|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prosim svetujete - odnos starši /moj mož
13.10.2008 9:27:52   
smigli
Glede na prebrano bi rekla, da se ga je mama oklenila kot hobotnica, tako da je velik del njega ostal pri njej, saj ga čustveno izsiljuje. Dobro poznam take ljudi, ki se oklenejo nekoga za vsako ceno in mu posledično uničujejo življenje. S tem, da mu mama od nekdaj prikazuje vse ljudi slabe, ga je še bolj prikovala nasa. Tvoji starši so normalni in mislim, da glede na to, da mu niso nič naredili, je edini razlog, da se jih izogiba njuna normalnost, ki bi lahko odprla prehude rane o njegovi mami, ki jo ima za sveto.
Med odraščanjem živiš v svoji družini in kakršnakoli ta je, sprejemaš to kot nekaj normalnega, šele ko oddideš in spoznaš drugačne oblike, lahko vidiš kaj se ni bilo v redu. Po moje ga je strah soočanja z dejstvom, da je z njegovo mamo hudo narobe. Sestre so odšle in celo navezale stike z očetom, on pa tega ni niti poiskusil. Njemu je to toliko težje, ker je za moškega mamin lik drugačen kot za nas ženske. Po moje je strahopetec in enostavno se pusti še naprej manipulirati mami, ker se soočanja z resnico preveč boli. Pogled na tvoje starše, pa mu je preboleč, zato se jih raje ogiba in si je v svoji glavi izoblikoval slabo mnenje o njiju.

Po moje mu lahko pomaga le to, da ga spraviš do kakega terapevta, da prereže popkovino, kar pa ni nujno da bo hotel.

Srečno.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 26
13.10.2008 9:32:05   
lelaval
Ne razumem, kako je lahko tak - ti si njegovi mami dobesedno "rit brisala", on pa tvojih staršev ne zna niti pozdravit - pa še hišo so nanj prepisali, mu vse servirajo - ali oni, ali ti, pa ni z ničemer zadovoljen- očitno je en razvajen egoističen lenuh, ki še vedno ni pretrgal popkovine s svojo mamo. 

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
13.10.2008 9:40:29   
veseli trebušček
Največje breme nosiš ravno ti, ti ,katera pri tem nisi čisto nič kriva!!!
Jaz bi na tvojem mestu moža postavla pred dejstva in se o vsem tem temeljito pogovorila. Vsedita se skupaj,sama in se pogovorita. Povej mu,da si žalostna,potrta in da ne vidiš izhoda, da je potrebno nekaj storit in da se mora spremenit če želi,da boste lahko skupaj živeli pod eno streho.
Res žalostna ta tvoja zgodba,vendar nekdo mora temu narediti konec in prav bi bilo, da ravno ti narediš ta prvi korak in pred njega stopiš pogumno in odločno. Pa veliko sreče, držim pesti zate.

veseli trebušček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
13.10.2008 9:41:53   
Volga
rolipoli, brez veze ti je zdaj bežat stran od računalnika, preberi, kar ti pišemo, če si že dala vprašanje gor. Mislim, to je pa tudi nespoštljivo do nas, da se nekaj trudimo v prazno.  No, ali pa jokaj še naprej, če misliš, da boš tako odplaknila ptobleme, ki jih imaš.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 29
13.10.2008 9:50:07   
Arwenko
Nisem prebrala vsega, samo delno...pri vseh odgovorih mi je sami nekaj padlo v oči. Pišeš, da ga je mama prepričala, da je njegov oče nevem kaj vse, kaj pa če ima tudi tukaj ona kakšen vpliv in ga izsiljuje, da če se bo pa on s tvojimi starši dobro razumel, pa bo to pomenlo, da nje nima več rad ali pa ne vem kaj gre vse takšnim ženskam po glavi? A bi lahko tu bil vzrok vseh teh težav?

