Splet.Ka
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Pol nam pa lahk ti iz prve roke poveš, kako je, če rodiš z EA. Kaki so občutki med porodom, kako je okrevanje ... Jaz mislim, da je tudi to, tako kot vse ostalo pri nosečnostih, odvisno od vsake posameznice posebej. Jaz sem bila ves čas prepričana, da bom rodila z EA. Ko sem kakšno uro po tem, ko mi je odtekla voda, dobila "ta hude" popadke, sem samo čakala, da dobim tisto iglo v hrbet . Sploh nisem vedela, da mi kaj vstavlajo kam, ker sem imela polno glavo drugih misli...popadkov, zakaj krvavim, čigav je hematom (moj ali otrokov ),... Potem nisem čutila nobene bolečine več, potiskala sem, ko so mi rekli (smo vsi gledali CTG, da smo videli, kdaj je bil popadek). In ko so me šivali, nisem tudi nič čutila. Ko je bil proces v porodni končan, sem imela malo mravljinčaste noge, zato ko sem šla lulat, je šla mami (je imela ravno nočno in je spremljala porod) z mano do wc-ja. Meni je bilo super, da sem takoj, ko so me dali v sobo, lahko hodila naokoli, vsa "naspidirana". In da me ni nič bolelo (naslednje jutro so me potem začeli boleti šivi). Ampak če bi se pripravila na to, da bom rodila naravno, brez vseh sredstev proti bolečinam (čeprav si tako obilnega šivanja na živo res ne predstavljam), bi bilo verjetno drugače.