5ra_28
|
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA Prosim malo pomoči!!!!!! z vlogami nisem čisto na jasnem Pri PRILOGI S-1: Me zanima kako obkrožimo tam pri Seznanjem sem, da bo mati/oče/druga oseba izrabila porodniški dopust očetovski dopust ...... Ta obrazec je za izpolnit za delodajalaca, tako da ali jim javiš, kaj vse boš koristila, ali pa jim kar ti obkrožiš. Jaz sem jim kar obkrožila porodniški dopust in dopust za nego in varstvo. Tam ko pa piše ''od...'' pa sem jim vpisala datum začetka porodniške, da vejo, zraven pa sem jim priložila kopijo potrdila o PDP, da si lahko sami izračunajo da sem napisala pravi datum. Gor pa je napisano vse, ker je ena in ista pola za mamice in očke. kako to izpolnim, kako ve obkrožate? Porodniški dopuat bom izrabila jaz, očetovski dopust bo izrabil mož, dopust za nego in varstvo spet jaz Torej na tej poli, ki gre k tvojemu delodajalcu, izpolniš sam za sebe. Oče bo očetovskega obkrožil na svojem listu. OBRAZEC S1/1 Tam pri UVELJAVLJANJU PRAVICE ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA IN NADOMESTILA, kdo to izpolni, in NAČIN IZRABE kdo to izpolni? Ti izpolniš .Zgoraj tvoji podatki in TRR ne pozabi, če se odločiš za denar! Izpolni le oče, če ti ne boš. V glavnem, ne moreta oba dat vloge za pomoč. Škoda, a ne??!! Če že imaš otroke, ki jih uveljavljaš, spodaj napišeš podatke. Na naslednji strani imaš, če hočeš porodniško podaljšat, torej to pustiš prazno. Spodaj pa imaš na izbiro, kako bo izkoristila porodniški dopust. Jaz imam normalno. Polna odsotnost, 40 ur /tedensko in v celoti. Lahko pa delno ti, delno oče, ali pa 20ur/teden, če si recimo tako zaposlena. Spodaj datum in podpis in finito! Malo mi prosim pomagajte. Aja še nekaj kdaj dobiš nakazan denar po oddaji vloge? A ni bilo neko pravilo da so denar dajali samo na začetku meseca če si zamudil si čakal še en mesec Če oddaš vlogo v prvih par delovnih dni na začetku meseca, recimo do 3. (sam ne vem kak je točno in odvisno kdaj pride vikend), dobiš nakazano še isti mesec 15. Tako je mislim da zverinica dobila podatek ta mesec (mislim, da ona, nisem sigurna). Pa še to je nenapisano pravilo. Za vse ostale vloge, dobiš denar 15. v naslednjem mesecu. Za zavitke pa BAJE v roku 14-dni. Tako pa piše v priročnikih, kako pa je uradno, pa ne vem.