|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
6.10.2008 13:27:36   
julika
a v materinski šoli so bli oziroma bodo vaši user posted image  zraven?

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 4426
6.10.2008 13:31:46   
5ra_28
Moj je bil ja, ker rabi baje potrdilo, da je obiskoval materinsko šolo, če hoče bit zraven pri porodu.
Sam kako je bilo pri nas neorganizirano... Vsakokrat si se podpisal v zvezek, da si tam. Torej če bi bila sama, bi lahko mirne duše partnerja še napisala, (ker si napisal ime in priimek, ne pa kot osebni podpis), saj niso nič klicali in preverjali. Na zadnjem srečanju, kjer smo pa dobili potrdila, pa nam jih je sestra kar razdelila, brez da so preverjali, če so partnerji hodili ali ne. Pa še to. Potrdilo smo dobili tam, sami pa smo si doma gor napisali podatke, ime in priimek za oba.. user posted image  Torej bi lahko ga kar doma napisala njega gor, on pa ne bi bil nikoli tam. Recimo... Ne vem pa kako je drugod.

Končno smo trije:)

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 4427
6.10.2008 13:52:14   
julika
jaz mam naslednji teden MŠ v ptuju.moj ne gre zraven,ker jo imam dopoldan.sem pa slišala, da na ptuju sploh ne komplicirajo glede teh potrdil za partnerja.pa tud sestra pri G mi je rekla, da so mogoče prvi dan 3 partnerji zraven.pol pa še ti pobegnejouser posted image .

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4428
6.10.2008 14:05:47   
PikicaT
Pozdravljene souser posted image  v novem tednu!

Jaz sem pa danes iz pregleda. Kri, voda, pritisk vse OK. Imam pa baje nosečniške popadke in moram več počivatiuser posted image . Včeraj po celodnevnih opravilih po hiši, sem šla še za pol urce na sprehod in sem komaj domov prišla. Čisto trd trebuh, bolečine... Takoj sem se ulegla za nekaj čas in je minilo vsaj malo. Me je kar stisnilo malo. Potem je pa mali zabrcal in sem bila potolaženauser posted image .
V glavnem, od jutri naprej sem tudi na bolniški. dobila sem že tudi vse papirje za CSD. Pregled imam pa ponovno čez 3 tedne, ker se je ginekologinji moj trebušček zdel majhen, ampak fantiček pa ne. Upam da mali raste bolj kot jazuser posted image . Bomo vidli kaj rečejo čez 3 tedne novega.

Vidim, da vse že intenzivno pripravljate brloge za svoje user posted image user posted image . Tudi midva sva belila sobico čez vikend. Jaz bi še kaj gor narisala (beri kaj zelo enostavnega, ker nisem neka umetniška dušauser posted image ) pa ne vem kako bo šlo, ker smo v hiši in nimamo čisto gladkih sten. Ima kakšna kakšno idejo kaj in kako?

Aha, imam nekaj predlogov za kosilo, ker sva ravno prejle z mojim user posted image  prejle delala načrt za ta tedenuser posted image .
Danes sva pekla pico - mnjami je bla dobra! Jutri bova široke rezance z bolonese omako potem fižolovo juhico in palačinke pa pire krompir, kumarična omaka in pečen piščanček. No, tolk daleč sva prišla, naprej pa potem, ko zmanjka idejuser posted image .

Vsem veliko sončka!

PikicaT

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 4429
6.10.2008 14:18:12   
ellena
Punce držte se,

kar strah me je postalo. Gremo počivat. Na trenutke se res "preforsiram" in zdaj vidim, da to ni hec. Mene je včeraj po močnem garanju po hiši močno  zabolelo v levem spodnjem kotu trebuha pa sem vse skupaj kar prešpricala in delala naprej. To sem naredila zadnjič. Treba si je postavit prioritete in v tem trenutku je čisto nepomembno a so okna umita, glavno je, da bo naše dete zdravo in v trebuščku do takrat, ko je najbolj optimalno zanj.

(odgovor članu PikicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4430
6.10.2008 14:24:26   
Suni
Ojla,
No jaz sem nazaj v službi iz prvega predavanja MŠ tu v LJ porod. in je blo kr fajn.

Drugače pa sem jaz zdaj na +10kg in obseg 98cm (jutri bo 30T). Mi je pa rekla G na pregledu, da naj malo umirim športanje (sem še zmeraj hodila na bližnji hrib približno 2x na teden - kar je zneslo cca 40 minut na izi vzpona), tko da zdej bom zgleda samo še bolj po ravnem hodila... Kaj pa ve? Koliko kaj hodite na sprehode? Kako uro na dan?

