|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008 - 2 del
15.10.2008 19:58:41   
mbd0411
Živjo!

Sem še tu.
Danes sem imela v P ctg.Mali je brcal kot treba,le pri enih gibih je pokazalo,da je srčni utrip malo upadel,zato so naredili uz. ga zmerili in je vse ok.Če bo tudi jutri tako pokazalo,bom ostala v P.
Popoldan sem bila še na trgatvi in sem se dobro razmigala.Fajn je blo.Najedla tudi,zdaj sem pa prijetno utrujena.Nobenih znakov ali bolečin...Polna luna je zatajila pri meniuser posted image
Lena 35,čakam te...user posted image user posted image

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
15.10.2008 20:01:14   
lena35
oi!Mbd cel dan sem čakala na tebe je že mene začel zvijat ko sem mislila da si že tam user posted image

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
15.10.2008 20:12:02   
mbd0411
Saj ti bom sporočilauser posted image user posted image user posted image
Sicer te pa čakam,da bom imela družbo.

(odgovor članu lena35)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
15.10.2008 20:15:48   
Dream
Živjo punce!

ISKRENE ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM IN VELIKO CRKLJANJA S SVOJIMI MALČLKI VAM ŽELIM!!! user posted image user posted image user posted image

Na hitro da se vam malo javim. Z Maticem sva v redu, ati si je tudi že opomogel od šoka, da je dobil sinčka, tako da se zadeve počasi umirjajo user posted image    Jutri imamo kontrolo na pediatriji, ker smo imeli zlatenico in upam, da bo vse OK. Porodno zgodbo vam napišem ob priliki, lahko pa pohvalim celotno osebje porodnišnice Trbovlje, tako da ZalaTM - če si še vedno v kakšnih dvomih, kam bi šla, lahko rečem, da sem bila zelo zadovoljna.

(odgovor članu lena35)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
16.10.2008 3:41:15   
ZalaTM
Dream  pozdravljena nazaj,...ne jaz sem že cel čas odločena da grem v Trbovlje, mislim, da si je M_mojca premislila, da gre v Celje,...sem tudi že prvič rodila v Trbovljah in sem bila z osebjem takrat tudi zadovoljna, edino z nekaterimi zdravniki ne (po moje da vemo o kom govorim), čeprav sem ravno včeraj ravno na njega naletela, so mi delali že amnio in to en dan pred rokom, kar mi sploh ni jasno,...me pa pošteno zbada in čutim popadke ampak niso še tok na gosto tko da še čakam doma,....lepo se crkljajte z Maticem, pa se kasneje kdaj kaj srečava na kakšni kavici ali sprehodu v Trbovljah. Papa,...

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
16.10.2008 5:26:54   
stunfek
O, ZalaTM vidim, da si nocno tolkla :)
jaz sem danes ful zanic spala. me je bilo prav strah kako bom zjutraj zanimirala ta malo, da je treba vstat in it na bus, ce sem bla sama na po v komi. danes hvala bogu ni delal scen in se ni metala v joku na tla, da ne gre v solo....kaksno olajsanje zame.
Zdaj cakam, da pride avto nazaj (imava smo avto njegove sluzbe, ki ga pride iskat in ga odlozi v sluzbi potem pa pride nazaj  k meni, ce moram kam it). Drug teden kocno dobiva svoj avto...to bo veliko olajsanje. Rabva pa potem najt soferja...saj se bom navadila s casom samo zdele pa nisem sposobna po tehh kaoticnih indijskih cestah, pa se po levi vozit :)

