|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
11.10.2008 16:13:51   
Nincica1
Še dobro, da nisem edina, ki imam enake probleme ponočiuser posted image Tudi mene namreč zelo boli bok, ko ležim na njem in zdaj me je začela še hrbtenica, tako da imam poleg blazine za ležanje na boku sedaj še blazine pod hrbtom in sem že čisto dvignjena,...pa nič ni bolje. No, da o krčih v nogah ne govorim, ki so se mi ponovno začeli pojavljati, kljub 3 Magnesolom na dan in potem ne samo, da hodim kot zombi ampak dobesedno racam takouser posted image Beba se pa premika kot ne vem kaj in lahko bi štela ne 10 gibov na dan ampak, če jih je vsaj toliko pri miruuser posted image

No zdaj pa po obilnem kosilu na en sprehod,
lep vikend 

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4626
11.10.2008 16:22:55   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: nadya
He he Blackcoffee mava kar se nočnega življenja tiče čist iste probleme.
.....

ja. za znoret. le da moji sosedje tle v soseščini spijo kot ubiti in se jim nič ne dogaja.. ostane mi le to, da bi preštevala zvezde na nebu, do česar pa mi ni, kr pol bi morala ven.
kar pa se tiče ležanja na boku pa si jaz podlagam pod trebuh povšter, da imam podpolcanega in moram rečt, da se ta metoda kar obnese - toplo priporočam! user posted image
le za učinkovito spanje bo treba kaj pogruntat. ko se mi je nespečnost le tu in tam pojavila, sem krivila Luno - zdaj se na njo ne morem več izgovarjat. vzrok tiči očitno drugje. user posted image

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4627
11.10.2008 16:28:28   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: Nincica1
Beba se pa premika kot ne vem kaj in lahko bi štela ne 10 gibov na dan ampak, če jih je vsaj toliko pri miruuser posted image

user posted image ja pri meni je isto.
s tem, da se trenutno ubadam še s hemoroidsko nadlogo. ti so se ponovno pojavili - pa sem že mislila, da sem se jih odkrižala. prav tečna sem zaradi tega! user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 11.10.2008 16:29:27 >

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4628
11.10.2008 16:57:33   
5ra_28
Joj, punce, danes pa je očitno dan problemov??!!!user posted image

Torej se ne bi smela javit danes tukaj gor, da se jih ne nalezemuser posted image . (nok nok na les). Spim kot ubita, zgaga je spet izginila, wc pa je obiskan le čez dan.
Danes sem sonček in sprehod že izkoristila, tako da zdaj popoldan mal počivam, pa likam še moram.

Pogovarjale ste se o različnih terminih PDP. Moj ostaja isti, kar po zadnji M, čeprav mi po rasti pride PDP za kak teden kasneje. Tudi na NS je bil PDP kak teden kasneje. Sam mi G ni nikoli spremnijala PDP, zdaj pa potrdilo že itak imam. Zato tudi jaz računam, da bo sigurno kak teden kasneje, če ne več. Razen če bi res prišlo do CR, če se malček res ne misli obrnit. Upam, da se bo!!!!
Blackcoffee, zadnjič si omenila, da boš v drugi polovici novembra začela aktivno pripravljat stvari za bebico. Kaj pa če te prehiti, glede na to, da so ti PDP zdaj napovedali za konec novembra??!! No, saj torbe še jaz tudi ne mislim že zdaj spakirat, sam nekaj stvari, kot so posteljca in cotke pa že hočem imet pripravljeno. Sploh pa, ker nas res presenečajo primeri, ko gre kaj narobe  in si iz danes na jutri prisiljen res nonstop počivat.

Jaz grem ta prihajajoči teden v akcijo za posteljico. Sploh ne vem, če so vsepovsod vse na zalogi ali jo je treba čakat in kako dolgo??!!  

Nič, lepo bodite...

