Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 11:22:30
|
|
|
|
sonček85
|
ja ko bi le res bila,Tako je bilo pri meni,sem imela datum 7.10 in sem prej že zanosila.Držim pesti in srečno
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 12:46:18
|
|
|
|
miska73
|
miška, super za folikle. Itak, da jih bo dosti, nič skrbet.. Še pingvinčke boš dobila. Verjamem pa, da se ti po glavi mota 100 vprašanj. Kar brez skrbi. Skrbi itak nič ne pomagajo - kar je pač je, pa ni važno al se boš že sedaj sekirala ali ne. Ampak te pa razumem. Suzi, hvala srček si. Saj veš kako je... mi pride pa se ful sekiram... pa sem čez nekaj ur čisto nakulirana in je vse OK... Sem bil danes na UZ. Moji folklčki počasi rastejo. So v dveh dneh zrastli samo 2-3 mm. Jutri imam spet UZ.
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 12:56:21
|
|
|
|
fragola
|
ojla punce! Jaz se nisem že kar neki časa oglasila! Hodila sem na ultrazvoke in moji foliklčki so zelo počasi rasli 1mm na dan, počilo je zdaj pa čakam ali se je kaj primlo ali ne!!! Včeraj je blo pa eno leto odkar sem prvič zagledala en lepo močan plus, ki se je nažalost tagično končal s splavom v 14tednu! Full upam, da ta mesec se mi pokeže plusek in da bo tokrat vse ok!!!!
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 13:00:56
|
|
|
|
fragola
|
Aja in še nekaj, zdaj si dajem tudi vaginalno tablete prometrium na 12ur, ker dr.Merlo je rekel, da pomagajo zaradku, da se dobro vgnezdi in da tudi pomaga za preprečevanje ss. Upam, da meni bo res pomagal! vendar me zanima če jih katera tudi jemlje? Ali prometrium zavira menstruacijo?
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 13:14:20
|
|
|
|
tinč407
|
pozdravljene punce Včeraj sem imela še zadnji ultrazvok za klomifen. Ni foliklov Dobila pa sem napotnico za mariborsko kliniko za OBMP. Tako me je stisnilo pri srcu. Zdaj gre zares. Nisem si mislila da bo prišlo tako daleč. T_udi po tretji neuspešni rundi klomifena sem upala da pa naslednja bo uspešna. In nič. Sedaj zbiram pogum da pokličem v Maribor. ŽĆelim si iti naprej, prav tako moj fant, ki je pripravljen storiti vse in še več. Vendar me nekaj zadržuje. Tenutno se počutim tako varno v upanju da bo vse vredu. Nočem da se mi te sanje razblinijo. Vedela sem da pride ta korak že pred dvema mesecema ampak se je nemogoče pripraviti na to. Včeraj se mi je srce skoraj razparalo. In se še kar para in para. Ne vem zakaj ko pa sem vedela kaj me čaka. Zdi se mi da skoraj živim samo za te folikle da jih končno učakam. Vem da obstajajo močnejša zdravila kot je klomifen ampak me je strah da ne bo nič delovalo. Kaj pa če mojih jajčec ne bo in ne bo?
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 13:28:54
|
|
|
|
Anonimen
|
tinč, tako mi je žal, da nisi imela nobenih foliklov in da nisi reagirala na klomifen. Vendar, takoj ko pokličeš na kliniko, boš en korak bliže svojim sanjam. Verjamem pa, da te je strah, ker sedaj še imaš upanje. Zavedaj se, da obstajajo tudi druga zdravila, na katera boš pa zagotovo reagirala. Pošiljam ti eno kopico in pa za srečo. Pa kar pokliči, ker itak ne boš kar jutri na vrsti. miška, lepo, da ti tako rastejo folikli. Še malo pa greš na punkcijo, kjer bo ene 8 celic!!
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 13:32:24
|
|
|
|
tinč407
|
hvala skuštanka. Saj jutri mislim poklicati. Danes ni bilo poguma od nikoder. Malo me je vsega skupaj strah.
