|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim svetujete - odnos starši /moj mož
13.10.2008 7:16:27   
rolipoli
Niti sama pravzaprav ne vem kje naj začnem. Ko sva se z možem poročila, sva se odločila da si  zgornjem nadstropju naše hiše urediva stanovanje. Moj mož prihaja iz bloka in možnost, da bi bila pri njem ni bilo. Mi imamo veliko hišo, tako da je prostora več kot dovolj.

Ko sva si uredila stanovanje,  je mož začel počasi s tem,da on ne bo delal če ne bo nič njegovegea. Moja starša sta bila najprej kar malo šokirana, no potem pa sta se le odločila in meni dala 1/4 hiše, njemu 1/4 hiše, onadva pa imata vsak po 1/4. Po njuni smrti dobiva njun del midva. Moj brat se je odličil, da želi dobiti od naju 1 mio SIT in se odpove vsemu nadaljnemu dedovanju. Že takrat se je mož razburjal, pa mu je notar rekel, da je 1 mio kaplja v morje, v primerjavi kar bi brat lahko zahteval.  Midva sva potem na novo uredila okolico hiše, novo streho, priv seh teh investicijah pa sta finančni i z delom pomagala moja starša.

Žal kakšnih pristnih odnosov med starš iin mojim možem nikoli ni bilo. Mož jih ne prenaša pa pika. Dobra sta da otroka zjutraj odpravita v šolo, da sta pri njima dokler naju ni iz službe, da ju dedi hodi iskat če imata kakšen krožek, da ju čuvata če midva kam greva. Dosedaj se niti 1x še ni zgodilo, da bi on stipil do njih in jih vprašal ali se dogovoril kaj glede otrok.
Vidim in vem, da moje starše ta njegov ignorantski odnos zelo boli. Zgodilo se je že da je bil mož cel teden doma, pa se niti za 5 minut ni ustavil pri njima, da bi rekel vsaj par besed. Ne in pika

Zdaj sva želel menjat okna v celi hiši in naredit izolacijo ter novo fasado. Skupni stroški bi bili tam okrog 20.000 EUr. Moja starša sta rekla da bosta dala tam okrog7.000 EUr, ker to ni le za naju ampak tudi zanju.
AmpaK, KJE JE PROBLEM. Moj mož ni niti toliko, da bi se 1x dobili in usedli ter pomenili  o tem. Vedno samo mene pošilja dol, naj se zmenim koliko bosta dala. Kdo bo delal, kaj se bo delalo, to po njegovem njih nima kaj brigat. On še niti z besedo ni omenil mojim staršem. Onadva naj data denar in pika.

Zaj pa je moj oče popenil. Rekel je, da imata tega ignorantskega odosa počai dovolj in da on in mama nista samo predpražnika ob katere se bo brisal. Če nista toliko vredna, da bi se vsaj vsedli in zmenili, pač odstopata od vsega in denarja ne data.  Kolikokrat se je že zgodilo, da sta bila starša zunaj, pa moj mož pride ven in ne reče niti dober dan skratka kot da ju ni. To da pa obdelujeta vrt in vso zelenjavo pobiramo dol, to pa je dobro. Njegova trditev: "saj tako ali tako nimata kaj delat !"

Zaradi vsega tega mi je tako hudo, da cele noči ne spim. Ne vem, zakaj ne moremo komunicirat kot normalni judje. Moji starši imajo napake, tako kot ih imamo vsi, ampak da tako dela z njimi, to pa ni prav.

Že tako 3/4 dela pri hiši opravita onadva in jaz, ker on noče ali je utrujen.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prosim svetujete - odnos starši /moj mož
13.10.2008 7:23:42   
Anonimen
S takim človekom ne bi želela preživeti celega življenja.

