mama11
|
BrinaS, upam, da tele norice minejo čim hitreje in v čim milejši obliki! Sonchek, naša svinjine še ni dobila, je pa že jedla in obožuje medenjake, enkrat tudi že čokolado (samo mi potem en dan ni kakala), morsko ribo, grah. Alpsko mleko pa že od 6. meseca, ko sem ji začela dajat za večerjo kašico. Razen kot omenjeno pri čokoladi zaenkrat brez težav. Sem se pa zavestno odločila, da ji vse omenjeno dam probat, ker sicer vem, da do 1. rojstnega dne odsvetujejo. Tudi gob, fižola in kislega zelja še ni jedla. Čez en mesec bo pa v varstvu pri tašči in dotlej bi res rada naredila tako, da je praktično vse, da ji ne bo treb dvojno kuhat (razen izjemoma, kadar je običajno kosilo pretežko - kakšne klobase ipd.). Sicer imamo nov prehrambeni hit - začetek avgusta sem v Kalčku nabavila riževe perutničke z amarantom, da bo malo grizljala za malico, pa ji ful niso ustrezale. Zadnjič je pa tast eno probal in seveda pupa takoj zahteva še zase - in jih sedaj mlati kot za stavo. Včeraj popoldne smo se odpravljali po malici na sprehod, pa je imela še polovičko v roki. Da bi jo oblekla, sem ji jo vzela in me je doletel tako obsojajoč vrišč, da tega pa še ne . Pa novost zadnjih tednov je, da jaz ne smem jest, ne da bi še njej dala - danes je najprej ona pozajtrkovala, potem sem si pa jaz namazala kos kruha z margarino in začela jest in seveda je takoj splezala v naročje in zahtevala svoj delež. Danes bo naslednji meni: zajtrk: Hippova kašica z gozdnimi sadeži, dojenje kosilo: korenček in leča v porovi juhici, verjetno kruh malica: banana, jogurt, riževa perutnička ali dve večerja: prosena kaša, dojenje
|