Končno smo trije:)

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 4629
11.10.2008 17:16:04   
blackcoffee
5ra_28 ja ja... hvala na opominu.  user posted image   sicer pa itak že redno poslušam in dobivam 'porcije' od zverine user posted image
dobro... bom naslednji teden šla v akcijo.  posteljo bom imela kar svojo, kot sem že omenila, le preštrihat jo moram.
prejšnji teden so v dipotu kao imeli akcijo otroških posteljic in zamislite tole!: še isti dan popoldne ob 16h ni bilo niti ene postlice več. vse so razprodali!! tja sem se napotila, ker me je zanimalo kako dejansko izgledajo - sodeč na ceno. pa sem pol kupila eno odejo za tamalega. tako da odejo že imam user posted image , kamor ga povijem, če slučajno kane prilezti predčasno ven user posted image - ampak nisva tako zmenjena.  user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4630
11.10.2008 17:18:08   
blackcoffee
aja... tiste, ki boste imele postlice za svoje male štruce, kje boste kupile vzmetnico? kje se splača in kje so poceni? 

Neposredna povezava do sporočila: 4631
11.10.2008 18:48:52   
zverinca
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

5ra_28 ja ja... hvala na opominu.  user posted image   sicer pa itak že redno poslušam in dobivam 'porcije' od zverine user posted image

ja luba duša, če ne bo revež tvoj mogel vse uštimat ko boš ti tiste tri dni v porodnišniciuser posted image user posted image user posted image
eh sej sva na istem.. no sam da jaz ta teden končno dobim omarico (predalnik) iz ikee in lahko cunje tavečje preselim ven iz previjalne, pol pa začnem prat cunje. Ostalo itak že imamo od prve (vozek, postelja, posteljina, deke...). Pa še v muellerja bom en dan šla zapravit in nabavit vse kar rabim od kozmetike, tako da ko štartam bo vse v enem tednu pripravljeno.

Jaz pa ful dobro spim, edino kolki me zjutraj bolijo če nimam povštra med nogami ponoči, pa če zvečer pijem predno grem spat grem 1x na wc, če ne pa sploh ne... tko da: pozdravte zvezde od meneuser posted image

smo pa izkoristili dan, mala je zdele v banji, ko pa omaga si pa privoščim pol ure v kopalnici tudi jaz, pol pa knjiga, TV je itak okupiran - nogomet...

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

Neposredna povezava do sporočila: 4632
11.10.2008 19:00:23   
zverinca

aja... tiste, ki boste imele postlice za svoje male štruce, kje boste kupile vzmetnico? kje se splača in kje so poceni? 

če nameravaš imeti posteljico vsaj do drugega leta (120cm dolgo) kupi kvaliteten jogi, tu se ti za otrokovo dobro ne splača šparat...

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

Neposredna povezava do sporočila: 4633
11.10.2008 19:27:35   
5ra_28

pa sem pol kupila eno odejo za tamalega. tako da odejo že imam user posted image , kamor ga povijem, če slučajno kane prilezti predčasno ven user posted image - ampak nisva tako zmenjena.  user posted image

A že????user posted image  Si pa še mene prehitela. Daj ne hiti, no...user posted image user posted image user posted image

Končno smo trije:)

Neposredna povezava do sporočila: 4634
11.10.2008 19:30:48   
CIPRESA
Jaz pa spim tako kot mi paše, sploh se ne obremenjujem na katerem boku sem. Magnesol pijem vsak dan ker drugače so krči v nogah neznosniuser posted image user posted image , pa noge so mi začele zatekat kar očitno. No zdržim še dober mesec in pol potem bomo pol lažjeuser posted image

Zdaj pa grem dat noge v luftuser posted image da mi do zjutraj malo oplahnejouser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4635
11.10.2008 19:36:24   
CIPRESA
Aja še to meni moja G nikoli ne reče koliko naj bi bil moj otroček težak, vedno mi reče le da je vse O.K.
In v materinski knjižici mi  pri 30 5/7t piše tisto S/M = 28/29. Takrat nisem opazila tega in nisem nič vprašala, kaj to pomeni? Kaj merijo z tem S/M? je to obseg glavice? Ali kaj je to? Ker meni je rekla G da  isto kot pri Žigu glavica ni okrogla ampak podolgovata in zato obseg kaže na manjši plod kot je v resnici. Zdaj samo upam da je to to in da ni moj otroček premajhen ali prelahek?

Je pa Žiga  pri rojstvu imel  3100g , tako da ni ravno nevem kako veliko ampak še vedno v mejah normale.

