|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2008-4. del!!!!!!!
25.9.2008 15:48:58   
arabela*
meni se je mleko full delalo,ko sem jo nonstop dojila.Odkar pa sem ji včeraj prvič dala po flaški čez dan,pa ne zna več iz zize vlečtuser posted image .
Se mi zdi brezveze že sekirat,ne bom na vsak način silila z dojenjem,če vidim da se ne obnese.Ko mala pije po flaški,pa za polovico manj poliva,kot iz zizeuser posted image .Pa niti je ne zvija tako fejst.Se bom pač sprijaznila,da nama ni sojeno polno dojenje,kot sem si zelo želela.user posted image
Upam samo,da se mi bi vsaj mleko redno delalo,če ga bom črpala redno.Ene pravijo,da so ga na osnovi tega hitro zgubile,ene pa pravijo da se jim je dolgo delaluser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu emi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3426
   RE: Septembrke 2008-4. del!
25.9.2008 15:51:51   
arabela*
Grem malo pred TV,se kasneje priklopimuser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3427
25.9.2008 16:35:42   
emi*
Mojo sem tudi na začetku dodatno hranila z flaško,če pa nisem vedla al mam dosti mleka pa je izpadlo,da ga mam ,sem ji dajala takrat dvakrat na dan,bolj zvečer.Zdaj pa ji že kak mesec ne dodajam več,vidim,da se dobro redi.user posted image Pa je vseeno pol jedla od mene,ni se nič odvadla.

zdaj pa že ve,ko jo preoblečem,da je na vrsti hranjenje,me kar za majico začne vlečt.user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3428
25.9.2008 16:42:04   
*zoe*
En lep pozdravček po dolgem času še od mene user posted image . Sploh mi ne uspe ni na internet se priklopit, skoz je nekej.

Naš malček je zelo priden, pridno spančka in je, tako da smo kar veseli. Edino danes smo ga imeli pri pediatru, ker se mu je zgleda ušesek vnel, tako da malo bolj joka, drugače pa kar gre. Če odštejem tole boleče dojenje, ki seveda traja že 1 mesec in 2 dni, kolikor je Marko star, je kar uredu. Ne vem kdaj me bo nehalo tako neznansko bolet. Še vedno umiram od bolečin, kar zašvicam, ko se začneva dojit. Ampak vstrajam in se tolažim, da bo bolje user posted image .

Saraya kako si ti z dojenjem?

Čestitke vsem novopečenim mamicam in vso srečo vsem čakajočim.

Sem pogledala seznamček in je prav lepo izpolnjen.

By the way - kako hitro se vam dela mleko? Meni kar nekaj štrajka zadnje čase, zato moram malo dodajat.

(odgovor članu emi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3429
25.9.2008 17:23:35   
nynna
*zoe* simptiziram s tabo. Meni je za umret.Je blo že ene 2 dni bolš zdej me pa spet tko boli ko potegne da kar zobe stiskam. Mal bolš je bilo ko sem dala gor ene komprese ki so tko fajn pohladile pa z nečem so namazane. Tist mi je bolj pomagalo kot bepanten.  Probi! Bova zdržale.user posted image

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 3430
25.9.2008 17:30:31   
talytha
joj nynna a še vedno boli? Držim pesti da bo čim prej bolje! Nama gre pa za enkrat krasno! Tudi mene so dojke kake tri dni po tem ko sem prišla domov nehale boletuser posted image
Jo pa mal šravfa zadnje dni...vččeraj je revica tako jokala pa se krčla zvečer da je bla groza...user posted image pa sploh ne poštudiram od česa jo krči, ko nič takega ne jemuser posted image

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 3431
25.9.2008 17:37:36   
*zoe*
IZVIRNO SPOROČILO: nynna

*zoe* simptiziram s tabo. Meni je za umret.Je blo že ene 2 dni bolš zdej me pa spet tko boli ko potegne da kar zobe stiskam. Mal bolš je bilo ko sem dala gor ene komprese ki so tko fajn pohladile pa z nečem so namazane. Tist mi je bolj pomagalo kot bepanten.  Probi! Bova zdržale.user posted image

Me veseli, da me vsaj nekdo razume, ker vsi mislijo, da blefiram in da dojenje ne more tko bolet. Bi vsakemu dala en dan za probat. Tudi meni je včasih nekaj bolje, ampak to so redki primerki. A mleka imaš pa dost?

