muki1
|
Evo, si vzamem malo časa, da vam napišem našo včerajšnjo zgodbico, ki se mi bo za vse večne čase stisnila v srce. Kar se tiče vere je pri nas pač bolj tako tako. Punci sta krščeni, za naprej bomo pa videli. V cerkev ne hodimo, razen za Božič in Veliko noč. Proti krščanski veri nimam nič, uči same lepe stvari, bolj mi je cerkev kot institucija mimo, zato pač ne obiskujemo kar veliko cerkve in tudi otrok ne vzgajamo v tem duhu. Jutri gresta pa moja mama in oče na izlet na Brezje in je babi rekla Neži, da bo molila zanjo. Ker Neža niti ne ve, kaj to pomeni molitev, sem se odločila, da ji stvari razložim. Sva se vsedli in sem ji pač povedala okvirno, da ljudje verujemo, da obstaja Bog, ki je dobri duh in čuva ljudi, še posebej otroke. Za molitev pa sem ji povedala, da se pač pogovarjaš z Bogom in ko se pokrižaš, ga prikličeš, da te prisluhne, recimo kot če bi nekoga klical po telefonu . Pa sem jo vprašala, če bi se rada tudi sama naučila kakšne molitve in je rekla, da bi se. No, potem sem ji rekla, da se lahko pogovarja s svojim angelčkom,ker angelčkov pa je veliko in so z Bogom prijatelji, pa da ma vsak svojega in ga tudi lahko pokliče, ko se pokriža. Pa sem jo naučila kratko molitvico: angelček moj, ob strani mi stoj, da sladko zaspim, se zdrava zbudim. Seveda sem ji povedala še, da zdaj angelček nje ne bo čuval, ko bo hitela čez cesto, pa se bo peljal avto, v tem smislu, da bi drveči avto ustavil, ampak ji bo dal modrost, da bo sama vedela, da se zmeraj mora prepričati, če je cesta prazna...no, v glavnem v tem smislu sem ji razložila in povedala še par primerov. Zvečer sva šli pa spat. Iva je bila od hudiča in jo je mož nesel nazaj dol, tako sva midve sami ležali in se crklali. Pa sem jo vprašala, če bi zdaj rada zmolila molitev in je rekla, da bi. Potem je že na pol spala in sem jo objela, ter pobožala in potem mi je rekla:,,Sem že čutila, kako me je objel Angelček, moja lepa mamica....,, Vam povem, drage moje, da tega lepega trenutka zlepa ne bom pozabila .
< Sporočilo je popravil muki1 -- 26.9.2008 13:30:26 >