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 30
13.10.2008 9:52:43   
abi
...razen temeljitega pogovora in ostrega ultimata mi ne pade nič drugega na pamet. Naredi to, že zaradi tvojih staršev, ki sta vama naredila kar nekaj dobrega, predvsem pa zase.

se popolnoma strinjam !  user posted image

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 31
13.10.2008 9:55:11   
pety78
OMG, to pa je en scrklan mamin sinko! Sram ga naj bo. Res sram.
Saj ne vem, kaj bi v tvojem primeru naredila. Naj gre stran. user posted image user posted image user posted image

Kako se pa do otrok obnaša? Je vredu očka?

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 32
13.10.2008 9:59:07   
rolipoli
Eh Volga saj vem. Saj vse preberem, brez skrbi. Moja glava je zdajle kot sod.

Tudi če bi šla midva na  svoje, on kaj drugačen ne bi bil. Len bi bil še vedno. On dela ne vidi, če ga pa že je pa preutruje, da bi ga opravil.

Seveda, mogoče bi kdo res vse skupaj poslal k vragu in odšel na svoje. Ampakl jaz ne. Zakaj pa bi ? Tu imam hišo, otroka imata šolo, prijatelje, vse. rada sem tukaj in če bi le on bil "normalen" bi se vse dalo. 11 let vlagam v to, a zdaj naj pa pustim. Pa saj nisem bogataš.  Meni se ne zdijo časi, da kar odidem nekam na horuk. Kje bom pa dobila denar za stanovanje, ali hišo. Poglejte malo kakšni časi so.

Da bi pa moja starša prodala to hišo, pa si vsak razdelimo na pol, to pa ni govora. Pa saj nista nora ! začela sta iz nič, oba navadna delavca, popolnoma brez pomoči drugih. Mama je osirotela pri 12 letih, očetu je oče umrl med.2. svetovno vojno in ga ni nikoli poznal. Vse svoje življednje sta posvetila temu, da sta si ustvarila dom in v njem lepo in pošteno vzgojila mene in brata. Sta dobra in poštena človeka in ne pustiom, da bo en "smrkovec" hodil po njima in po meni, ter nas terorizoral.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 33
13.10.2008 10:00:32   
tanikaa
Dobro. Samo še eno vprašanje. Ali ljubiš svojega moža?

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 34
13.10.2008 10:03:36   
veseli trebušček
Vidiš in z takimi besedami moraš it nad njega. Saj je on krivec vsega,on je tista črna ovca.
Tebi pa dam prav,zakaj bi ti bežala proč,naj gre on če želi živiti drugačno življenje.
Sicer pa kako se drugače razumeta vidva?
Se pogovarjata,odkrito???

veseli trebušček

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 35
13.10.2008 10:04:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rolipoli
Sta dobra in poštena človeka in ne pustiom, da bo en "smrkovec" hodil po njima in po meni, ter nas terorizoral.

Ampak glede na to, da to njegovo obnašanje prenašaš že toliko časa, s tem dopuščaš da vas terorizira ... zaradi spoštovanja do sebe, svojih otrok in svojih staršev, naredi temu konec.

(odgovor članu rolipoli)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
13.10.2008 10:08:26   
jajula
očitno ma travme zaradi lastne družine (no kdo jih pa ne bi imel?), ampak to ne sme biti opravičilo za njegovo obnašanje. mogoče tudi vse travme, ki jih ima zaradi mame in očeta prenaša na tvoje starše - svojim ne more tolk zamerit, ker sta vendarle njegova, zato pa potem tvoje starše toliko bolj očitno zavrača.
ti sama tega ne boš mogla rešit, ker mislim da ta problem potrebuje strokovno pomoč, pa tudi zato ker si čustveno vpletena. vztrajaj z zakonskim svetovalcem - mogoče se počutu dodatno ogroženega če se mu zdi da bi morala k svetovalcu zaradi njega - nihče se ne mara počutiti kot da je v njem problem in ja je v njegovi glavi nekaj narobe, ti pa s popolna in mu boš pomagala iz zmote...
mogoče bi mu morala rečt kej bolj v smislu da tebe ta situacija mori, da ne spiš in da ga prosiš naj gre k svetovalcu s teboj. izhajaj iz sebe in ga prosi za podporo pri tem "tvojem okrevanju".
sploh majo moški problem s tem, da bi hodili k terapevtom, ker z njimi itak ni nikoli nič narobe...pa obrni to nase (sej pravzaprav maš itak ti zaradi vsega tega velik problem) in ga prosi za pomoč, kot svojega življenjskega partnerja.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
13.10.2008 10:08:48   
Volga
Saj ti ne bi nikamor hodila, ti in otroka ostaneta tukaj, on pa naj si poišče durgo stanovanje. če ne gre drugače, ga izplačaj, če teži in to je to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
13.10.2008 10:08:52   
oka
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