(odgovor članu PikicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 4431
6.10.2008 14:36:16   
tejci01
Jaz nisem kaj veliko športno aktivna,čeprav vem da to ni dobro. Kar grem na sprehod je zjutraj v trgovino in popoldan na kratek sprehod, če pa grem kaj več hodit me začne tiščati v križu, tako da ne rada pretiravam.

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 4432
6.10.2008 14:57:23   
žabicamala
IZVIRNO SPOROČILO: Suni
Drugače pa sem jaz zdaj na +10kg in obseg 98cm (jutri bo 30T). Mi je pa rekla G na pregledu, da naj malo umirim športanje (sem še zmeraj hodila na bližnji hrib približno 2x na teden - kar je zneslo cca 40 minut na izi vzpona), tko da zdej bom zgleda samo še bolj po ravnem hodila... Kaj pa ve? Koliko kaj hodite na sprehode? Kako uro na dan?dni dan krvavela

...ja jaz sem zeloooo omejila svoje vzpone, sem po zadnjem vzponu naslednji dan krvavela in pristala v bolnišnici. Zdaj pa mi grozi še prehitri porod in MV mi je ostalo še samo 17mm.
Tako moji vzponi so zdaj še samo osebna higijena.

Roko na srce, pazi se in tudi počivaj.

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 4433
6.10.2008 15:04:24   
nadya
Ojla!

Sanja držim pesti da bo vse ok. Sporoči kako je ko prideš od ginekologa.

Meni tudi trebušček na polno otrdeva vsak dan. So mi že dvakrat preverili MV, nazadnje v četrtek in se nič ne krajša (4cm), tako da se probam ne obremenjevati s tem. Mi pa sigurno več kot 20x na dan otrdi user posted image .
Ne vem no, mogoče so pa taki delikatni tedni, da se full velikim take stvari dogajajo?user posted image  Pa še PDP-ju se počasi bližamo, tko da jaz mislim, da bo vedno več novih stvari, bolečin, otrdevanja.....pa valda je do neke mere vse normalnouser posted image .

Drugače je pa moj fantek že od morfologije na glavo obrnjen, v četrtek je bil tudi . So mi rekli da če je že na glavici, da se ponavadi ne obrača več. Drugače pa Pušenjak pravi da se lahko na glavico obrne vse do 37t, ker ma do takrat še toliko prostora.

Midva z mojim greva tudi dans v MŠ. Moj tudi rabi potrdilo, da bo lahko zraven pri porodu, se mi pa zdi da mu ta predavanja ne dišijo preveč, in da bo prišel res samo tokrat, kolikokrat bo treba user posted image user posted image . Kaj so te deci ene šleve user posted image .

Kosilo: rezanci z bučkami , malancani, popečeno slanino in svežim parmezanom +solatka

Še neki: zadnje čase me neki šraufa po želodcu (prebava) skor po vsaki hrani. Ni za umret je pa zoprno. Zdej ne vem al požrem preveliko količino naenkrat, glede na to da ni več tok prostora....al mam pač kakšno trebušno virozico.

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 4434
6.10.2008 15:15:21   
julika
a vam dost otrdevajo trebuhi?men še glede tega otrdevanja še zdaj ni čist vse jasno (mogoče mam prekratko pamet za touser posted image user posted image ).do zdaj mi je mogoče 2x otrdel za par sekund,pa še to nisem sigurna če je bilo to to.

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4435
6.10.2008 15:42:56   
Anonimen
Meni je že prejšnji teden, ko sem bila v 31. tednu G rekla, da se je že obrnila z glavico navzdol. Trebuh mi pa otrdi recimo 1x ali 2x na dan, če se kaj preveč prepogibam ali naprezam ... no včeraj mi je malo večkrat, ko sva z mojim po dolgem času spet malo user posted image ... pa zdaj ne vem, a se je to kaj za sekirat in spet omejit hopacupanje na za po porodu, al je to čisto normalna reakcija???  user posted image

V MŠ pa moj hodi zraven ... v Domžalah je itak poleg vsake nosečke še očka zraven ... je redka taka, ko je brez spremljevalca. Je pa res, da je bila prisotnost očkov na prvih treh predavanjih zaželjena ... no vsaj tistih, ki želijo biti prisotni pri porodu, saj nam je babica predavala vse o popadkih in porodu. Kako bo pa od danes naprej, ko gre za nego otroka, pa predavanje pediatrinje in to, pa ne vem ... sam za mojega vem, da je rekel, da bo probal biti na vseh zraven, če mu bo le služba dopustila to. Glede potrdil pa sploh niso komplicirali ... niso preverjali prisotnosti in ničesar ... na drugem in tretjem predavanju ga je napisala komurkoli, ki je za to prosil.

