ada2
|
evo, imam malo časa, pa vam napišem glede razpokanih bradavic. lanolin je samo zasčitna krema, ko enkrat bradavica poči ali se vname lanolin ne pomaga. sicer je to super krema za zaščito, ni je treba umivat dol pred dojenjem, ni pa za zdravljenje. bepanten vsebuje tudi zdravilne učinkovine za celjenje ran in blaženje vnetja in je super za že razpokane bradavice. najbolj naravna zadeva pri negi bradavic je pa materino mleko. ko se otrok naje si je treba bradavice do suhega obrisat z mehko pleničko, da se odstrani slina in potem stisnit malo mleka ven in razmazat. to je isto kot lanolin. če je bradavica razpokana, vneta, boleča si pomagajte z nastavkom za dojenje. če je zelo hudo pa si na tisti strani, ker je bolečina tako huda raje mleko izčrpajte, ko pa se bo zacelilo boste lahko dale dojile. črpalka je bolj nežna kot otrokova usteca skratka za bradavice je na začetku doena treba skrbeti, po kakem mesecu (ponavadi še prej se pa tako utrdijo, da ni več potrebe, razen morda namazati z mlekom. seveda se lahko bradavice utrjuje že med nosečnostjo. to vam lahko počnejo vaši partnerji , ali si jih po tuširanju npr. z bolj grobo brisačo malo podrgnite. aja, pa ko so 1x vnete, pomaga tudi sušenje na zraku, kar je super poleti, ko nam je itak vroče in bi se cele slekle, pozimi je pa druga pesem. obstajajo pa ene take školjke, ki se dajo v modrček in jje bradavica pod temi školjkami na suhem. ok, da ne bom predolga, če ima katera še kako vprašanje me naj vpraša, glede tega imam kar nekaj znanja še iz šole, nekaj pa lastnih izkušenj. polagam pa vam na srce, dajte malo potrpet na začetku in stisnit zobe. ne obupat. jaz sem v drugo imela velike težave, najprej z bradavicami, kasnje z mastitisi (4x, antibiotiki, gnoj poleg mleka, 1x jje malo manjkalo, pa bi morala na rezanje v bolnico), ampak vztrajala in dojila sem pa 10 mesecev.