|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: E-zmagovalke!
19.9.2008 20:22:13   
sabsa
Tinč jaz nisem imela nobenih znakov za endometriozo. Res pa je, da sem vedno imela zelo bolečo menstruacijo. A tudi po odstranitvi endometrioze je bolečina ostala. Drugače nobenih znakov. Kako so jo pri meni odkrili? Ker več kot leto dni nisem zanosila, so me poslali v LJ, tam pa so po uz sumili na end. Na laparaskopski operaciji se je njihov sum potrdil, žal se je po letu in pol ponovila.

PUNČKA10  punce različno zanosijo po operaciji. Jaz sem zanosila po 3 mesecih, a žal imela splav. Devet mesecev po operaciji sem imela prvi postopek umetne oploditve. Žal neuspešen. Sedaj sem v drugem postopku, a se je baje na enem jajčniku endometrioza precej razširila. Bomo videli.

Lara, Mijavček, Pikovit, Savinjka kako ste? Larica moja jaz sem tolko vesela zaradi tebe. Moram priznati, da se zelo slabo počutim in že 10 dni sem pod lekadoli, kar gotovo ne vpliva dobro na postopek. Sem nekako kar izgubila upanje. Postopka sicer ne bom prekinjala, a ne verjamem preveč v uspeh. Sedaj bi morala biti najbolj zdrava, jaz pa čisto nasprotje.
Nosečke moje, a ste se ve v uspešnem postopku posluževale kakršnekoli oblike alternativne medicine oz. drugačnega načina prehranjevanja? Že vnaprej hvala za odgovore.  

(odgovor članu tinč407)
Neposredna povezava do sporočila: 926
19.9.2008 20:46:52   
Mijavček
tinč in punčka dobrodošli user posted image .

No evo, bom jest prvauser posted image ;

1. sum na E postavljen pozno jeseni 2004 zaradi tipičnih znakov + pol leta nezanositve
1.a. moji znaki so bili; dolge in zeloooo boleče M, daljši ciklusi, bolečine že 1 teden pred nastopom M pri odvajanju blatauser posted image

2. začetek maja 2005 končno prišla na vrsto za laparoskopijo, ki je potrdila sum na E, odstranili so mi žarišča z obeh vezi ter prostorom za maternico, ter na črevesju. Dali so mi 6 mesecev časa za zanositev, potem pa nov pregled. Pred laparoskopijo sem imela še slikanje maternice HSG (bp) ter partner spermiogram (bp)

3. okoli novega leta 2005/2006 sem jemala Klomifen, če bo kaj pomagalo... ni pomagalouser posted image

4. za prvomajske praznike 2006 sem dobila malo močnejšo stimulacijo za jajčnike... Menopur injekcije s kontrolo na UZ za folikle.... ni pomagalouser posted image

5. junija 2006 dobim od G predlog za IVF. Da sva dobila vse dodatne izvide, ki so potrebni za IVF je trajalo do septembra

6. januarja 2007 končno začnem s prvo terapijo za IVF... ni bilo uspešnouser posted image

7. maja 2007 začnem drugi IVF.... ni bilo uspešnouser posted image

8. ker že nekaj mesecev čutim, da so se znaki za endo ponovili, dobim junija 2007 napotnico za drugo laparoskopijo, še prej pa napotnico za pregled z endoskopskim UZ črevesja

9. septembra 2007 opravim endo UZ (bp) 

10. konec oktobra 2007 mi na drugi laparoskopiji odstanijo E med maternico in črevesjem, po zagotovilu G to niso bila nova žćarišča, ampak ostanki izpred prve laparouser posted image

11. januarja 2008 začnem z tretjim IVF

12. februarja 2008 zanosim user posted image

13. marca 2008 zvem, da nosim dvojčkeuser posted image

14. trenutno čakam na dan-D, ko bom zagledala moje tako željene otročke 

Tako je bilo pri meni, ima pa vsaka svojo zgodbo;
- čas od začetka delanja na user posted image  do zanositve user posted image  je bil malo manj kot 4 leta
- čas od potrditve diagnoze E z laparo do štarta prvega IVF je bil 1 leto in 8 mesecev

Evo, jaz sem se potrudila, zdaj pa še ve kaj napište, da se bolje spoznamo. Vsekakor upam, da vajina pot do
user posted image  ne bo tako dolga!

