jana84
|
Končno lep pozdrav! Mi sploh ne znese preiti na računalnik. Danes sva ga po celem tednu sploh prižgala! Naj vam sporočim, da se imamo vsi trije zelo lepo, naš Jakob je zdrav in tudi zelo priden, ga moram prav pohvaliti! Sicer smo se ponoči kar nekaj časa lovili kako in kaj, vendar sedaj mislim, da je kar nekako steklo...Samo ne hvali dneva pred nočjo! Porod je bil meni se zdi normalen. V porodni sobi smo bili 5 ur, vendar je vse teklo tako kot mora. Rodila sem z umetnimi popadki na podlago svojih rednih na 5 minut že celo noč prej. V četrtek ponoči so mi popadki prešli na 5minut in smo se odpravili v porodnišnico. Tam so me sprejeli, pregledali, odprta sem bila za 1 prst. Nato so moža poslali domov mene pa v sobo...Celo noč sem imela popadke na približno 5 minut. Zjutraj poviziti so me spet pregledali in zdravnica je rekla, da če želim, da lahko danes rodim z dodanimi umetnimi popadki...In tako smo se tudi odločili, saj še ena dodatna neprespana noč bi me popolnoma izčrpala. No, okrog 9h sem šla na klistir in britje ter CTG, potem pa v porodno sobo, tako da sem bila okrog 10h že na porodni mizi, potem je prišel še moj mož in začeli smo predihavati popadke, ki so se začeli krepiti. V začetku sem skoraj po vsakem popadku bruhala, tako da me je malce zdelalo, vendar sem se potem očitno navadila. Večino popadkov sem predihala na levem ali desnem boku, proti koncu pa na žogi. Kot sem vam že sporočila smo ob 14.44 rodili zdravega fantiča Jakoba. Samo pritiskanje je bilo res olajšanje, saj proti koncu skoraj nisem več mogla predihati popadka v celoti. Zaradi malce dlajšega rojevanja nisem bila nič rezana in šivana, le en šiv so mi naredili, ker je imel naš Jakob rokico ob glavici in me je "opraskal". V porodni sobi mi je res v veliko pomoč bil moj mož, brez katerega ne vem kako bi šlo, saj me je stalno spodbujal in opominjal kako naj diham in naj med popadki čimveč počivam, da ne iztrošim moči... Še eni osebi sem lahko zelooo hvaležna, da imam na porod res lepo spomin in to je babica MILICA, ki je bila res prijazna in mi že pred klistiranjem vse lepo razložila kako bo potekal celoten postopek, v porodni sobi smo se veliko pogovarjale in smejale...Pa še to me je spravilo k močem, ko bi je rekla, da mi ne verjame, da je to moj prvi porod, ker mi gre tako fajn rojevanje in vse skupaj... Tako, sedaj pa moram iti malo pogledati kaj pravita moja dva moška...Moja dva srčka... ČESTITAM VSEM KI SO RODILE IN ŽELIM ČIMVEČ LEPIH TRENUTKOV Z OTROČIČKI.... lp JANA_K
< Sporočilo je popravil jana_k -- 11.10.2008 19:16:51 >
|