|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrske levinje 2007 - 4. del
2.10.2008 21:42:50   
barika
Sonček, M. že kar lep čas pije neprekuhano alpsko mleko, pred tem prekuhanega, od hrane je vse, danes npr. ribo.
Mesa pa pri nas bolj malo pojemo, tak da tu ti pa ne znam glih svetovat, je pa zadnjič glodal govedino.(drugače pa zajec, piščanc, puran). Jajce...ko jo zakuham v juho dam celo, ko naredim tvoj recept (upam da je tvoj, on z bučko in pšeničnim zdrobom) dam pa polovičko rumenjaka zraven.
V bistvu se bolj kot ne njemu prilagajama. "Makaronfajš" mu pa ne gre v rit.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
2.10.2008 21:44:33   
gruška
IZVIRNO SPOROČILO: DEBELUŠKA30
Gruška, misli na me user posted image user posted image user posted image !

Jutr popoldne bom mislila nate, nč prej user posted image  

Edina stvar, ki nas poleg zaljubljenosti prižene preko vseh meja, je zavest o lastni minljivosti ...

(odgovor članu DEBELUŠKA30)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
2.10.2008 21:52:45   
Nana Liza
Sonček - mal z zamudo vse naj naj!

Brina - Upam, da Tini ne bo tako hudo in bo imela le milo obliko noric. user posted image

Tanayya - user posted image za stanovanje. Za stroj pa žal nobenga ne poznam...

Nas na srečanje žal ne bo, ker je Tevž tako občutljiv na prehlade. Greva jutri poslušat k P, ker spet nekaj težje diha. Ima čist zamašen nosek. Fiziološka teče v potokih, pumpica...
Lepo se imejte in upam, da se vas zbere v čimvečjem številu. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2628
2.10.2008 22:11:22   
scubadiver
IZVIRNO SPOROČILO: gruška

Barika, jaz imam občutek, da se ti skoz nekaj "izmikaš" kadar gre za srečanja user posted image user posted image user posted image !

Sorry, ampak jaz sem tud dobila ta občutek user posted image  (a si že noseča, pa nam nočeš povedat oz. pokazat user posted image user posted image )
Ker samo v Celju smo se videli, potem pa nič več ... A bi rada, da te prosimo? Mislm, jaz mam 3 otroke pa sem (skor, skor) zmer na srečanjih ... Pa Jooly tud - bilo kuda, Jooly svuda user posted image
Kaj pa če res prideta z vlakom?

Tud jaz mam ta občutek, prosit se mi pa ne ljubi user posted image

Tanayya super za stanovanje, joj kako sem vesela za vaju s Tajem user posted image . Ostane pa nam ko se preselimo ravno hladilnik in pomivalni stroj. Oba sta precej stara tko da nista v neki blazni formi, sta pa zaenkrat delujoča. Hladilnik je velik, navaden hladilni del, en pri katerem lahko zbiraš a bo skrinja, al bo hladilnik al bo "nulti del" in en del zmrzovalne skrinje. Pomivalni stroj je pa tamali - ozka varianta. Na voljo bosta pa po moje v cca 14 dnevih mogoče celo prej. Te zanima? Oboje prodam za eno pivo al pa tortico user posted image

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu gruška)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
2.10.2008 22:23:04   
DEBELUŠKA30
IZVIRNO SPOROČILO: gruška

Gruška, misli na me user posted image user posted image user posted image !

Jutr popoldne bom mislila nate, nč prej user posted image  

Ponoči pa misli oz "saj veš kaj" user posted image , pa na svojga user posted image user posted image user posted image

O "fak", kolk je ura, sem mal brskala po netu, pa čisto na uro pozabila user posted image

Prijateljstvo ne nadomesti ljubezni, a če je iskreno je vredno polovico nje!