Moji starši zelo dosti naredijo za naju in vnuka. Pa probava vsaj malo povrniti s kakšnimi malenkostmi, večjimi darili,.... Pa slišimo se vsak dan. Ne glede na to, da je moj zet se vse zmeni brez mene. Včasih ve še več kot jaz.

Če ni prepozno mu naj starši odvzamejo tisto eno četrtino.

(odgovor članu rolipoli)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.10.2008 7:28:03   
Volga
Tvoj mož se zelo grdo in nesramno obnaša do tvojih staršev. A pa ima morda kakšen vzrok za to? Mislim, kaj pravi, ko ga vprašaš, zakaj se tako obnaša do njiju? A ga sploh vprašaš kdaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.10.2008 7:49:26   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: rolipoli

Zaj pa je moj oče popenil. Rekel je, da imata tega ignorantskega odosa počai dovolj in da on in mama nista samo predpražnika ob katere se bo brisal. Če nista toliko vredna, da bi se vsaj vsedli in zmenili, pač odstopata od vsega in denarja ne data.  Kolikokrat se je že zgodilo, da sta bila starša zunaj, pa moj mož pride ven in ne reče niti dober dan skratka kot da ju ni. To da pa obdelujeta vrt in vso zelenjavo pobiramo dol, to pa je dobro. Njegova trditev: "saj tako ali tako nimata kaj delat !"

Zaradi vsega tega mi je tako hudo, da cele noči ne spim. Ne vem, zakaj ne moremo komunicirat kot normalni judje. Moji starši imajo napake, tako kot ih imamo vsi, ampak da tako dela z njimi, to pa ni prav.

Že tako 3/4 dela pri hiši opravita onadva in jaz, ker on noče ali je utrujen.

To bi morali tvoji starši, še posebej pa TI, narediti že pred časom. Že davno. Jaz ti povem po pravici. Če bi moj mož imel tak odnos do mojih staršev, potem jaz niti pod točko razno ne bi staršem pustila, da del hiše prepišejo na njega niti na mene. In niti ne bi vlagala v bajto.
Tudi jaz ne prenesem svoje tašče, ampak z njo komuniciram. Mam postavljene meje, ampak komuniciram. Kajti zavedam se, da če bi bila tako ignorantska do moževe mame, bi to vplivalo na odnos med nama z možem. In obratno. Če bi se on tako obnašal do mojih staršev, bi tudi to vplivalo na najin odnos. In po pravici povedano, s takim egoističnim in nesramnim človekom ne bi mogla živeti. Ker takega človeka enostavno ne moreš ljubiti. Vsaj jaz ne.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.10.2008 7:50:13   
rolipoli
Veš kolikokrat sem ga že vprašala. On pravi, da zato ker pač tak je in z njima noče imeti stikov. POročeva sva 11 let, pa dosedaj niti 1x ni sam od sebe pogledal kakšno stvar. Zaradi njega bi lahko zmanjkalo olja v cisetrni, on ne bo pogledal, Cel teden je kapljalo iz gorilca pri centralni peči, pa je hodil mimo kot da ni nič. Še takrat ko je oče poklical serviserja, ni bil niti toliko da bi vsaj stopil dol da bi videl kaj je narobe. Žal tako je, ampak tako neuporabnega in lenega človeka še nisem videla. Edino dela ki ga on opravi pri hiši je košnja travce pered hišo, pa še to je treba zelo lepo prosit. Če rečeš bolj na trdo, ne bo šel.

Oba prideva iz službe istočasno. On na sedežno, ker je utrujen, jaz pa kuhat, pospravljat, gledat nalogo otrokom, delat zunaj....  Vem JAZ sem tisto budalo, samo očitno je čas da 1x za vselej poči ker nismo njegovi sužnji.

Potem se pa še čudi zakaj so čisto vsi v njegovi familiji ločeni- mama, oba strica, dve sestri,  bratranec in sestrična. Če so taki kot on se ne čudim !