(odgovor članu tinč407)
Neposredna povezava do sporočila: 927
19.9.2008 20:50:49   
Mijavček
Jej, sabsa me je prehitela, pa nisem prvauser posted image

Sabsa, upam, da se hitro pozdraviš, lekadolčki pa itak nič ne škodujejo. Jaz sem imela na začetku terpije pri zadnjem IVF celo angino, pa se je prijelo!
kakšnih alternativnih žavb pa nisem jemala, razen za razliko od prej sem jedla mešanico medu, matičnega mlečka, cvetnega prahu in propolisa. Eno žličko vsak dan na tešče.

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 928
19.9.2008 21:35:54   
pikovit
Sabsa,ti se nič ne sekiraj zardi lekadolov.Ti samo pogumno naprej.Ni nič narobe,če jemlješ lekadol.Ti samo pozitivno razmišljaj in se ne ukvarjaj z tem.

Drugače pri nas nič posebno novega.Sva prišla par dni nazaj iz poročnega potovanja.Sva bila na Zanzibarju in Tanzaniji.Bilo je nepozabno in res prekrasno.

A albumu imam slikice.Če te zanima,mi pošlji zs.

Ti pa samo pozitivno in pozabi na prehlad in lekadole.Mogoče je pa to taprava kombinacijauser posted image

Pa lahko noč ti želim

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 929
19.9.2008 21:38:26   
mbd0411
Pozdravljene nove e-zmagovalke.
Res smo tu že prave prijateljice,ki si stojimo ob strani,ko je težko in,ko je lepo.
Če bi jaz našla te punce prej,bi mi bilo veliko lažje zdržat od trenutka,ko sem izvedela za enomet.do laporoskopije...Kot vemo se čaka in to čakanje ubija.user posted image
Meni so čisto slučajno po pomoti poslali,da pridem na tisti bris,ki pač pripada na 3 leta.Meni so po letu in pol(po pomoti).Ker pa je zdravnica bila mnenja,da nič neškodi,me je pregledala in naredila vaginalni UZ,ker se ji je zdel trebuh zelo napet.Jaz sem malo upala,da mi pove veselo novico,saj smo načrtovali drugega otroka že kar neki časa,pa ni bilo uspeha.Prvi je ratal takoj.user posted image
Moje menstruacije so bile zelo šibke in kratke.Meni se ni zdelo nič posebnega.Poznam jih kar nekaj,ki so zanosile,pa sploh niso vedele,saj menstruacija ni izginila,le zmanjšala se je.
Moja G mi je povedala neprijetno resnico,da žal imam 2 buli polni tekočine-5 cm in 10 cm.Kar velike.Bila sem brez bolečin,čeprav pravijo da zelo boli.Sicer sem imela 2x-3x- ene čudne bolečine po dan ali dva,a sem bila prepričana,da sem se pregrešila z mrzlo pijačo,ki jo obožujem,zato pač bolečine v trebuhu-spodaj..user posted image
Potem sem  se naročila,čakala in končno s strahom odšla v bolnico,kjer so mi naredili laporoskopijo.S tem so mi endometriome odstranili.Po tem sem ležala 3 dni v bolnici,nato teden dni počitka.
Brez večjega čakanja,so rekli in ,da naj bi zanosila čimprej.Vsaj v 6 mesecih,ker se te endomet. ponavljajo.In mi je ratalo točno 6 mesecuser posted image user posted image user posted image user posted image .Zdaj čez tri tedne imam pdp.user posted image
Menstruacije nisem imela nikoli preveč boleče.Tako čisto povprečje.Po laporo. pa sem dobila močne menst.in neboleče.Pa še glavoboli so skoraj izginili(bolj migrene,ki sem jih imela kako leto dni)
Upam,da sem kaj pomagala.
Meni je ta trnova pot bolj kratka.Nekatere pa imajo daljšo.Žal je tako.

