|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008 - 2 del
17.10.2008 14:11:14   
tanja29
Pozdravček vsem bodočim in novopečenim mamicam.

Spet se na kratko javljam. Naša Manca lih spančka trenutno. Princeska lepo raste, ker pridno papca, ima že 3200g (2530g je imela, ko sva šle domov iz porodnišnice).
Moram vam povedat, da sem imela tudi jaz krizo, sedaj ko smo doma. Umrla mi je stara mama in to naslednji dan po Mančinem rojstvu, tko da sem že domov prišla čisto na psu in hkrati neznansko vesela zaradi moje Mance. Veliko stvari se mi je nabralo, neprespane noči prvi teden, potem so se začeli krči čez dan, seveda tudi  telo še ni v pravem stanju... in še mnogo stvari. Imam pa velikansko srečo, da se lahko zjokam, našo lubico je takrat pestval očka. Sem videla kako otrok čuti to razdraženost mamice (je nisem mogla potolažit - kričeč jok in odrivanje z rokicami).
Nekaterim se je nerodno zjokat, jaz pa mislim, da mora it ta obremenitev ven iz telesa, zato če vam bo težko, si olajšajte dušo. Boste boljše volje in več energije bo za naše malčke. Meni je to zelo pomagalo... Aja, pa vroč tuš tut pomaga...user posted image
V glavnem uživajte ob svojih malčkih in bodočim mamicam želim čimprejšnje pestvanje malih princev in princesk.

Pozdravček, Tanja

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
17.10.2008 14:28:16   
ZalaTM
Janja hm,...ko bi le bila jutri akcija ja,...ampak kaj pa vem,...ker tkole imam že cel teden rahlo popadke,....pa zgrabijo, pa minejo,....ne vem kaj me heca tale user posted image user posted image user posted image ,....upam da se končno odloči in pride,...hehe tehtnica,...ne ve a bi ali ne bi,...ampak bo moral, slej ko prej

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu tanja29)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
17.10.2008 14:48:12   
janja 27
IZVIRNO SPOROČILO: ZalaTM

Janja hm,...ko bi le bila jutri akcija ja,...ampak kaj pa vem,...ker tkole imam že cel teden rahlo popadke,....pa zgrabijo, pa minejo,....ne vem kaj me heca tale user posted image user posted image user posted image ,....upam da se končno odloči in pride,...hehe tehtnica,...ne ve a bi ali ne bi,...ampak bo moral, slej ko prej

bo počakal na tehnico oz. počakala user posted image user posted image user posted image glej da ne boš imela škorpijona..jaz mam namreč 28 RD moj ata 31 smo kr težki karakterji user posted image user posted image user posted image tko moja mama praviuser posted image user posted image user posted image in k sem bla mičkena tud jaz nisem nič spala prvo noč sem prespala pri 3 letih...user posted image user posted image user posted image

valla tud pri manci je trajalo da je popek odpadel pri metki sedaj pa drugi dan k sve prišla iz porodnišnice...maš pa tud ti korenjaka...naša je full zgubila k se je rodila odpustna je bla 3750g....no sam da vsi pridno rastemo

tanja29 moje sožalej ob izgubi stare mame.....upam da si sedaj ok...potem si imela kr šok rojstvo in smrt no vse je del življenja....kot sem rekla skroaj vska ima krizo..ene prej druge potem...men je tud jok pomagal pri obehuser posted image user posted image

in seveda suzy124 vse čestitke za tvojega Maja....čepo se cartajte pa oglasi se z porodno zgodbouser posted image user posted image user posted image