OMG, to pa je en scrklan mamin sinko! Sram ga naj bo. Res sram.
Saj ne vem, kaj bi v tvojem primeru naredila. Naj gre stran. user posted image user posted image user posted image

Kako se pa do otrok obnaša? Je vredu očka?

Tažko je nam, ki imamo "noramlne" partnerje in smo imeli normalno otroštvo razumeti človeka, ki ga je zaznamovalo več let čisto drugačnega življenja. Nimajo vsi te sreče da bi se po zgledu staršev lahko naučili kaj je to normalen in funkcionalen zakon, kaj pomeni biti dober in predan starš. Težko je po dolgih letih enega vzorca obrniti nov list in živeti življenje, ki je čisto drugačno. Da se, seveda da se da, z veliko volje in pa strokovne pomoči. Ni vse črno belo. Lahko je napisati: "spoka naj" ali "kako ga lahko sploh prenašaš?", težje pa je dati nek pameten nasvet. Na tem forumu nismo strokovnjaki, lahko samo predvidevamo, debatiramo, rešimo pa bore malo, to mora storiti vsak sam.

< Sporočilo je popravil oka -- 13.10.2008 10:12:41 >

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 39
13.10.2008 10:11:20   
oka

Eh Volga saj vem. Saj vse preberem, brez skrbi. Moja glava je zdajle kot sod.

Tudi če bi šla midva na  svoje, on kaj drugačen ne bi bil. Len bi bil še vedno. On dela ne vidi, če ga pa že je pa preutruje, da bi ga opravil.

Seveda, mogoče bi kdo res vse skupaj poslal k vragu in odšel na svoje. Ampakl jaz ne. Zakaj pa bi ? Tu imam hišo, otroka imata šolo, prijatelje, vse. rada sem tukaj in če bi le on bil "normalen" bi se vse dalo. 11 let vlagam v to, a zdaj naj pa pustim. Pa saj nisem bogataš.  Meni se ne zdijo časi, da kar odidem nekam na horuk. Kje bom pa dobila denar za stanovanje, ali hišo. Poglejte malo kakšni časi so.

Da bi pa moja starša prodala to hišo, pa si vsak razdelimo na pol, to pa ni govora. Pa saj nista nora ! začela sta iz nič, oba navadna delavca, popolnoma brez pomoči drugih. Mama je osirotela pri 12 letih, očetu je oče umrl med.2. svetovno vojno in ga ni nikoli poznal. Vse svoje življednje sta posvetila temu, da sta si ustvarila dom in v njem lepo in pošteno vzgojila mene in brata. Sta dobra in poštena človeka in ne pustiom, da bo en "smrkovec" hodil po njima in po meni, ter nas terorizoral.

Tole si preberi znova in znova, tolikokrat, da se ti bo vsedlo v možgane. Mogoče boš tako hitreje, predvsem pa lažje storila tisti korak, ki je potreben, da se stvari postavijo na svoje mesto.

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 40
13.10.2008 10:14:32   
kalbo
Ups....da pa svojemu možu rečeš smrkavec...to pa ni OK in bi si želel slišat še njegovo plat zgodbe.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 41
13.10.2008 10:15:54   
rolipoli
Tanikaa, kaj pa vem. Vse to njegovo najedanje, stokanje, lenoba, mi gre že pošteno na živce. Saj človeka ljubiš, ampak ko vidim da mi samo jemlje energijo...