danes sem dobila novo "servant maid". kaksno olajsanje...prejsnja je rekla, da gre na obisk k starsem za 5 dni in se ni nikoli vec prikazala :) no, danes pa je prisla druga in pravi, da bo hodila redno vsak dan. upam, da res. sem se pa ze ful razvadla imeti kuharco...hihihi...pride zjutraj, naredi zajtrk, potem meni skuha kosilo in gre domov...okoli 5ih popoldne pa spet pride in skuha se vecerjo za vse. za sabo se pospravi in sploh je fensi jo imet :D dalec najboljsa stvar tukaj mi je pa en gospod, ki pride, pozvoni, pobere vse cunje za zlikat in jih zlikane prinese nazaj :) likanje je a ena stvar, ki jo absolutno ne maram pocet. zdaj ima mozek po 10 zlikanih srajc in enih 6 hlac konstantno v omari...prej je bogi revez zjutraj iz kupa vlekel in si likal sam...hahhaha. skratka, to, da je delovna sila tako strahotno poceni naredi zivljenje v Indiji zzelo na komot vsaj ar se tice teh gospodnjskih del...sem cisto razbremenjena. Za vse tri skupaj, ki sem jih omenila placam 60 evrov mesecno! Kdo si jih ne bi privoscil?!? :)
Ko rodijo, zenske tu ponavadi najamejo tudi pomoc pri negi otroka...no tukaj pa me ne bodo prepricali...ce ze nic drugega ne pocnem bom pa vsaj uzivala v skrbi za otrocka...so se ze ponujale, da ga pridejo kopa in to...semsi mislila, ja najbrz, ja...to mi je pa v tako veselje, da ne prepusim nikomur drugemu...bom ze sama za mojga ligenjcka poskrbela user posted image

no, tolk malo, da se javim. ker nimam v smeri poroda nic za povedat, ker se nic ne dogaja sem pa malo opisala en moment zivljenja tukaj...malo izven teme ampak saj ste rekla, da je zanimivo brat, a ne? user posted image

drzim pesti za nove dojencke in se beremo later!

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
16.10.2008 7:00:51   
jolly123
Stunfek ti pa uživaš tam dol. Mater da me ma, da se ti pridružim, jaz bi tudi eno ki bi mi skuhala, zdaj namreč na hitrico vržem nekaj v usta, ko grem ravno na stranišče, zavijem še do hladilnika user posted image

A tvoji tamali pa ni všeč šola? Škoda...user posted image

Mi pa danes spet dobimo patronažno na obisk, da vidim a se naš škrat redi ali ne. Glede na to da bolj malo spi, upajmo da je kej pridobil no. Danes smo spet od polnoči do šestih pokonci. najprej ne zaspat je kar nekaj tečkal brez razloga. Malo zaspimo, se je pa začelo napenjanje. Pri vsakem prdcu se je zjokal. Prdci so pa hodili v intervalih na 30-40 sekund. Tko da od mojega spanja...bore malo user posted image

Zdaj pa ne vem a je preutrujen za spat al kaj, ker leži in vsake tok časa začne mal cmerat. lačen zih ni, ker noče več ne flaške ne joške...oh ja, sej se bomo že navadili. Pa lih ujeli bomo nek ritem bodo pa zobje prišli user posted image

Se je pa meni noht zarasel v kožo in to palec na levi nogi. Včeraj me je ful začelo bolet, pa grem gledat kaj je, pa vidim, da je kar krvavo in gnojno, da je že toliko zaraščen. Mi ni jasno kako tako naenkrat, da me prej ni nič bolelo user posted image zdej mi pa mož teži, da naj se čim prej naročim k dohtarju, ker se mi lahko kri zastrupi zarad tega. Mene je pa na smrt strah tega, ker baje svinjsko boli če ti dajo noht na palcu stran.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
16.10.2008 7:05:50   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: vianne

IraIra čestitke za punčko!!!! Veliko cartanja, sreče, harmonije vam želim!!!!

IZVIRNO SPOROČILO: timnala
Zdej pa se nekaj za tiste, ki ste ze mamice..jst kr naprej hodim gledat nasga user posted image , ce je ok pa ce diha pa mam kr neke strahove, da mu ne bi kaj prislo pa da bi se mu kaj zgodilo al pa da bi nehal dihat.. ma se ktera to? Kr naprej ga cekiram.. Upam, da nisem edina..