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu tinč407)
Neposredna povezava do sporočila: 930
19.9.2008 21:51:27   
pikovit
A boste šle kaj volit?user posted image

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 931
19.9.2008 22:48:26   
mbd0411
Pikovit,seveda gremo je treba volit.Jaz delam na volitvah,bom pridnauser posted image .

lp

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 932
20.9.2008 6:54:14   
mbd0411
In sem prva tu.Dobro jutro vsem.
Ne morem spatiuser posted image user posted image user posted image user posted image .Za znoret

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 933
20.9.2008 7:24:34   
punčka10
Jutro mbd0411.
Ti si zgodna, ker ne morš spat, jst pa ker se morm učit.Zdele ob kavici mal prebiram tele info. Jst tut nism mela, ne boleče menstruacije, ne bolečih odnosov, ker naj bi blo značilno za endo. Zlo mi gre na živce, ker so vsi dohtarji full redkobesedni.Itak da razumm, da ti ne morjo točno povedat, v kolkm času bom pa jst po laparaskopiji zanosila, sam useen saj kšne podatke bi pa lahko dal. Jst mama 27.10 laparo in k se zbudimuser posted image , bom prov 100 vprašanj postavla, ker me tok stvari zanima. Lahko mi pa ve punce kej poveste!
1)Po lapara. je treba najbrž počakat 1 menstruacijo preden se lahko začne delat na otroku???Vem da so moji kolegici rekl, kr takoj začni in je itak splavila, ker so ji pol rekl, ja si še ni sluznica opomogla od operacijeuser posted image .
2)A to so vsm vm rekl, da če določn čc,cca pol leta, ne zanosš, greš na umetno oploditev?Ne glede na starost?Jst mam 24 let in mam občutk, da ker sm mlada mi bojo rekl, ti maš itak še čs?
3)Tole me pa na splošno zanima, ker kao vsm puncam rečejo, čim prej zanos, da se ne bo ponovilo.... Kaj pa tistim, ki si še ne želijo trok???Kako pa te odpravjo???
Joj upam, da bi se vsem nm, ki upamo na najboljš, res nakonc tut tko iztekl!
Mbd0411 kaj pa nosš pod srčkom?Fanta al punčko?

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 934
20.9.2008 13:41:48   
mbd0411
Punčka 10!

Meni so rekli,da imam časa 6 mesecev,ker se ta nadloga lahko hotro spet vrne ali pa tudi ne.Kar se tiče umetne oploditve ti pa nebi znala povedati.
Jaz pričakujem ****-fantka.Imena pa še vedno nimamuser posted image .
Aja za tiste,ki še ne bodo imele otrok pa itak dajo tabletke-hormonske...

(odgovor članu punčka10)
Neposredna povezava do sporočila: 935
20.9.2008 15:47:44   
lara light
Tinč in punčka dobrodošli!user posted image user posted image

Punčka, hvala za čestitke.user posted image

Moje E-kolegice so vama že lepo odgovorile.
Popolnoma nam je jasno, da smo si različne. Ni pravil kdaj oz.koliko časa po laparo naj bi zanosile. Endometrioza je pri vsaki drugačna, napreduje z različno hitrostjo, zajema različne organe...predvsem pa razen zanositve in kontracepcije ni zdravila zanjo. Torej? Čimmanj mislit na to in poskušat živet!user posted image
Jaz sem že preden sem izvedela za cisto (odkrili slučajno na pregledu 2006),
živela precej zdravo v smislu zdrave prehrane. Potem sem se poslužila raznoraznih diet, kur, bioenergije, kopeli, posta 3 tedne in še in še...Non stop sem se ukvarjala sama s sabo. Od februarja prakticiram jogo 1x tedensko, mi je všeč, globje diham, sem bolj sporščena.
A poleti sem malo spregla in si privoščila večkrat kaj mastnega, več sladkega, več smeha...lepo mi je bilo.
Pripravljena sem bila na 2 IVF in zaenkrat sem prišla do plusa.user posted image

Mislim, da je zagotovo hitrost postopka povezana z leti. Ko sem se jaz prvič oglasila pri Dr. Rešu sem imela 33 let...po klomifenu, me je takoj napotil na IVF. Nisem bila pripravljena. Šele čez 4 mesece sem privoljila. Pač sem rabila čas, da sem se o vsem pozanimala, sprijaznila, ne znam opisat...zame je bil to tak šok, od ciste dalje, da sem mislila, da me bo pobralo. Potem sem s tem forumom zadihala, prebrodila, spoznala, se učila, veliko naučila, se še učim in upam, da bom maja 09 zmagala!

