|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrski sončki 2008-1.del!!!
3.10.2008 13:10:28   
*zoe*
Oj,

čestitke petra za user posted image  user posted image   user posted image   user posted image

Eno vprašanje - a ve kaj dajete svojim dojenčkom čaj? Eni pravijo, da naj ga ne bi dobivali pol leta, eni pa ga jim ful dajejo user posted image  Bubi ti si bolj za to. Jaz mu ga dam včasih malo po žlički skupaj s kapljicami proti krčkom, pa pomaga.

(odgovor članu alysa)
Neposredna povezava do sporočila: 176
3.10.2008 13:22:38   
arabela*
če je otrok polno dojen,ne rabi čaja.vsak tako sem jaz informirana.
ponavadi so po adaptiranem mleku žejni in se jim zato da čaj.user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 177
3.10.2008 13:28:12   
*zoe*
Ja sej meni je patronažna rekla, da mu lahko dajem 50 ml čaja za boljšo prebavo in proti krčkom, pa je otrok polno dojen. Vmes smo mu en teden mal dodajal Novolac, ker je bila kriza z mlekom pri meni (stres), zdej je pa spet mleka dovolj, zato mu nič več ne dodajam. Sem ful vesela user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 178
3.10.2008 13:34:31   
arabela*
Ja saj,vsak po svoje govori.Najboljše,da delaš po občutku in boš videla,kaj otroku najbolj paše.
Meni je patronažna rekla vedno,naj dam samo na zizo,tudi,ko se ji je kolcalo.user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 179
3.10.2008 13:37:06   
arabela*
Kako spohcano vreme je zunaj.se samo notri zadržujemo.
Sem malo migala zdaj.Sem posteljo privlekla dol in naredila prostor,pa peč noter in bomo danes kar doli spančkali.Ma ki se mi te ljubi fjakat gor in dol ko en .....user posted image .Pa še Aneja je malo prehlajena,tak da nebi reskirala rajeuser posted image .Malo se bomo stiskali,ampak bo žeuser posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 180
3.10.2008 13:38:46   
*zoe*
Res bede od vremena, ampak po moje se bomo morali kar navaditi počasi na jesen in zimo user posted image  Smo mislili it malo z vozičkom, ampak v takem pa ne bomo šli. Upam, da bo jutri kaj bolje.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 181
3.10.2008 14:01:09   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: *zoe*

Eno vprašanje - a ve kaj dajete svojim dojenčkom čaj? Eni pravijo, da naj ga ne bi dobivali pol leta, eni pa ga jim ful dajejo user posted image  Bubi ti si bolj za to. Jaz mu ga dam včasih malo po žlički skupaj s kapljicami proti krčkom, pa pomaga.

...jaz našemu občasno dam malo čaja...hippovega od komarčka (je od 1 tedna dalje)..včasih po žlički, sedaj po novem po flaški...pa spije ponavadi10ml, enkrat je 20ml...  dam mu pa ponavadi popoldan....
Sem vprašala pediatra pa je rekel, da mu naj ponudimuser posted image , če bo hotel bo pil, če ne ne....  Pa se zažene, malo pije...ful počasi, pol pa  ugotovi kaj je in se začne spakovati, češ ni dobrouser posted image

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 182
3.10.2008 14:03:17   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

če je otrok polno dojen,ne rabi čaja.vsak tako sem jaz informirana.
ponavadi so po adaptiranem mleku žejni in se jim zato da čaj.user posted image

.... tak so pravili včasih, no pa še zdaj...

...po novem se baje #ponuja# čaj tudi dojenim ...... 

..... sedaj je tudi suh zrak v stanovanjih zaradi kurjenja .....in se priporoča malo čaja, če ga user posted image  hoče.... 

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 183
3.10.2008 14:05:38   
gold fish

.... ene prakticirajo, da mleko po flaški -adaptirano- pripravijo namesto na vodi na čaju.....  proti krčem......

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 184
3.10.2008 14:08:09   
gold fish
tejchy in alysa - a te vaše koroške vetrovne kapljice res tako pomagajo? kako jih dajeta vidve?  meni je rekla v lekarni na Ravnah, da naj mu na dudo kapnem par kapljic in da pomagauser posted image

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 185
3.10.2008 14:24:22   
ključek
ima katera kakšno prazno naročilnico od neckermanna, da mi jo odstopi??? čist mim teme, sam.........user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 186
3.10.2008 14:26:34   
ključek
...jaz našemu občasno dam malo čaja...hippovega od komarčka (je od 1 tedna dalje)..

jaz pa kamilice od hippa, tudi od enega tedna naprej..........prvič se je spakovala kot bi pila ne vem kaj, sedaj sem pa dodala še janež in kumino, pa je kar pila.........cukrala jih pa nisem, pa mi je babi tok težila, da jih nej.pa sem rekla-ne, itak bo dost cukra pojedla v življenju, ni treba da že pr enem mescu začne s tem. kor potem bi skoz samo cukrano vse pila.