Kako se pa reče tem kompresam, da jih nabavim v lekarni - bi vse probala, samo da bi popustilo.

Za nameček, smo pa dons od pediatra, ki je ugotovil, da ima mali glivice v ustih in seveda jaz na dojkah - juhu, kot da še ni dost komedij.

(odgovor članu nynna)
Neposredna povezava do sporočila: 3432
25.9.2008 17:41:57   
*zoe*
Drgače pa - kako pripravite vaše dojenčke, da spijo na boku. Moj tudi pod razno noče in se takoj zvali lepo na hrbet ali pa še celo na kontra stran. Je ful močen in ne pomaga nobena brisača, pa naj ga še tako podkladam... Vedno ga najdem na hrbtu. To me kr mal skrbi. A se kej pametnega dobi za kupit?

(odgovor članu talytha)
Neposredna povezava do sporočila: 3433
25.9.2008 18:18:58   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: pf

Najprej čestitke vsem novim mamicam in očijem seveda, ter veliko cartljanja.
Naše popoldne je bilo včeraj bolj slabo. Revica se je tak krčla celo popoldne še po tistih kapljicah, da ji ne bom več dajala dokler ne pride Oleovit. Prvo so bili že trije daljši ruki že dopoldne, potem od dvanajste do pol devete pa skozi. Punca ni spala pol ure. Sploh ne znam opisati kaj je delalo z njo, na koncu sem od obupa že jaz jokala. Kako pa kaj vaši prenašajo te kapljice, no seveda tisti, ki ste že bili v posvetovalnici in jih imate? Tak sem bila že jaz tudi včeraj utrujena in razočarana, ker ji nisem mogla kaj ekstra pomagati, da se mi je zdelo da je še zvečer mlekca bilo bolj malo. Ponoči je potem spala in trikrat jedla. Za nameček pa sem še včeraj dobila dvojne nenapovedane obiska, pa še sama sem bila doma, ker je bil moj na predavanju in izpitu za varnost pri delu. Enostavno, če sem jih hotela postreči so jo morali tisti čas držat v rokah, da sem jim ponudila za piti, kekse in narezek. Upam, da se bodo ti obiski počasi nehali, ker si včasih tudi želim malo mira, sploh če  jo kaj matra in joka, takrat imam najraje da sva same oz. sami, če je še očka prisoten. Zgleda, da ne bo danes nič s sprehodom. Vreme ga nekaj biksa.

... tak je bil naš po nedeljskem obisku pri tašči....so ga tudi imeli čel čas na  rokah (mi je še zdaj žal, da sem šla z njim tja, ampak je imela tašča r.d. in nas je povabila na kosilo)... 2 dni je pol rabil, da je prišel k sebi...in isto je delal kot pišeš za Lano...pa niso bili krči......   to je vznemirjenost....  Jaz sem našega pol zvečer vzela k sebi v posteljo, sva se cartala, spala...in včeraj je bil spet miren in priden.....

Ziher to niso kapljice...sploh pa ne po prvem doziranju....taka reakcija.....

Jaz do nadaljnega ne grem z user posted image  nikamor na obisk....