Vso srečo obema! Punčka, držim pesti za izpit!
Pikovitek, morali bi ituser posted image  imaš zs.
Mbd, predlogi: Kristjan, Vid, Markuser posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 936
20.9.2008 18:48:07   
tinč407
Punce hvala za odgovore

Vsaka ima svojo zgodbo. Ena krajšo, druga daljšo. Na koncu pa je le eno važno- to je otročiček
Ene ste veliko pretrpele, da ste končno prišle do željenega rezultata-srčka pod svojim srčkom. Ko sem začela zahajati na ta forum sem prebirala kako se punce trudijo da bi zanosle, pa jim vse gre narobe. Upala sem da meni ne bo treba iti skozi vse to in seveda bila prepričana da pa jaz lahko takoj zanosim. No, tu sem se pošteno vsekala. Po tem, ko sem opustila tabletke nisem in nisem dobila menstruacije. Nato sem šla k G in ta mi je ugotovil da nimam ovulacij. Ta mesec sem že tretji ciklus na Klomifenu in to jemljem 4 tabletke dnevno. Kljub tako veliki dozi pa na klomifen ne reagiram. Drugi ciklus imam zadnjič klomifen, potem pa me pošlje na HSG. Za dalje pa še ne vem kako se bo odvijalo.

Vsem želim največ sreče in da bi vse čim hitreje prišle do svojga otročička

sijaj, sijaj sončece...
in sonce je posijalo z vso močjo!

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 937
20.9.2008 18:51:40   
lara light
Tinč, me te še kako razumemo. Vse smo mislile, da ni šans, da bi imele kake težave z zanositvijo, pa smo se uštele...še dobro, da imamo ena drugo.
Poročaj, kako se bo odvijalo. Smo s tabo!user posted image
Naj ti rata čimprej zagledat plusek!user posted image

Coelho

(odgovor članu tinč407)
Neposredna povezava do sporočila: 938
20.9.2008 18:54:48   
tinč407
hvala lara

samo optimizem nas še reši user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sijaj, sijaj sončece...
in sonce je posijalo z vso močjo!

Neposredna povezava do sporočila: 939
20.9.2008 18:57:34   
lara light
IZVIRNO SPOROČILO: sabsa

Lara, Mijavček, Pikovit, Savinjka kako ste? Larica moja jaz sem tolko vesela zaradi tebe. Moram priznati, da se zelo slabo počutim in že 10 dni sem pod lekadoli, kar gotovo ne vpliva dobro na postopek. Sem nekako kar izgubila upanje. Postopka sicer ne bom prekinjala, a ne verjamem preveč v uspeh. Sedaj bi morala biti najbolj zdrava, jaz pa čisto nasprotje.
Nosečke moje, a ste se ve v uspešnem postopku posluževale kakršnekoli oblike alternativne medicine oz. drugačnega načina prehranjevanja? Že vnaprej hvala za odgovore.  

Srce moje, sem pozabila prej ti odgovorit, sorry.  Ne skrbi, vse bo ok zarad lekadola. Nikar izgubljat upanja, nikoli, gremo do konca!user posted image  Ne obremenjuj se z endom., itak nimaš kaj. Saj se je meni tudi full razširila in upam, da bo vseeno uspešna nosečnost.user posted image  Glede prehrane sem napisala nekaj več piki na ivf, poglej, če želiš. Jaz bi na tvojem mestu sedaj normalno nadaljevala s postopkom, brez velikega spreminjanja jedilnika, da ni preveč stresno za telo. Mislim nate.user posted image  user posted image user posted image

Coelho

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 940
20.9.2008 20:07:12   
Mijavček
Oj!

Še vedno 3 v 1 user posted image  . Danes em bila pri mami in  očiju na kosilu... ma kaj kosilu, to je bil skor polni penzion... sem še mal zadremala na kavču.
Mami me je spet neki slikala, tako, da lahko v albumu "nosečka" pogledate mojga bušija, najnovejša fotka je tista, ki piše NAPAKA, ampak če klikneš gor se vseeno odpre. Ne vem, nekaj ne štima s temi albumi.

Vglavnem punce uživajte, upam, da vas ne zebe, če ne se pa stisnite s svojimi user posted image  pod kakšno dekco.
Pa pa!

