|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 2.del
9.10.2008 13:27:34   
aurora28
Barbaw mi je zelo hudo za tvojega kolega user posted image user posted image . Nimam besed user posted image

Anitka, Jana in še katera, ki ji bo tole prav prišlo o GH:

- od 6. do 7. meseca naj otrok je samo zelenjavo in sadje
- od 6. meseca dalje začnete počasi vnašati tudi gluten v sledeh; kar pomeni, da enkrat dnevno primešate npr. 1 plasmo keks v sadno kašico ali svoje mleko.
- od 7. meseca dalje naj ima otrok 1. zelenjavni in 1. sadni obrok, ostalo je še vedno dojenje
- od 8. meseca dalje začnete uvajati meso, najprej pusto belo (puran, piščanec, teletina, mlada govedina, ovčetina). Svinjsko meso začne otrok uživati po dopolnjenem 1. letu.
- od 8. meseca lahko začnete uvajati tudi ribe na jedilnik otroka (po novih ugotovitvah, ni več potrebno čakati na otrokovo 1. leto)
- od 8. meseca dalje uvajate mesno zelenjavno juho, 3 x tedensko 1/4 trdo kuhanega rumenjaka, kuhan riž, koruza, krompir, ovseni kosmiči (ne pšenične moke). Dovoljena je uporaba sončničnega, repičnega, olivnega ali koruznega olja.
- od 8. meseca dalje naj bi imel otrok 3 dnevne obroke GH (zajtrk, kosilo in večerjo, ostalo je dojenje)
- od 9. meseca dalje ima otrok 5 - 6 obrokov GH in v prehrano se dodajajo polnomastni navadni jogurt, skuta, sir. Polnomastno kravje mleko lahko otrok uživa po dopolnjenem 1. letu starosti.
- v prvem letu otrokove starosti se ne daje orehov, arašidov, lešnikov, mandljev, medu in jajčnega beljaka, morskih sadežev in industrijsko pripravljene hrane!!!

Upam, da vam bo koristilo. user posted image

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 4051
9.10.2008 13:41:11   
Anitka
Hvala Aurorauser posted image user posted image

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4052
9.10.2008 13:41:51   
hijenca
Aurora samo kako so si različne patronažne. Meni je rekla, da mu počasi lahko dam že kuhanega meseka, Meni je rekla da že po 6 mesecu lahko začnem z 1/4 rumenjaka, kravje mleko po 8 mescu, zdaj pa sem zopet tam, ko nimam pojma, kaj mu lahko dam.

Porka do torka, kak sem huda na te iz "stroke" ko še sami ne vedo, kaj lahko in kaj ne. Kaj niso iz iste stroke ali kaj. Lahko bi vsi dajali iste napotke. user posted image  sem huda.

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4053
9.10.2008 13:48:49   
katy82
Aurora hvala za tole pojasnilo,mi bo ful prav prišlo
Hijenca ta vaša patronažna ma pa tud ene par hudih for,nimaš kej tko ma vsak svoje mnenje,je pa treba po logiki in zdravi pameti po moje

Sem pa glih hotla vprašat če že katera daje piškotke in na kak način in katere?Jst v flaško jih ne bi dajala k ji moram že tko gostiti z rižkom pa bo pol bolj kt ena gosta kaša

A katera daje že kak sokec za spit in če a ga redčite z vodo?Mam od hippa pa ne vem kaj naj z njimi?

Kaj pa čajček bo katera dajala sadni al samo zeliščnega?

< Sporočilo je popravil katy82 -- 9.10.2008 13:49:07 >

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 4054
9.10.2008 13:51:39   
hijenca
katy jaz sem dala Vidku sokec, razredčen z vodo. Ampak ta sokec, ki je nastal, ko sem v njem kuhala jabolko. Hipp-ovega še nisem dala. Razen korenčkovega, pa to eno žličko. Čisto na začetku uvajanja. Drugače sem ta sokec zmešala k jabolku. 

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4055
9.10.2008 14:25:23   
Estrella*
IZVIRNO SPOROČILO: katy82

Aurora hvala za tole pojasnilo,mi bo ful prav prišlo
Hijenca ta vaša patronažna ma pa tud ene par hudih for,nimaš kej tko ma vsak svoje mnenje,je pa treba po logiki in zdravi pameti po moje

Sem pa glih hotla vprašat če že katera daje piškotke in na kak način in katere?Jst v flaško jih ne bi dajala k ji moram že tko gostiti z rižkom pa bo pol bolj kt ena gosta kaša

A katera daje že kak sokec za spit in če a ga redčite z vodo?Mam od hippa pa ne vem kaj naj z njimi?

Kaj pa čajček bo katera dajala sadni al samo zeliščnega?