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 3434
25.9.2008 18:22:46   
leda
Tole bo en vrinek občasne forumašice. Naša Ela je bila rojena na očitno rekorden dan na tej nitki; 18. septembra. Mela je 3.010 in 50 cm.   Meni se sicer želje po popadkih niso uresničile, pač pa mi je spet odtekla voda. K sreči pa je imel dr. Cerar prav, ko je rekel, da so drugi porodi napram prvim mala malca (prosto po ledi).   No, pa k zgodbi. Prejšno sredo sem, kot že nekaj večerov zapored, kot nasedel kit ležala na levem boku s svojo kriminalko. Okrog desetih se je ulilo in sem samo klicala mojga na fuzbal, naj spije sam en pir in pride domov, ker greva rodit. V porodnišnico sem prišla brez enga popadka in 2 prsta odprta…in se soočila z novo doktrino; čakamo 12 ur na popadke (pri ta prvi sem namreč takoj dobila umetne). Moža so poslali domov spat, mene pa priklopli v porodni na ctg in kao pustil spat…žal je bilo kar nekaj tistih, ki so izrjule svoje bolečine, tko da spanja ni bilo kaj dosti. Ob 10.00 sem že prepričevala zdravnico, da mi je res odtekla voda, pa čeprav zgleda da ni, ker je nazadnje kapljalo v sprejemni in ker je vse skupaj na (zelo boleč) otip zgledalo še čist nezrelo. Ko je z veliko težavo našla prenosen UZ, je res ugotovila, da plodovnice ni več, tako da me ni poslala domov, kot se mi je obetalo, ampak predrla ovoje (šlo je za visok razpok. Karkoli to pomeni). Potem je šlo ekpres. Od prvega popadka do prvega res bolečega sem še ležala na boku, potem pa sem prosila za masko in za dovoljenje, a vstanem. In btw tistim redkim, ki ste še dva v enim, res priporočam, da ne ležite. Sicer je ctg kazal čist po svoje in so me vsake tolk časa dal nazaj na postlo, da so preverl realno stanje tamale, ampak stoje je ful manj bolelo in odprla sem se en dva tri.  Glih ko so popadki maski navkljub ratal spet nevdržni in sem začela obžalovat, da sem predvsem zarad ine may odklonila možnost epiduralne (čeprav sem se glih slučajno znašla na začetku akcije ravno v času uradnih ur anestezistov), mi je babica dala direkt v žilo eno zadevo, zarad katere sem se mogla uležt. Svet se je malo zavrtel in ravno ko sem si mislila, no, tkole pa lohk še nekaj ur, je rekla, no, zdajle bomo pa rodil. Trije popadki in mala je bila na mojem trebuhu, mož je prerezal popkovino in bili smo popolni.   Tudi naprej ni šlo po znanem scenariju. Pri taprvi komaj da sem vedela da je zraven, tokrat pa sva s sosedo izmenjavali nemočne nasmeške ob 2 zjutraj, med trepljanjem dveh vreščečih ritk. Tko da hvala bogu, da v ljubljani že tešejo pograde zarad gužve in so ne-prvorodnice že drugi dan spuščal domov. Tako da sva bili že v soboto doma…   Kjer so se pa začele druge fore, ampak o tem pa kasneje.   leda

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 3435
25.9.2008 20:01:43   
ključek
me to you,kako pa si kaj ti?

ojla!!
kr fajn, hvala!!

lana neja je pridna (že trkam po lesu-glavi...........user posted image ),  malo me še matra to nespanje, ampak bo že.............danes je stara že 3.tedne!!!user posted image user posted image user posted image  kok leti ta čas!!!

malo imava problemov pri hranjenju, saj se dojiva + dodajm novolac, ker imam premalo mleka. pa tehtnico imava, jo vagava, sem že kr mal blesava zarad tega................user posted image user posted image user posted image user posted image .......sva jo mogla, ker je premalo dobivala na teži..........user posted image user posted image user posted image ................danes na kontroli so nas pa pohvalili, da je super, saj se je od prejšnega tedna zredila za 310 g. sedaj ima 4.240 g. mi je malo težko, ker dodajam, samo če ne gre drugače...........pa še vsi so mi pamet solili, da je dojenje najboljše, dodajanje ni fajn................user posted image user posted image user posted image user posted image ........ja, sej mi je res to pomagal................user posted image user posted image

drugače pa .....................super.........samo na sonce čakam, da bomo lahko na sprehode hodili..............user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3436
25.9.2008 20:06:47   
ključek

Me veseli, da me vsaj nekdo razume, ker vsi mislijo, da blefiram in da dojenje ne more tko bolet.

jaz te tudi razumem. na srečo, se je sedaj stanje uredilo, na začetku me je pa tako bolelo, da sem se tudi razjokala zraven, eno bradavico sem imela čist razpokano, krvavo...nazadnje je bilo še mleko krvavo, tako da se pol dva dni nisva dojile na obeh straneh.