(odgovor članu gruška)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
2.10.2008 22:26:25   
DEBELUŠKA30
IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver
Oboje prodam za eno pivo al pa tortico user posted image

No še tole pokomentiram, pa grem spat;

Scuba, ker prodajaš na "črno", pomeni, se boš izognila plačilu DDV-ja, pa ti meni plačaš tortico al pa pivo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Zdaj grem pa spat.........

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
2.10.2008 22:31:57   
nicolina
Tanayya user posted image user posted image user posted image  za stanovanje, fuuul sem vesela zate in za Tajčija. user posted image
No, vidiš, bo še hladilnik dobila user posted image user posted image

Gruška, lepo te je brat.... user posted image

Zdej grem pa spat, smo imel obiske, je imel moj user posted image  danes RD, pa smo mal proslavljali... NOČKO

Neposredna povezava do sporočila: 2632
2.10.2008 22:35:54   
scubadiver

IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver
Oboje prodam za eno pivo al pa tortico user posted image

No še tole pokomentiram, pa grem spat;

Scuba, ker prodajaš na "črno", pomeni, se boš izognila plačilu DDV-ja, pa ti meni plačaš tortico al pa pivo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Zdaj grem pa spat.........

Haha a da me ne izdaš da preprodajam? user posted image Ti odstopim pol sendviča al pa tortice, plačam nič, ker sem bankrotirala user posted image

Sem se spomnila zdele da sem pozabila mojemu speglat srajco za jutri. No to grem še nardit pol pa pančkat.

Nočko user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2633
3.10.2008 7:25:41   
tabi
Dobro jutro

Evouser posted image user posted image user posted image user posted image skuhana zdaj se jo pa postreziteuser posted image

Noč je bla superuser posted image Nika pa tut še pančauser posted image

Sonchek ja tko je v vrtcih vse po vrst je za pojestuser posted image Jst Niki dajem že vse po vrst 2-3mesce pa je vse ok.Jajca ima najraje oovrta pa notri poli,sir in kruh,pa gobova juha je tut zakon,sam rir ne mara(to ma pa po mami).Vse bo ok boš vidla

Ajtak ja jst sem sukercauser posted image in ja ti lahko odstopim tičino,sam povej kdaj rabišuser posted image .
Drugač pa punce s tičino delaš kar češ, pa moj prav da se marcipan skrije po okusu od tičinota(mu je kr za verjet)user posted image jst delam vse rožice,figurice,največkrat pa gor rišem.Drugač pa gre pri nas v promet v ustauser posted image moj ga odreže orng kajlo pa je in kar je najhuj še Nejca navaja(hvala bogu njemu ni za to)user posted image

Sploh ne vem kaj sem še hotla napisatuser posted image ma bom pa kasnejuser posted image

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

Neposredna povezava do sporočila: 2634
3.10.2008 7:52:23   
scubadiver
Dobro jutro,

Tabi hvala za kavico user posted image

Naša princeska se je danes zbudila okoli 3h ponoči, polna energije in pripravljena za akcijo. Se je smejala, pela in igrala user posted image . No, na srečo je zaspala nazaj in potegnila do pol sedmih, ko je že mal bolj normalna ura za vstat. Zdej je pa itak v akciji na polno user posted image

A gre katera pogledat na sejem Narava in zdravje? Midve bova šli po mojem mal vržt en uček, glede na to, da je glih zastonj vstop user posted image

(odgovor članu tabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
3.10.2008 8:05:19   
barika
Jutro

punce, vaše komentarje, da se izmikam bom preskočla, ker so butasti, drugače pa častim en kofe user posted image

Tabi, kolk pa pride 1kg tičine masti? ker imama namen nardit takole torto, pa rabim "živo" črno in živo rdečo, pa mi povej, kaj nej zmešam zraven tičine oz marcipana, da bo taka barva??? pa kok narediš polkrog (a narediš normalen biskvit, pa ga naložiš v okroglo posodo in potučkaš, al kok??)