(odgovor članu julika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4436
6.10.2008 15:50:00   
Anonimen
Dajte mi povedat, če je katera že v živo videla tale kombinezonček: http://www.quelle.si/ecommerce/showartikel.asp?aid=90870&productpage=10&sparte=2351
Men je tolk cortkan, sam ne vem, a se mu da kapuca s kakimi štrikci kaj zategnit, pa če se mu zadrga odpre vse do podplatkov ali samo do mednožja. Pa kako številko bi ve kupila? Meni je ona 62/68 bolj simpatična, da bi bil za celo zimo primeren. Kaj menite?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4437
6.10.2008 15:51:52   
nadya
Otika jaz sem slišala da veliko puncam po user posted image  otrdeva buši, naj bi bilo normalno. Sploh če je bil orgazem..saj se tudi tako navadno pri orgazmu maternica krči. Pravijo pa, da punce, ki jim grozi prezgodnji porod (sicer ne vem v kakšnem primeru) naj bi se izogibale spolnih odnosov, ker sperma mehča MV. Če sem kaj narobe povedala, naj me kera popravi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4438
6.10.2008 17:42:25   
blackcoffee
ojla, klepetulje!
vas za vikend ni, pa že v ponedeljek, vse not spravite!! user posted image user posted image user posted image
tudi meni otrdeva trebuh, le da ne tako pogosto, kot pred meseci - takrat se spomnim, mi je pogosteje - večkrat na dan. seveda pa je čisto normalno, da če ste še posteljno aktivne, da buši otrdi.
ginekologi v splošnem odsvetujejo, da se še ejakulira v nožnico - v kolikor smo še spolno aktivni. user posted image
in nekje sem zasledila, da bi se naj zadnjih 6 tednov sploh odpovedal seksu...
seveda pa tudi, da je ok, če se združita v času PDP-ja - ravno zaradi mehčanja materničnega vratu..
kakorkoli.. do takrat imamo še nekaj malega časa.. vsaj tiste, ki bomo začele otvoritveno decembersko sezono rojevanja user posted image .
- pikola kako čas beži.

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4439
6.10.2008 18:18:17   
julika
a ve katera kako je kaj s _sanjo_?

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 4440
6.10.2008 18:21:47   
katja_p
Ojla!

Sporočam vam, kako je s Sanjo:

Popadki so bili pravi! Tamali je težak že 1500 g in ful pritiska na MV, zato se je ta ful skrajšal, a je na srečo še zaprta. Vendar ima odredeno strogo počivanje, če pa se ponovi pa takov v P na opazovanja.

Neki časa se torej ne bo javila, če bom izvedela kaj novega, pa vam javim.

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 4441
6.10.2008 18:45:22   
tejci01
sanja drži se in bom močno držala pesti, da se to ne bo ponovilo, seveda do takrat ko bo pravi čas. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4442
6.10.2008 19:02:52   
žabicamala
_sanja_, držim pesti, da se ti popadki umirijo in tvoj mali še malo počaka. Se mu prav nikamor še ne mudi.

Pošiljam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 4443
6.10.2008 19:29:33   
CIPRESA
sanja upam da bo sedaj vse vredu in da lepo zdržijo naše bebike do konca tako kot morajouser posted image Ti pa počivaj in počivaj...........user posted image user posted image user posted image za srečouser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu žabicamala)
Neposredna povezava do sporočila: 4444
6.10.2008 20:08:14   
jagodinka
Pozdravljene souser posted image !
Imam eno vprašanje - je morda katera zaposlena v šolstvu in je trenutno na bolniški. Zanima me nekaj glede koriščenja dopusta?

Upam, da se katera oglasi.

Lep pozdrav!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4445
6.10.2008 20:21:03   
Anonimen
Sanja, držim pesti, da bo vse vredu in da bo mali zdržal tam kjer je vsaj še kak mesec in pol user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

No midva sva pa zdaj dokončno zaščitila tla in stene v sobici in zdaj grem z mačkom v napad in upam, da mi uspe brez večjih kiksov steno pobarvati na rumeno user posted image

(odgovor članu jagodinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4446
6.10.2008 22:01:29   
december28
Hej user posted image !

V petek sem imela pregled pri gin. - pri dopolnjenih točno 30 t.
Malček je na glavici in ima cca. 1890 g!!! user posted image
Sem rekla gin., da se mi zdi to kar dosti za 30 t, pa je rekla, da je pri 30 t normalni razpon od 1470 do 2170 g - zanimivo kaj?!!
Tako, da smo si zgleda res lahko zelo različni, pa je še vedno vse ok...