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
17.10.2008 14:57:17   
PikicaStonoga
Živjo, dekleta!
Moj gleženj je boljšeuser posted image , sem včeraj cel popoldne počivala (ne morem verjet)  in si dajala kisove obkladke, pa potem celo noč, pa zdej spet ...
No, danes dopoldne sem tasta prirpavila, da me je malo naokol peljal, ker sme imela spet opravke (smao sama pa res nisem vozila user posted image ) ...in sva bla mal terenska ...zdej popoldne pa spet nogo u luft in počivanje...pa potem spanje :) Kako paše lenarjenje :)
Pa še nekaj vam moram povedati: včeraj zvečer sem KONČNO pripravila torbo za najinega user posted image  za iz bolnice, iz ruzak z vsem, ka rpotebujem za P zase! user posted image  končno me zdaj lahko zagrabi, kadarkoli, kjerkoli ;)
Kar se tiče mojega PDP, po M ga imam 24. 10, pa imam občutek, da ne bo nč prej kot konec oktrobra, ker sem imela zelo dolge cikluse in sem verjetno kasneje zanosila ...po UZ ga imam 2.11, samo zdaj vidim, da ene pišete o dekletih, ki so  šle dost čez rok (19, 20 dni!!!) To pomeni, da lahko še svoj RD počakam 21. nov ...pa ne se hecat! Si sploh ne predstavljam ...Sem mal upala, da bi blo včerej na možev RD ...hahami ne bi blo treba darila kupit user posted image  
SOnčnica, zakaj imaš slab občutek zarad 1. 11? Ti imaš 24. a ne a misliš da boš tolk čez rok?

No, zdej grem pa pred TV in lenarit, ne da se mi večl sedet pred računalnikom ...
Papa, PikicaStonoga

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
17.10.2008 14:58:05   
PikicaStonoga
SUZY124 ČESTITKE ZA SINKA MAJA!!!!!!!!!!! IN ČIMVEČ CARTANJA IN DA LEPO UJAMETE RITEM!

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
17.10.2008 15:12:11   
ZalaTM
He, Janja se pravi moram do srede rodit,....da ne bo škorpjonček/ica,....pa saj niste tko "težki",....skoraj ne verjamem,...ti si prav pridna punca ko tkole skrbiš za nas na forumu,...

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

Neposredna povezava do sporočila: 1406
17.10.2008 15:31:03   
PikicaStonoga
Ja jaz tud mislim da škorpijnčki nismo spet tolk težki ...;)
Jaz sem škorpijonka, pa moj ati je tud, pa tast in tašča ...pa kr nekak gre ;) hehe
A vprašam moža, kolk težka sem? user posted image

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
17.10.2008 15:45:27   
corti
Pozdravljene!

Jaz sem iz karajšega sprehoda! Zala TM vidim, da mava kar enga lumpka v trebuhu, ki noče in noče ven...in naju samo heca! Pa da se malo pohecam....že zdaj je tako, da mora biti tako kot user posted image  reče, kaj šele bo ko zrasteuser posted image user posted image .

Tudi mene je včeraj kar lepi čas grabilo že na 10-7 min...ampak se je potem vse ustavilo, zdaj pa kdaj pa kdaj kakšen krč in spet mir! Mam pa občutek, da se mi je user posted image spustil precej dol, ker me direkt v mehur, kadar se premika! In mam večina časa občutek da me na WC!  Zala a je pri tebi tudi tako?

Neposredna povezava do sporočila: 1408
17.10.2008 16:01:31   
Dream
Živjo punce!

No, danes bom tudi sama napisala nekaj vrstic o svojem porodu, dokler se mi še da biti pokonci.

Naš Matic je imel danes že drugo kopanje v tem tednu in vidim, da mu voda zelo ustreza. Pri prvem kopanju je namreč napol spal, tako da se niti ni zavedal vsega, danes pa se je gospodič odločil, da bo patronažni sestri celo pogledal v oči user posted image  Tako smo se lepo okopali, se malce najedli, sedaj pa spi že 2 uri in kot kaže, se še ne bo kmalu prebudil.