Malo me podučite prosim o tem, tiste ki o tem več vesteuser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4636
11.10.2008 20:25:12   
pike
ojla punce,

tudi jaz sem par dni slabo spala, včeraj pa sem končno dobro prespala noč, brez otrdevanja trebuha in neštetih obiskov wc-ja.

Blackcoffee: jaz sem posteljico, ki je od Lipa, kupila v podjetju Recinko d.o.o., zraven pa sem kupila jogi (120x60) ki je čisto o.k. pa še po ugodni ceni - 28 Eur. Mogoče bom kaj poslikala, si včeraj nisem mogla kaj, da ne bi posteljine sprobala in sem jo že gor dala. Malo pred rokom pa bom itak vse oprala.

O.k. to je vse za danes. Lep večer in nočko

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4637
11.10.2008 20:35:34   
julika
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

Aja še to meni moja G nikoli ne reče koliko naj bi bil moj otroček težak, vedno mi reče le da je vse O.K.

ja, CIPRESA , pri tem pa nisi edina.men moja G tud noče povedat kolk je težek.se mi vedno samo nasmeji in reče, da je tak ko mora bituser posted image .

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4638
12.10.2008 8:33:29   
CIPRESA
Prosim malo pomoči!!!!!! z vlogami nisem čisto na jasnem

Pri PRILOGI S-1:  Me zanima kako obkrožimo tam pri

Seznanjem sem, da bo mati/oče/druga oseba izrabila
porodniški dopust
očetovski dopust
......

kako to izpolnim, kako ve obkrožate? Porodniški dopuat bom izrabila jaz, očetovski dopust bo izrabil mož, dopust za nego in varstvo spet jazuser posted image

OBRAZEC S1/1

Tam pri  UVELJAVLJANJU PRAVICE ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA IN NADOMESTILA, kdo to izpolni, in    NAČIN IZRABE kdo to izpolni?

Malo mi prosim pomagajte.

Aja še nekaj kdaj dobiš nakazan denar po oddaji vloge? A ni bilo neko pravilo da so denar dajali samo na začetku meseca če si zamudil si čakal še en mesecuser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 4639
12.10.2008 8:40:34   
caillou
Pozdravljam vse nosečke, posebej pa Cipreskouser posted image !!!

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4640
12.10.2008 9:00:05   
CIPRESA
Ooooo D. pozdravljenauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tebe pa že tolk dolg časa nisem slišalauser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 4641
12.10.2008 9:05:22   
tejci01
Dobro jutro!

Kako lepo se je zbuditi, če je zunaj sonček. Se mi zdi, kot da te napolni z energijo.

Glede spanja, ne mi govort, jaz spim tudi na boku, in vsakič ko se obrnem se prebudim, ker me začne vse bolet, pa še po desni nogi imam take čudne občutke (kot neko mravljinčenje). Tako da kar slabo spim, čeprav zjutraj in čez dan se ne počutim utrujeno. Lahko se telo pripravlja na nočna vstajanja. user posted image

Blackcoffee midva sva kupila vzmetnico v BC in sva za njo odštela 70 eur (srednja vrednost). Sva pa kupila tisto,ki je višja in ti ne priporočam da kupiš tisto,ki je zelo nizka, še posebno če imaš posteljico ki se ne da premikati vzmetnice gor in dol.
V BC so imeli akcijo in je bla vzmetnica nekje 30 eur, samo raje odštej kak evrček več.
Najin otročiček bo imel to posteljico kar nekaj časa, vsaj dokler ne dobi sestrice ali bratca.user posted image

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 4642
12.10.2008 9:06:43   
ninica04
Dobro jutro vsem!

Po celem tednu se vam javljam: namreč preživela sem enega najhujših tednov v nosečnosti. Zagrabila me je taka viroza da sem mislila da me bo kap: nos, grlo, vročina, pljuča... ni da ni. Prav ležala sem do srede. V četrtek  ko sem komaj prišla k sebi je pa mala dobila tako vnetje dlesni, da smo jo morali 2 x na dan vozit k zobozdravniku da so ji mazali z nekim mazilom... Kr neki. Včeraj sma z mojim generalno čistila, tako da sem zvečer padla v posteljo.
Evo danes pa mam končno čas.

