timnala
|
Tak..nas cartek spi, pa je sel k nam trgat grozdje in imam idealno priloznost, da napisem, kako je potekal moj porod. V bistvu sem se ze malo hecala okoli, da upam, da bo prisel pred bozicem, ker me nikjer ni nic bolelo, spala sem dobro, edino 1x sem sla na wc ponoci, jedla sem normalno, bila sem v gibanju in aktivna ves cas..skratka vse bp, tako kot celo nosecnost (za kar se zahvaljujem vsem angelom, ker je bilo to res lepo obdobje). V nedeljo je bilo vse kot ponavadi, edino rekla sem , da se mi en micken zdi, da bi se malo spustil..hm? No, dan je potekal cist lepo, z dragim sva sla na sprehod po soncku, se usedla ob Savinji in klepetala, doma si naredila vecerjo in jaz sem nato gledala TV - ob 11h zvecer (zdej, kar smo doma, ga nisem se enkrat prizgala ). Kar naenkrat zacutim, da mi je malo vode uslo..hm.. a sem se polulala al je to to..pa spet... recem mojmu, men se zdi, da mi voda odteka..pa rece, ne me hecat..no in ko hocem it jst to preverit, mi je ze teklo po parketu Pa sva se pocasi odpravila v porodnisnico..prej popoldan sva se se hecala glede imen pa okoli Ignaca in Naca, no in s tem sva se hecala se na poti v porodnisnico. Prideva tja..me pregledajo - ja voda odtekla, jst pa cist zaprta.. So me dali na oddelek, mojga pa poslali domov in rekli, da do jutra ziher ne bo nic in da bodo potem verjetno dali gel ali pa kapalno..ok. Jaz sla na oddelek, malce lezala (boga moja cimra - nikol je nisem videla, ker je bla noc in tema v sobi, ampak sem potem samo setala ven in noter iz sobe, ker mi nic ni pasalo ), potem pa se je pocasi zacelo okol 2h..cisto blagi popadki in vedno mocnejsi. Malce sem hodila okoli pa malo lezala itd..sestra na oddelku me gleda in rece, ce me da malo na ctg - ja prosim! Gledava rezultat..ja neki se dogaja, sam to se ni to. No, men ni blo cist nic vec prijetno..pa dobro..bomo potrpeli. Cez nekaj casa, ko se je vse stopnjevalo, sem sla do nje in ji rekla, ce mi lahko pove, ce sem kaj odprta, ker sama cutim, da sem..me gleda in rece, da me mora dat na ctg, preden me pelje dol, da me pregledajo, ce sem kaj odprta, ampak da zdejle pelje dol eno, k jo ze od 11h matra in naj grem zraven pa me bo dohtar pregledal.. super! Me dohtar pogleda pa rece: "Tole bomo pa kmal rodili!" Jaz ga vprasam kolk sm odprta - 8 cm. Klicem mojga naj hitro pride in hop v porodno. Tam pa tistih dobrih 45 minut ni blo cist nic lustno, dragi me je mal masiral, ampak jst sm skoz mizala in bila cist v svojem svetu pa ful sem cutila, kako mi glavica pritiska dol..sestre so sibale sem in tja, ker smo 3 rojevale isti cas..in pol sem ze mislila kje hudica hodijo, ker sem cutila, da morm potisnit na svet. No in je prisla babica pa smo ene 3x orng pritisnili pa je bil nas malcek zunaj.. Vedno sem govorila, da meni tisti cist novorojeni otrocicki niso lepi, ker so se zateceni pa take barve, ampak ko sem gledala Naceta tam med nogami, ko ga je babica brisala, sem samo ponavljala: kak je lep, kak je lep in po licih so mi tekle solze. Moj pa tudi bil cist ganjen in raznezen. Malcek pa ni bil skor nic zatecen in je samo zvedavo gledal okoli sebe z modrimi ockami kot bi hotel rect: Kje pa sem zdaj, kaj pa je zdaj to..nepozabno res! Skratka, vesela sem bila, da je ze potekala tako super kot je in seveda porod v 4h s svojimi popadki, brez kakrsnihkoli umetnih sredstev..pa seveda, da imamo zdaj nasega malega zdravega fanticka, na katerega smo vsi cist nori Aja, glede imena sva se pa potem tudi zedinila, da bo Nace , ceprav jaz ga klicem vse po vrsti: strukl, skratek, lumpi, miskec, pipi... pa se kaj bi se naslo