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 14:52:44
|
|
|
|
fragola
|
tinč407 žal mi je da ti ni pomagal klomife, vendar ne obupat, ker boš vidla, da ti bojo pomagali v Mariboru!!! vzemi telefon in pokliči!!!!
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 15:15:24
|
|
|
|
miska73
|
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25 Dobro jutro punce. Midva sva od Reša. Me ni nič zeblo, ker me je neeina in vaša misel grela . Tako, da punce, najlepša hvala. V glavnem, midva sva kar spet v postopku, sedaj imam tri doze Menopura na dan. Saj sploh še ne dojemam. Zdaj pa šibam v službo, se beremo in tipkamo popoldan. Lučkica, kolk si to dobr zrihtala. Saj ne morem verjet, da si že v ponovnem postopku. Superca. Zdaj pa res ima, da obadve tole porihtama tko kot je treba. A ti je Reš kaj spremenil postopek, zdravila, doze? Kako dozo si pa imela v prvem postopku?
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 15:21:37
|
|
|
|
miska73
|
tinč, sam ne sama preveč tuhtat. Čimprej poklič v MB, da dobiš datum. Tam so zdravniki, ki se s temi stvarmi ukvarjajo in vejo verjetno veliko več o neplodnosti kot tvoja G. Tudi za tvoj problem sigurno obstaja pot takšna ali drugačno. Z zavlačevanjem boš sama sebi škodila. Res takoj pokliči. S telefonskim klicem ne boš nič drugega naredila kot dobila datum. Do takrat, ko boš pa osebno šla na prvi razgovor tja, imaš pa čas malo bolj pretuhtat stvari.
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 15:52:27
|
|
|
|
Cari
|
Oj punce, imam eno vprašanje. Z dragim naju vleče v južne kraje, take res južne. Pa je obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici in tablete proti malariji. A je katera od vas planirala potovanje na južno poloblo (npr južna amerika, južna afrika)? A ste zbrale kakšne informacije, kako je z zanositvijo in temi cepljenji ter tabletami. Ali se gre lahko cepit oz. je kaj nevarno, če vmes okrog cepljenja zanosiš? Kako pa je z zanositvijo potem? Pa zanositev in tablete proti rumeni mrzlici? Hvala lepa za vaše odgovore že vnaprej. Res bi bila odločitev lažja
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 18:10:22
|
|
|
|
neela
|
Najdražje moje....jaz sem ful ful vesela!!! Danes sem klicala v s.105, kjer sem zvedela, da imam potrjen postopek IUI. Tudi to sem se dogovorila, da grem že jutri po zdravila, ker jo drugi teden že pričakujem!!!!! JUHUUUUUU Vidim še to, da mi bo v bistvu lučka delala družbo in bova skoraj hkrati v postopku, kajne??? Sicer vsaka v svojem, pa vendarle....
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 18:17:58
|
|
|
|
neela
|
tinč - ne skrbi, tvoje sanje se še vedno uresničujejo! Tudi sama sem se spraševala zakaj...pa sem potem kaj hitro ugotovila enega izmed razlogov. Če bi bilo vse tako kot v bistvu mora biti (se pravi, da bi zanosila takoj, ko bi malo povohala moške gate ), ne bi nikoli spoznale nore klomifenke. Imeti in doživeti izkušnjo s tako fejst puncami pa lahko samo obogati življenje - verjemi mi! Ti samo pogumno naprej v nove boje, me ti bomo stale ob strani! cari - najboljši odgovor boš dobila od naše klomifenske popotnice: nf-ke suzi - ja, ja....sedaj pa besede nazaj vlečeš..... Fargi....kje si, smeška naša?