tiste hladilne gazice se pa imenujejo BIOCLIN. jaz jih imam tudi, so super.user posted image

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 3437
25.9.2008 20:14:14   
*zoe*
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

malo imava problemov pri hranjenju, saj se dojiva + dodajm novolac, ker imam premalo mleka. pa tehtnico imava, jo vagava, sem že kr mal blesava zarad tega................user posted image user posted image user posted image user posted image  

Evo tudi mi se vagamo in smo že čist adijo od tega. Glih zdej razmišljam, da vržem vago stran, pa amen. Sam stres. Bo mali že sam povedal kdaj je lačen. Samo zdej jo moram imet še 1 teden, da bo user posted image  star 6 tednov, pol pa nič več vage.

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3438
25.9.2008 20:59:14   
meta21
Ojla!

Joj, kolk vas pogrešam ampak enostavno ne pridem v klet. Mater si moram en lap top nabavit.

Čestitke vsem novopečenim mamicam, očkom in štručkam! user posted image user posted image user posted image

Žal mi je ker sem tako neosebna, ampak cel čas cvikam, da mi babyfon ne dela in da mali pikec dve nadstropji više kriči.

Kot so rekli v MŠ je res vsak dan boljše. Zadeve postajajo rutinske in danes smo celo spali od 00.30 do 7.30 v kosuuser posted image . Sem hodila preverjat, če sploh še diha. Vmes sem fasala mastitis in vročino ampak je tudi to že mimo.

To je to. Na kratko.

Vsem, ki še čakate v spodbudo:septembra je že skoraj konec, torej bodo tudi vaše štručke kmalu tu. Predvsem pa želim, da vse rodite vsaj na rok, ker čakanje je user posted image .

Pa-pa

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 3439
25.9.2008 21:03:54   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

Jaz pa ne upam,ker se bojim,da jo poteptamuser posted image

.... ne moreš je poteptati.....  

Jaz spim na boku, mali pa na sredini, pol pa počasi leze proti meni...preden trdno zaspima je že tik ob meni, pol se pa grejema ponoči, proti jutru pa se priklopi in se malo cartama.....user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3440
25.9.2008 21:07:46   
meta21
Zdaj je ati šel k malemu pa lahko še malo počvekam...user posted image

Me to you in ostale, ki se mučite z dojenjem-jaz tudi dojim + dodajam aptamil. Nadojim kvečjemu 15, mogoče kak ml več. V porodnišnici so mi predlagali TAMETIL za pospeševanje nastajanja mleka (menda ima stranski učinek nastajanje mleka, drugače je to proti slabosti), tako da zdaj čakam, če bo kaj pomagalo. Imam še kar upanje, čeprav me na trenutke zagrabi, da bi vse skupaj pustila in hranila samo še po steklenički. Tudi jaz imam težave z bradavicami (pomaga mi bepanthen), prve 2 dni mastitisa so mi pa itak solze tekle pri dojenju. In ko se našvicam poleg dojenja in mi tehtnica pokaže samo 10, 15 g več kot pred dojenjem bi včasih res mal popiuser posted image .

Pa se potem upanje spet vrne. Po mojem je v nosečnosti in v MŠ čist premalo poudarka na dojenju-predvsem tehniki in skrbi za dojke. Mislim, da če bi že prej vedla vse to, kar vem zdaj, si ne bi že na začetku naredila take škode na prsih. Zdaj se pa itak nima kdaj pozdravit.

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3441
25.9.2008 21:10:09   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: emi*

....Sem opazla,če je tišina noče spat,se zbuja,očitno misli,da je sama,ko pa se deremo mislim bolj na glas govorimo pa spi ko top.Očitno bi morla še ponoči skakat po postelji,da bi spala.Danes je lepo spala do 5h,od polnoči.

.... zato pa mi našemu radio naštimamo..... al pa damo kaki cd gor....npr. raimond lap......  pa je ok....

