mama06
|
IZVIRNO SPOROČILO: janja vanili - za tisto tvojo kolegico. Jaz bi šla pa takoj živet ven iz Ljubljane (samo počakam, da otroka končata OŠ - al pa tud to ne!). Glede učenja pa - jaz našega ne silim v nič, če pokaže interes, da bi npr. reševal kake naloge, mu ustrežem. Da pa bi ga načrtno šla učit ali abecedo ali poštevanko, pa ne. Punce, jaz sem zdele čist pod vplivom zdravstva in vam povem tako - po statistiki sodeč 60% ljudi v SLO kaže znake izgorevanja (najbolj žalostno je, da so med njimi tudi že osnovnošolci...). Tempo življenja je prehiter, preveč je stresnih situacij in obremenitev, tako da se jaz ravnam po načelu - pustimo otroku vsaj otroštvo. Saj to je samo 5 let. Naj vsaj zdaj uživajo! Pa žal ni tako...so starši, ki so preveč ambiciozni in pričakujejo od svojih otrok vse naj naj...tiste, ki delate v šolstvu, bi to morale vedeti in opaziti, da so nekateri otroci resnično že v OŠ pod stresom. Potem pa še šola naredi svoje. Pa brez zamere vanili in majoli (to ni naperjeno proti vama) Bravo! Se popolnoma strinjam s teboj!!!!! IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae Imam namreč vprašanje: kaj naredite s tamalimi, ko se ostali del družine masti s torticami? Mi smo šli včeraj po kostanj in je bilo res luštno, lepo, Anže je bil priden in je res veliko prehodil, pobiral kostanj, Borči je v vozičku noro užival, klepetal ... skratka idiličen družinski izlet. Ker smo bili na Orlah in je Leclerc le streljaj oddaljen, smo skočili še po tortice. In je časovno ravno tako naneslo, da smo se do doma primajali v času večerje, zato smo ven povlekli ulov (ne kostanja , ampak tortic) in začeli večerjat. Itak da je Boru takoj jasno, da imamo nekja slastnega in ni bilo šans, da bi mlel svoj zdravi kruhek z zdravim mlečnim namazom , ampak je imel oči le za našo malco. In jo je pač dobil, ker smo solidarna družinica. Ni mi treba poudarjat, da je bil pol ves naspidiran, tolk je divjal, da je imel čist potne laske . Ni sicer dobil veliko, da ga ne bi bubal buši, ampak se mi vseeno zdi, da je premajhen za take požrtije, ki pa se jim ob Anžetu žal ne moremo izognit ... sem zafilozofirala, a . A je katera že imela tko situacijo? A date dobrote tud najmlajšemu ali vztrajate pri bolj zdravi, njemu primerni hrani? Jaz dam našemu zvečer tudi bobi palčke, ribice - pri obeh pazim, da kupim manj slane in potem še z roko trgam sol dol - pa tudi polnjene roladice oblite s čokolado. Naš itak ne gre pred deveto spat, tako da ni razlike VANILI - ja oprosti, da smo pozabili nate. Iz srca vse najboljše! Neo - iskrene čestitke Pandica lepa torta. Koliko pa je stala?
|