Toliko let si je želel, da bi šel na drugo delovno mesto. V službui so mu plačali šolo, da se je izobraževal. Dopsu je dobil vedno ko je želel. In zdaj je res na tem delovnem mestu že slabo leto. Ampak kaj zdaj ?ASpet NI zadovoljen ? In samo nerga, nerga. Pa kaj bi rad ? Jaz tudi ne morem tega stalno poslušat. V službi nikoli nič ne reče, doma pa najeda ! Pa saj tudi meni ni v službi vedno lepo, amapk služba je pa le. Plača tudi ni tako  slaba, samo to njemu ni dovolj. Po njegovem dela samo on, vsi ostali ležijo.

Saj zato smo v zakonu a ne ? Da se imamo radi, se spoštujemo, pomagamo eden drugemu. Ne pa da eden dela ko magarac, drug pa.....

Poskusila bom še 1x če bi šel k svetovalcu. Jaz druge poti ne vidim. 

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 42
13.10.2008 10:18:08   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: oka

Tažko je nam, ki imamo "noramlne" partnerje in smo imeli normalno otroštvo razumeti človeka, ki ga je zaznamovalo več let čisto drugačnega življenja. Nimajo vsi te sreče da bi se po zgledu staršev lahko naučili kaj je to normalen in funkcionalen zakon, kaj pomeni biti dober in predan starš. Težko je po dolgih letih enega vzorca obrniti nov list in živeti življenje, ki je čisto drugačno. Da se, seveda da se da, z veliko volje in pa strokovne pomoči. Ni vse črno belo. Lahko je napisati: "spoka naj" ali "kako ga lahko sploh prenašaš?", težje pa je dati nek pameten nasvet. Na tem forumu nismo strokovnjaki, lahko samo predvidevamo, debatiramo, rešimo pa bore malo, to mora storiti vsak sam.

S tem se popolnoma strinjam. Pojdita h kakšnemu terapevtu za začetek. Mu bo odprl oči. Seveda če bo hotel iti.
Kako pa je kaj z alkoholom pri njemu?

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
13.10.2008 10:19:12   
Mišni
In samo nerga, nerga.

Seveda, ker sam s seboj ni zadovoljen. Jza rensično mislim, da bi mu edino terapevt lahko pomagal. Seveda, če bo hotel.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 44
13.10.2008 10:21:05   
benika
Zaj pa je moj oče popenil. Rekel je, da imata tega ignorantskega odosa počai dovolj in da on in mama nista samo predpražnika ob katere se bo brisal. Če nista toliko vredna, da bi se vsaj vsedli in zmenili, pač odstopata od vsega in denarja ne data. Kolikokrat se je že zgodilo, da sta bila starša zunaj, pa moj mož pride ven in ne reče niti dober dan skratka kot da ju ni. To da pa obdelujeta vrt in vso zelenjavo pobiramo dol, to pa je dobro. Njegova trditev: "saj tako ali tako nimata kaj delat !"

Lahko samo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Nasveta pa nimam, ker je tvoj mož očitno velik egoist pa še butl po vrhu.

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 45
13.10.2008 10:27:07   
ronja
ampak tako neuporabnega in lenega človeka še nisem videla

hm, ampak ti si ga izbrala za svojega moža in ga še vedno imaš za svoega moža - zaradi nečesa, verjetno? Kaj to je - še veš oz. še čutiš? Ker iz tvojih postov ne razberem nobenega spoštovanja ali ljubezni... Saj se tudi jaz kdaj pizdim nad svojim dragim, ker so fantje (no, vsaj ta fantuser posted image ) taki, da jih nered in umazanija preceeeeej manj motita kot nas (no, vsaj meneuser posted image ), ampak se mi zdi, da vseeno ne zveni tako kot tole tu...

Po mojem mnenju imata probleme vidva in se zrcalijo na odnosu do staršev. In seveda potem tudi obratno: zaradi odnosa do staršev imata vidva še večje probleme.
Sicer pa pogovor ni to, da vprašaš, pa ti on reče, ta tako pač je in ti obupaš oz. se s tem zadovoljiš. Seveda vsak najprej pač nekaj blekne, če se mu ne da o nečem razglabljat (in dostikrat se nam ne da, če je tema bolj boleča), ampak takrat je naloga drugega, da vrta - dokler pač ne dobi iskrenega odgovora - tak pač sem, to ni.