(odgovor članu emi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3442
25.9.2008 21:17:26   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

meni se je mleko full delalo,ko sem jo nonstop dojila.Odkar pa sem ji včeraj prvič dala po flaški čez dan,pa ne zna več iz zize vlečtuser posted image .
Se mi zdi brezveze že sekirat,ne bom na vsak način silila z dojenjem,če vidim da se ne obnese.Ko mala pije po flaški,pa za polovico manj poliva,kot iz zizeuser posted image .Pa niti je ne zvija tako fejst.Se bom pač sprijaznila,da nama ni sojeno polno dojenje,kot sem si zelo želela.user posted image
Upam samo,da se mi bi vsaj mleko redno delalo,če ga bom črpala redno.Ene pravijo,da so ga na osnovi tega hitro zgubile,ene pa pravijo da se jim je dolgo delaluser posted image

....jaz ga sploh nisem imela prilike polno dojit, pa se mi mleko še dela...sicer dosti, dosti manj....   Sicer sem si ga od vsega začetka črpala, ampak to ni to......   Dojenje je le dojenje.....  Imama ga za silo, če ga zagrabi lakota, pa za cartat....

Mojega so že v bolnici navadili na flaško, pa zna piti tudi pri meni...se ful lepo gor prisesa.....  samo pol, ko čez čas ne priteče se začne user posted image  in drži odprta usta in čaka..... kljub temu, da imam mleko......   pol pa dobi po flaški.....

Pri prsih ti sigurno zajame manj zraka kot po flaški...po moje vsaj....če se seveda lepo prisesa .....

Črpanje pa dolgoročno gledano ni uspešno...gre dosti manj mleka ven kot na prsih....  jaz sem zaradi tega prenehala  (mogoče ve, ki ste od začetka dojile vseeno spravite več venuser posted image ..... samo vprašanje kako dolgo...)...

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3443
25.9.2008 21:18:29   
ključek
Po mojem je v nosečnosti in v MŠ čist premalo poudarka na dojenju-predvsem tehniki in skrbi za dojke.

se čist strinjam!!!!user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3444
25.9.2008 21:25:43   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: *zoe*

Drgače pa - kako pripravite vaše dojenčke, da spijo na boku. Moj tudi pod razno noče in se takoj zvali lepo na hrbet ali pa še celo na kontra stran. Je ful močen in ne pomaga nobena brisača, pa naj ga še tako podkladam... Vedno ga najdem na hrbtu. To me kr mal skrbi. A se kej pametnega dobi za kupit?

...naš je tud ful divji in ga najdem na hrbtu, ampak samo takrat, ko je položaj bolj hrbtno bočni...če ga dam fajn na bok se ne obrne.....  Mu pa tud ne paše na boku ležat....  Jaz ga podložim s plenico - zloženo zvijem (dolžina je pol nekje okrog 20 cm) in mu podložim v zgornjem delu fajn spodaj not...da zgleda tako kot da se bo bolj naprej obrnil ... pa zaenkrat deluje..... če pa bolj površno založim ...pa je na hrbtu - zato ga čez dan, dajem kar na hrbet.....

... sem to tak napisala, da ne vem, če boš razumela user posted image

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 3445
25.9.2008 21:26:00   
ZmajTolovaj
Imam še kar upanje, čeprav me na trenutke zagrabi, da bi vse skupaj pustila in hranila samo še po steklenički.

NEEEEEEEEE!!!
Ti kar vztrajaj. Če bi jaz vedela, kar vem zdaj, bi mogoče tudi bilo drugače.
Drugače pa je za bradavice fajn lanolin, ki se kupi v lekarni in je naraven, tako da ga ni treba spirat pred dojenjem (nič hudega, tudi če dojenček tisto dobi v usta).
Meta, ko boste malo prišli h sebi, bi se pa povabili mal pofirbcat ... user posted image

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3446
25.9.2008 21:33:16   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: *zoe*

IZVIRNO SPOROČILO: Me to you

malo imava problemov pri hranjenju, saj se dojiva + dodajm novolac, ker imam premalo mleka. pa tehtnico imava, jo vagava, sem že kr mal blesava zarad tega................user posted image user posted image user posted image user posted image  

Evo tudi mi se vagamo in smo že čist adijo od tega. Glih zdej razmišljam, da vržem vago stran, pa amen. Sam stres. Bo mali že sam povedal kdaj je lačen. Samo zdej jo moram imet še 1 teden, da bo user posted image  star 6 tednov, pol pa nič več vage.