Neposredna povezava do sporočila: 187
3.10.2008 14:32:25   
ključek

user posted image                           user posted image   

user posted image  TEŽKO PRIČAKOVANI SEPTEMBRČKI 2008 user posted image

user posted image    

user posted image  Saraya              - R 27.8., user posted image  Marisa (49,5 cm, 3.410 g)
user posted image  Lea2007           -R 6.9.,   Patrik (51 cm, 3.510 g)
user posted image   pf                      R 26.8., user posted image  Lana (53 cm, 3.550 g)
user posted image   tasha23           - R 30.8., user posted image  Gabriel (52 cm, 3.690 g)
user posted image   gold fish            - R 17.8.,user posted image Jaka (49 cm, 3.030 g)
user posted image   *bubi*               - R 4.9., user posted image   
user posted image   talytha               -R user posted image , Neža     
user posted image  KSIA                 - 2. user posted image , PDP 4.9., user posted image
user posted image   anckabancka   
 -R 4.9., user posted image  Jakob (51 cm, 3.680 g)
user posted image  KAHLO             
  -R 7.9., user posted image  Ronja (54 cm, 3.850 g)
user posted image   puhica13            - user posted image  PDP 4.9. user posted image  user posted image
user posted image   Nitty                -   user posted image , PDP 5.9.,user posted image

user posted image  emi                   - R 18.8., user posted image  Ines (48 cm, 2.880 g)
user posted image  petrax               - R 7.9., user posted image  Kristjan (52 cm, 3.600 g)
user posted image  alysa                - R 14.9., user posted image Anže (52 cm, 3.370 g)
user posted image   AinB                  - R 18.9., user posted image Tarik (52 cm, 3.430 g)
user posted image   nosek5              -R 11.9., user posted image   Klara (53 cm, 3.840 g)
user posted image  Anonimna A      -1.user posted image , PDP 9.9.,user posted image

user posted image  timica                - R 2.9., user posted image
user posted image  anchy82          -R 10.9., user posted image  Vita (54 cm, 3.520 g)
user posted image  bark                 -R 18.9., user posted image   Tit (50 cm, 3.080 g)
user posted image  SashaB            - R 9.9., user posted image   Nik ( 52 cm, 3.245 g)
user posted image  zakzak             -1. user posted image , PDP 10.9 user posted image user posted image
user posted image  meta21            - R 13.9., user posted image   Lovro (52 cm, 3.920 g) 
user posted image   Tejchy              - R 13.9., user posted image   Nik (51 cm, 3.470 g)

user posted image   srki                   -R 31.8., user posted image  Nik
user posted image    gloria                - R 9.9., user posted image  Nik (52 cm, 4.200 g)

user posted image  JakoLUlana      -2. user posted image , PDP 12.9.user posted image user posted image
user posted image   nynna               -R 8.9., user posted image   Kaja (49 cm, 3.310 g)

user posted image  Lulu                  -   user posted image , PDP 12.9.

user posted image   rosalie             - user posted image    PDP 12.9.
user posted image   Špelca25            - user posted image  PDP 12.9. user posted image  user posted image
user posted image   račkapk            -R 8.9., user posted image  

user posted image  najina pikica*   -R 15.9., user posted image Lana (50 cm, 3.350 g)
user posted image  zarja28            -1. user posted image ,PDP 14.9.

user posted image  Optimizem       - R 2.9., user posted image  Kaja (52 cm, 3.240 g)
user posted image  Me to you         - R 4.9., user posted image Lana Neja (54 cm, 4.120 g)
user posted image  *zoe*          
    - R 23.8., user posted image  Marko (47 cm, 2.500 g)
user posted image   morango          -R 19.9., user posted image  Lena

user posted image   pinka1              -2.user posted image , PDP 15.9.,user posted image user posted image
user posted image  Soncnica          -2. user posted image , PDP 16.9
user posted image  jupi.pepsi         -2. user posted image , PDP 16.9.