Pa glede previjanja..v bolnici so rekli, da naj pred podojem, sam pol se ponavadi pokaka, po podoju mi je pa tecno, ker ponavadi zaspi in ga dobesedno predramim..hm..kak nasvet?

Šeena taka s strahovi. Midva z mojm imava v sobi ponoči prižgano solno lučko, ki tako blago sveti, vsaj dokler nisem 100% da naš miško mirno spi in se nekako tudi sama prepustim spanju... drugače pa ja, tudi jaz ga non stop kontroliram in poslušam glasove in ugotavljam kaj pomenijo (ali so znak za krčke, znak prebujanja in hranjenja...). Najbolj me skrbi ker je slab za podiranje kupčka in ko ne podere kljub matranju da bi mu uspelo ga še bolj kontroliram...

Glede previjanja: jaz ga previjem pred dojenjem, da ga predramim. Je pa res, da se pokaka po dojenju... hja začaran krog. Če vem, da se pokaka po dojenju ga seveda previjem kolikor na hitro in nežno se da. Čeprav pri nas po hranjenju ni problem s spanjem tudi če ga previjem po njem. 

Še ena taka se javlja user posted image user posted image No to da diha ne hodim gledat, ker to vem, ker naš nonstop neki jamra in brunda in cmera. Tko da jaz hodim gledat kaj za vraga pomenijo vsi ti zvoki je lačen, je premraz, vroče, so krči in valda pol jaz nič ne spim.... sem šla dvakrat v drugo sobo spat, da nisem slišala vseh teh stokcev. Pol sem mela pa slabo vest zdaj pa spet vedrim user posted image

Glede previjanja, če se mi pokaka med hranjenjem ga grem previt, čeprav to pomeni vsaj pri nas dodatne pol ure na joški. Ker ga zbudim in pol noče več spat in je treba spet cel proces od začetka....user posted image

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
16.10.2008 7:37:25   
mbd0411
Jutro!

Za mano je spet grozna noč.Po eni uri spanja sem se zbudila in bila čisto zbujena.Spat ne več.user posted image Grozno.
Stunfek,tvoje zgodbe in življenje v Indiji je super brat.Kar postrezi nam še kako.Res imaš zanimivo življenje.
Jolly,upam,da je zdaj bolje z malim kot na začetku.A mu daš kdaj malo čaja?Če imaš domač koper,mu ga skuhaj.Pa ti tudi pij take čaje.
Danes grem v P na ctg in če kaj ne bo tako kot mora bit,bom tam ostala.Če se vam ne javim več danes,potem sem noter.Dogaja se pa nič.Tudi ne zdi se mi,da bi se otrok kaj spustil.V glavnem sem v redu,mali pa tudi živahen.

Čestitke novim mamicam in njihovim sončkom.user posted image user posted image user posted image
Upam,da se meni tole čimprej začne.
Joj,danes bi prišla že domov ,če bi v ponedeljek rodila,jaz pa nič...

Lep dan vam želim

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
16.10.2008 8:40:32   
lena35
Jolly tudi meni je pred nekaj dnevi zrastel noht  na nogi tako kot tebi,povem ti da je najboljše zdravilo šentjanževo olje ,ko si ga navežeš zvečer na prst in pustiš čez noč .To ponoviš ene dvakrat in ti tisti šment steče ven in neha bolet.Če slučajno ne veš kaj je šentjanževo olje ,to so take rumene rožice namočene na olje po verjetno tvoja mama ve .user posted image Zagotovo ti pa pomaga.

