Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso Dobro jutro zaspanke! IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* Barbaw: 16.9 je bila 6260g/64cm. V bistvu je bolj problem, da je od 2-3m dobila dobrih 500g gor, pol pa v zadnjuh 18 dneh le 320g. Čedalje manj se redi, celokupna teža je zaenkrat še ok, vendar ob takem tempu kmalu ne bo več. Vsak teden je slabše Estrella, jaz ti svetujem, da se ne sekiraj toliko. Čisto normalno je, da otrok vedno počasneje pridobiva na teži. Gašper in Petja sta čisto normalna otroka in jima prav nič ne manjka. Mogoče tvoja P malo preveč poudarja to težo in si ti cela znervirana zaradi tega. Bistvo je, da je otrok ok in kljub vsemu pridobiva na teži. Tvoja Alja pa ima višjo težo od moje Varje, pa če bi videla Anejo od sesil je še bolj drobcena, a punci razen težavnega kakanja ne manjka nič. Razlika med nami pa je le ta, da moja P ni nikoli kaj posebej poudarjala, da premalo pridobiva na teži, tvoja pa te očitno vedno malo mori s tem oz. vsaj omeni. Ja, včeraj je bila sobota in pri nas je kar pestro..ponavadi sploh ne pridem do računalnika, popoldne pa sem mogla še na Kras skočit, ker je bila maša po mojem očetu, pa še jesenske in zimske cunje za otroke, ki jih imam spravljene pri mami na podstrehi sem pregledovala, zdaj pa me še doma to čaka da pregledam in pospravim v omare....ampak me pri mami čakajo še tri ogromne vreče za pregledat. Gašper in Petja spita pri tašči (potem gremo še na kosilo) moj in Varja pa še spita v spalnici, jaz sem psičko peljala ven, kavo spila, zdaj grem pa pucat kopalnico, ker je tako, da joj. Gašperju je moj popravil zobno krtačko na baterije in ta mulc se z njo igra, če mene ni zraven, tako da je vse v pikicah zobne paste, ploščice, špegu, lijak, vse kar je na polički ... Kasso, jaz vse to vem, pa me je očitno kot si napisala že totalno vse znerviralo in samo še o tem razmišljam. Je pa res, da gledam tamalo, ki je kar zadovoljna in vem, da je vse ok z njo. Ko pa berem kako se nekateri redijo in rastejo, pa še primerjem podzavestno Aljo z ANdražom, sem pa spet na začetku. Tako se vrtim v začaranem krogu ****, seveda je super, če do šestega meseca polno dojiš, jaz sem Gašperja tudi in šele ko je dopolnil 6, sem začela dodajat hrano, prej pa le polno dojila. Petji pa sem začela dodajat malo prej, sokove v petem mesecu in v šestem pa kašice..... Razlika med obema pa je ta, da je Petja veliko veliko manj izbirčna glede prehrane in meso brez problema je, grize in hitro pogoltne, medtem pa ko Gašper prej diplomira kot pa da spravi po grlu košček mesa, npr. zrezek...je le hrenovke, mleto meso,.... Žveči v nedogled....tako, da ta fant ne bo imel problemov s želodcem, ker vse temeljito prežveči ...no, saj ne vem, če je tu kaka povezava, ampak najbrž je malo na tem. Sem ravno brala v knjigi otrok od rojstva do šole, kjer piše, da uvajanje hrane prilagajamo otroku glede na težo oz na količino popitega mleka. Če otrok popaca na obrok cca200ml, potem smo že blizu meje, ko mleko ne bo več dovolj, saj naenkrat želodček več kot 225ml ne more sprejet. Tako bi se začeli dojit oz, piti na 2h al pa še manj. Takrat je čas za uvajanje GH. Piše še, da je lažje otroku uvajat pred dopolnjenjim 6m, ker kasneje težje sprejema nove okuse...zdi se mi, da je napisano zelo realno. Da me kaka ne bo narobe razumela, jaz bi raje do 6m samo dojila, ker samo uvajanje dostikrat ni luštna stvar, razen, če otrok ne pobaše vse po vrsti in imaš veliko srečo Problem pa menda pri otrocih, ki kasneje začnejo s GH je ta, da ko in če gredo v vrtec, mislim na jasli, tam se ne bodo prilagajali vsakemu otroku, kaj je in kaj ne je, ampak dobijo vse živo in če nekdo ni navajen, ga bodo pa tam hitro navadili jest vse živo ali pa bo malček lačen. No, jaz Varjo še vedno polno dojim, razen par dni nazaj sem ji dala malo vode in sluzi, kjer se je kuhal riž, da je driska ponehala. Včasih dodam Novalac (en obrok na dan), ampak ne vsak dan....včeraj npr. ker sem bila odsotna, ga je dobila 120 ml.
|