user posted image

< Sporočilo je popravil barika -- 3.10.2008 8:07:47 >

Neposredna povezava do sporočila: 2636
3.10.2008 8:07:12   
DEBELUŠKA30
Dobro jutro, pa da ne bomo lačne:

user posted image

Naša pupika še spi, mami pa že za računalnikom, itak, k pol ne bo več časa user posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 2637
3.10.2008 8:24:51   
sonchek
dobro jutro...
hvala za kavico..
evo naša že spi prvo dop. spanje...drugač smo pa imeli grozno jutro...ves čas ji iz nosa teče..pa se ne pusti spucat, pa bog ne daj da sesalec priklopim..pol je živa mora...

hvala vam vse za odgovore...ja ni kaj..bomo kr začeli z vsem...za jest mislim user posted image

lep dan...
papa

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

Neposredna povezava do sporočila: 2638
3.10.2008 8:40:37   
tabi
evo naša je pa komaj pred 10min vstalauser posted image user posted image user posted image to se ptav 19.30do 8.20 user posted image mam jst enga pridnga otrokauser posted image

barika tičino masa pride 1kg 7.50evra kak evro več kot marcipan.jst barvam itak z živilskimi barvami.Drugač pa je po moje tut kaksen ekstrakt ok sam ni tko izrazita barva.
Ja zdej se bom pa mogla res v Cjele enkrat prpelat pa mal inštrukcije talatuser posted image user posted image user posted image
Takole tortico maš pa hitro skup spedenano.Spodaj spečeš torto zgoraj za pikopoko pa narediš punč.Spečeš biskvit(al rolado)zdrobiš dodaš mal stepene smetane,slad.v prahu,mal ruma,čokolado v prahu še bolje jedilno čokolado(stopljeno),po želji kako kokos moko,mlete orehe,..Zmešaš ne sme bit premokra ne presuha in narediš oblikico pikapoke,daš v hladilnik da mal prime in oblečeš v tičino,lahko pa obrazek preliješ s čokolado,telo pa obmažeš z rastlinsko smetano ki jo prej obarvaš,pikice pa s čokolado narediš.user posted image
upam da kej kapirašuser posted image

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
3.10.2008 8:42:51   
barika
iii tabi, super, hvala!!

(odgovor članu tabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
3.10.2008 9:18:33   
tintin
Jutro punce,

noč je bila povprečna.
Tabi, hvala za nasvet o torti - si bom zapomnila.

Glede hrane - tudi jaz ga počasi navajam na vse....no, skoraj vse. Samo en medklic, glede gobove juhe. Najbrž dajete tisto iz vrečke?? No, ker otrokovo telo namreč ni sposobno prebavljabi gob (jurčkov, lisičk) do cca 3.leta. Sploh nima encimov do takrat. No, mojadva sta meni dala gobovo juho (iz pravih gob - jurčkov) pri 2 letih in sem zaradi tega skoraj umrla (driska, dehidracija). Samo toliko v opozorilo.

Sicer pa lp vsem.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
3.10.2008 9:38:22   
tabi
Ja Tintin mi dajemo iz vrečke in notri veliko kisle smetaneuser posted image jo oba obožujeta.Tako juhico imajo tudi v vrtcu,vsaj pri tavečjem.
Za naju pa dodam še suhe jurčke in lisickeuser posted image njami

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
3.10.2008 9:44:30   
murencek
Glede hrane - tudi jaz ga počasi navajam na vse....no, skoraj vse. Samo en medklic, glede gobove juhe. Najbrž dajete tisto iz vrečke?? No, ker otrokovo telo namreč ni sposobno prebavljabi gob (jurčkov, lisičk) do cca 3.leta. Sploh nima encimov do takrat. No, mojadva sta meni dala gobovo juho (iz pravih gob - jurčkov) pri 2 letih in sem zaradi tega skoraj umrla (driska, dehidracija). Samo toliko v opozorilo.

tintin, kaj pa druga hrana (citrusi, med...)user posted image ? A ostalo pa lahko jedo po 1. letu?
K sem dobila seznam, gor piše, da lahko. Mami pa mi je zadnjič po tel. rekla, da z medom ne gre pretiravati. No, jst dam sam tolk, da mal poliže.

