 kock, pokaže 4 slike, imenuje 1-4 slike, pozna 2 dejanji, povezuje besede, 6 besed.
2-3 let: obleče si majico, sam se oblači, imenuje prijatelja, pomiga s palcem, prepiše navpično črto, sestavi stolp iz 6-8 kock, imenuje 1 barvo, uporaba 3 predmetov, uporaba 2 predmetov, pozna 4 dejanja, skoči v daljavo, vrže žogo z dvignjeno roko, poskoči sonožno.
3-4 let: pokaže daljšo črto, nariše osebo - 3 deli, preriše krog, razume 4 predloge, 2 nasprotji, razloži 5 besed, šteje 1 kocko, govor - popolnoma razumljiv, razume zebsti, lačen, utrujen, stoji na vsaki nogi 1-2 sek, poskakuje na eni nogi.
4-5 let: obleče se brez pomoči, igra se skupinske namizne igre, preriše štirikotnik, nariše osebo 6 delov, preriše znak plus, šteje 5 kock, razloži 7 besed, imenuje 4 barve, stoji na vsaki nogi 4-6 sek., hoja naprej - peta prsti.
5-6 let: umiva si zobe brez pomoči, pripravi si enostaven obrok.

Denver 2 test v angleščini (sprednja in zadnja stran z navodili):
Za povečavo klikni n

(odgovor članu Netta)
Neposredna povezava do sporočila: 4610
21.10.2008 14:18:03   
netki
uffff....že vidim kako nas bo P postrani gledala.....je pa to tko, da doma je vse drugače kot pa tam v parih minutah....doma že nariše glavo, oči, usta...tam verjetno ne bo hotel.....govor imamo še bolj tako tako.....oblači se še ne sam....bomo vidli kako bo user posted image

(odgovor članu Netta)
Neposredna povezava do sporočila: 4611
21.10.2008 14:22:00   
Netta
netki, sej tale test je men čist mal mim, sam sem ga vseen skopirala. sem nekje brala da so bila to navodila za medicinske sestre v ameriki, ki so opravljale te preglede, pri nas so jih pa kar pediatri za svoje vzel. pa še par stvari je tko čudnih, npr. pr 6 mesecih piše da naj  bi sam jedel, samo le kako ko pa takrat šele pričnemo z GH??user posted image user posted image user posted image user posted image

tako da se ne sekiraj, sem prepričana da je tvoj mali čist okuser posted image

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 4612
21.10.2008 14:22:14   
159lila
Ja saj sem jaz tud misla,da se mi bo zmešal.Sem bila enajst dni prej v bolnici,pa so mi tri dni dajali gel pa ni šlo potem je pa moj ponorel in so mi nardili CR.

(odgovor članu rovar_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4613
21.10.2008 14:24:55   
netki
ja sej vem...skrbi me samo govor, vse ostalo je ok in je zlo brihten user posted image  in prebrisan user posted image  sicer so pa različni otroci in enkrat vsi odrastejo

(odgovor članu Netta)
Neposredna povezava do sporočila: 4614
21.10.2008 14:26:06   
Blacky30
Lex, vse najboljše za god.user posted image user posted image user posted image
Vse najlepše Anelie od Sasule za 3. mesece!!!!user posted image user posted image user posted image

Kava - jaz je ne pijem. Sem se pa edino spet nazaj navadila na belo kavo Jacobs 3v1, ki sem jo pila že pred user posted image , v user posted image  pa potem ne, ker mi ni pasalo. Tak da to spijem 1-2 na dan, ena poleg zajtrka in ena popoldan v miru (če ga imam, nouser posted image ).

Frutka, moje iskreno sožalje. To je največja izguba, ki lahko doleti mamo, izgubiti otroka....kar na jok mi gre.user posted image user posted image

HD, lepo kužiko imaš. Samo, zdaj jo boš šla obrit na golo, ko bo zima? Bo ja zmrznila v rito, revca.user posted image

Metuljcek, jaz umivam ritko samo z vodo in vato cik-cak že od začetka. Mam vedno pri roki, ker to isto itak uporabljam za umivanje obraza, tak da si vodo moram natočit v vsakem primeru, vata pa je tud skoz na previjalni. Če pa smo kje od doma, pa pampers sensitive robčke al pa kakšne druge, ne kompliciram, ker je to malokrat.