Porodna zgodba: Ponoči sem se hotela prevaliti na drug bok in se mi je zdelo, da imam nekako prepolne spodnjice. Pogledala sem na uro in videla, da kaže komaj pol treh zjutraj in da "spim" komaj slabi dve uri. Zvlekla sem se na wc in takrat se je ulilo. Zbudila sem user posted image  in mu povedala, da se nekaj dogaja in da bo treba počasi odriniti. Nikakor se mi ni uspelo obleči zaradi količine vode, ki mi je vseskozi odtekala. user posted image  je bil oblečen, pripravljen in že v avtu v slabih 5 minutah, jaz pa sem se lepo na easy oblačila. V porodnišnico sem bila sprejeta ob 3h zjutraj, uredili smo vse papirje, potem so me priklopili na CTG, ki seveda mojih popadkov skoraj ni zaznal. Sama sem jih čutila na 5 minut, vendar so bili zelo šibki, tako da niti predihavanje ni bilo potrebno. Okrog 7.30 je prišla zdravnica, pogledala na CTG in rekla, naj mi našibajo umetne popadke, ker se še vedno nič ne dogaja. Takrat smo poklicali tudi user posted image  in potem se je začelo. Moram priznati, da mi je bil v veliko oporo, čeprav si nisem želela ne masaže ne držanja za roko, ne ne vem kakšnih drugih kolobocij (vse to me je delalo živčno, hihi) Malo smo predihavali - babica me je naučila novega predihavanja (ker so nas v šoli za starše naučili drugačnega) - in po nekaj več kot dveh urah smo rodili. Po času se mi je zdelo, da je vse skupaj trajalo kvečjemu pol ure (hmm, le odkod mi takšna ideja, kajne?), a sem se motila. Babica me je morala malce prerezati, vendar sploh ne vem kdaj in kar nisem mogla dojeti, da bom šivana, ko je prišel zdravnik. user posted image  je seveda videl, kdaj me bo babica prerezala in me je uspel tako zamotiti, da se mi niti sanjalo ni, kdaj se je to zgodilo... Po porodu so takoj naredili UZ kolkov in pregled pri pediatru, potem pa smo se še dve uri crkljali v porodni sobi, nakar so naju premestili v sobo.
Naslednji dan so naju zaradi prenavljanja porodniškega oddelka premestili na ginekološki oddelek, kjer sva bila skupaj do petka do kosila. Maticu so ob ponovnem pregledu ugotovili zlatenico in ga premestili na pediatrijo, kamor so mene preselili šele naslednji dan, ko je bil že ven izpod lučke. Tam sva ostala do nedelje zjutraj, ko so bili izvidi bistveno boljši in sva lahko odšla domov.
Včeraj smo imeli pregled na pediatriji, ki je pokazal, da je naš korenjak čisto zdrav in da lepo napreduje. Tako, sedaj se moramo samo še lepo rediti in rasti, da bomo čez nekaj več kot teden dni zdravi tudi na sistematskem pregledu.

< Sporočilo je popravil Dream -- 17.10.2008 16:03:34 >

(odgovor članu lena35)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
   [Brisano sporočilo]
17.10.2008 16:50:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Dream)
  Neposredna povezava do sporočila: 1410
17.10.2008 16:56:47   
stunfek
Suzy124 cestitke! user posted image user posted image user posted image

Dream hvala za porodno zgodbo...mene tako firbec matra, kako se bo vse skupaj zacelo. da ti odtece voda je kar tecen scenarij. katera bo naslednja? :) morda ze danes kaksen dojencek spet pride?!? :)

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
17.10.2008 18:06:52   
M_mojca
SUZY124, ČESTIKE TUDI Z MOJE STRANI!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Dream, prispevala si še eno lepo porodno zgodbo!! Jaz jih kar požiram!user posted image
corti, res da si spraševala Zalo, a naj ti tudi jaz potrdim, da je za občutek, da te skoz na wc, "kriv" dojenček, ki ti pritiska na mehur, saj se je spustil. Tudi mene čez dan več ali manj daje ta občutek, ponoči pa hvala bogu ni nekega ekstrema. Mogoče si opazila tudi, da te zgaga ne matra več tako kot te je - če te je, kar pa res ne vemuser posted image A te je??
PikicaStonoga, super da je gleženj boljše! Kar nadaljuj s kisovimi obkladki in ne pozabi na počitekuser posted image
Zala, tebe pa res nekaj heca ta tedenuser posted image Popadki so in niso....madonca te zaj***user posted image Saj zdaj bo pa menda kmalu! Mene še lažni nočejo več zafrkavat....user posted image Mogoče pa jutri res ostanem v P, ker se morem na CTG pokazatuser posted image

