|
RE: Julijske čveke, 2008, II. del 16.10.2008 20:05:56
|
|
|
|
Blacky30
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojcek1 IZVIRNO SPOROČILO: lunica24 Ojla, evo mene. Tale post bo pa doooolg kot ponedeljek, da mal notri spravim odgovore. Nič se ne javljam kaj, ker se mi sploh ne da več. Spat hodim že ob 7 zvečer kr s tamalim, zdejle grem spet počas. Namreč: Naš mali Luka je ful motorično napreden... obvlada vse... obrate kakorkoli želiš, skratka fuul je močan, mislim da kr za ena dva meseca prehiteva. To bi blo čist kul, če ne bi zdej noči prebedel. Zakaj? ker se frajer skoz obrača iz hrbta ne trebuh. na trebuhu pase kravice, na hrbtu noče spat, ker se more obrnit na trebuh in pol po 3-4 ure na noč PREBEDIMO... ker ga na hrbtu ne morm zadržat, na trebuhu pa noče dat glave dol in pol joka al na hrbtu al na boku al na trebuhu. Nikakvo. Pa še lačen je fuuul postal. čez dan ga še nahranim, pač na 2.5 ure je, ponoči pa se mi kr na 3-4 ure zbuja, sestradan kot pes in poje 160 ml. pravi dec je no je pa muka res... to je res začaran krog, tečen ponoči, nenaspan podnevi (itak je za popoldansko spanje isti problem zaradi obračanja na trebuh in pol po eni uri, ko je že utrujen ponori in kriči in ni spanca). ful ful se mi smili ko tak milo joka in se trudi. ne razumem pa, kak ta buča mala ne pogrunta, da mu ni luštn na trebuščku, se pa spomni 50x zapored obrnit tja. aja največji problem je pa itak refluks. na trebuhu mi potem bruha udi po 4x zapored. lunica, tkole bom rekla. jaz sem bila pa danes pri P z Živo, ker ene 2 ali 3 obroke na dan noče jest al pa na silo poje kakih 60 ml samo. vem, da tvoj velik je, ampak za bruhanje govorim naprej. in td čedalje več bruhca, ampak recimo kako uro ali 2 po obroku pride sesirjen melekc ven, čist malo, ampak pride. in je rekla, da naj dajem eno malo žličko rižolina v mleko (na škatli piše od 4 meseca dalje 4 velike žlice v 180ml, za tko malo je pa rekla, da se mleko zgosti in potem malo manj bruhajo, pa lahko 1 malo žličko v 120 ali 150). lej, vem, da so eni fuuuul proti gosti hrani pa take fore, in sm jz tud rekla, daje še premahjna pa tko. pa je rekla, da ena mala žlička ne b nikol problem niti kasneje za alegijo, ker je ta novalacova tko iz riža inbrez glutena in torej naj ne bi bila alergena. aja, eni morem poročat za izpuščajčke na obrazu - danes jih nima skoraj nič več, ker sem nehala mazat z ribjim mazilom. vsebuje namreč lanolin in lahko, da ji to ne paše. in mam eno bebival mazilo in je takoj dobr ratal. trkal. bomo videli naslendje dni. vprašala tud za alergijo na mleko - pri tej staroti se zlo zlo redko pokaže, niti je v večini NE razvijejo še. če bi jo mela, bi mela hude klinične znake - izpuščaje po celem telesu, hudo bruhanje ipd. kontrolo mamo v torek, moramo pisati kdaj in koliko pojemo, rekla pa je, da naj ji ne dajem nič vmes - samo obroke na 4 li 4 ure in pol, vmes pa naj jo zamotim. zdej grem pa prebrat naprej. Vidiš, kak je to zanimivo. Tvoja P predlaga gosto hrano pri 2,5 mesecih, moja pa me je obtožila, da je Nejc dobil atopični dermatitis pri 4. mesecih ravno zaradi dodajanja rižolina v mleko, ki je alergen, ker so to kemične zadeve, baje. Tak mi je rekla. Zdaj pa naj bo mamica pametna in naj ve, kako delati. Pa tudi nisem dala veliko noter, pa še to samo enkrat na dan, zvečer.
|
|
|