..jaz sem jo tudi imela (no jo še imam sposojeno), ampak vagava se pa več ne - ko sva dosegla in presegla porodno težo..... ker tisto vaganje pred podoji je res user posted image ...., pa ful deluje na psiho.....   Smo se vagali ene 4-5 dni, pol smo pa videli, da gre teža gor in smo prenehali......    Bom ga pa preden dam konec meseca vago nazaj za foro še enkrat zvagala.... samo tak v info...ne med hranjenjem.....

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 3447
25.9.2008 21:37:18   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Joj, kolk vas pogrešam ampak enostavno ne pridem v klet. Mater si moram en lap top nabavit.

...jaz pa gruntam kak si naj pralni in sušilni stroj iz kleti v prvi štok spravim...  user posted image   user posted image  ..... saj pol je fajn...samo zdaj mi je čisto nepraktično...

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3448
25.9.2008 21:47:08   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Zdaj je ati šel k malemu pa lahko še malo počvekam...user posted image

Me to you in ostale, ki se mučite z dojenjem-jaz tudi dojim + dodajam aptamil. Nadojim kvečjemu 15, mogoče kak ml več. V porodnišnici so mi predlagali TAMETIL za pospeševanje nastajanja mleka (menda ima stranski učinek nastajanje mleka, drugače je to proti slabosti), tako da zdaj čakam, če bo kaj pomagalo. Imam še kar upanje, čeprav me na trenutke zagrabi, da bi vse skupaj pustila in hranila samo še po steklenički. Tudi jaz imam težave z bradavicami (pomaga mi bepanthen), prve 2 dni mastitisa so mi pa itak solze tekle pri dojenju. In ko se našvicam poleg dojenja in mi tehtnica pokaže samo 10, 15 g več kot pred dojenjem bi včasih res mal popiuser posted image .

Pa se potem upanje spet vrne. Po mojem je v nosečnosti in v MŠ čist premalo poudarka na dojenju-predvsem tehniki in skrbi za dojke. Mislim, da če bi že prej vedla vse to, kar vem zdaj, si ne bi že na začetku naredila take škode na prsih. Zdaj se pa itak nima kdaj pozdravit.

....  jaz pa ne švicam pri dojenju, niti me ne boli (tudi pri prvem me ni - 13 mesecev sva se dojila ), pa sedaj mali ne spije več kot 10-20,   enkrat je 50user posted image ..., pa hočem nadaljevatiuser posted image ...kljub temu da to ni čisto to, kar poznam od prvič in sva zaradi okoliščin pristala na flaški......

.... za bradavice pa pomaga tudi lanolinska krema od babylove iz dm.....  jaz si jih pač tak mažem...ker imam kremo doma.....  Drugače smo pa v mb v bolnici dobile lanolinsko mazilo.....

..ta krvavitev bradavic pa mi ni poznana.... a to vam tak močno vlečejouser posted image al namesto kolobarja grabijo bradavicouser posted image ...  po moje to tazadnje....

... pijem pa HIPPOV čaj za dojenje.... pomaga.....   A ta TAMETIL se dobi brez recepta?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 3449
25.9.2008 21:48:22   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

Imam še kar upanje, čeprav me na trenutke zagrabi, da bi vse skupaj pustila in hranila samo še po steklenički.

NEEEEEEEEE!!!
Ti kar vztrajaj. Če bi jaz vedela, kar vem zdaj, bi mogoče tudi bilo drugače.
Drugače pa je za bradavice fajn lanolin, ki se kupi v lekarni in je naraven, tako da ga ni treba spirat pred dojenjem (nič hudega, tudi če dojenček tisto dobi v usta).

user posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
10 neverjetnih fotografij žensk med popadki
Bolečin med popadki se ne da opisati, dokler jih same ne začutimo. Fotografi so ujeli te neverjetne trenutke.

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?