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 18:32:59
|
|
|
|
Shuka
|
IZVIRNO SPOROČILO: fragola Aja in še nekaj, zdaj si dajem tudi vaginalno tablete prometrium na 12ur, ker dr.Merlo je rekel, da pomagajo zaradku, da se dobro vgnezdi in da tudi pomaga za preprečevanje ss. Upam, da meni bo res pomagal! vendar me zanima če jih katera tudi jemlje? Ali prometrium zavira menstruacijo? Fragola - Prometrium v postopku je hrana za zarodek dokler posteljica ne prevzame te funkcije za otroka, do takrat pa je podpora zarodku. Prometrium ne zavira menstruacije. Včasih se ga jemlje tudi po 12 tednu, baje pa je to po novem tudi druga cerklaža.
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 18:37:01
|
|
|
|
Shuka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cari Oj punce, imam eno vprašanje. Z dragim naju vleče v južne kraje, take res južne. Pa je obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici in tablete proti malariji. A je katera od vas planirala potovanje na južno poloblo (npr južna amerika, južna afrika)? A ste zbrale kakšne informacije, kako je z zanositvijo in temi cepljenji ter tabletami. Ali se gre lahko cepit oz. je kaj nevarno, če vmes okrog cepljenja zanosiš? Kako pa je z zanositvijo potem? Pa zanositev in tablete proti rumeni mrzlici? Hvala lepa za vaše odgovore že vnaprej. Res bi bila odločitev lažja Poznam dekle, ki je hodila na vse mogočne konce zaradi takšne službe in se je morala cepiti proti malariji in raznim drugim boleznim, ko pa se je odločila za družino so ji priporočili, da si telo najprej dodobra očisti teh preparatov, ki jih je dobila za te bolezni in to čiščenje naj bi trajalo do leta dni. Najbolje pa bi bilo, da se pri zdravniku to dodobra pozanimaš.
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 18:38:45
|
|
|
|
Fargesia
|
NEEEEEEELLLLLLLLLAAAAAAAA!!!!!!! zakon!!!!!!!!! no in če bi moj g rekel JA, potem bi bile skupaj v postopku! tak pa žal ne bova.... LUUUUUUČČČČKKKKAAAAAA!!!!! ti tudi!!!! noro bo tole!!! kakšne fešte za rdje, nosečke nas boste vabile da boste častile!!!! Suzi, G je rekel da še no morem v postopek....
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 18:49:44
|
|
|
|
neela
|
Fargi - ...hvala hvala....no, pa naj se mi še kakšna kdaj smeje v 'brk' moji zagnanosti....sem živi dokaz starega ljudskega reka: ''Kdor jezika špara, kruha strada''....al pa ostane ne .....
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 19:40:09
|
|
|
|
miska73
|
To mi deli neela. Super bejba. Fargi, škoda da še tebi niso odobrili. Pa saj se bo tudi pri tebi hitro obrnilo in boš kmalu sledila nam... Uf, ko boš ti častila, boš pa res morala same nosečke vabit
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 19:41:41
|
|
|
|
miska73
|
IZVIRNO SPOROČILO: neela Fargi - ...hvala hvala....no, pa naj se mi še kakšna kdaj smeje v 'brk' moji zagnanosti....sem živi dokaz starega ljudskega reka: ''Kdor jezika špara, kruha strada''....al pa ostane ne ..... Živ dokaz. Šefica si, ni kej.
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 20:14:18
|
|
|
|
lučka 25
|
IZVIRNO SPOROČILO: neela Najdražje moje....jaz sem ful ful vesela!!! Danes sem klicala v s.105, kjer sem zvedela, da imam potrjen postopek IUI. Tudi to sem se dogovorila, da grem že jutri po zdravila, ker jo drugi teden že pričakujem!!!!! JUHUUUUUU Vidim še to, da mi bo v bistvu lučka delala družbo in bova skoraj hkrati v postopku, kajne??? Sicer vsaka v svojem, pa vendarle.... neela, to mi delaj. Kdo bi si mislil, da bova takole skupaj v postopku, pa čeprav vsaka v svojem. Imava pa vsaj ista zdravila Menopur.