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
17.10.2008 18:32:14   
timnala
Suzy čestitke za sincka! user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

Nacek se mam kar vneto ucko, ampak je boljse.. mamicino mleko res pomaga pa mal sva mu s fiziolosko spirala.
Smo pa zdej pridni in ponosni, ker se lepo dojimo in brez nastavkov. Nastavke mi je dala v porodnisnici sestra, ker mali ni znal prav zagrabiti, pol je pa kr naenkrat zacel ful sesat, sam sm jst mela bradavice premehke, pa pol sem mela mal bolece in razpokane..zdej smo se pa mal trudili in pridno papamo tak kot je prav user posted image

Drugace pa navijam za punce s cakalne liste..dajmo user posted image  hop ven! user posted image

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
17.10.2008 18:41:46   
corti
M_mojca ja res me zgaga zadnje dni ne peče več...sem imela pa stalne večere s pekočo zgago! Ma sej eni mi pravijo,da imam še ful visoko trebuh, drugi pa da se mi je spustil! Tako da ne vem....

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
17.10.2008 18:48:19   
corti
Timnala....fajn da ste se fino navadili....vidiš to nas še vse čaka! Me je včasih prav strah kako bo pri nas to steklo! In hvala za navijanje, za nas iz čakalne vrste!

Dream lepa porodna zgodba!

Komaj čakam,da bom lahko tudi sama napisala svojo!

Štunfek sem te hotela že zadnjič prašat...če recmo urgentno pokličeš rešilca, ga moreš plačati ali ti to pripada?

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
17.10.2008 19:20:37   
PikicaStonoga
Glede rešilca sicer ne vem, samo po mojem ti prirpada, če te pa vrnejo domov, greš pa do sovjega G, pa ti napiše novo napotnico za rešilca, mislim, da ne bi smel bit problem, to je tko, kot hodiš na CTGje al pa UZ v bolnico, ko vedno rabiš novo napotnico ..po moje...
VSEM dekletom hvala za prodne zgodbe ...jih z veslejem berem! Upam, da bo tudi pri nas, ki še čakamo pšlo hitro! :)
Zdaj pa dojenčki, hitro pridite, da ne bo čakalna lista tako dolga kot lista tistih, ki še nimamo PDP!!! Ste slišali, hitro ven, vas mamice pa atiji že komaj čakajo!!!!!!!

Pa lep večer, grem jaz mal TV gledat, pol pa akk film pa cartanje  z možekom!

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
17.10.2008 19:42:39   
mbd0411
PikicaStonoga!
Za porodnišnico-ctg ali preglede,uz, velja ena napotnica.Ni potrebe za vsako novo.Še po porodu,če se pojavi mastitis ali karkoli v zvezi s porodom,otročkom,mamico,velja še vedno ista napotnica.Velja 2 meseca. Preverjeno!
Za rešilni avto pa ne vem.Vem da potrebujejo delovni nalog,ki je kot napotnica,samo kako točno je s tem pa ne vem.

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

Neposredna povezava do sporočila: 1417
17.10.2008 19:46:12   
mbd0411
Vsem novim mamicam ČESTITKE!!!!

Kaj pa me na čakalni????
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 1418
17.10.2008 19:51:00   
corti
Mbd...mi na čakalni listi  pa čakamo in čakamo!user posted image

PikicaStonoga ja pri nas vem da je rešilec zastonj....samo za Indijo me zanima, k smo imeli zadnjič debato, da bo Štunfek morala klicat taksi, če se kaj zgodi še preden dobijo avto!