Rada bi, da bi bilo drugače. Hudo že samo po sebi pride, ne pa da si še sami delamo. Samo takole pa ne bo šlo.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.10.2008 7:50:15   
bskrle
Tole je pa zapleteno.
Zadevo boš morala premisliti, pojdi po nasvet h kakšnemu družinskemu terapevtu.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.10.2008 7:53:13   
tanikaa

Veš kolikokrat sem ga že vprašala. On pravi, da zato ker pač tak je in z njima noče imeti stikov. POročeva sva 11 let, pa dosedaj niti 1x ni sam od sebe pogledal kakšno stvar. Zaradi njega bi lahko zmanjkalo olja v cisetrni, on ne bo pogledal, Cel teden je kapljalo iz gorilca pri centralni peči, pa je hodil mimo kot da ni nič. Še takrat ko je oče poklical serviserja, ni bil niti toliko da bi vsaj stopil dol da bi videl kaj je narobe. Žal tako je, ampak tako neuporabnega in lenega človeka še nisem videla. Edino dela ki ga on opravi pri hiši je košnja travce pered hišo, pa še to je treba zelo lepo prosit. Če rečeš bolj na trdo, ne bo šel.

Oba prideva iz službe istočasno. On na sedežno, ker je utrujen, jaz pa kuhat, pospravljat, gledat nalogo otrokom, delat zunaj....  Vem JAZ sem tisto budalo, samo očitno je čas da 1x za vselej poči ker nismo njegovi sužnji.

Potem se pa še čudi zakaj so čisto vsi v njegovi familiji ločeni- mama, oba strica, dve sestri,  bratranec in sestrična. Če so taki kot on se ne čudim !

Rada bi, da bi bilo drugače. Hudo že samo po sebi pride, ne pa da si še sami delamo. Samo takole pa ne bo šlo.

Kako si se sploh lahko poročila s takim egoistom in lenuhom??? Meni taki ljudje grejo na živce. Moj mož ne bi bil nikoli moj mož, če bi bil samo pikica od tega, kar je tvoj mož. Žal. In če bi že bila v tvoji koži, bi ga izplačala in ga vrgla na cesto. Absolutno in brez najmanjše slabe vesti.

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.10.2008 7:58:55   
Volga

Glej, tudi sama ugotavljaš, da takole ne bo šlo. Ampak 11 je nekako šlo...prav je, da se se enkrat neha. ALi se neha tako, da se spremeni mož ali pa tako, da pokreneš novo življenje brez njega. jaz ne vem no, samo res, takega človeka tudi jaz ne bi mogla dolgo gleda in 11 let je že dolga doba. A o tem sta se že pogovarjala, da tako ne bo šlo dolgo, če ne misli nič delat in če se misli tako grdo obnašati do staršev? Mislim, si mu že kdaj namignila, da je možnost tudi, da ga zapustiš oz., da on odide on tebe? kaj pa je na to rekel?

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.10.2008 8:02:11   
rolipoli
Ne vem kako sem se. Najbrž ko to berete, si mislite da sem ena kura, ki nima v glaci niti za koruzno zrno možganov. da je tako len se mi še sanjalo ni. Zdelo se mi je, da kaj posenega ne zna delčat ker je bil v bloku, pa še mamin sinko je bil, ampak da bo pa tako.
On skoz govori, da on  bi že delal, če mojih staršev ne bi bilo.  Pa kaj ga motijo ?

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.10.2008 8:07:20   
Anonimen
Če ne spoštuje tvojih staršev, tudi tebe ne. Ni treba,da jih ima rad, le spoštovanje naj pokaže. Pa hvaležnost.
To so ljudje, ki jim je vse prinešeno k riti in ne spoštujejo dela drugih. Pri meni bi bil prej zunaj, kot noter.
Pa nisi neumna kura, prej naivna optimistka, ker mislim, da ne bo nikoli bolje.

