mama06
|
IZVIRNO SPOROČILO: janja IZVIRNO SPOROČILO: mama06 IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae Firme. ja, a ne , sem na stara leta postala zagrenjena gospa, ki kuha zamero do vseh . Naj dodam še trgovino Spar (v katero ful rada hodim), kjer sem zadnjič kupovala in med pohajkovanjem med policami poslušam po zvočnikih oglase a la "Spar, skrbimo za vašo blaginjo" "Spar, dobro zame" "Spar, kjer prihranim" ... lalala ... pa vemo, kolk ti trgovci brez sramu in nekontrolirano dražijo stvari . Men se zdi, da se npr. Muller ni nič podražil, ju3 grem pa raj v Lidl, pa se bom probala kar navadit tja hodit. No, ampak naj dodam, da Pocter&Gamble je pa res . Se sam odzivam na pozive Društva proti mučenju živali k bojkotu te firme. Je pa res, da to ni lahko, ker imajo veliko dobrih stvari, med drugim Always vložke, ki so nekeko nenadomestljivi ... aha, a pozna kera kakšno dobro alternativo tem vložkom? Lidl midva sva se ful navadila tam kupovat in določene stvari so ful dost cenej. Predvsem jogurti, listnato testo,... vložki - Always ne uporabljam, ker so mi , ampak carefree Lidl ...sem bila ravno včeraj, pa sem končno ugotovila zakaj mi ni tako všeč. Res je poceni, velika izbira, ampak deklaracije na izdelkih so pa samo v vzhodno evropskih jezikih - tako da mislim, da delajo izdelke posebej za vzhodni trg. Ne vem, morda se motim, bi morala katera preveriti, ali imajo v Nemčiji izdelke z istimi deklaracijami in navodili. Zato mi je pa bližje Hofer, ker je vse kar prodajajo tu, delano tudi za Avstrijo. Ni razlik. Ne, vem ampak jaz sem občutljiva na tiste variante, da lahko isti izdelek kupim ala made in germany in ala made in poland. Valjda se mi bolj dopade tisti made in germany, zato jaz v Lidl ne bom glih hodila. O raznih oderuških Mercatorjih, Sparih in njim podobnih trgovinah bi se pa dalo pisat. Men tud ne sedejo, ker skoz propagirajo ene akcije, pol pa itak vse (ne samo plačaš ampak celo preplačaš). hofer - preverjeno tudi on dela posebaj za vzhodni trg. Kupi čokolado v A in pri nas in preveri, koliko kakava vsebuje . Pa te bo na rit vrglo. Je kolega vedno, dokler ga ni bilo pri nas, kupoval v Hoferju v A in potem, ko je prišel k nam, začel tu kupovati. Sprva so bile čokolade iste kot gori, kaj kmalu pa so dobile "sindikalni okus" po čokoladi. Sem zabluzila, ampak upam, da me razumeš tave - bravo pingi - album rr - tudi meni je čist adijo in se ga sploh ne poslužujem več Neža81 - iskrene čestitke TEVŽ in AJŠA VSE NAJ NAJ ZA PRVO SVEČKO janja - barvanje marciapana - sem zadnjič gledala oddajo z Zoranom Rističem in je delal z eno neko torto in sta pobarvala marcipan z nekim prahom, se pa ne spomnim več točno. Barvala sta pa ravno v rdečo barvo
|