Moj miš maš Staš; 1.10.2007, 44cm, 2040g

(odgovor članu tabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
3.10.2008 9:48:26   
murencek
aja, pa še to - ne bit hude.
tabi, preberi na embalaži od juhe, kaj vsebuje. Pri nas pripravljenih juh ne kupujemo, ker vsebujejo veliko E-jev user posted image user posted image user posted image (najbolj nevarna in rakotvorna sta E250 in E450). Ostali E-ji so tudi škodljivi (nimam seznama pri sebi in ne vem na pamet).
Sicer že živimo med strupi (sej ste brale na netu o začimbah, ki vsebujejo preveč pesticidov - ja, bi imela vrt, a kaj ko nisem v bajti), tko da se zavedam, da je že vse zastrupljeno. Samm mi vseeno kaj skenslamo, ker je mož izgubil oba starša zaradi raka in je potencialni kandidat za to.

Moj miš maš Staš; 1.10.2007, 44cm, 2040g

(odgovor članu murencek)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
3.10.2008 9:49:07   
nicolina
Dobro jutro, hvala za kavico user posted image , je bla super. user posted image
Imeli smo kar lepo noč.

Tabi, tud jaz se ti zahvaljujem za inštrukcije, ti bi mogla enkrat eno slastičarsko delavnico nardit za nas novembrke, ko vse tako obvladaš. user posted image
Ma, super si. A ta tičina se dobi samo v Škofji Loki, al še kje drugje. jaz tud rada pečem, samo kaj ko pol ne znam lepo oblikovat. user posted image

Mi tudi jemo skoraj vse, razen jajc, pa  še mal pri pšenični moki pazim, zaradi alergije.

Naš tud že spi prvi spanec, jaz pa šibam v trgovino, nam je vsega zmanjkalo... user posted image user posted image   pa pa

Aja, še tole, Ilije a sta tvoji dve punci v mojem malčku, pa ste dobili 3. nagrado? Če ste, vam čestitam user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil nicolina -- 3.10.2008 9:52:19 >

(odgovor članu tabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
3.10.2008 9:57:35   
tintin
Med je problematičen samo zaradi bakterij c. botulinum, zaradi česar lahko dojenčki zbolijo zaradi botulizma (pogluglajte kaj je to). Tako, da mogoče je bolj problematičen domač med. Pa tudi med (v večjih količinah) je težek za želodec.

Citrusi - mislim, da po enem letu ni težav. Razen kake alergije. Probajte s krhljem ali dvema pomaranče, mandarine ...pa boste videle. Jaz sem mu dala mandarino, pa je itak ne mara.

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
3.10.2008 9:59:28   
tintin
ja, tudi mi umetne juhe "no go", izjemoma kako od alnature iz dm, pa še to zeloooooooooo redko in samo za naju. vasja dobi pa iz prave zelenjavce.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 2647
3.10.2008 10:02:49   
barika
Juh iz vrečke še midva ne jema, ne da bi jih dajala otroku...edino če je res kriza, jo skuham nama, za malega imam pa kakšno zm. zelenjavno juho v skrinji.

Čeprav pri nas ob lenih dnevih lavfa recept od Sonchkove gospe (pšenični zdrob in zelenjava ali krompir).