Jaz sem danes ponoči slabo spala me ta luna ubija in obiski wc .Se mi pa zdi da se mi je trebuh spodaj malo spustil ,a kaj ko ni nobenih znakov da bi že šla.user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil lena35 -- 16.10.2008 8:42:00 >

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
16.10.2008 8:44:13   
sončnica24
Dobro jutro tudi z moje strani, ja nič novega tako kot ponavadi, samo da sem danes celo noč na desnem boku spala in me je zjutraj hrbtenica tako bolela ampak sem se pretegnila in sedaj je ok.

Jolly glede nohta jaz ti priporočam da čim prej greš do zdravnika ker je moj brat skoraj brez palca na nogi zaradi tega ostal. Saj če ti bi noht dol vlekli bi verjetno kakšno inekcijo dobila.

Stunfek zanimivo je to življenje v Indiji ni kaj, jaz bi tudi nekoga ki bi mi zjutraj zajtrk delal mela doma, pa sem vsako jutro sama in potem si ga moram sama delat.

Aha pa da ne pozabim.
IRA IRA ČESTITKE ZA ALYO.user posted image user posted image user posted image user posted image

Marisa dobrodošla.

Timnala čudovida porodna zgodba.

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
16.10.2008 8:47:23   
ZalaTM
Ja, jaz sem bila ponoči bolj ja kot ne dežurna ,...popadki so postajali kar gosti,...sem misla da bo treba šibat,....predihavala,...zdele zjutri pa ko da nič ni,...ko da ne bi sploh bila noseča,...ne vem, ne vem,....danes imam PDP,...pa še ni, ni,ni user posted image ,.....jutri mam pa potem spet ctg in AS,...madonca ne vem, če mi mislejo to delat na 2 dni, sej me bo pobralo,....a kej veste kolkrat je to sploh pametno narest to AS??? A bi bli tam kaj jezni, če jim rečem če mi lahko raje z UZ to pogledajo,...

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
16.10.2008 9:04:33   
sončnica24
IZVIRNO SPOROČILO: ZalaTM

Ja, jaz sem bila ponoči bolj ja kot ne dežurna ,...popadki so postajali kar gosti,...sem misla da bo treba šibat,....predihavala,...zdele zjutri pa ko da nič ni,...ko da ne bi sploh bila noseča,...ne vem, ne vem,....danes imam PDP,...pa še ni, ni,ni user posted image ,.....jutri mam pa potem spet ctg in AS,...madonca ne vem, če mi mislejo to delat na 2 dni, sej me bo pobralo,....a kej veste kolkrat je to sploh pametno narest to AS??? A bi bli tam kaj jezni, če jim rečem če mi lahko raje z UZ to pogledajo,...

Zala kolikor so punce pisale to z UZ ne gre pregledat, samo verjeto ti pa tega tudi ne bodo nonstop delali če nikjer drugje v Slo tega več ne delajouser posted image

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
16.10.2008 9:51:47   
stunfek
Zala, seveda lahko odklonis poseg AS. To je ja tvoja osnovna pravica. :) Po mojem bos itak kmalu rodila, k se ti telo intenzivno pripravlja s temi popadki in to :)

Jaz sem pa danes zelo dobre volje. A ves, ko prides v novo dezelo ali mesto si bolj kot ne sam sebi prepuscen. Jaz sem naceloma zelo druzaben clovek ampak na prvo zogo pa glih nisem - povedano drugace sem slaba v navezovanju zacetnih stikov. Zato sem ful ponosna nase, da sem danes sla v eno skupino mamic, ki se dobivajo vsak cetrtek. Bilo nas je 7. Jaz, ena nemka, ena americanka, 3 avstralke in ena juznoafricanka. Bomba, res. Sploh z uno nemko Moniko sva ugotovile, da sva ful blizu doma in da se lahko veckrat dobiva. seveda je med nami velika razlika v smislu, da so one tukaj, ker so mozje dobili sluzbo - financno jim gre v iber dobro :) in imajo vse tako kot jaz ful podporo v gospodinjstvu. Skaratka nobeni ni nic hudega. In vse vedo tocno kdaj se bodo vrnile nazaj v svoje rodna dezele :)

