Anonimen
|
Zdravo, punce. Sem ravno dobro prišla domov, tako da se vam šele zdaj javljam. Je bil naš Cerar na nekem sestanku pri Jankoviču, in je potem sestri javil (ona pa nam), da je glih zdajle prišel ponj taxi in da bo čez 5 minut v P, ura je bila pa ene 12.40 ?! Sestra ni bila ravno navdušena nad mojimi kg, je rekla, če imam še kakšo bundo sabo, da kak gram pridobimo - KC ima poseben smisel za humor pač. Cerar je nekaj gledal izvide od PDC izpred parih tednov, potem sva šla pa na UZ. In je pokazalo, da sta v trebuh nehala rasti, glava in ostalo pa še raste, ampak počasi. Ampak da gre za zastoj rasti - in to se najprej pozna pri obsegu trebuha. Pa eden še vedno zaostaja za drugim, razlika med njima se je malo povečala. In potem je rekel ata Cerar, da me bo šena UZ v 4. nadstropju pogledal. Sem imela dobre pol ure časa, sem hitro zbežala v trgovino inse vsaj malo potolažila s polovico tavelke Milke, pol pa nazaj. In ker zgornji UZ ni pokazal nič boljših rezultatov, so zapisali v materinsko ZASTOJ RASTI PRI A IN B + DISKORDANTNA RAST. Da nisem jaz slučajno undercover malo šlogarce - a nisem že včeraj napisala, da kar nekako pričakujem nekaj takega. Vmes med pregledom je sestra Sašššo poklicala (to že veste), in iz mojega gledišča oz. poslušišča (?!) se je slišalo nekako tako: Gospa? Gospa? Ja kaj pa je - ne se ustrašit, saj ni nič hudega, vse je vredu. Gospa? A ste uredu? Dajte se pomirit ... Sori, Saššša, ne bit jezna, ampak mora bit malo trača na tehle straneh. No, kje sem ostala ... Ja, medtem se pa stric Cerar zamisli, kaj čmo narest. Sledi približen dialog: Ja jaz vas bom kar v porodnišnico sprejel, pa vam bomo vsak dan delali CTG. - A kar zdaj? - ja a sva spodaj na UZ pogledala pretoke? - Ne. - No, dajva. Ja, tamal zgleda da je še kar zdrav (še kar, halo?! - to sem si jaz mislila) Ja, nič, a veste kaj, pridite še jutri in v ponedeljek zjutraj na CTG, potem bomo pa videli. A vese, ne smeva jih zgubit, morva pazit, da ne začneta hirat. In potem je šel. Verjetno je že moj vprašujoč pgled sestri sugeriral, naj me malo pomiri in mi razloži, kaj zdaj to vse skupaj pomeni. In moje razmišljanje je bilo pravilno - vsakič moram biti pripravljena, da ostanem v P. In tako nekao sem razbrala med vrsticami, da naj bi mala2 naslednji teden že ugledala tole mrzlo sivo ljubljansko vreme. Pa je rekla sestra, ja sej, 33., 34. teden, tukaj nekje se dvojčki rojevajo. Saj je vse ok, malo bojo moral bit še v topli posteljici, saj Flosteron ste pa tudi že dobila, a ne ... Sem se spomnila vprašat Cerarja, kako je z razvitostjo organov, in pravi, da sta rast in razvoj organov dve različni stvari, in da tudi pri majčkenih gre razvoj organov skladno z gestacijsko starostjo. Sem ga pa pozabila vprašat, če že kaj ve, a bom imela CR ali ne, pa je sestra rekla, da se bodo to verjetno odločili tik pred zdajci. No, in potem sem dojela, da zdaj gre pa zares. In hitro hitro v BTC nabavlat blago za zimske vreče, spalne vrečke, brisače itd (ker zdaj bom ziher imela fuuuuul časa in živcev brisače šivat, jaaaaa ), pa v BC po krtačko za stekleničke (pri stekleničkah se mi je jasno spet ustavilo, tako da ne vem, kaj bom s to krtačko sploh čistila ) in krtačko + glavnik (še en nujen nakup, ziher bosta imela mala2 že ob rojstvu ful dolge lase in ju bo lahko v P česala in jima spletala kite in frizurce delala (vidiš, elastike in špange sem pa pozabila kupit). Skratka, tak res racionalen nakup, najbolje, da si malo zaploskam , fant bi bil sigurno ponosen name, če bi si mu upala povedat ... Pa prijateljici sem nesla eno oblogo za posteljico, sem ji jo naredila v zahvalo za oblekce, ki mi jih je posodila. Pol pa k mamici na kosilo/večerjo. In zdaj sem končno doma, moram najti liste iz MŠ, da vidim, kaj moram nest v P, in spakirat toaletno torbico. Jutri zjutraj, če mi znese, bom šla pa še na občino, da overovim garantno pismo za fanta, mogoče mu bo pa uspelo počasi dobiti vizo; upam, da je že sploh dobil pasuš, bo šel jutri pogledat ... Jao ta birokracija ... in jugonostalgija, a ne ... ah. Zanj je bil pa tole danes sploh šok, še vedno mu kar ni jasno, zakaj taka panika nenadoma, če je pa itak vse vredu - me vsak dan ene 2x sliši in jaz sem vedno ok ... Ah, moški ... Mamicam, ki nas tule spodbujajo, najlepša hvala, aktualnim nosečkam (Anime, Lyra, Konina, Saššša, SMKatja, če sem kakšno izpustila, naj mi oprosti) pa želim, da zdržite dokler se le da in da bojo bebice pridno rasle,se lepo razvijale, ve pa se dobro počutile. Mijavčka sicer danes nisem videla, ampak se bila pa vesela njenega posta, ki sem ga prejle prebrala. Mijavček, srečno srečno srečno. Itak se nas bo pa vsaj nekaj pa v nekaj tednih zbralo v P, potem bo pa deževalooooooo . Vidim, da sem spet cel roman spisala. Enciklopedijo pravzaprav - a ne, Saššša?! Se mi kar ne mudi spat, ker se mi zdi, da ne bom preveč dobro spala to noč ... Ajde, deklice, pazite nase in na tamaučke in na lubije. Lep pozdrav.
< Sporočilo je popravil charley -- 26.9.2008 0:27:12 >
|