(odgovor članu rolipoli)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
13.10.2008 8:07:35   
rolipoli
Se opravičujem, šele ko berem kar napišem, vidim da delam take napake v tekstu, da je joj. Upam, da vseeno veste kaj hočem povedat.

Ampak, ko bi vi njega videle kako je on prijazen in uslužen do drugih ! Pa saj to ne moreš verjet. Gre mimo moje mame, jo niti pogleda ne, vidi pa soseda ki je pred hišo, ga pa že od daleč pozdravlja. Kaj je to drugega, kot hudoben človek ? Če mu pa to rečeš, bo pa rekel da sem jaz oziroma moji starši občutljivi !

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.10.2008 8:12:06   
puppa
Kak odnos je pa imel tvoj mož do tvojih staršev pred poroko?

Kako se pa ti razumeš z njegovimi starši? Kako komentira, če rečeš kdaj čez njih?

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.10.2008 8:16:51   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Če ne spoštuje tvojih staršev, tudi tebe ne. Ni treba,da jih ima rad, le spoštovanje naj pokaže. Pa hvaležnost.
To so ljudje, ki jim je vse prinešeno k riti in ne spoštujejo dela drugih. Pri meni bi bil prej zunaj, kot noter.
Pa nisi neumna kura, prej naivna optimistka, ker mislim, da ne bo nikoli bolje.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.10.2008 8:25:13   
oka
Ali so se mu tvoji starši zamerili, pa ti noče povedat, ali pa je eno navadno razvajeno, egoistično in izkoriščevalsko bitje.
Ne vem, midva tudi živiva v zgornjem nadstropju hiše mojih staršev. Stanovanje je v večini naredil sam, odkar ni očeta vsa vzdrževalna dela opravlja on, ker je ostal edini moški pri hiši. Saj mu grejo včasih vsi na živce, pa kje pa je idealno, ampak takega odnosa pa si niti v sanjah ne bi privoščil. Tvoj mož je kot kaže nesposoben normalne komunikacije, to kar mu je bilo podarjeno se mu očitno zdi samoumevno (manjka mu občutek hvaležnosti) in po mojem ima cel kup raznih kompleksov zaradi svoje družine. Kakšno pa je bilo njegovo otroštvo? Saj poznaš tisto: "kar se Janezek nauči, to Janez zna." Glede na to, da so se vsi okoli njega ločevali, je čisto logično, da se ni mogel naučiti nič o pristnih medčloveških odnosih. Le od kje? Take stvari človeka zaznamujejo. Pa vendar je prišel v drugo družino, kjer imate normalne odnose, se znate pogovarjati, znate sobivati. 11 let je dolga doba in v tem času, bi lahko pokapiral kaj je "normalno" komuniciranje in sobivanje. Ne vem, mogče je po 11 letih že malo pozno da bi lahko spremenila njegovo obnašanje in navade in razen temeljitega pogovora in ostrega ultimata mi ne pade nič drugega na pamet. Naredi to, že zaradi tvojih staršev, ki sta vama naredila kar nekaj dobrega, predvsem pa zase.

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.10.2008 8:41:38   
puncica
Jaz bi pa moža vprašala kaj hudiča ga tako moti pri tvojih starših, da naj ti obrazloži, pa da če živijo skupaj a se mu ne zdi vredno da se tako tudi obnašajo in bi kr povedala da tvoje starše tak odnos boli in da bi bilo lahko veliko bolje če bi se on obnašal drugače, no na tak način, se pa čist strinjam s komentarjem tvojega očeta da nista predpražnik zelo grdo je to od tvojega moža, se mi zdi da sta mu tvoja starša zelo zelo v napoto in bi najraje videl da bi jih nekam sterala, uh grdo res.