Od citrusov je poskusil malo sveže limonade, ampak ful razredčene, druga pa ne, tud še  ni jedel jagod in medu.
mu je pa tašča hotla dat malo Polike, pa se je moj mogu "zdret" nad njo, ker mene ni poslušalauser posted image user posted image , zakaj bi mogu še ne 1. letni otrok jest svinjarijo, itaq jo bo še preveč.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
3.10.2008 10:45:41   
Mamathea
Ojla drage moje

Spet se kar nekaj časa nisem javila, ampak res ne vem, kako naj uskladim ta čas, da bi vsej malo prišla do rač. in vas vsej pozdravila. Pri nas je tempo zelo živahen, mali je podnevi kot kakšen vragecuser posted image user posted image user posted image , skoz se mu mora nekaj dogajat, vse predale odpira, zapira in si zraven pripne tudi kak prstek in potem seveda jok, jok, jok.....Ati je pr nas kr velik odsoten, saj je v službi, to so ti pa slabosti privatne firme, ko moraš bit prisoten dan in noč... zato sva z malim veliko sama in tako se pač midva skoz nekaj igrava, hodima naokoli...Na sejmu zdrava narava sva bila ravno včeraj in je kr zanimivo, mali je sicer tam spal, namesto da bi gledal okoli. Pol sva pa šla še v Namo (LJ), pa je v 5. nadstropju akcija -20% na otr. oblačila in igrače. Ta akcija bo trrajala še do, če se ne motim 11.10. Je kr fajn pogledat in sploh zdaj, ko gredo naši malčki v vrtce kakšna cotka več prav pride.
jaz sicer nisem prebrala vseh postvo, vidim pa da se še vedno pridno dobivate, joj mene pa že tako dolgo ni blo na kakem srečanju, da vas prav pogrešam. Naslednjič pa res pridem, saj bi vas pa zdaj res že rada videla.
Za vikend spet šibamo mal k mojim staršem pogledat kaj se kaj dogaja in se malo pocartljat, pol se pa spet kaj oglasim.
Lepo se imejte in bodite super fajn.

Na prelepi torkov dan 04.12.2007 Tijan pokukal je na plan. Mamica in očka sta zelo vesela, da sta ga končno lahko objela in k sebi vzela.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2649
3.10.2008 11:05:34   
mama11
BrinaS, upam, da tele norice minejo čim hitreje in v čim milejši obliki!

Sonchek, naša svinjine še ni dobila, je pa že jedla in obožuje medenjake, enkrat tudi že čokolado (samo mi potem en dan ni kakala), morsko ribo, grah. Alpsko mleko pa že od 6. meseca, ko sem ji začela dajat za večerjo kašico. Razen kot omenjeno pri čokoladi zaenkrat brez težav. Sem se pa zavestno odločila, da ji vse omenjeno dam probat, ker sicer vem, da do 1. rojstnega dne odsvetujejo. Tudi gob, fižola in kislega zelja še ni jedla. Čez en mesec bo pa v varstvu pri tašči in dotlej bi res rada naredila tako, da je praktično vse, da ji ne bo treb dvojno kuhat (razen izjemoma, kadar je običajno kosilo pretežko - kakšne klobase ipd.).

Sicer imamo nov prehrambeni hit - začetek avgusta sem v Kalčku nabavila riževe perutničke z amarantom, da bo malo grizljala za malico, pa ji ful niso ustrezale. Zadnjič je pa tast eno probal in seveda pupa takoj zahteva še zase - in jih sedaj mlati kot za stavo. Včeraj popoldne smo se odpravljali po malici na sprehod, pa je imela še polovičko v roki. Da bi jo oblekla, sem ji jo vzela in me je doletel tako obsojajoč vrišč, da tega pa še ne user posted image . Pa novost zadnjih tednov je, da jaz ne smem jest, ne da bi še njej dala - danes je najprej ona pozajtrkovala, potem sem si pa jaz namazala kos kruha z margarino in začela jest in seveda je takoj splezala v naročje in zahtevala svoj delež.

Danes bo naslednji meni:

zajtrk: Hippova kašica z gozdnimi sadeži, dojenje
kosilo: korenček in leča v porovi juhici, verjetno kruh
malica: banana, jogurt, riževa perutnička ali dve
večerja: prosena kaša, dojenje

Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.