Anonimen
|
Mijavček, moja dva miškota sta na zadnjem pregledu v treh tednih tudi zelo malo zrasla, veliko premalo v glavnem, tamanjši je imel celo manj kot 1kg, razlika med njima se pa praktično že ves čas počasi povečuje, tako da Cerar že ves čas govori, da različno rasteta, to pa je domač izraz za diskordantno rast. In itak da mora to napisat v materinsko, preden boš sprejeta v P, da bodo tudi ostali zdravniki in sestre vedeli za kaj se gre. Dejstvo je, da skoraj pri vseh dvojčkih pride do diskordantne rasti, predvsem pri tistih, ki so v skupni posteljici - se mi zdi, da sta tudi tvoja dva taka - da sta njuni posteljici združeni v eno. Pa malo sem prebirala razne forume o dvojčkih, in skoraj v vseh primeri se je izkazalo, da je bila razlika med obema po rojstvu precej manjša kot glede na meritve in ocenjeno težo. Tele meritve so res bolj približne in okvirne in bolj viga vaga na uč, tako da ne preveč in bit žalostna, ker bo vse v redu - vi trije ste že tako daleč, da sta mala2 že zdavnaj ven iz kritičnega stanja. Danes sem pri novembrkah brala post od Orke, piše o svoji mali Emi, ki je že nekaj tednov v LJ v inkubatorju in ima sedaj nekaj čez 1200g, in piše Orka, da je mala ful živahna notri v inkubatorju in sploh da ji gre zelo dobro. Tako da brez strahu, na koncu bo vse v redu! Jaz za jutri, iskreno povedano, pričakujem nekaj podobnega, tako da je možno, da bova kmalu cimri v P, tako nekako mi je prejšnjič dal vedeti naš Cerar. In priznam, da tale občutek pred baje zadnjim pregledom ni prav nič prijeten. Ne bi rekla, da me je strah, ampak ravno sproščena in evforična nad vsem skupaj pa tudi nisem. In tvoj post me je še malo bolj realno pribil na tla. Drugače mi je pa pred nekaj tedni Blejčeva na pregledu rekla, da če je dvojček A v glavični vstavi, je načeloma možen vaginalni porod, razen če ocenijo, da je A-jček več kot 0,5kg lažji od B-jčka - v tem primeru se ponavadi raje odločijo za CR. To ti zato pišem, da veš, da je razlika v teži več kot 0,5kg dokaj pogost pojav pri dvojčkih in ne delajo kakšne posebne drame okrog tega. Po rojstvu se razlika med njima skoraj vedno postopoma zmanjšuje. Sicer smo pa vsi taki - eni večji, eni manjši, eni lažji, eni težji, in pri je tudi tako. Važno, da sta oba dovolj težka in razvita, da ne bosta imela po rojstvu prevelikih težav, in tvoja dva sta sigurno že na dobri poti, če ima talažji več kot 1,5kg, nekaj bo pa še itak pridobil v teh dneh. Sicer pa veš, zakaj smo dobile injekcije za hitrejši razvoj pljučk - ker so sumili, da bomo že zdavnaj rodile!!! Tako da dobre smo v vsakem primeru! Kdaj greš jutri v P? Jaz sem naročena ob 10.40, potem se pa začne čakanje. Če bo kakšna prilika, pokukaj dol v čakalnico, če boš pa že na oddelku in si boš zaželela kratkega obiska (če so sploh dovoljeni), me pa pokliči ali napiši SMS - 041 993184. Drugače pa sporoči Anime, kako vam gre, da nas obvešča. Mijavček, držite se vsi trije, jaz bom sigurno močno držala pesti prav za vse - za vas tri in vse ostale, srečno . Moči in poguma ti želim, zaupanja vase in v mala dva in v vse, ki mislijo na vas. V S E B O D O B R O ! Konina, ti pa pazi nase, pij čajčke, jej med in limone, čimprej pozdravi prehlad in ne pustit, da te napade kakšna angina! Daj si ruto okrog vratu ponoči, se mi zdi, da pomaga, če je toplo okrog vratu, veš ...
< Sporočilo je popravil charley -- 24.9.2008 21:03:07 >
|