Je pa res da bi jaz v takem primeru že sama prej ponorela kot tvoj oče, zakaj hudiča bi se mogla samo ti pogovarjat s tvojimi starši, a si ti potem nek posrednik al kaj, mislim men že zdej vre pa nimam nič s temuser posted image

< Sporočilo je popravil puncica -- 13.10.2008 8:43:39 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.10.2008 8:42:37   
rolipoli
Pred poroko je bil kaj pa vem, normalen. Saj se prav veliko niso videvali. Ko je prišel k nam, so spili kakšno kavo, in to je to.

Kar se tiče njegovih stašev je pa takole:
njegova mama je bila ločenka, ki je živela sama z tremi otroci. Očeta je otrokom predstavila kot najhujšega možnega zmaja in jim strogo predpovedala kakršnekoli stike z njim. Tudi če je otrokom poslal kakšna darilo je vse raztrgala in metala v ogenj. Moževe sestre so zelo kmalu odšle od doma. Moj mož pa je ostal pri njej skoraj do svojega 30 leta. Ko je bil v vojski mu je napisala 365 pisem in se s tem še hvalila naokoli, češ klako dobra mama je. Hčerke je nikdar niso zanimale. Še ko sem jaz prvič prišla k njim je o njih govorila samo slabo. Ko je zvedela, da se bova poročila je čisto ponorela češ, da jo bo pustil samo. Potem se je malo umirila, a po poroki se je začelo. Klicala sta se 3x na dan in po pol ure visela na telefonu. Kadar je prišla k nam smo imelo strogo naročeno, da v njeni pristnosti ne smemo piti alkohola, ker ga ona ne prenese ker je bil mož pijanec.  Če jo je kakšna od hčera povabila naj pride k njim na obisk, nikdar ni šla. K mojemu možu vedno. Vse praznike je bila pri nas po cele tedne.

Kakšnih par let po poroki, pa se je vse začelo odkrivati. Čedalje večkat smo dobili telefon da naj on pride ker mama umira (klicali so sosedje). No mama ni umirala, pač pa je bila alkoholna omama tako huda. Nič kolikorat jo je pijano kot čep pripeljal k nama, ali pa je on celo noč sedel pri njej. Če ji je zjutraj ko se je predramila kar rekel kaj je počela, je vse zanikala. Tako se je pač razkrilo, da alkohol na mizi ne biti, ker je ona alkoholik.

V tem času se je začel oglašati tudi njegov oče. Moj mož je vse hitro zblebetal mami, ona pa mu je strogo prepovedala stike z njim. Potem so ga "v roke vzele sestre" in mu povedale, da imajo one že vrsto let stike z očetom in da oče še zdaleč ni tisto kar je govorila mama. Na podlagi tega smo se le srečali z njim, in lahko rečem da je to čisto normalen človek, ki živi z drugo partnerko. Oba sta nas zelo llepo sprejela.
Zvedeli smo tudi drugo plat "resnice", pa tudi to da je vsa leta plačeval za otroke, čeprav tašča trdi da nikoli ni.

V teh 11 letih se je tašča zaradi svoje "razvade" že parjrat pošteno polomila. Vedno sem šla k njej,  ji stanovanje spucala v nulo, vse oprala, skuhala in razdelila v skrinjo. Ko je prišla diomov iz bolnice jo je čakalo vse oprano, zlikano, pospravljeno in  nakuhano za 14 dni. Kakšno sem včasih dobila;: krvavo, pobruhano, stranišče da ne govorim. Pa sem vedno vse spucala.

Če bi to naredili moji starši, moj mož ne bi nikdar pospravil. Lano leto je tašča zopet morala v bolnico, in takrat smo ugotovili, da je popolnoma zaštrikala vse položnice. Cel dan sem se ubadala s tem, da sem ugoovila, da za 3 mesece ni bila plačana niti ena položnica. Na banki je vzela 1500 EUr kredita, za katerega trdi da ga ona ni vzela, čeprav je njen podpis in denar je nakazan na njen račun. In ker je pač to njegova mam, sva se položnice plačalia midva in pokrila ves njen minus na računu. Tega denarja najbž nikoli več ne bova videla.

