Dream
|
Živjo punce! No, danes bom tudi sama napisala nekaj vrstic o svojem porodu, dokler se mi še da biti pokonci. Naš Matic je imel danes že drugo kopanje v tem tednu in vidim, da mu voda zelo ustreza. Pri prvem kopanju je namreč napol spal, tako da se niti ni zavedal vsega, danes pa se je gospodič odločil, da bo patronažni sestri celo pogledal v oči Tako smo se lepo okopali, se malce najedli, sedaj pa spi že 2 uri in kot kaže, se še ne bo kmalu prebudil. Porodna zgodba: Ponoči sem se hotela prevaliti na drug bok in se mi je zdelo, da imam nekako prepolne spodnjice. Pogledala sem na uro in videla, da kaže komaj pol treh zjutraj in da "spim" komaj slabi dve uri. Zvlekla sem se na wc in takrat se je ulilo. Zbudila sem in mu povedala, da se nekaj dogaja in da bo treba počasi odriniti. Nikakor se mi ni uspelo obleči zaradi količine vode, ki mi je vseskozi odtekala. je bil oblečen, pripravljen in že v avtu v slabih 5 minutah, jaz pa sem se lepo na easy oblačila. V porodnišnico sem bila sprejeta ob 3h zjutraj, uredili smo vse papirje, potem so me priklopili na CTG, ki seveda mojih popadkov skoraj ni zaznal. Sama sem jih čutila na 5 minut, vendar so bili zelo šibki, tako da niti predihavanje ni bilo potrebno. Okrog 7.30 je prišla zdravnica, pogledala na CTG in rekla, naj mi našibajo umetne popadke, ker se še vedno nič ne dogaja. Takrat smo poklicali tudi in potem se je začelo. Moram priznati, da mi je bil v veliko oporo, čeprav si nisem želela ne masaže ne držanja za roko, ne ne vem kakšnih drugih kolobocij (vse to me je delalo živčno, hihi) Malo smo predihavali - babica me je naučila novega predihavanja (ker so nas v šoli za starše naučili drugačnega) - in po nekaj več kot dveh urah smo rodili. Po času se mi je zdelo, da je vse skupaj trajalo kvečjemu pol ure (hmm, le odkod mi takšna ideja, kajne?), a sem se motila. Babica me je morala malce prerezati, vendar sploh ne vem kdaj in kar nisem mogla dojeti, da bom šivana, ko je prišel zdravnik. je seveda videl, kdaj me bo babica prerezala in me je uspel tako zamotiti, da se mi niti sanjalo ni, kdaj se je to zgodilo... Po porodu so takoj naredili UZ kolkov in pregled pri pediatru, potem pa smo se še dve uri crkljali v porodni sobi, nakar so naju premestili v sobo. Naslednji dan so naju zaradi prenavljanja porodniškega oddelka premestili na ginekološki oddelek, kjer sva bila skupaj do petka do kosila. Maticu so ob ponovnem pregledu ugotovili zlatenico in ga premestili na pediatrijo, kamor so mene preselili šele naslednji dan, ko je bil že ven izpod lučke. Tam sva ostala do nedelje zjutraj, ko so bili izvidi bistveno boljši in sva lahko odšla domov. Včeraj smo imeli pregled na pediatriji, ki je pokazal, da je naš korenjak čisto zdrav in da lepo napreduje. Tako, sedaj se moramo samo še lepo rediti in rasti, da bomo čez nekaj več kot teden dni zdravi tudi na sistematskem pregledu.
< Sporočilo je popravil Dream -- 17.10.2008 16:03:34 >
|