Katy, jaz dam mali ko je banano včasih še piškot/brezglutenski/+mleko, ki jih peče en znanec. Ukvarja se s peko neglutenskih stvari za bolnike s celiakijo.

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4056
9.10.2008 15:26:40   
tana7
vse, ki ste komentirale naše dogajanje z Brino (Anitka, barbaw, katy,...ne spomnim se vseh, ker zelo na hitro beremuser posted image ), hvala!!!

evo, danes spet ni jedla od 10.50, pa je sedaj že 15.11, pa bogve kdaj bo jedla - sedaj je že skoraj 4,5 ure - in še čakam
parkrat sem ji ponudila, pa takoj rata živčna in se stran obrača, zato sem se začela trudit uspavat jo, če bo mogoče potem kaj pojedla, takoj ko se zbudi
no, malo prej je zaspala, sedaj čakam, da se zbudi in močno upam, da bo jedla
saj če bi bilo kdaj pa kdaj tako, se ne bi sekirala, ampak je že redno tako, sploh več ne je, če ni direkt iz spanja - le po kopanju zvečer začne jesti tik preden trdno zaspi - je torej le še z zaprtimi očmi (mogoče me pa ne mara gledat user posted image - se moram malo zabavat v tej nesreči)
pa bi kdo rekel, da pač očitno ni lačna in da jo preveč silim - če je to res, imamo enega zelo specialnega otroka, ki papca na 4 do 5 ur in nikoli prej - v to pa ne verjamem
ker mleka imam ta teden glih za glih in nikakor ne more biti sita toliko časa - enostavno ne verjamem

je bila pa zato današnja noč malo boljša - spet je jedal samo enkrat - nekaj čez 3.00 in potem ob 7.00 zjutraj
in zanimivo je to (kar se je že parkrat ponovilo), da je ravno včeraj zvečer precej malo pojedla pred spanjem
mislim, da je ravno včeraj ena nekaj podobnega napisala tukaj na forumu - zato tudi jaz ne bi rekla, da je pogosto zbujanje ponoči povezano z lakoto

anitka, nič ti ne zavidam - res nimaš sreče
kako je s frizerjem??
jaz sem končno šla v ponedeljek - jo je moj popazil
na srečo imam frizerja čisto blizu, 5 minut peš, in na srečo me zna postriči tako kot ji rečem in to precej ceneje kot frizerji, kamor sem hodila pred porodom (Mič)
me je bilo pa strah, da ne bom mogla tja ob uri, ko sem bila naročena, če Brina ne bo prej jedla (nimam nič zaloge v hladilniku) - pa se je na srečo ok izteklo

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4057
9.10.2008 15:29:39   
katy82
Špelina vidm da je tvoj že bolši k te zjezi,kar naj gre v službo komu drugmu tečnart,ti maš dost vsega doma,drgač pa valjar v rokeuser posted image

Estrella a se je Alji kej popravla prebava zdej k je GH,naša kaka po 3x na dan pa se ne matra več tko,kolk je bla prej boga je zdej luksuzuser posted image .Je ponavadi kakala skor vsak dan sam je bil kakec trd pa ful se je matrala.

A ma še kateri vaš mali med ritko rdeče,med ritnicama,saj ne vem kako naj napišem.Pri naši to opažam že par dni sam ji ni nobene panike ker ni vneto sam tam k se ritka skup tišči ma rdeče.

No ko že pišem o ritkah sem se glih na en vic spomnla:
A veste zakaj mamo ritke preklane navzdol in ne vodoravno?Zato ker drugače bi nam ploskale ko bi šli po štengahuser posted image user posted image user posted image

Zdle pa letim na šolo hujšanja pa vam sporočim rezultate,ko uletim domov

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

Neposredna povezava do sporočila: 4058
9.10.2008 15:53:09   
Estrella*

Špelina vidm da je tvoj že bolši k te zjezi,kar naj gre v službo komu drugmu tečnart,ti maš dost vsega doma,drgač pa valjar v rokeuser posted image

Estrella a se je Alji kej popravla prebava zdej k je GH,naša kaka po 3x na dan pa se ne matra več tko,kolk je bla prej boga je zdej luksuzuser posted image .Je ponavadi kakala skor vsak dan sam je bil kakec trd pa ful se je matrala.

A ma še kateri vaš mali med ritko rdeče,med ritnicama,saj ne vem kako naj napišem.Pri naši to opažam že par dni sam ji ni nobene panike ker ni vneto sam tam k se ritka skup tišči ma rdeče.

No ko že pišem o ritkah sem se glih na en vic spomnla:
A veste zakaj mamo ritke preklane navzdol in ne vodoravno?Zato ker drugače bi nam ploskale ko bi šli po štengahuser posted image user posted image user posted image

So me sama ušesa oz. očiuser posted image Le hito poročaj!