Zato in zaradi vseh teh njenih izpadov jaz tja ne hodim pogosto, ker vidim kaj dela. Moja starša mu nič nočeta, pa takole ravna z njima. njegova mama nama je požrla že toliko živcev, ona pa je sveta. 

Še danes ko je star 40 let, se ji ne upa povedat da imat stike z očetom. A je to normalno ? Njo bo imel skoraj "v tronu" moje starše bo pa poniževal ali kako ?
Stanovanje, v katerem tašča živi tudi ni moje, pa grem vseeno pomagat, on pa takole ....

(odgovor članu puppa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.10.2008 8:48:26   
tanikaa
Po vsem tem napisanm, da pucaš tašči, ji plačuješ položnice, tvoji starši pa niso vredni niti besede, te še manj razumem. Kako lahko spiš s takim človekom?????

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.10.2008 8:52:50   
kalbo
Jest bi pa prov privošču mojemu tastu enga takega patrona v hiši. Bi se mu zelo kolcalo po meniuser posted image

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.10.2008 8:55:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Jest bi pa prov privošču mojemu tastu enga takega patrona v hiši. Bi se mu zelo kolcalo po meniuser posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
13.10.2008 8:56:15   
rolipoli
Jah saj. Samo takole živet, pa ni luštvo veš. Prav nič !

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.10.2008 8:57:47   
oka
O moj bog, kakšna družina! Nisem psihoterapevt, da bi postavljala diagnoze, ampak tako življenje resnično pusti posledice na človeku. Mama ga je očitno dobesedno "potolkla" s svojimi obsesijami. Logično je, da je okoli sebe postavil nek obrambni zid, da ga tisti, ki so mu blizu ne morejo prizadeti. Praviš, da je do sosedov prijazen. Ja sosed ga ne more prizadeti tako kot npr. ti ali tvoji starši. Čisto lahko, da gre po logiki manj dam, manj se čustveno navežem, manj bom prizadet. Kaj pa če bi ga nekako pripravila do tega, da gresta k zakonskemu svetovalcu? K nekomu, ki je nevtralen. Včish lažje slišimo od nekoga, na katerega nismo čustveno navezani, da nekaj ni prav. Tako kot je, pa ne more več biti. Takega ravnanja si ne zaslužiš ti, ne tvoji starši, prav tako ne moreš ti, ki nisi nič kriva celo večnost prenašati posledice njegove zagrenjenosti.

< Sporočilo je popravil oka -- 13.10.2008 9:00:25 >

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.10.2008 9:02:40   
rolipoli
Ne bo šel. sem mu že rekla.  On pravi, da smo mi čudni in ne on.

Hvala vsem, ki se mi prisluhnili. Ne morem več pisat, ker stalno jokam zraven. Že tako danes nisem šla v službo ker sem skoraj celo noč prejokala in sem kot kakšen zombi. Zjutraj sem se otrokom zlčagala, da sem prehlajena.

Hvala še 1x vsem. Vidim, da le nimam jaz vse narobe in da tudi še kakše misli tako kot jaz. Pa da ne boste mislili, jaz se vam res nisem čisto nič zlagala, vse sem napisala po pravici tako kot je.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.10.2008 9:13:08   
oka
Daj mu ultimat: ali zakonski svetovalec ali kovčki. Če mu je kaj do tebe, bo izbral svetovalca, če pa ne, potem pa naj gre.  Ne moreš pa celo življenje prenašati in jokati tako močno, da drug dan še v službo ne moreš. Zakaj bi pa morala ti živeti z njegovimi kompleksi? Otroci bojo odrasli in odšli, starša tudi ne bosta večno. A si lahko predstavljaš življenje na stara leta s takim človekom, če se ne bo spremenil? Lahko pa ne narediš nič in to vse lepo prenašaš. Ampak vprašaj se, kakšen človek boš postala zaradi tega. A misliš, da tako življenje na tebi ne bo pustilo posledic?