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
17.10.2008 20:03:14   
PikicaStonoga
Aha ... za Indijo te zanima ..
To, da za vse velja en anapotnica vem, smao če  jo pa izkoristiš, rabiš pa novo.
Meni je dala napotnico za cleoten pregled in je pislao eventuelni sprejem v P (to je blo za četrtek).
No šla sem v P, nareidli so mi CTG, in ker je bil CTG super, so me poslali domov in dali telefonsko št, da se naročim na UZ, ampk da na UZ naslednji tedn morm prisent novo napotnico. zdje morm pa vmes še do svoje G, da dobim novo napotnico. Mah brezveze ampka tako je... 

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
17.10.2008 20:25:20   
stunfek
corti nic skrbet :) bom ze prisla do porodnisnice. sem se pozanimala in lahko poklicem resilca...tukaj napotnice ne obstajajo...in je celo zastonj. moz si je tudi zrihal tako zavarovanje, da bova polovico stroskov poroda...torej okoli 300 evrov dobila nazaj, 300 pa bo slo iz najinega zepa brez kaksne moznosti povrnitve. to je cena takega simpl poroda kjer gre vse kot po maslu...drugacnega itak nocem user posted image

punce meni je tako sitno it spat...to ni vec nicemer pobodno. vse me boli. ne najdem vec polozaja v katerem bi lahko zaspala brez da bi me kaj bolelo.user posted image tega se sploh ne spomnim iz prve nosecnosti. tokle sitna pravgotovo nisem bila.  sem poslala sliko trebuha sestri pa je rekla, da je ogromen...a mate ve kaksne slike svojih tik pre zdajci trebuhov? jaz sem ga danes slikala in pripopala v album...ma se kera kako slikco za primerjat, ce mam res tako velik tebuh :)

se grem se naprej sama sebi smilit:)

Stunfek

Neposredna povezava do sporočila: 1421
18.10.2008 4:40:26   
stunfek
dobro jutro! vceraj smo zgodaj zakljucile klepet :) to zagotovo pomeni, da so sle kaksne kandidatke v porodnisnico...morda imam prav...tak filing imam, da se nam bo danes zagotovo pridruzilo par dojenckov :)

jaz sem valjda spala za en drek :( kok mi tezi tole spanje in tale moj busi...z veseljem se bom poslovila od njega in premej krvau dus, da ga ne bom pogresala :) tudi to, da je to zadnja nosecnost me ne dela nic nostalgicno...hehehe. mogoce me emso heca. ne vem, ampak ful tezko prenasam zadnje tedne. najbolj me motijo bolecine v sramnih kosteh...oziroma po domace dol med nogam me vse boli. ne morem lezat na boku, ne glede na to kako se podlozim, ne da bi me bolelo user posted image . raje sedim in hodim kot pa lezim...ampak ponoc je vendarle treba spat, a ne :)

ok, dovolj stokanja za jutranjo dozo...sorry nimam nobenmu drugemu se za pritozevat user posted image

lepo lepo soboto vsem in veliko novih user posted image s cakalne liste! :)

Stunfek

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
18.10.2008 7:19:19   
stunfek
ja, kje pa ste punce danes? :) vse v porodnih sobah al kako?

Stunfek

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
18.10.2008 7:48:50   
mbd0411
Jutro,Stunfek!

Za mano je pa dobra noč.Sem se dobro naspala in spočila.Super je bilo.Wc-1x,še kar v redu to in še takoj sem nazaj zaspala.Čudež.
V glavnem za porodno nič ne kaže.Morda katera?
Jutri imam ctg,danes sem pa fraj.Mi dan tako počasi leze do večera.Res se mi vleče vse skupaj.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
18.10.2008 7:54:48   
ZalaTM
Jutro vsem,...

tudi jaz naspana kot že nekaj časa ne,....sinoči me je grabilo, da sem bila na meji ali grem v porodnišnico ali ne,....potem sem šla spat in se je umirilo,...spala sem ko polh celo noč,..kot da ne bi sploh bila noseča,...zdaj pa ne vem več nič sploh kaj naj si mislim v glavi,...najbolj da dam noge v zrak in čakam, pa čakam,...

no tko zdaj pa šibam na CTG - vam javim kasneje kako je šlo,...papa

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?