user posted image   tasitasi              - 2. user posted image , PDP 16.9. user posted image
user posted image   5ra                    - 1 user posted image , PDP 16.9. user posted image  user posted image   

user posted image  lana17              - R 10.9., user posted image  Jon (52 cm, 3.180 g)
user posted image  onina                - R 23.9., user posted image , Matic (51 cm, 3.510 g)
user posted image   taja1235         - R 18.9.,  user posted image  Ingrid (51 cm, 2.490 g)
user posted image  nosecka08       - R 19.9., user posted image Ana (51 cm, 3.470 g)
user posted image   Bambi D            -1. user posted image PDP 18.9 user posted image user posted image
user posted image  MAJČICA30      -2. user posted image , PDP 18.9. user posted image user posted image
user posted image  ETAN                -2. user posted image , PDP 19.9. user posted image user posted image
user posted image  Eolina               -2. user posted image PDP 20.9. user posted image

user posted image  mokatela          - R 2.8.,user posted image user posted image Minea(41,5 cm, 1.520 g) in Manja(43 cm, 1.600 g)
user posted image   budulove         -1. user posted image , PDP 20.9.
user posted image  amor real         -R 29.9, user posted image  
Tomaž (56 cm, 4.090 g)
user posted image   mmiro              -2.user posted image ,  PDP 21.9.user posted image
user posted image  petra1978       -1. user posted image ,  PDP 22.9.user posted image user posted image
user posted image  Zara82             -1. user posted image , PDP 23.9.

user posted image   virtualna          -R 28.9., user posted image Leyla (52 cm, 4.310 g)
user posted image   simat                  - R 14,9.,user posted image , Nina ( 51 cm, 3.200 g)
user posted image   coko                 - R 21.9., user posted image user posted image , Ela (50 cm, 2.970 g)
user posted image   nelly2629          - R 18.9., user posted image Niko (52 cm, 3.390 g)
user posted image  bučkabb            -1.user posted image , PDP 25.9.user posted image user posted image

user posted image  Marsy                -R 27.9., user posted image , Kaja ( 56 cm, 3.630 g)
user posted image   Tia                      - R 18.9., user posted image Maj (52 cm, 3.590 g)

user posted image   jopa                    -  user posted image , PDP 26.9 user posted image
user posted image   lana luna              - user posted imagePDP 29.9. user posted image user posted image
user posted image   Čarli08             -    user posted image , , PDP 27.9. user posted image user posted image

user posted image  maruškaš         - R 10.9., user posted image  Enej
(54 cm, 3.860 g) 
user posted image   reni82               -1.user posted image , PDP 28.9.
user posted image   SasMami2be     - 1. user posted image , PDP 28.9. , user posted image  
user posted image   majaS80          - 2. user posted image , PDP 29.9. user posted image  user posted image
user posted image  ajcom1              -?. user posted image ,  PDP 30.9.
user posted image   omni                    -1. user posted image , PDP 30.9., user posted image user posted image user posted image  user posted image  user posted image user posted image   
user posted image  urši*                    -2. user posted image
user posted image  ZojaMiša           -   user posted image
user posted image  Pija76               -   user posted image
user posted image  jolly123           -   user posted image
user posted image  metuljčica27   -2. user posted image ,  
user posted image  najcom             -   user posted image
user posted image  tejči28             -   user posted image

user posted image  Anonimna         -2.user posted image
user posted image  Vesnika             -2.user posted image      

user posted image   moni2b              - user posted image         

user posted image   leda                -R 18.9., user posted image , Ela (50 cm, 3.010 g) 
user posted image  tinka      - R 23.9., user posted image , Aljaž (52 cm, 3.400 g)
user posted image  Lara Croft   -R 19.9., user posted image , Lara (51 cm, 3.440 g)

user posted image

C.septemberka
user posted image user posted image
Varci user posted image user posted image  

copka user posted image user posted image  
B.septemberka user posted image  user posted image
Sunny24user posted image user posted image  

*nana*user posted image user posted image  
uršula83user posted image user posted image  
babywishuser posted image user posted image user posted image  

*dotika* user posted image user posted image
pikica36user posted image user posted image  

maybebaby user posted image user posted image

(odgovor članu lana luna)
Neposredna povezava do sporočila: 188
3.10.2008 14:49:00   
arabela*
naša pa je zaspala.Tavečja pa risanke gleda.
Jo je nekaj zvijalo,pa napenjalo,pa sem ji samo zizo ponudla,se je za minutko gor scartala,zdaj pa spi.Pa itak mi jo vedno tiuser posted image kupčki in bljuvanja zbudijo.Če se že enkrat ne bo to končalouser posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 189
3.10.2008 14:50:27   
arabela*
babe,kaj ve tud toliko pijete?
Jaz se samo nacejam.In to z ledenim čajem iz hladilnika.Včasih na dan po dva litra spijem.Sploh ko gre mleko z mene,me začne tak noro žejat,da je joj.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 190
3.10.2008 14:53:04   
ključek
babe,kaj ve tud toliko pijete?

jst probam, sam včas kr pozabm, nimam cajta..........pa bi mogla, zarad mleka.............včeraj zvečer in prejle sem si spumpala 80 ml...........user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 191
3.10.2008 15:07:46   
lana17
Ojla babuške!

user posted image user posted image user posted image user posted image VIRTUALNA IN PETRA, ČESTITKE ZA VAJINE ZAKLADKE!user posted image user posted image user posted image user posted image

Glede vnetja očk, men je patronažna rekla, da ni dobr spirat oči s kamilcam ali fiziološko. Kamilice naj bi dražile očii, fiziološka pa naj bi bila raj za bakterije. Rekla mije, da naj mu s prekuhano vodo obrišem oči, v smeri proti nosku in naj na zloženec  iztisnem mleko in mu potem obrišem oči. Mojmu je to pomagal.