Narobe je, da si ti tako vedenje dopuščala 11 let in seveda ne moreš pričakovat, da se bo on zdaj kar čudežno spremenil, ne da bi se tudi ti zato ornk matrala oz. ne da bi se spremenila tudi ti (ker samo z enim prepirom, pogovorom ali ultimatom se ne bo spremenil)... Jasno je, da je tudi tvojim staršem enkrat počilo, boljše bi bilo, če ne bi niti dopustila, da bi prišlo tako daleč. Ampak zdaj je, kar je. Pojdita h kakemu zakonskemu svetovalcu, ker se očitno sama ne znata pogovarjat (ker to, kar si ti navedla kot pogovor, to ni). Če ne bo zato, da rešita zakon, potem pa itak nimata izbire... Če ga imaš še rada, vsaj malo, mu daj šanso, ampak mu daj tudi jasno vedet, da je treba zadeve rešit.

Dejstvo je, da ga verjetno nekaj v zvezi s tvojimi starši moti; mogoče se vedno postaviš na njihovo stran (mogoče se tebi zdi vedno čisto upravičeno, vendar je to lahko strup za zvezo) in se počuti ogrožen, zato se od vsega distancira.
Mogoče je enostavno lenuh po naravi in ga je mami tako vzgojila, da se mu vse k riti prinese, pa je tako najlažje.
Mogoče pa samo hoče stvari naredit po svoje, pa mu tega ne dovolite, ker pač vedno vse odločite sami. (po pravici povedano, tudi jaz sem sovražila kuhat to, kar je mami naročila, takrat, ko je ona hotla, na način, na katerega je ona hotela... Zdaj kuham boljše od nje, pa še vse sproti pospravim - ampak hočem pa imet svojo svobodo! Z njo še vedno nočem kuhat, komot pa kuham z lubijem. Nisem lena, nočem pa plesat, kot drugi žvižgajo, ker imam svojo glavo - morda se tudi on tako počuti in se potem ničesar ne pritakne, češ, če hočete met, kot vam paše, pa si še sami zrihtajte...) Ne vem, zakaj je tak, to bi v bistvu morala vedet ti... Ampak ni še prepozno in lahko ugotoviš, če ga imaš seveda še rada.

Tak da če ga imaš rada, potem se pogovorita, pojdita k svetovlcu, da bosta tam OBA povedala, kaj vaju moti. zdi se mi, da daš ti vedno staršem prav in se ne poizkusiš vživet tudi vanj, kar je pa nujno, če hočeta furat ta zakon. Ni nujno, da ima prav, da ga razumeš, kako se počuti. Je pa potem lažje najt kompromis.

Glede spoštovanja jaz mislim, da si ga je treba zaslužit: nikogar kar apriori ne spoštujem - sem korektna, kar tako pa ne spoštujem. Njegove starše spoštujem, ker imata veliko dobrih lastnosti in ker si to zaslužita. če bi bila pa kretena, ju pa ne bi spoštovala. ne bi mu rekla, da sta kretena, spoštovala kar tako ju pa tudi ne bi.

Sožitje s starši je po moje ena zelo zahtevna reč in jaz si ne bi upala živet z nobenimi starši, ne mojimi, ne njegovimi, ne tujimi... Druga generacija, drugo razmišljanje, druge navade, pa še ti si še vedno njuna punčka... Tak da jaz občudujem vse, ki jim to rata, sama vem, da nisem za tako narejena. Enim je lažje živet na malem, pa z več svobode, drugim je lažje imet več, pa starše v spodnjem nadstropju. Oboje je prav, če se dobro razumeš.

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 46
13.10.2008 10:28:14   
Volga
Še eno vprašanje, pa ne mislit, da te zafrkavam? A seksata še? Ker veza brez pogovora in seksa ne more obstajati.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 47
13.10.2008 10:49:52   
rolipoli
Povem po pravici. 1x na mesec (če). Vzrok: zaspan in utrujen

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 48
13.10.2008 10:53:21   
Volga

Povem po pravici. 1x na mesec (če). Vzrok: zaspan in utrujen

Kaj naj ti rečem? Slabo kaže.