Se dobivajo enkrat na teden na cvek z otroci. Vsakic pri drugi doma. Danes smo bile pri eni avstraliki Anne in ima tako bombasticno hiso da dol pades. Ona je tista, ki je rodila v isti porodnisnici ( 18 mesecev nazaj) kot jaz in mi je malo razlagala kako je slo in vse. Res super cvek za cel dopoldan. Ena od avstralk nam je tudi obelodanila, da je 11 teddnov noseca :), jaz sem bila z busijem vse ostale pa z majhnimi otroci. Naslednji cetrtek se dobimo pri nemki...ce bom jaz seveda se v enem kosu...pa so rekle, da naj potem kar hitro z dojenckom pridem, da je itak treba ven iz hise, da se ti ne odrola :) Kaj sem vesela...da sem dobila druzbo, res!

Potem sem prisla domov me je cakalo kosilo. Sem se napokala in zdaj je ze cas da gem malo pocivat :) Danes cez dan sem imela trikrat ful trd trebuh...do sedaj mi je trdel le popnoci...upam, da je to kaksne dober znak, da se telo pocasi pripravlja na veliki dogodek :)

No, zdaj pa noge v luft in pocivat. se se beremo.

Stunfek

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
16.10.2008 10:08:37   
sončnica24
Super Stunfek ti ne bo dolgčas. Nekaj me nazima kakšno pa imate vreme v Indiji? Je bolj toplo kot tu pri nas?

Jaz tudi zdaj noge v luft držim mi zadnji teden full otekajo prej pa čisto čisto nič, pa še prste na roki imam zatečene da niti prstana ne morem dol dobit, tako da zdaj res čakam da grem rodit da se to umiri.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
16.10.2008 11:22:51   
jolly123
pri nas je bila patronažna imamo že 3320 g. Torej 320 g v enem tednu user posted image Mater če nisem jaz svojega otroka čist prepitala pol pa tud nič ne vem user posted image
Danes je spet en jokcast dan, patronažna še kar pravi, da bi ga morala malo samega puščati in ne toliko ujčkat in ne vem kaj. Da je že rahlo utrujen od mene. Ja mogoče pa res...samo meni je res grozno pustit otroka, ki se joka samega. user posted image

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
16.10.2008 11:38:01   
mbd0411
Sem že nazaj.
V P je taka gužva.Vse porodne polne.Pa še kar so prihajale s popadki.Ojoj.
Pri nas pa še nič.Mi je Pavičevičeva naredila uz in je plodovnice nekoliko manj,a še vedno ok.Jutri spet grem.
A gre še katerauser posted image user posted image user posted image ??
Lena 35??

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
16.10.2008 12:02:18   
stunfek
jolly valjda da ne pustis otroka jokat :) ampak ce se pa samo malo pritozuje ali  tecnari ga pa lahko malo pustis...prides k njemu, mu zagotovis, da si v blizini in spet gres po svoje. jokat pa absolutno ne pustit :) vcasih npr. ko se otrok prebuja naredi ene parkrat ueee uee :) in smo ze pri njemu...ce bi pa malo pocakale bi pa nazaj zaspal...ga v bistvu zmotimo pri spanju ce prehitro odreagiramo. ampak to, da je rekla patronazna, da te je ze malo kao "sit" alli utrujen od tebe - ta je pa bosa! kaksne se znebi?!? mogoce je kaj pametnega mislila, rekla je pa eno fejst neumno!
soncnica...ful je toplo tukaj. vsak dan je okoli 30 stopinj. danes npr. tocno 30. ponoci gre na ene 23. najbolj vroce je tukaj aprila in maja ter del junija...takrat je pravo poletje in je tudi cez 40 stopinj...takrat laufajo klime, daje veselje :)

Stunfek

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
16.10.2008 12:13:36   
sončnica24
Potem pa vas res ne bo zeblo. Zime pa potem tako rekoč ni ne? Kako pa se je tvoj možek navadil na zimo tukaj pri nas?