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 20:15:57
|
|
|
|
lučka 25
|
IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia NEEEEEEELLLLLLLLLAAAAAAAA!!!!!!! zakon!!!!!!!!! no in če bi moj g rekel JA, potem bi bile skupaj v postopku! tak pa žal ne bova.... LUUUUUUČČČČKKKKAAAAAA!!!!! ti tudi!!!! noro bo tole!!! kakšne fešte za rdje, nosečke nas boste vabile da boste častile!!!! Suzi, G je rekel da še no morem v postopek.... fargi moja, pa zakaj je rejkel tvoj G ne? Pa tako fino bi bilo, da bi bila še ti v postopku. A moraš še eno počakat?
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 20:17:35
|
|
|
|
lučka 25
|
IZVIRNO SPOROČILO: Shuka IZVIRNO SPOROČILO: fragola Aja in še nekaj, zdaj si dajem tudi vaginalno tablete prometrium na 12ur, ker dr.Merlo je rekel, da pomagajo zaradku, da se dobro vgnezdi in da tudi pomaga za preprečevanje ss. Upam, da meni bo res pomagal! vendar me zanima če jih katera tudi jemlje? Ali prometrium zavira menstruacijo? Fragola - Prometrium v postopku je hrana za zarodek dokler posteljica ne prevzame te funkcije za otroka, do takrat pa je podpora zarodku. Prometrium ne zavira menstruacije. Včasih se ga jemlje tudi po 12 tednu, baje pa je to po novem tudi druga cerklaža. Fragola, vidim, da ti je že Shuka odgovorila na vprašanje. Upam, da to bo P pomagal, da ne bo spet prišlo do ss.
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 20:18:29
|
|
|
|
lučka 25
|
IZVIRNO SPOROČILO: Shuka IZVIRNO SPOROČILO: Cari Oj punce, imam eno vprašanje. Z dragim naju vleče v južne kraje, take res južne. Pa je obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici in tablete proti malariji. A je katera od vas planirala potovanje na južno poloblo (npr južna amerika, južna afrika)? A ste zbrale kakšne informacije, kako je z zanositvijo in temi cepljenji ter tabletami. Ali se gre lahko cepit oz. je kaj nevarno, če vmes okrog cepljenja zanosiš? Kako pa je z zanositvijo potem? Pa zanositev in tablete proti rumeni mrzlici? Hvala lepa za vaše odgovore že vnaprej. Res bi bila odločitev lažja Poznam dekle, ki je hodila na vse mogočne konce zaradi takšne službe in se je morala cepiti proti malariji in raznim drugim boleznim, ko pa se je odločila za družino so ji priporočili, da si telo najprej dodobra očisti teh preparatov, ki jih je dobila za te bolezni in to čiščenje naj bi trajalo do leta dni. Najbolje pa bi bilo, da se pri zdravniku to dodobra pozanimaš. Veš, naša nf veliko potuje in je bila tudi v Afriki. Mogoče ti bo še ona lahko kaj več povedal io vsem tem.
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 20:22:01
|
|
|
|
lučka 25
|
tinč, črne misli daj hitro stran. Jaz v prvem postopku IVF nisem imela nobenega jajčeca, so bili vsi folikli prazni. Ampak sedaj sem v 2. postopku in jaz VEM da bo sedaj veliko bolje in nisem obupala. Zdaj se , naberi si moči, pošlihtaj si psiho in potem v nove boje. Nikar ne izgubi upanje, ne se vdati, ker potem j to samo začetek potopa. Če rabiš poslušalke (bralce) in tolažbo, nasvete pa veš kje nas najdeš.
|
|
|
|
RE: klomifenke 2008 II.del 16.10.2008 20:23:52
|
|
|
|
lučka 25
|
suzi, a veš kdaj sem pa jaz nazadnje zapravljala za cunje' ko sem imela vse te težave s krvavitvami, sem se vsedla v avto in šla v šoping. Mi je tako pasal, sem vse odmislila,... Vrjamem pa, da za zimsko kolekcijo gre pa res lahko zelo veliko €.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......