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 49
13.10.2008 10:53:25   
ronja
Sem prebrala še tvoj drugi post: po moje sta vidva malo preskakovala faze - nimam sicer nič proti, da se ljudje poročijo hitro, se mi pa zdi to precej tvegano - ker očitno se še nista dobro poznala... To, da je njegova mama alkoholik, recimo, je važna informacija, ki bi ti jo nekak "moral" ozl. hotel zaupat, če bi imela dober odnos, po moje... Za odnos, kakršenkoli že je, pa sta vedno odgovorna dva - ker ne moreš imet odnosa sam s sabo... Tudi mama mojega bivšega je bila, (ne vem, če je še, se mi zdi, pa da ja), ampak mi je to že kar kmalu povedal. to so pomembne stvari, v partnerstvu mora biti neko ozračje varnosti, da se oba počutita tako dobro, da si zaupata tudi to, kar je najtežje reči... ko si to zvedela, je bilo njemu hudo, takrat bi verjetno rabil tolažbo, ti pa si mu verjetno očitala, zakaj ni tega prej povedal... To je potem dodaten razdor... Mislim, da morata ponovno vzpostavit bližino (če sta jo kdaj imela), da si bosta zaupala in ne delala stvari samo zato, "ker se mora" (ti pucaš tašči, ker se to spodobi in potem zahtevaš tudi enak odnos od njega do tvojih staršev, češ, da bi bilo tako prav), ampak zato, ker se imata rada, ker si želita pomagat,..

Ni ti treba skrbet za taščo, je pa treba vlagat v odnos. Morata razčistit vse, kar si mislita en o drugem in o svojih starših in taščah in tastih. ker kot vidiš, samo ne bo šlo stran... in moraš biti pripravljena tudi na to, da bo rekel o tvojih starših nekaj, kar ne bo lepo slišat, bo pa vseeno malo res. ker dejstvo je, da OBA idealizirata svoje starše - tudi tvoji imajo vedno prav pri tebi, ne?

Mislim pa, da je narobe, da se želiš prepričat oz. dobit potrditev, (ki ti jo nekatere celo dajo), da ti nimaš pri vsem skup nič, nisi nič kriva in da se ti je vse to čisto ničhudega sluteči zgodilo - vse bi bilo v redu, če bi le on bil normalen, si napisala... normalnost je zelo relativna. poleg tega vprašanje, kako bi normalen fant reagiral na tvojo situacijo, mogoče bi že ušel, ne vemo njegove plati... Moja mami je vedno govorila, kako je meni lepo, ker imam tako zlatega fanta, da je tak pozoren do mene, pa da bi bila ona super srečna, če bi imela takega - pa sta si lubi in oče po karakterju precej podobna - samo da je lubi še malo bolj občutljiv. In sem ji lepo povedala, da bi ji tak, kot je on, že zdavnaj ušel, ker pač ne bi mogel prenašat njenih izpadov. je bila užaljena, ampak meni se je pa tudi neumno zdelo poslušat, kako je vse samo sreča ali nesreča, na kakega nabašeš, ker TO NI RES!

Glede na to, da za svojega moža praviš, da je hudoben smrkavec... se mi zdi, da vseeno kar konkreten del krivde nosiš tudi ti. Ti si ga izbrala, ti si mu dovolila tako obnašanje in ti se tako obnašaš in grdo govoriš o njem, nič ga ne spoštuješ in hkrati hočeš, da on spoštuje vas... Tak da kriva sta oba. Ampak TO JE DOBRO, da je del krivde tudi pri tebi - ker to pomeni, da lahko ta del tudi popraviš! če hočeš, seveda!

Če ga nimaš več rada, se pač ločita, odplačate mu tisti del, kar je on vlagal v bajto in to je to. če ga imaš rada, pa moraš prit do njega, da ti bo zaupal, kaj ga mori in da boš videla, kaj je za vso neaktivnostjo. Od otroštva dalje...

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?