Alja je kakala1 -2x dnevno ko sem ji dajala kašice. Sedaj se 3 dni samo doji in spet ni kakala. Sem ji danes dala 1/2 vel. frutka in sedaj čakam, če bo kaj. Ja men se čudno zdi, da po mojem mleku ne kaka, ki naj bi bil lahko prebavljivuser posted image

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4059
9.10.2008 16:06:07   
Anonimen
Dan! Kako smo kej? Mi smo šli pa dons s taščo po kostanj. Smo ga nabrale celo košarouser posted image user posted image user posted image .
Glede GH. A juhco daš pol lahko šele po 8mesecu? Joj, moja tašča zmer teži s to juhco. Da to je pa ja fajn, pa da ji naj dam....Pa sej drugač je ful uredu, sam s to juhco mi pa že najeda. Čist zmer jo omenja,pa ji rečem sej je še cajt, jo bo jedla lohk še cel življenje...ona pa ja mal pa more, za moč. Ni 2x zarečt da ji jo bo kr dala k jo bo merkalauser posted image .
Grem zdej mal nazaj brat, če ne bo že prej moj pršu.

Neposredna povezava do sporočila: 4060
9.10.2008 16:07:22   
Anonimen

No le poročaj

(odgovor članu katy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 4061
9.10.2008 16:12:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Svojeglava

Danes ima Živa 5 mesecev! Vse najboljše - Pika ji je že dala darilo - vsak mesec ji da eno svojo igračo ;)))

Lp,
svojeglava

Vse naj naj Živi za 5 mesecevuser posted image user posted image user posted image .
Kje se pa ti potikaš, da te nč ni tuki gor?

Joj Barbaw groza, tud jest ostanem brez besed. Je bla zadnč tud ena kolegica na pogrebu 10letne punčke,levkemija, žalostno res.

Tana7 user posted image user posted image user posted image , da bo Brina začela papcat.

Ma nč, to bi blo vse na hitr, se mi neki žge v pečici

(odgovor članu Svojeglava)
  Neposredna povezava do sporočila: 4062
9.10.2008 17:01:05   
Estrella*
Ja kaj se je zgodilo z majskim čvekam? Nas že prehitevajo, tako smo lene za pisatuser posted image

No, danes je bil spet čvek v Logatcu, pa sem napopala eno gasilsko:

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4063
9.10.2008 17:12:10   
kasso
od leve Aneja, Valentina, Žan, Anja-Tia, Alja in Varja :)))
čvek je super uspel user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4064
9.10.2008 17:30:19   
Anitka
Oj, oj!

Punce jaz sem tako utrujena in počasi bom postala živčna razvalinauser posted image user posted image . Sem prejle z Galom morala malce zaspati, potem sem se pa zbudila s takim glavobolom, ker se je prebudil kar nenadno in to s takim jokom, da sem ga komaj pomirila.

Barbaw knjigo Otroško spanje si bom verjetno kar naročila. Sem jo že poiskala na intenetu in hvala še enkrat za nasvet.

Hijenca je Videk popapcal krompirček, brokoli in korenček? Kako pa to kuhaš - vse skupaj, posebej, zmiksaš...? Ja tile nasveti patronažnih sester, pediatrov... so si pa res tako zelo različni, da bi človek moral prej doktrorirati preden bi jih razumel.user posted image user posted image

Tana7 k frizerju grem jutri ob 15. uri, s sabo pa bom vzela sestro, ki bo ta čas popazila na našega Gala v bližini salona. Pa držim pestke, da boste težave s hranjenjem kmalu odpravili.

Estrella hvala za slikco majskih korenjakovuser posted image user posted image user posted image user posted image

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 4065
9.10.2008 17:37:50   
kasso
popravljam user posted image

od leve Aneja, Sabina, Žan, Anja-Tia, Alja in Varja :)))

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 4066
9.10.2008 17:59:18   
Anonimen
Barbaw: iskrene sožalje, to je pa res žalostnouser posted image user posted image

(odgovor članu kasso)
  Neposredna povezava do sporočila: 4067
9.10.2008 17:59:52   
Anonimen
Estrella: super fotkauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4068
9.10.2008 18:15:00   
barbaw
Nina  za to punčko pa ne vedo zakaj je urmla. Bo obdukcija povedala kje je šlko narobe. Ponoči iz sobote na nedljo je težko dihala pa so jo peljali v bolnico, iz nedelje na ponedeljek pa je umrla. Je bilo to tako hitro, da ni nobenemu jasno.