Danes prvič sama kopam moje dete. Imam kr mal treme.  Upam, da bo tokrat užival.

Sirup proti krčem pa mešam kr s svojim mlekom. Sem najprej s hippovim čajem, pa mi je patronažna rekla, da ona ne bi. Če že moram naj potem s čajem, ki si ga skuham zase, da ti ji ti instant čaji niso lih najbolj všeč, pa še sladkani so s fulom. Že ta sirup ima več sladkorja kot kaj drugega.

Jaz ga sam dojim. Mu ne dajem nič vode al pa čaja za pit. Ker pa že kurimo imam na radiatorjih mokre brisače al pa posodico z vodo, da se zrak vlaži.

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 192
3.10.2008 15:11:03   
*bubi*
aja.................zakaj še vedno ne morem dati nazaj gor poročnega prstana, hlače pa komot oblečem??

Jaz sem pa vsa ponosna, ker od včeraj dalje spet lahko nosim poročni prstan.

Jaz sem prstan skoz nosila in ga dam komot dol.

Hlač pa tudi sama še nisem pomerila user posted image user posted image user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 193
3.10.2008 15:11:05   
*bubi*
Baje jim kar v P dajo Tobrex in to kapljice, čeprav nekaj piše da ne zaradi borove kisline..... Bubi

Ja, borova je strupena, če pride v kri. Ampak preko kapljic je to zelo zelo težko. Podobna fora je s kremico za ritko, najbolj učinkovita je namreč tista, ki ima borovo kislino not (znana kot Lamprehtovo mazilo, zdravilno mazilo,...). Ampak borova lahko pride skozi vneto kožo v kri, sploh če se velika površina maže dalj časa.

Glej, še vedno je bolj koristno gnojno očko zdravit kot se borove k. bat. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 194
3.10.2008 15:12:25   
*bubi*
Saj že po mojih odgovorih vidite, da sem malo v zaostanku z branjem user posted image  Mi ne znese, ste spet kar pridne čveke ratale. Tak da če me katera kaj sprašuje, naj to poudari in malo počaka user posted image  

Če je nujno, pa raje na ZS, to bolj čekiram user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 195
3.10.2008 15:14:38   
*bubi*
... bom pomoje kar Ergotyl kapljice vzela..... (sem jih enkrat dobila od gin., ko sem fejst krvavela).... edino ne vem če jih lahko že takoj sedaj po porodu

Te kapljice se lahko takoj po porodu jemlje, ampak pri dojenju (tudi minimalnem) bi pa jaz bila previdna!!! Saj eiti ne vem, kaj v navodilu piše user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 196
3.10.2008 15:52:14   
gloria
tejchy in alysa - a te vaše koroške vetrovne kapljice res tako pomagajo? kako jih dajeta vidve? meni je rekla v lekarni na Ravnah, da naj mu na dudo kapnem par kapljic in da pomaga

....kake pa so to kaplice....jaz mu dajem sab simplex pa tko pomaga kok gdaj...pa ful ga masiram,polagam na sebe ampak ko ga zgrabi krč je tako bogi.....
...Petra user posted image user posted image user posted image user posted image  čestitke

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 197
3.10.2008 16:21:23   
arabela*
naša pupika pa daesn samo papca.Nonstop se prebuja lačna.user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 198
3.10.2008 16:22:12   
arabela*
Punce,kako veste,kdaj so prisotni krči??

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 199
3.10.2008 16:29:26   
Lara Croft
Mislim, da sem nekje slišala, da so mamice mazale dojenčke z nekim ribodermom. Mislim, da se tak reče, nisem pa prepričana. A je katera že slišala?

pf... jaz laro mažem s tem... ima tk suho kožo.... so jih že v porodnišnici mazali.... pa tk lepo dišiuser posted image user posted image

Ja danes ponoči sem se zbudila z tako polnimi dojkami,ko sem že ob osmih zvečer načrpala,pol pa več nič,ko kamen so bile.Pol pa mi je uspelo pridelat 240 ml na brzino

uf,srečniceeeeeeeeeeeeeeeuser posted image Jaz moram Lari dodajat.... ene trikrat na dan rabi še 30 mluser posted image user posted image

Eno vprašanje - a ve kaj dajete svojim dojenčkom čaj?

Vsako tolko ji dam malo....user posted image

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?