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
16.10.2008 12:16:41   
watershine
hei hei se vam s5 javlam po dolgem času user posted image

naš malček je je čist v medenici, plodovnice mam dovolj, user posted image še kar lepo brca, kolca in dela prevale... jaz pa še nimam popadkovuser posted image TKO DA ZAENKRAT JE ŠE USE SUPER!

ZGLEDA DA SE BO MOJA ŽELJA URESNIČILA (DOČAKATI SVOJ RD ŠE PREDEN RODIM) KER JUTRI PRAZNUJEMuser posted image user posted image user posted image   bivše sodelavke so mi naredile zabavo... sme so use organizirale in mi samo sporočile kdaj in kje se moram oglasiti da bomo praznovale... kok so luškane user posted image

in ve ste uredu?? kolk ns je še ploh v pričakovanju? res nisem več na tekočem... user posted image

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
16.10.2008 12:24:17   
stunfek
ja, super watershine, da si tako preserne volje...pa ze kar v naprej ti zelim  vsenajboljse za tvoj jutrisnji rojstni dan :)

soncnica...saj o kaksnih hudih zimah zadnjih par let ni bilone duha ne sluha....vsec so mu zime edino kidanje mu je bilo odvec..hehehe. meni se zdi, da je lazje prenasati mraz kot vrocino. vsaj meni.

Stunfek

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
16.10.2008 12:33:58   
watershine
stunfek hvala!

mal sm šla poškilt k novembrkam (ker imam tudi sama velike možnosti da rodim novembra) in sm brala njihove sezname, kaj imajo pripravljeno za dojenčka iz porodnišnice.... kej ste pa ve pripravile????

vsebina moje torbe je dokaj skrom,na proti njihovim...
pač majčka tista na preklop (tist si jaz tazlagam kot spodnja majčka
žabice
kapica (tista tanka)
eno pampersko
2 peleničke (eno če bo preba povit čez pampers pa eno za čez obraz da malča ne zebe ko ga neseš ven)
eno povijalno
pa termo kompletek (kapica, majčka, hlačke in copatke)
pa še dekico

pri novembrkah sem zasledila da imajo pajace, pa da bojo malčke oblekle v 3 sloje oblačil!!! (sama sem mislila 2 sloja)...a je moja vsebina torbe preskromna?????

sam nisem mislila otročka toliko oblačit ker bo avto pred vhodom poročnišnice in se mi ne zdi da bi se lahko malček v eni sekundi kolikor bo dejansko zunaj prehladil...

malo sem v skrbeh... svetujte prosim!!!!

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
16.10.2008 12:42:33   
afnica mala
Živjo oktoberke

no, pa sem nazaj, skupaj z našim malim sončkom.
Nazaj bom brala, ko bo malo več časa.

Naj vam povem, da si lepšega scenarija ne bi mogla zamislit (vsaj v tem primeru).

V četrtek zvečer sem začela krvaveti. Poklicala sem v porodnišnico kaj sedaj. Pa so rekli naj kar pridem se pokazat. Ob pol osmih zvečer smo šli. Po pregledu so ugotovili, da sem še čisto zaprta, krvavitev pa je posledica odstopanja posteljice. Ker sem bila itak naročena za CR so se odločili, da ga naredijo. Skupaj z možem sva šla v porodno, klistira ni bilo, britje- minimalno, ker sem se pred odhodom še malo potrudila sama pod tušem.
Priklopili so naju na CTG- mala je bila še vedno ok, ampak tudi popadki so se začeli. Ne vem kako močni, ker jih to ni toliko zanimalo kot funkcije otročka. So bile pa že čisto zgoraj na 9 in na 8 min- jaz sem čutila kot otrdevanje trebuha.
Glede na to, da sem tisti dan jedla, ampak kot bi vedela- čisto malo (burek in puding, pa še kakšno sadje), so se odločili, da naredijo poseg ob polnoči.  Tako bi bila naša Neli rojena v petek, potem pa so spremenili odločitev na 23h. Tako sem ležala v porodni, z možem sva se šalila, oba ful dobre volje, ob 23h pa akcija. Peš sem šla v operacijsko, legla na stol, dobila masko in potem megla.
Zbudila sem se že ob pol enih na oddelku. Mož je rekel, da so malo takoj po posegu očistili in jo potem pustili v njegovem varstvu za naslednjo dobro urco. (sestra ga je vprašala, če ima čas (valda, da ja)user posted image ). Ko so mene dokončno zašili so mi jo položili na prsa, ampak tega se spomim le to, da je bila ena temna glavica.