Estrella ful dobra slikica. Žan pa je velik korenjak. Pravi težkokategornik. user posted image
Kakanje pa se pri nas še zmeraj ni uredilo. user posted image  Tudi če ji dam jabolčni sok ni nič boljše. Upam, da bo tole kmalu boljše, ker se ful muči ko je treba kakat enkrat tedensko. Mlekec je že možno lažjeprebavljiv, je pa tudi vprašanje koliko ga otrok izkoristi. Če ga ful kot Alja in Maja, potem nimata kaj kakat.

Anitka glavoboli pa so postali moj vakdanji spremljevalec po drugem porodu. Moram obvezno en nescafe spi pa je ok. user posted image  Drugače pa je hudo. Sem pa ugotovila, da imam nizek pritisk, če ne spijem kave in jo pač redno pijem. Če pa je kakšen dan ne pa je joj.

Moja frajla se trenutno kotali po postelji jaz pa tukaj visim. user posted image  Jaka pa ima delo s helihopterjem in avti. Kaj bi mi brez avtov. user posted image  Komaj čakam, da bo ura 21 da se malo uležem. Me ima, da bi kaj delala ampak sama in zunaj, ker pa ne gre pa čakam, da dam otroke spat. user posted image  
Jaz bi tudi mogla k frizerju, ker nisem za med ljudi. user posted image  

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4069
9.10.2008 18:31:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw

Nina  za to punčko pa ne vedo zakaj je urmla. Bo obdukcija povedala kje je šlko narobe. Ponoči iz sobote na nedljo je težko dihala pa so jo peljali v bolnico, iz nedelje na ponedeljek pa je umrla. Je bilo to tako hitro, da ni nobenemu jasno.

Ojej, že to je hudo, če si na to pripravljen, da se pa zgodi čist nepričakovano je pa sploh.Sploh si ne morm predstavljatuser posted image

Anitka upam , da bo kmalu bolje.

(odgovor članu barbaw)
  Neposredna povezava do sporočila: 4070
9.10.2008 18:35:06   
Anonimen
Aja Estrella , full dobra fotka. Sam Žan pa izstopa s svojo velikostjo. Kako mu je pa blo med samimi babnicamiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4071
9.10.2008 18:36:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nina7

Aja Estrella , full dobra fotka. Sam Žan pa izstopa s svojo velikostjo. Kako mu je pa blo med samimi babnicamiuser posted image

hmmm mislim, da smo mu šle kar na živce, jah kateremu decu pa je zanimivo poslušati babje čvekeuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4072
9.10.2008 18:40:13   
eole
dan,
šele sedaj sem utegnila do računalnika.

skratka, danes je bila katastrofalna noč.. do 4ih sem jo dojila 6x, takrat pa sem  ponesreči razbila kozarec (itak, ko sem cela smotana ponoči).. seveda se je zbudila, ker se je zelo prestrašila in jokaaallaaa.. zaspala je šele ob pol 7 do pol 9!

no, kljub podočnjakom sem se pogumno podala med ljudi in končno šla pokazat mojo bejbo v službo. ker celo dopoldne ni hotela jesti, si je zaželela točno v službi! no, potem sem pa šla kar v svojo pisarno dojit user posted image

Danes sem kupila sem tudi riževo kašico in AM. sicer ne upam na čudež, samo zgubit res nimam kaj user posted image user posted image

tana 7 - joj, to papcanje... ja, verjetno zbujanje res ni odvisno od hraneuser posted image  si preverila kako se Brina redi? če se dobro redi ji očitno zadošča tudi na 4 do 5 ur!

anitka - tudi jaz sem bila pri frizerju. moj jo je takrat sprehajal po tivoliju. meni ni problem za 2 uri kam it, ker jo takrat lahko ima on ...  

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 4073
9.10.2008 18:40:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anitka

Oj, oj!

Punce jaz sem tako utrujena in počasi bom postala živčna razvalinauser posted image user posted image . Sem prejle z Galom morala malce zaspati, potem sem se pa zbudila s takim glavobolom, ker se je prebudil kar nenadno in to s takim jokom, da sem ga komaj pomirila.

o jooj Anitka, vem kako je to hudo, pošiljam tiuser posted image user posted image user posted image za moč.

Barbaw knjigo Otroško spanje si bom verjetno kar naročila. Sem jo že poiskala na intenetu in hvala še enkrat za nasvet.

pošlješ plisss stran, kjer si jo naročila

(odgovor članu Anitka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4074
9.10.2008 18:48:08   
eole
meni pa ta knjiga  (brez joka v sanje) ni dala nobene pametne ideje..
saj rutino imamo .. ne vem?? mogoče bi jo morala sedaj še 1x prebrat, samo pred 2m nisem nič novega izvedela. recimo nič ne piše pametnega o spanju čez dan - razen da mora biti kvalitetno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?