Potem mi je še rekla, da sem ena redkih, ki da nosim kar visoko in, da je to super, ker, da me naj do zadnjega meseca zato ne bi tako navzdol tičalo - pa sem ji povedala, da me zato pa rebra toliko bolj bolijo! Ali ima še katera te težave - sploh proti večeru, če sedim mi je kar ornk neprijetno pod rebri. Ne predstavljam si, da bi morala za mizo sedet in kaj preštudirat...

sanja: user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4447
7.10.2008 8:20:07   
b
Dobro jutro user posted image

Kako smo pa kaj danes? Kot vidim imamo vse približno iste probleme ene malo večje druge manjše ene pa so čisto zbegane ker še ne vejo kaj jih čaka.
Moram reč da sem se tudi jaz včeraj zelo slabo počutila trd trebuh, bilečina  čisto spodaj. Ampak nisem nič paničarila, ker je to moja druga nosečnost in vem kako zgledajo hudi popadki ko gre za res. Sem pa si skuhala metin in beby čaj ter šla počivat. Danes bom pa tudi na lahki hrani in bolj mirovala kot delala.
Če vam otrdeva trebuh predlagam res sprehode po ravnem. Kar pa se tiče muckanja z našimiuser posted image pa sem slišala če hočeš prej rodit, da pogosto muckanje k temu pripomore- mehča MV. To se splača po 36 tednuuser posted image .

Lepo se imejte in se naspite dokler lahko. 

(odgovor članu december28)
Neposredna povezava do sporočila: 4448
7.10.2008 8:21:27   
Splet.Ka
Dobro jutro.

Kako ste kaj, user posted image ?

Včeraj smo pa vse izkoristile tako lep dan. S punčko sva bili veliko zunaj, popoldne nam je uspelo za njen užitek celo malo kostanja nabrat. Končnouser posted image .

Sanja, pridno počivaj, da se kaj takega prehitro ne ponovi. Držim pesti, da bo vse ok!

Sprehodi: Jaz imam skrajšan MV, a je še vedno na solidnih 20 mm, tako da popoldne hodim s punčko na sprehode. To pri nas zgleda tako, da v eni uri narediva kakšen kilometeruser posted image . Dopoldne in zvečer pa skušam čim več počivati. Bomo videli, ali bo to dovolj počitka, jutri imam pregled.

december28, tudi jaz poznam ogromno punc, ki nosijo nizko in imajo težave, tako da je super, da si ena redkih, ki nosi visoko. Sicer je pa moj user posted image  tri tedne nazaj (začetek 30. tedna) tehtal dobrih 1300 g. Sem pa jaz bolj majhna in v nenosečem stanju drobnauser posted image , pa moj vd možek tudi, tako da kakšnih silakov v mojem trebuhu ni za pričakovati!

Otika, mislim, da vama beljenje sploh ne more spodleteti. Sporoči, kako vama je šlo. user posted image

Jagodinka, morda lahko vprašanje o koriščenju dopusta postaviš na forumu zakonodaja, če tu ni nobene s področja šolstva.

Julika, meni dostikrat otrdi trebuh, ne da bi to čutila. Ko se ga dotaknem, ugotovim, da je kot skala. Ali pa mi to reče moj dragi, ko ga poboža. Je pa tudi meni precej bolj otrdeval pred kakim mesecem.

PikicaT, hvala za jedilnik za cel tedenuser posted image .

Zaenkrat vas lepo pozdravljam.

Cvetim...

(odgovor članu december28)
Neposredna povezava do sporočila: 4449
7.10.2008 8:39:45   
zverinca
Dobro jutro user posted image

joj punce, držte se, vse ki se vam tole dogaja, mene je kar pretreslo, sploh ker mi je še včeraj kolegica poslala slikice nedonošenčka, rojenega v 30t.. in ko berem kaj se vam dogaja, pa tiste slikice, pa moj skrajšan MV - sem se le zjokala včeraj, malo hormoni, malo strah, vse pa v upanju da zdržim vsaj do 20.novembra. Ne vem, res, prov pretreslo me je vse skupaj... user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Splet.Ka

Sprehodi: Jaz imam skrajšan MV, a je še vedno na solidnih 20 mm, tako da popoldne hodim s punčko na sprehode. To pri nas zgleda tako, da v eni uri narediva kakšen kilometeruser posted image . Dopoldne in zvečer pa skušam čim več počivati. Bomo videli, ali bo to dovolj počitka, jutri imam pregled.

Mi sicer uspemo s princesko malo daljši sprehod narediti, ampak le če je ati z nama, če sva sami se najraje pokneva ob peskovnik, da lahko tudi jaz počivam. Imam pa jaz tudi jutri pregled, navsezgodaj...

Otrdevanje: jaz opažam da mi otrdi ko se najem, ko zmanjka kože za še tisti mali raztezekuser posted image pa proti večeru imam kdaj čisto trdega, ko/če sem preveč aktivna čez dan.

Kaj pa kuhamo danes? jaz bom naredila puranje zrezke v setanovi omaki pa pire, ker je pa do kosila še doooolga sem se zdajle najedla paštete in sirčka, pa še ogromno šalico kakava imam pred sabouser posted image

lep dan punce in enega user posted image za srečo vsem!!

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?