Neposredna povezava do sporočila: 941
20.9.2008 20:33:11   
lara light
Zelo si lepa, čudovito lep trebušček. Krasno. Ti kar zdrži še kak dan 3 v 1...meni se zdi, da tudi, če jima je tesno, tam ni tko slabouser posted image user posted image

Sem vesela, da si pomirjena in da je vse ok. Crtanje pr mamici pomaga, vem.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Coelho

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 942
20.9.2008 20:44:05   
mbd0411
Mijavček kako lepouser posted image user posted image user posted image
Mene je tudi že Špelka nagovarjala za slikco,pa nič z mano.Se bom tudi jaz potrudila in nalimala kako slikco.Joj,saj še nobene nimamuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 943
20.9.2008 20:54:43   
lara light
Čakamo na fotko!user posted image
Kaj pa moji predlogi za imena?

Coelho

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 944
21.9.2008 5:59:29   
mbd0411
Dobro jutro!user posted image
Raje ne glejte na uro kdaj strašim tu.
Ko se zbudim,takoj vem,da je konec s spanjem,pa naj se še tako trudim.
Joj,Lara glede predlogov za ime,sem videla,a pozabila dopisati.
Kristjan je nekako že dolgo v moji podzavesti,pa zadnje čase tudi Nik.
Rada bi,da ime user posted image paše k večjemu sinu-Benjamin,čeprav on pravi,da ne sme biti tako dolgo kot njegovo,ker mora potem v šoli takooo dolgo pisatiuser posted image
Mojemu je všeč Anže,Aljaž,meni pa ne in jih je tod kar veliko.Mogoče Anžej.

Špelka se pa grejeuser posted image user posted image user posted image .Upam,da kaj na nas pomisli,ko nam je že kar hladno.
Pri nas si zvečer že malo pogrejemo hišo,pa ne zaradi mene,ki mi je ful toplo,ampak zaradi fantiča,ki ga takooo zebeuser posted image
Želim vam lepo nedeljo.

Neposredna povezava do sporočila: 945
21.9.2008 9:05:25   
lara light
Savinjka, pridno delaj danes, a ne preveč!user posted image  Glede imena saj veš, samo da vama ustreza pa benjaminu...anžej je lušno!user posted image

Pikovitek...beautiful, ne morem verjet, da so živali tako na dlani...pa vsa narava, pa morje in iskrene oči domačinov, seveda, da si pustila tam delečk srca!user posted image  Hvala da si mi omogočila 'potovanje' v južno afriko!user posted image  p.s.: lepa si!user posted image

Coelho

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 946
22.9.2008 7:31:29   
mbd0411
Jutro!

Delala preveč in se mi je zvečer vse vrnilo oz.ponoči.Vse me je bolelo in komaj sem se prestavljala.No,danes je bolje.Popoldan imam pregled.
Se javim kasneje

Lara,kako si?Počutje?

Neposredna povezava do sporočila: 947
22.9.2008 7:51:55   
lara light
Joj, no, pazit se morašuser posted image ...spočij si danes, prosim te.
Jaz vse ok, malo me špika, občasno mali krči...je to v redu, si imela tudi ti podobne znake? Hvala in drži se!user posted image

Coelho

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 948
22.9.2008 10:53:04   
mbd0411
Lara,tudi mene je bolelo in špikalo.Sem imela en2 meseca občutek,da se bo kar ulilo.Pa se seveda ni.Boli me tako skozi,al špika kot preduser posted image .Jajčniki zdaj delajo in telo se spreminja in pripravlja na spremembe.Za vsak napačen gib,ki ni po jusuuser posted image seveda zaboli.Sem danes prehitro krenila z tazadnjo,je blo kakor krč,da me je kar zvilo.Kaj čem,če pa tako rada sama vse naredim in mislim,da še lahko pa to ne gre več.
Nič ne dviguj.Prav nič.Res ubogaj,da ne bo vse skupaj zdaj zastonj.Z vsemi napori počakaj do pregleda,da vidiš kaj bodo rekli.Potem pa po pameti.UBOGAJ!

Neposredna povezava do sporočila: 949
22.9.2008 11:18:34   
lara light
Hvala, hvala ker tako lepo skrbiš zame.user posted image user posted image user posted image
Kako se počutiš, si v redu???

Coelho

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.