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.10.2008 9:18:39   
Anonimen
jaz sem z možem poročena šele štiri leta, pa sem že v prvem letu opazila da me njegova starša gledata mal postrani, pa sem to povedala možu in se je hitro spremenil, naredil smo en sestanek in jaz sem povedala kaj me muči in oni so povedali kaj jih muči pa še svakinja, je povedala kaj je narobe, potem smo se človeško pogovorili in vse naredili tako da je prav, jaz se z njegovimi starši super razumem včasih še bolje kot z svojimi, vendar nikoli ne veš, narediti moraš kompromis, če te kaj muči se moraš vsedit in pogovorit in potem šele vidiš kaj je narobe, ponavadi ni sploh nič sam misliš da je! men tast in tašča zelo veliko pomagata in jaz njima, če pa ne želita pomoči pa tudi povesta!  mojega sončka zelo rada pomerkata, ravno tako svakinja ga rada mirka! zdaj ko mi je ful slabo ker pričakujem drugega pride tašča k meni in me ona vpraša če mi kaj pomaga, a mi naj gre ona po otroka!
vse bi naredila sam da ne bo kaj narobe!
zato se pa tudi z možem super razumeva in se imava vsak dan raje, naučila sem se da se je treba pogovarjet, in bo!
če tvoj mož ignorira tvoje starše se potem tudi vidva ne razumeta, in se oddaljujeta od drug druzga! skrajni čas je da narediš prvi korak in da zbobnaš svojega moža in starše skupaj pa boš videla slabše ne more biti!
moj mož se tudi super razume z mojimi starši!
kot rečeno vsi imamo napake, kdor jih nima naj prvi vrže kamen!!!user posted image

(odgovor članu rolipoli)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
13.10.2008 9:27:03   
bati

Ja zelo grdo je vse skupi...glede na to da sta v zgornjem  nadstropju pa si dajta fasado samo za vaju in vama ni treba iskat denarja od tvojih staršev...tudi to sem že videla da si nekateri mladi pobarvajo svoj štuk fasade v drugo barvo...pa menita pri sebi okna...

Pa če hočeta jesti oz če tvoj hoče jesti z vrta pa naj si ga sam rihta....bodita zase..
Samo nisi nič napisala kak je tvoj odnos do tašče in tasta?Ali je on tak tudi do svojih staršev?
Da je tvoj oče popenil ga čist štekam, jaz bi tud,,,,pa če bi mela denar bi mu vzela tist kar sm podarila pa ga lepo izplačala in rajš svojmu sinu več dala...Čeprav ne vem ali se tvoj brat lahko odreče dedovanja, enkrat mi je odvetnik rekel da se to ne more.Pa jaz vem da se ga v tvojem primeru ne bi na bratovem mestu...odrekla ničemur sploh če bi se zet tako obnašal do mojih staršev v moji hiši k so jo moji starši naredili...POZABI!!!
Sam verjetno si tudi ti  v podrejenem položaju.

Take stvari so teške...ni lahko.Če bi se vsi skupi strinjal bi blo najbolj da hiso prodate pa greste vsak zase živet da bi mel mer in tvoji starši bi živeli lahko normalno vidva pa tudi bi bila sama in ne bi blo več ne dedka ne babice...vsak za sebe.

Jaz bi ga že zdavnaj vprašala kaj je razlog da se tako grdo obnaša do mojih staršev?Povedala bi mu da me to boli in da naj se potrudi če me ima rad, da naj zame reče tisti DOBER DAN itd....

Teško je svetovati ker se vaše stvari že dolga leta vlečejo to je najbolj uredit in najlaži na začetku....zdaj pa sta že neki denarja vložila pa še starši so na vaju prepisal nek delež...zoprna zadeva...

LP

(odgovor članu rolipoli)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?