Od pol enih so me šopali z inekcijami, dali piti vodo, res osebje enkratno. Zjutraj že tuš in še več injekcij. Potem pa so pripeljali mojo Neli. user posted image

Dokončno ime je dobila šele v petek popoldan, ko je prišel očka na obisk. user posted image Jaz sem se ves čas počutila super, v soboto so me že prestavili iz intenzivne na oddelek- dali so mi dvoje različne protibolečinske tablete- ampak jih nisem rabila, ker bolečine so bile res minimalne.
Edina slaba stran je dojenje. Mleka ni, potem pa sem dobila še vnetje prsi (sem imela že 2x pred nosečnostjo- pač tako je) , tako, da bo najina Neli zalivanček.
Zdaj smo 2 dni doma, naša punca je pridna, včasih ji nagaja trebušček- jo malo zvija, pa kakšno urco ali dve na dan jokca (takrat sta mamica in očka čist boga, ker ne vesta kako naj ji pomagata, ostal čas pa pridno pančka, tako, da jo včasih čez dan kar zbudim in jo previjem, potem pa nahranim, ker bi čisto premalo pojedla.
Čez dan imava zibko v dnevni sobi, da smo skupaj, da sliši vse zvoke, da ostane navajena na hrup, da lahko spi v hrupu in se ne preplaši, ponoči pa je pri nama v spalnici. In takrat je tema in tišina.
Včeraj je prvič prišla babica, jutri pride spet, pobrati moje šive, pa še kaj. Popek še ni odpadel, tako da, kopanja še ne bo kmalu.
Uglavnem samo še to vnetje rešimo, pa bomo super.
Se vidi, da sva prvič staršauser posted image Prejšnjo noč je imela v nosku muscko, pa še malo sluzi. In je ponoči jokala kakšne dobro uro, pa težko dihala, midva dva telebana pa ji nisva znala pomagat. Saj sva imela fiziološko, ampak nisva vedela koliko v nosnico in kako. Komaj sem čakala jutra, da sem klicala mojo sestro, kako spucat nosek. user posted image  
Zdaj čakava očija, je šel za svojega sončka kupit osvežilec zraka.

No, sem se razpisala kaj ne?

Pozdravčki od mamice male Neli

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
16.10.2008 12:49:39   
stunfek
hvala, da si z nami podelial porodno zgodbo afnica  mala. super, da se je vse tako dobro izteklo! ful mi je vsec ime Neli :) zelo ljubko! ne spomnim se zakaj si imela ze planiran CR? Ob priliki me spomni, bos? :) me vedno zanima zakaj se to dogaja, ker sam sam pristas naravnega poroda.

watershine. meni se zdi tvoja vsebina povsem primerna. jaz bi dala notri se eno pampersko za rezervo...npr. jo glih preobleces za domov pa se pokaka :) se zgodi :)

Stunfek

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
16.10.2008 12:55:50   
watershine
afnica mala user posted image user posted image user posted image user posted image čestitam! prelepa zgodba mi je šlo kar malo na jok user posted image ...

stunfek hvala! ja tole z pampersko ja pa res bom še eno not fliknla!

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?