rolipoli
|
Pred poroko je bil kaj pa vem, normalen. Saj se prav veliko niso videvali. Ko je prišel k nam, so spili kakšno kavo, in to je to. Kar se tiče njegovih stašev je pa takole: njegova mama je bila ločenka, ki je živela sama z tremi otroci. Očeta je otrokom predstavila kot najhujšega možnega zmaja in jim strogo predpovedala kakršnekoli stike z njim. Tudi če je otrokom poslal kakšna darilo je vse raztrgala in metala v ogenj. Moževe sestre so zelo kmalu odšle od doma. Moj mož pa je ostal pri njej skoraj do svojega 30 leta. Ko je bil v vojski mu je napisala 365 pisem in se s tem še hvalila naokoli, češ klako dobra mama je. Hčerke je nikdar niso zanimale. Še ko sem jaz prvič prišla k njim je o njih govorila samo slabo. Ko je zvedela, da se bova poročila je čisto ponorela češ, da jo bo pustil samo. Potem se je malo umirila, a po poroki se je začelo. Klicala sta se 3x na dan in po pol ure visela na telefonu. Kadar je prišla k nam smo imelo strogo naročeno, da v njeni pristnosti ne smemo piti alkohola, ker ga ona ne prenese ker je bil mož pijanec. Če jo je kakšna od hčera povabila naj pride k njim na obisk, nikdar ni šla. K mojemu možu vedno. Vse praznike je bila pri nas po cele tedne. Kakšnih par let po poroki, pa se je vse začelo odkrivati. Čedalje večkat smo dobili telefon da naj on pride ker mama umira (klicali so sosedje). No mama ni umirala, pač pa je bila alkoholna omama tako huda. Nič kolikorat jo je pijano kot čep pripeljal k nama, ali pa je on celo noč sedel pri njej. Če ji je zjutraj ko se je predramila kar rekel kaj je počela, je vse zanikala. Tako se je pač razkrilo, da alkohol na mizi ne biti, ker je ona alkoholik. V tem času se je začel oglašati tudi njegov oče. Moj mož je vse hitro zblebetal mami, ona pa mu je strogo prepovedala stike z njim. Potem so ga "v roke vzele sestre" in mu povedale, da imajo one že vrsto let stike z očetom in da oče še zdaleč ni tisto kar je govorila mama. Na podlagi tega smo se le srečali z njim, in lahko rečem da je to čisto normalen človek, ki živi z drugo partnerko. Oba sta nas zelo llepo sprejela. Zvedeli smo tudi drugo plat "resnice", pa tudi to da je vsa leta plačeval za otroke, čeprav tašča trdi da nikoli ni. V teh 11 letih se je tašča zaradi svoje "razvade" že parjrat pošteno polomila. Vedno sem šla k njej, ji stanovanje spucala v nulo, vse oprala, skuhala in razdelila v skrinjo. Ko je prišla diomov iz bolnice jo je čakalo vse oprano, zlikano, pospravljeno in nakuhano za 14 dni. Kakšno sem včasih dobila;: krvavo, pobruhano, stranišče da ne govorim. Pa sem vedno vse spucala. Če bi to naredili moji starši, moj mož ne bi nikdar pospravil. Lano leto je tašča zopet morala v bolnico, in takrat smo ugotovili, da je popolnoma zaštrikala vse položnice. Cel dan sem se ubadala s tem, da sem ugoovila, da za 3 mesece ni bila plačana niti ena položnica. Na banki je vzela 1500 EUr kredita, za katerega trdi da ga ona ni vzela, čeprav je njen podpis in denar je nakazan na njen račun. In ker je pač to njegova mam, sva se položnice plačalia midva in pokrila ves njen minus na računu. Tega denarja najbž nikoli več ne bova videla. Zato in zaradi vseh teh njenih izpadov jaz tja ne hodim pogosto, ker vidim kaj dela. Moja starša mu nič nočeta, pa takole ravna z njima. njegova mama nama je požrla že toliko živcev, ona pa je sveta. Še danes ko je star 40 let, se ji ne upa povedat da imat stike z očetom. A je to normalno ? Njo bo imel skoraj "v tronu" moje starše bo pa poniževal ali kako ? Stanovanje, v katerem tašča živi tudi ni moje, pa grem vseeno pomagat, on pa takole ....
|