Dzanika, ko si citirala, nisi napisala, katera junijka je to napisala. Samo je moralo biti še kaj prej, sicer ne bi tega ona napisala. Je morala ena zašimfat, da smo odprle 3. del, pa je ta potem pokomentirala tole. Moram si vzet cajt in prečekirat.user posted image  Eni pač ne razumejo, da se imamo zlo rade in zato se zelo rade družimo in čvekamo.user posted image

Rovar_ka, nisem vedela, da imaš še enega večjega otročička (posvojenegauser posted image ). Kolk pa je stara? Živi pri vas? Ja, saj vem, radovedna baba....user posted image  Pa skoraj ti lahko že čestitam še za tretjega otročka v vaši familiji, ne? Ja, je kar veliko šans, da si zanosila. Če ti je prvič uspelo po takem čudežu poleg tablet, potem, če gledamo, si zelo plodna že sicer, po porodu smo vse ženske plodne še veliko bolj in še brez zaščite, ja, ja, veliko možnosti imaš.user posted image  Bi bila vesela?user posted image

24julij, naša pika se tudi še nič ne obrača. Bo že....res pa je, da se jaz s tem sploh ne obremenjujem in ne opazujem to tak striktno, da bi kar čakala zraven, ker bo vse ob svojem času. Itak pa pri drugem otroku več ne paničariš.user posted image

Flower, me veseli, da ti je Nisita krema všeč. Jaz jo tudi še kar naprej uporabljam, samo to in nič druga.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4615
21.10.2008 14:27:50   
Netta
netki, ja boste šli pa k logopedu; tud jaz sem hodila ko sem bla mala, pa še zdaj znam rečt rrrrrrrruser posted image user posted image

lila
, uf to je pa blo. pr men je blo hvalabogu v 6 urah vsega konec. Sven  - izvirno imeuser posted image user posted image

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 4616
21.10.2008 14:30:11   
tims
Neboglasnica, nisem poniknila user posted image , sam mam tok dela, da se ven ne vidim. Zdaj eni pomagajo mojmu dragemu pri stanovanju in moram skuhat kosilo za vse. Pol že pride Tim domov in smo cel popoldne zunaj, pol pa že čas za večerjo, pa najprej Tima zrihtam za v pojstlo, mal večerje pojem, pa Nino umit pa zrihtat in je cel dan mimo. Se tolažim, da bo stanovanje kmalu fertik, pol bo pa mal več časa. Sem pa bila danes dopoldne v moji službi. Sem jih šla mal pogledat in so mi dali darilo za Nino - bon za BC150€. Sem bila ful presenečena. Ob prilki pa v šoping.

Evo, mala se že neki pritožuje. Vas pa čekiram, kdaj bom mogla na tretji del user posted image . Ful ste pridne.

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 4617
21.10.2008 14:30:34   
netki
sem prej brala eno temo k so od ene punčko ki je bla vsa v roza, menjali za fantka.....a se vam tud to dogaja???

men gre najbolj na jetra to, da če vidjo da je ta velik fantek, pol sploh ne gledajo v voziček ampak avtomatsko zinejo: "a ta je pa punčka?"
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrruser posted image user posted image user posted image  kot da se zdaj sam pari rojevajo in da ni možno met dveh fantkov
nasploh pa so že žigata menjal za punčko, pa čeprav je bil ves v modrem in niti ne več tako majhen

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 4618
21.10.2008 14:46:09   
neboglasnica
tims, ok, naj ti bo. Oproščeno, ker prenavljate.

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 4619
21.10.2008 14:58:55   
Anonimen
evo mene, 2 urni sprehod, sem se fajn nadihala zraka, se načvekala, jutir ponovimo, če bo lepo vreme. zdej sem ga nahranla, dala spat, zdej pa čaka krompir, da ga olupim, delam krompirjev golaž s hrenovko.

lila dobrodošla, pa kar 17 dni čez rok, mama mia, da so te pustli user posted image

(odgovor članu neboglasnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4620
21.10.2008 15:00:42   
neboglasnica
Kolk sem vam fovš, da se sprehajate zunaj, jaz sem pa primorana čepeti tu. Smrk....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4621
21.10.2008 15:04:22   
lex
netki moj še tud ne govori vsega, pa nisva bila pri logopedu, šele pri 4 letih mislim da

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4622
   [Brisano sporočilo]
21.10.2008 15:12:47   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 4623
21.10.2008 15:23:44   
dzanika
Blacky tukaj si preberi. Ni nobena nič prej napisala ker jo je potem ena vprašala zakaj se gre, če je kaj spregledala. In ji je pol odgovorila da julijke hočemo spet nekaj goljufat. user posted image   Po mojem so mislile da bomo kar nehale pisati pri 170 straneh in šle na tretji del. user posted image

http://www.ringaraja.net/forum/m_3189987/mpage_169/key_/tm.htm

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4624
   [Brisano sporočilo]
21.10.2008 15:32:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu dzanika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?