Zdej pa šibam hiter prebrat kaj se je dogajalo, pa še potem malo pokomentiram...

lp

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4643
12.10.2008 9:12:46   
caillou
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

Ooooo D. pozdravljenauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tebe pa že tolk dolg časa nisem slišalauser posted image

Tudi jaz tebe. Ko sem se sedaj parkrat peljala mimo K., sem se spomnila nate. Buhnedej si številke gsm-ja izmenjat kdajuser posted image . No, samo da tvoja pik(ic)a lepo raste. Takle me pa res razveseli.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4644
12.10.2008 9:48:40   
ninica04
Sanja in Mateja - sem prebrala vajina posta - držita se in počivajata. Enako velja tudi za ostale bogice.

Spanje - vsak dan drugače user posted image user posted image kako noč super brez vstajanja, drugič 5 x.

obračanje
- moja bebika se še kar lepo obrača. Enkrat jo čutim čisto zgoraj, drugič nabija v mehur 100 na uro. Kar se sprehodov tiče pa tako dol tišči da je katastrofa. Tako da več kot pol urni sprehodi čisto odpadejo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4645
12.10.2008 10:55:56   
nadya
Jutro!

Pri nas ni nič sončka, je mgla da bi jo rezal...

Cipresa: S/M =28/29, to pomeni, da tvoj trebušček meri od sramne kosti do vrha maternice 28 oz.29cm. Kolikor tednov si noseča, toliko naj bi merila maternica (28tednov=28cm). Centimeter gor ali dol. Zdravniki s tem kontrolirajo, če otroček raste.

Jaz sem spet tok slabo spala....Nobena pozicija mi ne paše.

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 4646
12.10.2008 11:34:14   
blackcoffee
zverini, pike, tejci01, hvala za informacije glede vzmetnice. ja, zverina, imaš prav - če bo deček spal v postli tja do 3 ali 5 leta, je smiselno kupit kakovostnejšega. sem gledala enega polnjenega s kavčukom. upam, da ne bo pretrd.
petra_28 ti se kar delaj norca! da ne boš pol na pomoč klicala, pa ti bom morala svojo odejo posodit, kamor bova povili tamalega. user posted image user posted image

cipresa - v materinski knjižici imaš na strani 11, kjer je graf tudi obrazloženo kaj pomenijo kratice. user posted image
in meni na vsakem UZ izvidu piše koliko dete tehta.  (poglej če imaš na izvidu oznako FW hadlock1 zraven nje je navadno izpisana teža otročička).
tak. zunaj sije sonce, jaz reva pa ne morem na sprehod.
ta moja rita spet nagaja. user posted image popizdilabom!!

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4647
12.10.2008 11:37:16   
pike
dober dan,

no tudi za mano je težka noč, saj sem ponovno zelo malo spala, trebuh pa mi tako otrdeva danes, da komaj hodim.

Sramna kost ali kako se že reče tej kosti, čisto spodaj, me zjutraj tudi kar fajn boli. Pa bom že prestala, malo še pa bo december tukaj.

Današnjo nedeljo bom preživela malo veni na sončku vendar več ali manj v sedečem in ležečem položaju.

Lep sončen dan vsem.

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4648
12.10.2008 12:58:17   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: nadya

Jutro!

Pri nas ni nič sončka, je mgla da bi jo rezal...

Cipresa: S/M =28/29, to pomeni, da tvoj trebušček meri od sramne kosti do vrha maternice 28 oz.29cm. Kolikor tednov si noseča, toliko naj bi merila maternica (28tednov=28cm). Centimeter gor ali dol. Zdravniki s tem kontrolirajo, če otroček raste.

Jaz sem spet tok slabo spala....Nobena pozicija mi ne paše.

O hvala nadya, upamda je vse vredukljub temu da nimam tolk velikega obsega kolikor je tednovuser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4649
12.10.2008 13:50:35   
Lyla
Živjo!

Jst pa začuda ne vstajam za wc ampak me naš nagajivček zbudi enkrat na noč, ker hoče čaja, čene bi spala celo noč. V prvo pa se spolnim da sem morala na wc točno na tri ure (me je samo zbujalo).

Pr nas je tak lep sonček ma kaj ko ne morem na sprehod in moram ležat.
Uživajte tiste, ki to upate!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?